餐廳: 渝味曉宇重慶老火鍋 (QRE Plaza)
優惠: 食飯可賺里兼用里?立即訂枱吧!
用「里數加現金」付款,最高可賺$4=3里。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 會員每次賺取「亞洲萬里通」里數之消費上限為HKD10,000。
  • 會員凡於國泰夥伴餐廳用膳,每消費HKD4即可賺1里數。
  • 渣打國泰Mastercard®持卡人憑卡於夥伴餐廳簽賬消費,除可享基本餐飲類別之合資格簽賬HKD4=1里數獎賞及餐膳里賞HKD4=1里數獎賞外,於星期五、六及日的餐飲簽賬更可賺取額外HKD4=1里數獎賞("聯營信用卡餐飲簽賬里賞"),合共獲享HKD4=3里數。
  • 通過交易賺取里數時,不可使用與夥伴餐廳有關的其他推廣或折扣優惠。請於惠顧前先向有關餐廳查詢。
  • 賺取的里數(包括餐膳里賞及渣打國泰Mastercard餐飲簽賬里賞)將於認可餐膳消費交易後7個工作天內存入會員的賬戶。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2021-04-24 1426 瀏覽
😍呢間重慶麻辣火鍋食過好多次🥰湯底夠麻夠辣‼️款式種類多,好多都可以叫半份,啱晒2人飯局♥️每樣都可以試啲,又唔怕食唔晒~環境都好靚好衛生🥰,入座時候,先送一碗冰糖雪耳糖水,味道清甜而且先滋潤腸胃✔️再食麻辣火鍋就可減低對腸胃的刺激,好細心😍😝..▫️ 【鴛鴦麻辣鍋 -普通辣大紅鍋x 山珍菌湯】$76⭐️強烈推薦⭐️ 普通辣大紅鍋夠麻夠辣,香氣夠搶,再配麻油沾食,味道更加突出▫️ 【美國安格斯肥牛】$118⭐️強烈推薦⭐️肉質鮮嫩不油膩,薄切口感香滑▫️ 【美國桶蠔】$69⭐️強烈推薦⭐️巨型桶蠔,肉厚嫩滑,唔縮水▫️ 【鮮鵝腸】$69粗身鵝腸,鮮味爽口▫️ 【重慶炸酥肉】$32⭐️強烈推薦⭐️必叫小食,脆口不油膩,好味道▫️ 【曉宇手打四寶丸】$58味道可以,特別喜歡墨魚丸,爽口彈牙▫️ 【功夫萵筍】$22⭐️強烈推薦⭐️薄切萵筍,爽脆清甜,必叫▫️ 【現炸豆皮】$32同響鈴口感差唔多,但更加脆口!冇油益味▫️ 【黑豚腩肉】$42⭐️強烈推薦⭐️肉味較濃,肉質保持鬆軟▫️ 【田園蔬菜】$42雜錦田園蔬菜,有娃娃菜、金菇等▫️ 【特色迷你燕餃】$32⭐️強烈推薦⭐️細細粒口感得意,餃皮口感滑順,鮮味可口▫️ 【鴨血】$32口感好滑,份量好多,

▫️ 【鴛鴦麻辣鍋 -普通辣大紅鍋x 山珍菌湯】$76

▫️ 【美國安格斯肥牛】$118
⭐️強烈推薦⭐️肉質鮮嫩不油膩,薄切口感香滑

▫️ 【美國桶蠔】$69
⭐️強烈推薦⭐️巨型桶蠔,肉厚嫩滑,唔縮水

▫️ 【鮮鵝腸】$69
粗身鵝腸,鮮味爽口

▫️ 【重慶炸酥肉】$32
⭐️強烈推薦⭐️必叫小食,脆口不油膩,好味道

▫️ 【曉宇手打四寶丸】$58
味道可以,特別喜歡墨魚丸,爽口彈牙

▫️ 【功夫萵筍】$22
⭐️強烈推薦⭐️薄切萵筍,爽脆清甜,必叫

▫️ 【現炸豆皮】$32
同響鈴口感差唔多,但更加脆口!冇油益味

▫️ 【黑豚腩肉】$42
⭐️強烈推薦⭐️肉味較濃,肉質保持鬆軟

▫️ 【田園蔬菜】$42
雜錦田園蔬菜,有娃娃菜、金菇等

▫️ 【特色迷你燕餃】$32
⭐️強烈推薦⭐️細細粒口感得意,餃皮口感滑順,鮮味可口

▫️ 【鴨血】$32
口感好滑,份量好多,食完好飽肚

▫️ 【鮮魚膘】$32
⭐️強烈推薦⭐️超滑又爽脆,口感豐富,完全冇腥味,正

▫️ 【黃金菇】$26
健康之選!清甜爽口~~

▫️ 【紅糖慈粑】$36
⭐️強烈推薦⭐️煙煙un un ,配埋紅糖漿,好好食

▫️ 【鮮魚膘】$32
⭐️強烈推薦⭐️超滑又爽脆,口感豐富,完全冇腥味,正

▫️ 【自家製洛神花茶】$18
⭐️強烈推薦⭐️洛神花味重,酸酸甜甜,夠醒胃!
2021-04-22
  • 紅糖糍粑
  • 重慶炸酥肉
  • 功夫萵筍片
  • 洛神花茶
  • 自製洛神花茶
  • 特色迷你燕餃(半份)
2021-09-18 0 瀏覽
芫茜皮蛋鍋:除了芫茜和皮蛋,也有下馬蹄烹煮,湯頭味道鮮甜。有好多豬牛內臟部位食,色澤紅潤美麗,記緊下鍋後要熟透先食,每碟都有提示好貼心。入口都算粉腍,但間有韌位。燕餃必須試試有何特別!皮薄身滑溜,餡料頗多,似足我係福建既味道因為遲食飯所以特登揀C類餐廳可以坐耐啲,奈何侍應可能無補水想早收,未夠11點已經趕埋單,執哂枱,熄機狂摧話收工,廁所都鎖埋要求先肯開。所以想有服務記緊10點前好食完,當係普通10前收算
芫茜皮蛋鍋:除了芫茜和皮蛋,也有下馬蹄烹煮,湯頭味道鮮甜。

,廁所都鎖埋要求先肯開。所以想有服務記緊10點前好食完
,當係普通10前收算
2021-08-13 262 瀏覽
假期前一日同個friend黎食個lunch! 得個一個鐘都要打個邊爐慶祝假期來臨🤣之前黎過食麵,見其他檯打邊爐,一直都心思思想試。我哋揀咗一個清d既菌湯,一個麻辣湯底。配料方面,牛肉油脂好靚,食落嫩而重牛味。👍🏼👍🏼嫩牛肉感覺滑身d又係忍唔住一塊一塊接住食😋😋萵筍好新鮮,打邊爐一流。個粉淥完會大d,煙煙靭靭口感好正,值得一試。美中不足係我地趕住去做野,好急咁食。希望下次有機會再黎慢慢嘆🥳
之前黎過食麵,見其他檯打邊爐,一直都心思思想試。
我哋揀咗一個清d既菌湯,一個麻辣湯底。

配料方面,牛肉油脂好靚,食落嫩而重牛味。👍🏼👍🏼
嫩牛肉感覺滑身d又係忍唔住一塊一塊接住食😋😋
萵筍好新鮮,打邊爐一流。
個粉淥完會大d,煙煙靭靭口感好正,值得一試。

2021-08-09 208 瀏覽
其實我地都幾鍾意打邊爐🍲1個月應該都打到2, 3次我地黎親渝味曉宇都係叫鴛鴦麻辣鍋 大爺可以食到佢既普通辣大紅鍋🌶普通辣大紅鍋夠晒麻辣仲好夠香氣 我唔辣得都聞到好香我同大少又可以食到山珍菌湯🍄個山珍菌湯非常清甜,入面有幾款菇類包括猴頭菇,茶樹菇,冬菇等有時都會斟返碗上黎飲下🥣夠晒清甜👍🏻✨重慶炸酥肉必叫小食 夠晒脆口又唔會好油膩 正😎✨紅糖慈粑次次叫親呢個都要同大少爭黎食煙煙韌韌 再配埋糖漿 甜得黎好食👏🏻之前黎食都唔見有得叫小臘腸今次見到咁特別就叫黎試下話晒打邊爐都真係未試過食臘腸中間都爽口 味道唔會太濃 都幾特別👌🏻牛肝同豬腦🧠都係大爺自肥食物佢話推介俾大家 但我唔識欣賞😳✨渝味曉宇重慶老火鍋 (QRE Plaza) (灣仔)📍灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 6樓#heacookmama
其實我地都幾鍾意打邊爐🍲
1個月應該都打到2, 3次
我地黎親渝味曉宇都係叫鴛鴦麻辣鍋
大爺可以食到佢既普通辣大紅鍋🌶
普通辣大紅鍋夠晒麻辣
仲好夠香氣 我唔辣得都聞到好香
我同大少又可以食到山珍菌湯🍄
個山珍菌湯非常清甜,入面有幾款菇類
包括猴頭菇,茶樹菇,冬菇等
有時都會斟返碗上黎飲下🥣

話晒打邊爐都真係未試過食臘腸
中間都爽口 味道唔會太濃 都幾特別👌🏻

牛肝同豬腦🧠都係大爺自肥食物
佢話推介俾大家 但我唔識欣賞😳

✨渝味曉宇重慶老火鍋 (QRE Plaza) (灣仔)
📍灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 6樓

#heacookmama
2021-06-01 785 瀏覽
成日係屋企打邊爐都覺得辣得唔過癮,唔正宗。今次食重慶既【麻辣大紅鍋】聽到個名已經好開胃😋🤣個湯底加左勁多辣椒花椒,唔會死辣,又麻又香🥳🥳佢同平時打既邊爐好唔同,有好多特色又新鮮既食材‼️🔪大刀豬腰片🐖從來無食過豬腰,第一次食真係一試難忘😍豬腰切到好薄,上枱時冰鎮住,staff話淥十秒就得💪🏻食落係好爽口,口感十足!🐽重慶炸酥肉🔥即叫即炸,外面層炸皮又薄又脆,包住入面既肉仲係好juicy好入味,呢個好適合送酒🍻仲有其他都好好味 e.g. 鴨血、珊瑚蚌、毛肚、現炸豆皮⋯⋯如果食完仲有位,記住食埋佢個甜品——紅糖糍粑,好煙韌😋⚠️有個午市套餐,三百幾兩個人好抵⚠️包湯底,十一種配料,飲品同甜品🍮快啲去試啦!

佢同平時打既邊爐好唔同,有好多特色又新鮮既食材‼️

🔪大刀豬腰片🐖

🐽重慶炸酥肉🔥

2021-05-31 571 瀏覽
逾味曉主重慶老火鍋-顧名思義主打重慶麻辣火鍋。出名九宮格麻辣太紅鍋,選用最辣「朝天椒」及雄这選用最辣的重慶「朝天椒」,而花椒則選用了茂汶「大紅袍」同金陽青花椒,加並入牛油及各種香料炒製而成。怕太辣或不吃辣可選擇駕鴦鍋配不辣的湯底。餐廳最方便條食物可以叫半份,能試多幾款食物。有部分食物標有最佳意食時間及提供鬧鐘作提示。飯前會先上清甜雪耳糖水作養胃墊底十分貼心。推介幾款必點:▫️安格斯優質肥牛,脂肪分佈平均▫️鴨血新鮮飽滿有彈性,能吸收湯底精華好入味▫️凍豆腐亦係多汁入味,打邊爐必食▫️毛肚,鮮鵝腸新鮮珊瑚蛛都土分夾口彈牙,要注意時間以免煮太耐會親▫️手打蝦漫加入蟹无会口感更豐富爽口不黏稠餐廳衛生措施做得幾好,餐具都會放入大鍋中高溫煮沸消毒,而店員會用夾遞上餐具俾每位客人,所以碗筷都是熱辣辣的。打邊爐最伯湯汁滴到件衫,好彩有提供即棄圍裙好方便。港九新界都有分店十分方便,亦能網上OPENRICE訂位就能預早安排不用排隊

怕太辣或不吃辣可選擇駕鴦鍋配不辣的湯底。

推介幾款必點:

▫️安格斯優質肥牛,脂肪分佈平均

▫️鴨血新鮮飽滿有彈性,能吸收湯底精華好入味
▫️凍豆腐亦係多汁入味,打邊爐必食

▫️手打蝦漫加入蟹无会口感更豐富爽口不黏稠
打邊爐最伯湯汁滴到件衫,好彩有提供即棄圍裙好方便。
2021-05-27 283 瀏覽
炎炎的夏天都好掛住打邊爐,三個女仔沖去灣仔打邊爐,12點三去到已好多人。只得2-3個服務員上班。真的好佩服他們,門口接了客,帶客去枱,傳菜,十分忙碌。午餐時段湯底是免費的,大部份每台都是打邊爐的。一坐低服務員就會給你每人一碗滋潤的紅棗雪耳糖水,食完十分清涼。我們三個人叫了一客二人火鍋午市套餐$398,套餐包括午餐肉,鴨血,嫩牛肉,手打蝦滑,珊瑚蚌,毛肚,菜籃,功夫萵荀片,白蘿白,海帶頭,寬粉,紅糖慈粑,飲品。雖然每碟份量不是很多,但兩個人食已經好足夠。因為他們的食材好新鮮,所以我們追加了安格斯肥牛,美國筒𧐢,白鱔及牛舌。今次食得真的十分飽,好喜歡他們的湯底不會太辣,食完亦唔會好頸渴,而且衣服亦唔會有辣油的氣味,十分好!

• 鮮黃喉
  • 曉宇嫩牛肉
  • 鴨血
  • 曉宇苕粉
2021-05-26 451 瀏覽
好耐冇打邊爐啦🍲 趁着仲未到夏天去烚吓烚吓。叫咗個鴛鴦湯底,一半係大骨滋補湯,另一半係麻辣湯底。打邊爐之前會送碗紅棗雪耳糖水,食辣之前滋潤下個胃🤣 甜甜地幾開胃。落單係掃QR code,感覺幾方便,好有系統咁分類食物,隨時可以睇自己叫咗幾多食物,確保唔會落錯單。當我哋order咗八個餸之後,唔使10分鐘啲食材一次過送晒上嚟🥢呢間火鍋店嘅食材可以嗌半碟/ 一碟 🍽,我哋大部份食材都 order 半碟,可以試多啲唔同食物。另外亦好貼心咁有圍裙🦺提供,就算着咗白色衫都唔驚彈到👍🏻.《曉宇苕粉》⭐️苕粉係紅苕粉條嘅製品,紅苕又名紅薯,食落去嘅質感好有驚喜,比紅薯粉再 chewy,結果最後encore再叫🤙🏻《紐西蘭精品羊肉卷》一啲羊羶味都冇 夠薄《鮮活海蟶》⭐️送上來嘅時候佢哋做識郁,好新鮮!只要放入鑊5分鐘就食得,好鮮甜!《手打蝦滑》侍應好細心咁幫我哋分好蝦滑大細再放入火鍋入面,食得出好新鮮,個面仲有啲蟹子🦀《香滷豬大腸》係我最鍾意嘅豬大腸🤩一啲都唔un《千絲柏葉/ 稻田毛肚》都係牛肚😂 灰黑色嘅稻田毛肚都係第一次食 口感唔錯《十秒牛舌》⭐️真係放落火鍋10秒拎上嚟就啱啱好🙆🏻‍♂️ 幾有咬口《桂花

《曉宇苕粉》⭐️

《鮮蝦雲吞》
大大粒蝦 🦐 雲吞皮夠薄

《美國安格斯優質肥牛》
肉質嫩滑 🥩
🍴渝味曉宇灣仔 (Wan Chai)
📍灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 6樓
鮮蝦雲吞
  • 曉宇苕粉
  • 鴛鴦鍋
2021-05-24 198 瀏覽
渝味曉宇重慶老火鍋(渝仔)#cteateat_高質推介 8.35/10好好味!湯底正!唔一定叫辣,其他湯底都好好味!灣仔有間重慶老火鍋店,可以好好回味一下《舌尖上的中國》。鴛鴦麻辣鍋一半係麻辣湯底,另一邊係山珍菌湯。湯底材料十足,尤其推薦麻辣鍋,中度辣,辣得黎又微香,必試!美國安格斯肥牛牛味重,肉質煙韌,脂肪分布均勻,叫左兩轉,太好味!手打蝦滑好鮮蝦味,入口爽感彈牙鮮腐竹,桂花蚌餐廳非常細心,標明煮食時間,30秒就可以食得,當然想要幾熟都係睇自己鍾意啦總結湯底除左有鴛鴦之外,仲有九格麻辣紅鍋可以一試,會唔會係仲9種不同程度既辣呢?就算雜菌湯底都係咁好味,唔食得辣都可以試吓其他!最後點左個甜品紅糖冰粉,一黎可以解辣,二黎冰爽口感,正!用餐心情:坐得好舒服服務都非常好,三五知己一齊嚟食,兩個人食都OK,因為佢每碟野都好細份,可以叫好多唔同材料。味道👅:8.3/10服務💁🏻‍♀️:8/10環境🌾:7.8/10人均消費💰:$400灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 6樓
渝味曉宇重慶老火鍋(渝仔)

灣仔有間重慶老火鍋店,可以好好回味一下《舌尖上的中國》。

鴛鴦麻辣鍋

美國安格斯肥牛
牛味重,肉質煙韌,脂肪分布均勻,叫左兩轉,太好味!

手打蝦滑
好鮮蝦味,入口爽感彈牙

鮮腐竹,桂花蚌

最後點左個甜品紅糖冰粉,一黎可以解辣,二黎冰爽口感,正!

味道👅:8.3/10
服務💁🏻‍♀️:8/10
環境🌾:7.8/10
人均消費💰:$400

灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 6樓
2021-04-29 213 瀏覽
一開門已經聞到好香麻辣味老闆好細心話食辣野前飲返碗雪耳糖水潤下個胃先甜甜地又幾好食.湯底可以揀九宮麻辣或者鴛鴦麻辣鍋另外都有4款吾辣嘅湯底揀架今次就揀左大骨湯拼麻辣鍋.吾覺意就叫到成枱都係🙈重點介紹幾種必點菜式.《安格斯肥牛》🐮肉質好嫩 吸左麻辣湯好惹味.《十秒牛舌》👅好貼心有個牌提示要煮幾耐先食牛舌好有咬口 10秒岩岩好.《麻辣牛肉日》🌶乾辣椒碎包住舊滑牛肉好香!有啲似華園牛肉干嘅味.《串鮮蝦》🦐好爽口彈牙超新鮮 一啲都吾痴殼.《即炸豆皮》平時食得多響鈴炸豆皮又未試過好似食緊塊大薯片咁呀🤣.《鮮鵝腸同鴨血》配麻辣鍋一流👍🏻 .《功夫萵筍》🎍師父好好刀功 切到超薄一片仲整左個花球出嚟 滾一滾食又得滾耐左都吾會溶左 仲係好爽口.另外仲有好多配料架人少去食可以叫半份咁就可以食多啲吾同款式.整體感覺都覺得好貼心❤️有圍裙比食客防油濺到又有計時器比係計住煮左幾耐枱底又可以放袋 吾怕包包吸哂味

一開門已經聞到好香麻辣味

有圍裙比食客防油濺到
又有計時器比係計住煮左幾耐
枱底又可以放袋 吾怕包包吸哂味
2021-04-21 125 瀏覽
Enjoy Hot Pot with Giant Oysters!趁呢幾日凍啲啲,又可以打邊爐啦~特色配料,實在令人流哂口水🤤🔪大刀牛肝最香滑🦪美國桶蠔巨鮮美🥢現炸豆皮脆卜卜🦐手打蝦滑更彈牙今次試咗佢哋嘅鴛鴦湯底,🌶果然好野味。配料有特色,就算湯底微辣,都唔會搶走食材嘅鮮味。當中桶蠔一定係全場亮點,大隻又鮮甜🤩牛骨髓軟軟腍腍,口感好特別。環境闊落乾淨,滋味暢談更享受。@xiaoyu_hotpot 📍灣仔

🔪大刀牛肝最香滑
🦪美國桶蠔巨鮮美
🥢現炸豆皮脆卜卜
🦐手打蝦滑更彈牙

環境闊落乾淨,滋味暢談更享受。

@xiaoyu_hotpot
📍灣仔
2021-04-19 99 瀏覽
麻辣火鍋當中呢間都係我至愛之一,夠麻夠辣勁足料,價錢仲好公道添一般湯底以鍋計,但呢度係計人頭,每位$38,人少既話抵好多,每之都係叫鴛鴦鍋,滋補大骨拼重慶麻辣,真材實料,好大舊大骨,仲有粟米。旁邊有麻油、芫荽同埋蒜蓉可作調味。首先,侍應會送上一碗暖暖嘅糖水,佢話食左糖水先食辣野個胃會舒服啲,侍應都好細心介紹食物,提下我哋淥幾耐我哋叫咗珊瑚蚌,鴨血,蜂巢豆腐,蟶子,萵筍,西洋菜,墨魚滑,冬瓜片,鮮牛肉大部份我哋都係order半份,好鍾意佢哋呢一個設計,所以我哋先可以食到咁多種類嘅食物大部份佢都有提示淥幾耐就食得,咁就唔怕淥得耐太熟唔好食啦

大部份佢都有提示淥幾耐就食得,咁就唔怕淥得耐太熟唔好食啦
  • 雪耳糖水
  • 鴛鴦鍋
  • 大骨滋補鴛鴦鍋
  • 凍豆腐
2021-04-17 102 瀏覽
小編以前甚少食辣,但周邊圍繞既人大部分都無辣不歡,訓練到小編已慢慢行上依條不歸路。於是今次就去翻以重慶老火鍋為主既餐廳打邊爐啦!/鴛鴦麻辣鍋 $76 8⃣️分我地選左中辣既麻辣湯底同埋大骨滋補湯,一個就濃郁而且辣得有層次,一個就清甜可口,兩者雙得益彰,各有千秋。/稻田毛肚 + 鮮黃喉 $62 + $598⃣️分兩者爽脆無比,而且好貼心附上涮烫時間,所以只要跟住個建議時間,食落就完全唔會覺得老韌。/鴨血 $42 8⃣️分麻辣火鍋既靈魂又點少得鴨血呢?小編差不多係到最後先食,等佢可以完全入曬味,食落味道更濃稠。/手打蝦滑 $46 8⃣️分蝦滑彈滑Q彈,內裡吸盡曬d辣汁,然後遊走到成個口腔內。/重慶耗兒魚 $42 8⃣️分魚肉本身刺少,而且食落冇腥味。見到建議寫30分鐘,但其實有懷疑,因為怕會散爛,但我地都係跟左佢地建議時間。諗唔到佢好耐煮,完全冇散爛,而且吸收曬d湯汁,好入味。/美國安格斯肥牛 $119 8⃣️分點解小編極力推薦大家一定要嗌呢個,因為大家睇相都見到油脂同肉個比例幾好,加上本身牛肉味濃到爆,所以點會唔好味啊玩咩。/自制羅漢果 $18 7⃣️分打邊爐其實都好容易上火,所以叫左杯羅漢果,降暑又得,降火清心又
鴛鴦麻辣鍋 $76 8⃣️分

稻田毛肚 + 鮮黃喉 $62 + $598⃣️分

鴨血 $42 8⃣️分

手打蝦滑 $46 8⃣️分
蝦滑彈滑Q彈,內裡吸盡曬d辣汁,然後遊走到成個口腔內。
重慶耗兒魚 $42 8⃣️分

美國安格斯肥牛 $119 8⃣️分

自制羅漢果 $18 7⃣️分
打邊爐其實都好容易上火,所以叫左杯羅漢果,降暑又得,降火清心又得!
2021-02-10 2744 瀏覽
疫情下只可以兩個人食及沒有晚市堂食,好耐都冇得打邊爐,所以便特登過來灣仔食個快打邊爐午餐。由於特登過來,所以沒有叫一人鍋。想享受一下打邊爐的樂趣,便叫了散叫的食物。疫情下午餐都很多人過來食,但是枱與枱之間都隔得好開,一點兒也不覺得擠迫,特別覺得安全。唯一可惜的,員工實在唔夠,看見他們走來走去,十分忙碌。午餐的湯底是免費的,我們叫了一個鴛鴦麻辣鍋加山珍菌湯,一辣一唔辣。因為怕重慶的麻辣超辣,所以叫了普通辣,好彩不是太辣,10分享受。食材方面,我們叫了美國安格斯優質肥牛半份,鴨血半份,鮮黃喉半份,手打墨魚滑半份,凍豆腐半份,白鱔半份,田園菜籃一客,曉宇笤粉半份,美國桶肥𧐢半份,鮮鵝腸半份及牛心掟半份。所有食材都好新鮮,美國桶肥𧐢實在好大隻,好鮮甜及肥美。鮮黃喉好新鮮亦香脆,十分爽口。第一次食牛心掟,不覺得好特別,沒有多大味道。墨魚滑就不太好出色,沒有廣東式打邊爐的爽脆彈牙。鮮黃喉會有溫馨提示你只是放10秒便要拿起,如果不是會太老。最窩心的就是有一個雪耳糖水送,糖水好好味,十分滋潤。打邊爐前送給你吃,等你滋潤一番才吃打邊爐。唔知點解,食完之後唔覺得好頸渴,不知道是不是因為這個糖水的原理。食完

鮮黃喉

鮮黃喉會有溫馨提示你只是放10秒便要拿起,如果不是會太老。
雪耳糖水

最窩心的就是有一個雪耳糖水送,糖水好好味,十分滋潤。打邊爐前送給你吃,等你滋潤一番才吃打邊爐。唔知點解,食完之後唔覺得好頸渴,不知道是不是因為這個糖水的原理。食完一餐下午打邊爐,大滿足!

雪耳糖水