2021-08-25
女友人近排唔係幾開心,而佢又好鍾意食日本嘢,所以相約佢出嚟食好東西同埋傾吓計。我哋未夠七點就來到,當時唔使等位。但坐低冇幾耐就開始好多人,建議大家都要預約。三文魚刺身$68看見這個三文魚刺身擺盤必定是相機先吃,三文魚厚切,刺身新鮮。大阪燒餅$88上枱嘅時候看見上面嘅木魚飄飄,十分治愈。佢係比出邊嘅大阪燒細分,但係材料都十足。柚子雞串$26淡淡的柚子,中和了雞串嘅油膩感覺。雞肉香脆上邊仲有少少芥末醬,口味清新。鮮蠔土手蠔$238上枱嘅時候見到上面蠔太大隻,滑脫脫。湯底係麵豉湯,配上大量嘅蔬菜,健康美味之選。半熟龍蝦.海膽.龍蝦粥$688重頭戲當然係依個龍蝦,上網成日見到每個人都食。嚟到感覺上呢個係必點,都見到其實隔離左右都係食緊呢個。半熟龍蝦口感特別,表面有屬龍蝦爽口彈牙嘅感覺,入邊保留左刺身龍蝦嘅鮮味,配埋海膽,加上炙燒,增添風味。龍蝦頭食完嘅時候店員會幫我哋用嚟煲粥,我哋選擇一湯一粥。湯頭超濃郁嘅龍蝦味,感覺湯入邊好似有少少鹹蛋黃嘅感覺。啲粥吸收晒龍蝦嘅鮮味,果然係一個必點嘅食品。店員招待熱心,詳細地講解當日時令嘅食品,食物上枱嘅時候亦都會清楚講出係咩食物。
三文魚刺身$68
大阪燒餅$88