I’ve been to Hamataki several times over the last 1.5 years and it’s never been this poor. Owner change perhaps?Came here on a Friday night, booked via openrice for 7:30pm. Arrived at 7:30pm only to be told there’s no available table. We saw a free table right at the front but it’s “reserved”. So what’s the point of booking if they’re holding table for VIPs? Stood outside for 30 mins while the staff was too ashamed to come back outside so he stood inside the whole time. Seated at 8pm. No tea/wat

Seated at 8pm. No tea/water served the entire meal. Salmon sashimi took 1 hour to serve despite following up several times. The Omni beef salad was terrible, with a few small overdone tasteless pieces. Various chicken skewers were alright but lacked salt.

The food used to be top notch with excellent service. Sadly this isn’t the case anymore and I certainly won’t be returning.

2021-10-01
30 分鐘 (堂食)
2021-09-18 185 瀏覽
大阪九条冷茄子 - 未食過呢個品種,一口size,幾特別~凍烏龍茶 - 再濃味啲會更好~秘製炸雞 - 炸得都ok 香口。忌廉薯餅 - 推介!成口都係香濃嘅cream , 好滿足!海膽芝士玉子燒 - 啱哂玉子控,玉子以外再加多重海膽mix 芝士嘅口感。半熟龍蝦海膽 - 龍蝦可以二食,原來半熟龍蝦刺身係咁正,好爽好鮮甜,超正!連埋海膽食味道再昇華多一重。食完之後個龍蝦頭拎咗去煲湯,好鮮味,入面仲加咗啲菜同菇,都有濃厚嘅龍蝦膏味!叫咗幾款串燒,有鰻魚串燒,日本燒秋葵,粟米串同菠蘿串,都燒得幾惹味。半熟赤身 - 色澤紅潤,好新鮮,炙燒過仲香口,唔錯。

大阪九条冷茄子 - 未食過呢個品種,一口size,幾特別~

凍烏龍茶 - 再濃味啲會更好~

秘製炸雞 - 炸得都ok 香口。

忌廉薯餅 - 推介!成口都係香濃嘅cream , 好滿足!

半熟赤身 - 色澤紅潤,好新鮮,炙燒過仲香口,唔錯。

2021-09-11 256 瀏覽
同朋友好耐冇見,就約左係九龍城食飯。宋皇臺通左車,成個九龍城都好熱鬧!餐廳分左2層,上層較逼,講野要好大聲。野食都唔錯,同乾淨!呢個係冷食,感覺一般,同埋小貴見個個都嗌個鍋,我地都嗌左個平啲既花田鍋。個鍋要慢慢煲,湯底好甜,但啲肉就soso,價錢較貴This is must try!! 平時唔中意蠔既我都覺得好好味,燒得好香好甜,可以encoreee!連個串都好好味,可以encore!比較漏同埋唔你好食到海膽味,可以passIn general, 串燒比較出色,可以再黎試試其他!

餐廳分左2層,上層較逼,講野要好大聲。

野食都唔錯,同乾淨!

九條茄子

呢個係冷食,感覺一般,同埋小貴

花田鍋(葡萄豚)

燒蠔

雞肉漢堡串

連個串都好好味,可以encore!

海膽芝士玉子燒

比較漏同埋唔你好食到海膽味,可以pass

In general, 串燒比較出色,可以再黎試試其他!
燒蠔
雞肉漢堡串
2021-09-06 221 瀏覽
九龍城美食雲集,係呢區屹立生存嘅餐廳都一定有返咁上下質素或特色。今次就試咗呢間充滿日本風情嘅居酒屋,真係值得推介👍🏻🦞伊勢海老燒 (半熟龍蝦·海膽·龍蝦粥) ($688)龍蝦好新鮮,上枱後個頭仲識郁,半熟嘅龍蝦肉口感突出,外層爽口內裏甜嫩,配埋海膽刺身入口,加強咗龍蝦味嘅層次😋之後選擇咗將龍蝦頭加工煮成龍蝦湯,龍蝦頭有好多膏,龍蝦湯味道非常濃郁,加埋雜菜同豆腐, 份量都好多,食晒真係好飽肚!🐟原條深海池魚刺身($298)味道清爽嘅深海池魚不但新鮮當造,口感不油不膩,配上清爽的酸汁更開胃,好啱夏天食😋之後再將魚骨及魚頭脆炸,一魚兩食,正👍🏻🐟大分直送火炙平目魚邊($148)平目魚邊油份豐富,超肥美鮮甜,魚油嘅香氣加上火炙過嘅香,入口有少少即溶口感,令人回味😋🥚海膽芝士玉子燒($198)好邪惡嘅海膽同芝士,加埋嫩滑嘅玉子,入口層次豐富,好好食😋🍗浜滝秘制炸雞($28)炸到超級脆,但雞肉竟然仲好嫩滑多汁,非常出色嘅炸物👍🏻🍗炸德島雞軟骨($78)金黃色嘅雞軟骨軟硬適中,份量充足,配清酒或啤酒係一流嘅選擇,誠意推介👍🏻🍹特大柚子蜜梳打($48 )🍹熱柚子蜜($25)特大柚子蜜梳打冰涼清爽,熱柚

🦞伊勢海老燒 (半熟龍蝦·海膽·龍蝦粥) ($688)

🐟原條深海池魚刺身($298)

🐟大分直送火炙平目魚邊($148)

🥚海膽芝士玉子燒($198)
好邪惡嘅海膽同芝士,加埋嫩滑嘅玉子,入口層次豐富,好好食😋

🍗浜滝秘制炸雞($28)
炸到超級脆,但雞肉竟然仲好嫩滑多汁,非常出色嘅炸物👍🏻

🍗炸德島雞軟骨($78)

🍹特大柚子蜜梳打($48 )
🍹熱柚子蜜($25)
特大柚子蜜梳打冰涼清爽,熱柚子蜜就夠哂潤喉,兩杯柚子都好足料,甜度適中👍🏻
  • 大分直送火炙平目魚邊
本來想約朋友今年一齊遊北海道,而家梗係去唔成啦☹️ 近來疫情確診個案持續0👏🏻👏🏻👏🏻 就約埋好朋友一齊聚下頭!首選當然係日本嘢食啦😌餐廳雖然店面不大,但擺設報置好有心思☺️ 幾啱一班朋友仔傾幾📍 伊勢海老燒🦞 (兩食)1️⃣ 龍蝦同海膽都係輕炙嘅狀態,口感黏稠彈牙,係好好食既龍蝦刺身~加上海膽嘅鮮味同龍蝦嘅鮮甜夾埋味覺享受提升❤️ 2️⃣ 之後店員會拎返起個龍蝦頭去煮湯或者粥,因為食得好飽了,所以我地揀咗要湯。湯既配料有蘿蔔,娃娃菜,豆腐,湯底係勁濃好重龍蝦味😋已龍蝦頭入邊仲有好多肉,用味增湯煲過特別好食。📍三色剌身三色刺身由三文魚腩,帶子,同埋牡丹蝦組成。三款刺身都非常之新鮮,尤其是牡丹蝦,朋友盛讚好食!我自己就覺得三文魚腩好happy,肥美可口👍🏻📍手燒白鰻魚大大件超厚肉,外皮燒得脆脆的,而鰻魚肉濃味彈牙!好食到想再叫🥢🥢🥢📍綾町產葡萄豬可樂餅可樂餅外脆內Juicy,配上餐廳建議的香蔥同微酸嘅醬汁黎食,更好味📍日本冰菜島豆腐沙律沙律嘅組合非常少見,冰菜同海葡萄都好少食到,夾埋一齊食又幾得意喎😂 btw, 對上一次食海葡萄已經係前年係沖繩啦😢 唉呀!真係好想去旅行呀!雖然冇得出發去旅行,不過同朋

📍 伊勢海老燒🦞 (兩食)

📍三色剌身

三色刺身

📍手燒白鰻魚

手燒白鰻魚

📍綾町產葡萄豬可樂餅

綾町產葡萄豬可樂餅

📍日本冰菜島豆腐沙律

日本冰菜島豆腐沙律

雖然冇得出發去旅行,不過同朋友聚一聚一樣開心🍻

浜滝
@hamataki__izakaya

📭九龍城福佬村道59號地下A舖
☎️ 23865055
  • 手燒白鰻魚
  • 伊勢海老燒
2021-09-04 1451 瀏覽
最近有好多朋友推薦小妹試下E間浜滝嘅龍蝦二食, 於是今次小妹就去試下係味真係咁正先😍!一入到去就感覺好似去左d日本隱世地道小店咁, 幾有驚喜😱! 餐廳除左有多款沖繩料理之外, 仲有季節限定同每日由日本新鮮直送嘅海鮮! 🌟北海道山芋金槍魚🐟金槍魚油脂豐腴, 味道鮮嫩, 上面沾左質感滑嫩帶點黏液嘅山芋, 口感特別又豐富!🌟大分直送火炙平目魚邊平目魚邊捲成一卷煮熟, 再將其火炙, 魚邊微微焦香, 入口即溶, 食落魚油味道濃郁, 配上已調味嘅酸汁同wasabi, 清新開胃🌟大分烏賊肉素麵烏賊肉素麵並不是真係素麵嚟, 一條條晶瑩白睫嘅烏賊肉, 沾上酸酸咸咸嘅醬汁, 食落柔嫩滑溜, 非常開胃🌟伊勢海老燒🦞海老有兩食, 第一食係半熟龍蝦, 職人會將龍蝦起肉煮至半生熟再加以調味, 目的係保留肉質嘅彈性與鮮味, 上面擺上海膽再火炙至外層焦香, 食落口感爽彈, 鮮甜無比!第二食可揀龍蝦粥/龍蝦湯/Why Not Both😝? 小妹當然係揀Why Not Both, 店員會收番個龍蝦頭拎去煲龍蝦粥同湯, 龍蝦湯味道濃郁鮮甜, 粥因為有米嘅甜味所以食起嚟甜上加甜!

🌟北海道山芋金槍魚🐟

🌟大分直送火炙平目魚邊

🌟大分烏賊肉素麵

🌟伊勢海老燒🦞

2021-08-30
2021-09-03 645 瀏覽
一間餐廳好與唔好,也不外乎服務/食物/氣氛,呢一間集齊晒!!服務差,食物差,氣氛差。服務差:1. 叫極唔聽,沉醉在自己忙碌之中:眼見好多食客,無論什麼要求,都要重覆三次,或者躁底才得到服務。例如:(躁底mode)「唔該,我想要隻匙羹,我叫左三次啦,有冇人應我?!」;(埋怨mode)「我叫左埋單三次,等左都有十五分鐘,我唔等你俾單我埋,我直接落去埋啦」。2. 準備上檯的食物與客人食完的殘餘放在同一個位「溝通」:樓上環境逼夾,佢有張檯供職員中轉廚房出既食物給客人及中轉人客的廢碟落去廚房。問題係兩樣野都係經同一張檯傳送,好既就一個盤,上面全部都係廢碟;或一個盤,上面全部都係食物;唔好既就同一張檯,同一個盤兩款出現晒!3. 承上,圖中有兩個杯,大家估下究竟係用過還是新杯?答案係唔知,一樣野連職員都唔知,我地做食客又點會知。可能你又問點解我知佢地唔知,我知係因為佢地自己人同自己人講「我都唔係好分到邊D用過」。但繼續斟水。結果我檯上的兩杯水,無郁過!2. 食物差:好,全晚第一碟是水母刺身,爽爽地但又唔似出面餐廳既味道,溫度又唔夠,總是暖暖的。第二碟是燒明太子,幾好,暖暖的,有明太子味,安心!第三碟

服務差:

2. 食物差:
第二碟是燒明太子,幾好,暖暖的,有明太子味,安心!
第三碟是飯團,不低俾咬燒。

3. 氣氛差:
正所謂冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽,逼到一個點!

呢間野,絕對係反效果
2021-09-03 155 瀏覽
自從西鐵延線後出九龍方便了很多,所以去九龍城覓食的機會也多了。這次去了一家位於福佬村道的日本菜,餐廳有兩層,是以居酒屋的裝修挺舒適的。餐牌上的選擇有很多,還有酒精飲品供應🤩。-💥半熟龍蝦 HKD$688,我們是第一次吃這道菜,看到推特別所以點來試試看🙈。這個原隻龍蝦上菜,面頭有海膽鋪在半熟龍蝦上。這個味道鮮甜爽口,半熟龍蝦口感更爽,同時又吃到朿身的口感挺特別的🤩。在吃光海膽龍蝦肉後,店員會把龍蝦頭拿去煮湯/粥,我們選擇了煮做湯,用了小石鍋送餐。湯底味道鮮甜,另有雜菜、豆腐及蘿蔔絲在裡面。-💥酒盜芝士 HKD$68,這個是日本常見的小吃之一,也是店長推介的美食🙈。用了鰹魚肝做成醬,底下的是忌廉芝士,忌廉芝士口感幼滑。這個用紫菜包著吃,咸咸的很開胃,可以用來拌酒的小食😆。-💥沖繩水母刺身 HKD$98,很少吃到水母刺身,所以特意點來吃吃的。這個口感挺爽脆的,另有店家自製的柚子燒汁醬,令到味道更鮮味,酸酸的很開胃。-💥清酒煮蜆 HKD$98,這個食物我們很喜歡吃的🤩,每一次去吃日料也會點來吃吃。上菜時已聞到很香的味道,湯底味道清甜,酒味不太強烈😚。蜆的份量挺多的,肉質鮮甜爽口。-💥自選串燒

💥自選串燒 HKD$16/串起,點了雞軟骨、日本雞皮及菠蘿串,串即叫即做所以要等待一會兒。上菜時聞到很香的味道,每一款串燒也用了不同的調味🤤。串燒雖然是簡單的調味,但味道香口惹味。

飲品點了特大青檸梳打和特大柚子蜜梳打,兩杯飲品也很大杯🙈,也有青檸在裡面。酸酸甜甜的很開胃又解渴,又可消除食物的油膩感。
2021-08-16
15 分鐘 (堂食)
2021-09-03 118 瀏覽
大分直送火炙平目魚邊($148)平目魚即係比目魚亦都即係我地叫既左口魚。師傅將平目魚群邊卷成一卷煮熟,再用火炙既方法將魚油迫出,而且令魚肉帶少少焦香味,配上酸酸甜甜既醬汁同,wasabi既少少辛辣,非常開胃👍沖繩海葡萄($48)又稱為植物界中既魚子醬,去日本旅行就食得多係香港真係第一次食。本身海葡萄係冇乜味,但點埋酸汁之後酸酸地又卜卜脆,真係好似食緊葡提子咁,開胃又得意大阪九条冷茄子($78)係餐廳既期間限定,咬落爽口而且非常多汁大阪燒餅($88)即叫即做,表面舖滿木魚花,入口熱㷫㷫,配埋醬汁食味道非常豐富伯方鹽燒鮭魚頭($118)好多人覺得魚頭冇乜肉唔抵食,但其實鮭魚頭好多肉同魚油,而且鹽燒之後有陣陣焦香味同淡淡既咸味,連魚皮都燒得好香脆👍半熟龍蝦、海膽、龍蝦粥($688)今餐既重頭戲😍,廚師會將龍蝦起肉再煮至半生熟,再將海膽舖係龍蝦肉上面炙燒。龍蝦肉經火炙後外表焦香,裡面爽甜彈牙加上海膽之後,甜上加甜👍,當食完龍蝦肉之後,店員會將龍蝦頭收返廚房煲成龍蝦湯同加飯煮食龍蝦粥。龍蝦湯非常濃郁,仲有淡淡既蝦膏味,配埋白飯做成粥作為成餐既結尾,非常滿足👍👍特大青檸梳打($48)一字記之若:大
大分直送火炙平目魚邊($148)

👍沖繩海葡萄($48)

大阪九条冷茄子($78)

係餐廳既期間限定,咬落爽口而且非常多汁

大阪燒餅($88)

伯方鹽燒鮭魚頭($118)

半熟龍蝦、海膽、龍蝦粥($688)

特大青檸梳打($48)

一字記之若:大!
1公升有多,而且仲好抵飲,岩哂我呢d水怪😂

2021-09-01 121 瀏覽
朋友介紹,今日約咗媽咪去九龍城食高質日本野☺簡直服務高質,食物都高質❗係宋皇臺站落行一陣就到啦,好方便☺.侍應超有耐性每枱解釋 Menu上的菜式,而態度非常親切有禮💯充滿歡樂及正能量😂. 🟥芥末牛油果海老餅🥑 $78 🟧Cream cheese混合淡淡的芥末及牛油果,非常軟滑,灑上櫻花蝦仔有脆脆口感,再舀上鹹香克力架一齊食,真係愈食愈上癮😂(餅乾任添架❗我加咗一次) .🟨 日本關東外海參漬 $138🟩以為海參係平時食咁淋 batbat, 可能漬物關係,醃完咬落似八爪魚刺身,煙煙韌韌😆醋酸味非常開胃.🟦火分烏賊肉素麵🦑$138🟪素麵其實係烏賊切成的條狀似麵~~醬汁係柚子的果香酸甜,而烏賊都好鮮甜☺.✨✨!l必食推介✨✨🟫火灸平目魚邊 $148🟫平目魚即係左口魚邊,平時都有食,但咁大條真係未試過~魚油香溢,入口即化😋但有特製清新.⬛ 伊勢海老燒🦞 $688⬜登登登登❗今晚主角🌟係龍蝦二食 1.半熟龍蝦配海膽⏩火槍輕輕燒過龍蝦肉,配以海膽進食。龍蝦肉彈牙爽口非常新鮮,連海膽食勁鮮甜,蝦頭仲有膏添😍 2.龍蝦湯 & 龍蝦粥🍲⏩食完肉,個蝦頭會拎去煲湯。可以選湯或粥,而我叫咗湯粥
🟥芥末牛油果海老餅🥑 $78 🟧
⬛ 伊勢海老燒🦞 $688⬜
登登登登❗今晚主角🌟係龍蝦二食
1.半熟龍蝦配海膽

2.龍蝦湯 & 龍蝦粥🍲
⏩食完肉,個蝦頭會拎去煲湯。可以選湯或粥,而我叫咗湯粥各一。 湯底超濃郁龍蝦味😍唔會太鹹或腥,而係鮮甜。湯會比粥濃味DD,但粥似食泡飯索味又好正😂仲有其他配菜,金菇娃娃菜等吸盡精華,真係不得了♥
唔記得仲有~明太子燒蠔 & 燒雞翼!
又係媽咪食日本野必叫,真心鮮雞味及超 juicy! 讚!
  • 芥末牛油果蝦
2021-09-01 1024 瀏覽
話說今日小弟同女友人黎左參觀宋皇台站。。 其實九龍城呢個地方平時都黎得多.. 好多日常野同買餸都係呢頭做.. 咁今次同女友人參觀完之後就去左覓食.. 平時成日食德昌魚蛋粉, 今次就去左對面既Hamataki.. 呢間日式居酒屋裝橫都唔錯, 室內都幾寬敞.. 野食方面我地叫左半熟吞拿魚,海膽玉子燒,燒秋葵,燒粟米,燒曼魚串,燒菠蘿串,一個忌廉餅,日個冷茄子 同埋招牌半熟龍蝦... 味道方面d燒物燒得好好, 唔乾同keep到好juicy,尤其是個燒曼魚真係好creamy..個半熟吞拿魚肉質都好上盛,個忌廉餅好香濃惹味.. 女友人就對個冷茄子好滿意 因為佢本身都係茄子控黎, 無茄不歡.. 最後食埋為半熟龍蝦.. d龍蝦肉真係好爽口,再撈埋d海膽食真係好greedy..食完再攞埋個龍蝦頭去製龍蝦湯實行一味兩食底玩..最後飲埋杯凍烏龍茶消下濟就飽晒啦
.. 好多日常野同買餸都係呢頭做
.. 咁今次同女友人參觀完之後就去左覓食
.. 呢間日式居酒屋裝橫都唔錯
, 室內都幾寬敞
... 味道方面d燒物燒得好好
, 唔乾同keep到好juicy
,尤其是個燒曼魚真係好creamy
..個半熟吞拿魚肉質都好上盛,個忌廉餅好香濃惹味
.. 女友人就對個冷茄子好滿意
因為佢本身都係茄子控黎, 無茄不歡
.. 最後食埋為半熟龍蝦
.. d龍蝦肉真係好爽口,再撈埋d海膽食真係好greedy
..食完再攞埋個龍蝦頭去製龍蝦湯
實行一味兩食
底玩
..最後飲埋杯凍烏龍茶消下濟就飽晒啦
2021-08-18
  • 半熟吞拿魚
韓式石鍋拌飯就成日聽今次來個日式的☺️.✨醬汁烤雞石鍋飯〰️烤雞好有肉地😆啲汁都好足夠送飯✨明太子三文魚石鍋飯〰️呢個配搭好新鮮 2樣都係我鍾意的 唯一就係無乜汁撈飯有啲ᴅʀʏ 最後用埋烤雞飯啲汁撈😹✨自家製黑蒜拉麵🍜〰️一上枱好滾動 同事話有舊石係入面先會咁 長知識👏🏻夠濃味不錯.餐廳設計成居酒屋的模樣🏮全部都係高枱高櫈 ᴍᴇɴᴜ好多小食串燒選擇 夜晚應該好熱鬧🍺🍢ʟᴜɴᴄʜ人均$100 最愛烤雞飯🧡
韓式石鍋拌飯就成日聽
醬汁烤雞石鍋飯
明太子三文魚石鍋飯
自家製黑蒜拉麵
2021-08-30 106 瀏覽
朋友最近有大收穫,話要請我食晚飯!今次佢又帶咗我嚟九龍城食好西😋 餐廳分咗兩層,今次我哋坐咗喺相對靜少少嘅上層! 餐廳侍應好熱心將餐牌上嘅食物介紹得好詳細👍🏻三文魚刺身: 好新鮮而且肥美😍芥末牛油果海老餅: 本身唔係太鍾意食芥末味嘅嘢,但係呢個餅真係值得一試!食落有芥末嘅香氣但唔會太嗆鼻, 上面仲有滿滿嘅櫻花蝦同埋蔥花 , 口感creamy配上鬆脆餅乾鹹香又惹味❤️炸一口芝士:熱辣辣外層香脆,入面係軟滑流心嘅香濃芝士餡,鍾意食芝士嘅絕對會愛上😉半熟龍蝦:將龍蝦肉燒至半熟狀態,新鮮彈牙嘅龍蝦肉配埋鮮甜嘅海膽一齊食將鮮味層次更加提升😍食完龍蝦肉之後,淨返嘅殼煮咗龍蝦湯同龍蝦粥,兩款嘅配料差唔多,有濃濃嘅龍蝦味!雖然話係粥但其實係泡飯😋鰻魚串燒:肉質細緻無骨亦都無腥味👍🏻柚子蜜梳打:大大杯好抵飲😆

三文魚刺身: 好新鮮而且肥美😍

炸一口芝士:

鰻魚串燒:
肉質細緻無骨亦都無腥味👍🏻

柚子蜜梳打:
大大杯好抵飲😆

老婆生日,年年要諗食咩都諗爆頭,朋友就話:九龍城大把好野食,以前未有地鐵就話這麼近,但路程就哪麼遠姐,現在有地鐵🚇就真係超方便,仲有疫情攪到無得返家鄉(日本),食日本菜無錯啦!朋友以前食左間日本菜有龍蝦🦞+海膽的菜色,慶祝生日就最好不過!入到店內,都幾有日本特色,以為細細間店,原來有樓上成層的,坐得都寬躺,樓底就矮d,店員介紹我地食龍蝦🦞+海膽,食完仲可以用龍蝦殼煲粥或龍蝦湯,聽落都吸引。龍蝦上場啦,相機先食😂,龍蝦半熟狀態+新鮮海膽,每一口都回味無窮👍🏻👍🏻。再黎點了個鯛刺身,老婆生日梗係要叫d飛機貨試下啦,這個鯛刺身加上清新嘅柚子醬油,真係好好食,食完刺身,魚骨仲可以拎去煲湯添。好,食完刺身,又到龍蝦湯同龍蝦粥上場啦,份量都好大,而且粥同湯的龍蝦味都好重,正☺️,已佢而家依個價錢,有咁多野食,真係唔貴,而且好忙,因為又到魚湯上場啦🤣。不過最緊要老婆生日飯食得滿足👍🏻
  • 手燒白鰻魚
  • 龍蝦+海膽
2021-08-27 68 瀏覽
中午食Lunch,一入到去坐低,見到唔同枱用左膠片或者屏風間格開,感覺挺不錯=)中午關係,沒有選擇飲酒,而是好好滿足自己的胃😁先來了個:三文魚刺身 $68師傅切得厚身,食落好有滿足感😆第一啖沒有點醬油,肉質鮮嫩,而再試加埋醬油跟山葵,則不會蓋過本身魚香,反而更能提升它味道。之後,黎到既係:伊勢海老燒 $688首先係 半熟龍蝦 配 海膽,先品嚐龍蝦,雖然半熟狀態,但肉質一樣爽口彈牙,略微既調味已經出色,而再配埋海膽一齊食,令它更為鮮味😁之後,龍蝦頭選擇左煲粥,等候緊既時候,我地另一樣既選擇黎左,大阪燒餅 $88風味醬汁配埋大量木魚絲,最愛既口味之一😍但估唔到依到會有埋櫻花蝦,配埋一齊食,口感增色不小=)跟住, 龍蝦粥黎到先試一口,味道香濃,龍蝦粥整體而言,濃濃既滿足感😘香濃之餘,又不會是過咸那種,反而是剛好的。最後,大食既我,再點左個:極辛地獄拉麵 $108配料很多,主要有叉燒,半熟蛋跟餃子((滿足=)沒有要到好辣,而最後出到黎的也剛好,微微既辣,更能帶出食慾😁好得意既係,佢會有塊熱石加埋落湯到,保持湯既溫度,好有心思👍PS:食物不錯之餘,最正既係店員服務好好😋
中午食Lunch,
一入到去坐低,
見到唔同枱用左膠片或者屏風間格開,
感覺挺不錯=)

中午關係,
沒有選擇飲酒,而是好好滿足自己的胃😁
先來了個:
三文魚刺身 $68

師傅切得厚身,食落好有滿足感😆
第一啖沒有點醬油,肉質鮮嫩,
而再試加埋醬油跟山葵,則不會蓋過本身魚香,
反而更能提升它味道。

之後,黎到既係:
伊勢海老燒 $688

首先係 半熟龍蝦 配 海膽,
先品嚐龍蝦,雖然半熟狀態,
但肉質一樣爽口彈牙,略微既調味已經出色,
而再配埋海膽一齊食,

令它更為鮮味😁

之後,龍蝦頭選擇左煲粥,
等候緊既時候,
我地另一樣既選擇黎左,

大阪燒餅 $88

風味醬汁配埋大量木魚絲,
最愛既口味之一😍
但估唔到依到會有埋櫻花蝦,
配埋一齊食,口感增色不小=)

跟住, 龍蝦粥黎到
先試一口,味道香濃,
龍蝦粥整體而言,濃濃既滿足感😘
香濃之餘,又不會是過咸那種,反而是剛好的。

最後,大食既我,
再點左個:

極辛地獄拉麵 $108
配料很多,主要有叉燒,半熟蛋跟餃子((滿足=)
沒有要到好辣,而最後出到黎的也剛好,
微微既辣,更能帶出食慾😁
好得意既係,佢會有塊熱石加埋落湯到,
保持湯既溫度,好有心思👍

PS:食物不錯之餘,最正既係店員服務好好😋

2021-08-26
午餐