浜滝

Hamataki
2021-09-04 1451 瀏覽
最近有好多朋友推薦小妹試下E間浜滝嘅龍蝦二食, 於是今次小妹就去試下係味真係咁正先😍!一入到去就感覺好似去左d日本隱世地道小店咁, 幾有驚喜😱! 餐廳除左有多款沖繩料理之外, 仲有季節限定同每日由日本新鮮直送嘅海鮮! 🌟北海道山芋金槍魚🐟金槍魚油脂豐腴, 味道鮮嫩, 上面沾左質感滑嫩帶點黏液嘅山芋, 口感特別又豐富!🌟大分直送火炙平目魚邊平目魚邊捲成一卷煮熟, 再將其火炙, 魚邊微微焦香, 入口即溶, 食落魚油味道濃郁, 配上已調味嘅酸汁同wasabi, 清新開胃🌟大分烏賊肉素麵烏賊肉素麵並不是真係素麵嚟, 一條條晶瑩白睫嘅烏賊肉, 沾上酸酸咸咸嘅醬汁, 食落柔嫩滑溜, 非常開胃🌟伊勢海老燒🦞海老有兩食, 第一食係半熟龍蝦, 職人會將龍蝦起肉煮至半生熟再加以調味, 目的係保留肉質嘅彈性與鮮味, 上面擺上海膽再火炙至外層焦香, 食落口感爽彈, 鮮甜無比!第二食可揀龍蝦粥/龍蝦湯/Why Not Both😝? 小妹當然係揀Why Not Both, 店員會收番個龍蝦頭拎去煲龍蝦粥同湯, 龍蝦湯味道濃郁鮮甜, 粥因為有米嘅甜味所以食起嚟甜上加甜!

🌟北海道山芋金槍魚🐟

🌟大分直送火炙平目魚邊