2021-12-21 1093 瀏覽
食日本野嚟講,餐牌總有未接觸過嘅嘢食名,明明寫曬係廚師推介都唔識叫。呢個時候,除咗請教店員,可以好似我咁,帶個識食朋友嚟發板,聽埋佢同店員交流細傾,了解多咗,品嚐時都會仔細咗。係時令限定嘅餐牌,招積地叫咗三樣野,分別有:空運魚箱 - 北海道直送秋刀魚刺身秋刀魚熟食就多,而生食就係首次。入口時的確係先食到秋刀魚嘅獨特魚味,但平均嘅油脂,滑而爽嘅魚皮,完全同熟食嘅口感扯唔上關係,對於第一次食嘅我黎講相當有驚喜。秋刀魚屬於濃味魚,但脂肪分佈平均,加上彈牙爽身口感,就算一件又一件擺入口(因為停唔到)亦唔會過膩,變相增加咗食用額度,滿足到非一般地嘅分量。後來店家仲將魚骨炸起為小食,咸香鬆脆,極速清碟。真鱈白子美美地上碟,多層次口感。第一次食,先咬「腦花邊」試試,肝臟粉粉地又軟身嘅質感,卻絕無苦味同散開嘅粉感,而係又軟又滑好幼細嘅感覺。味道就好獨特,好香醇。到第二啖,完整食用。口感嘅變化係一層層由外到內,軟,爽,粉,到最入邊嘅彈牙幼筋。配上酸汁,幼洋蔥絲,整體配合度好高。宮崎縣氣仙沼生蠔巨型又飽滿,入口非常滑身,而且爽脆感同甜味都完整的貫徹係全隻生蠔度,好出色。酒盜芝士又一款新接觸嘅食物,酒盜入口

係時令限定嘅餐牌,招積地叫咗三樣野,分別有:
空運魚箱 - 北海道直送秋刀魚刺身

後來店家仲將魚骨炸起為小食,咸香鬆脆,極速清碟。

真鱈白子

酒盜芝士
又一款新接觸嘅食物,酒盜入口鹹腥味較重,口感粘滑,但偏偏奇香,配上Cream Cheese,味道好快就跑到整個口腔,促成你去緊閉嘴唇細味享受。將脆紫菜捲上芝士再食用,會更突出呢種爆發感。酒盜係由生鰹魚嘅內臟醃製而成,所以除咗粘滑,都會有不同口感係入面,例如爽身嘅筋位。

伊勢海老姿燒(海膽面)
輕輕燒熟蹏龍蝦表面,真正做到半熟嘅效果。外邊係肉絲口感,內裡爽滑。就咁食龍蝦已經好令人滿足,配上滿滿嘅海膽面多一種食法,會好岩喜好多味及濃味嘅朋友。而食到最後,燒過嘅龍蝦留下肉汁精華係底殼到,一飲而盡,相當清甜。
誤以為完食嘅一刻,想起龍蝦頭會用作為下一道美食,分別係龍蝦湯同粥。係真真正正嘅龍蝦湯,唔會有苦味粉感,配上各式清甜蔬菜及菇,令人好鼓舞。粥方面,以珍珠米烹調,粒粒分明又煙韌。個人比較鐘意前者,始終珍珠米都有自己嘅飯香甜味,較難純粹地去品嘗龍蝦湯底。

大分直送火灸平目魚邊
無論純刺身定火灸平目魚都一直好吸引到我,油香重,口感可爽可滑可融化。花狀擺法去燒,令到所有口感都可以呈現到出黎,由燒過嘅邊到浸汁嘅底部,幾厘米就擁有三種明顯蹏口感層次。
火灸溫度同時間仲岩岩好,保留到魚絲肉質。配上新鮮磨成嘅山葵,只會提鮮絕不搶味。

另外試咗幾款串燒,其中最為欣賞葡萄豬串,牆上有詳細介紹葡萄豬嘅內容。如內容描述一樣,非常多汁,皮脂爽身,肉質嫰滑,甜甜地,完全無豬騷味。

芝士雞腿串
日本雞肝串

特大柚子蜜梳打
真係好巨型,都好好飲,陪足一餐飯,唔洗食食下又要等添飲,專心食好野。

無法自控的用咁多字去形容食物﹐因為每一款都真係好豐富我味蕾,可惜是日開車未能配酒。相信店家主打嘅自定品牌,又會為我帶黎另一個體會。下次😇!
  • 大分直送火炙平目魚邊
  • 酒盜芝士
  • 宮崎生蠔
  • 真鱈白子
上次已經黎過食好正嘅龍蝦🦞刺身加海膽,今次由服務超好嘅待應哥哥介紹時令食物,試下其他野食:✅空運飛機魚($588)-有得揀爽口或者滑身嘅魚。我揀左爽口嘅。一上枱係好大條嘅魚刺身,爽口彈牙好新鮮。魚嘅頭仲會攞去煲湯🍲,加左雜菜同菇菌一齊煲,溫笠笠,冬天飲好適合☺️✅手燒白鰻魚($128)- 第一次食咁彈牙嘅鰻魚,好似食鱔咁個質感,加埋鰻魚燒汁,好好味😋✅燒日本芝士年糕($38)- 我最鍾意食嘅日本燒物之一,燒到好可愛,少少燶燶哋嘅外皮,外脆內軟,好煙韌😙✅日本新得利黑生啤($60)- 有啲人覺得黑啤好苦不過我覺得黑啤有少少朱古力味,配日式燒物同刺身一齊食都好好味呀!
2021-12-18 933 瀏覽
朋友🧍‍♀️之前食過呢間,佢話好食叫我陪佢一齊去食,好啦~睇咗食評都幾吸引,就去試下喇🙌🏻餐廳喺九龍城,以為九龍城淨係得泰國餐廳同Cafe,原來都有幾間日本🇯🇵嘢嘅~去到已經比個門口吸引住🤟🏻好🈶️日本嘅感覺🎏,裡面嘅裝修同佈置都同日本嘅居酒屋🏮一模一樣我地揀咗必食嘅半熟龍蝦.海膽.龍蝦粥,空運魚箱,大分直送火炙平目魚邊,宮崎縣氣仙沼生蠔,宮崎和牛舌芯串燒,雞軟骨串,雞皮餃子仲有菠蘿味嘅麒麟生啤先講半熟龍蝦,呢個真係超級好食😋啖啖肉,燒過嘅龍蝦同海膽嘅鮮味更加突出,而且肉質彈牙,口感超正🤟🏻食完刺身之後,廚師會將個龍蝦🦞頭開半煲湯或煮粥,粥同湯都鮮味十足,正🙌🏻好滿足吖🤫空運魚箱睇返當日會係咩魚,廚師都係送到黎果一刻先知係咩魚,我哋今日食嘅係魴鮄魚,第一次聽亦都係第一次食🤣呢個肉質爽甜,而且一啲都唔腥,配合酸汁點黎食更加提鮮😋火炙平目魚邊呢個朋友話一定要食,果然真係無失望,魚質非常嫩滑,有少少焦香味,配埋柚子醬汁同Wasabi少咗啲油膩感👍🏻宮崎縣生蠔🦪我哋叫咗一隻,好大隻肉質肥美,加上醬油食落好清甜。宮崎和牛舌芯串燒呢個又係朋友必點嘅,因為佢好鍾意食牛舌芯,呢個熟嘅程度啱啱好,唔會乾爭爭

菠蘿味嘅麒麟生啤

空運魚箱

宮崎縣氣仙沼生蠔

宮崎和牛舌芯串燒呢個又係朋友必點嘅,因為佢好鍾意食牛舌芯,呢個熟嘅程度啱啱好,唔會乾爭爭,而且仲保持到肉汁
宮崎和牛舌芯串燒

雞軟骨串同雞皮餃子都好正,雞軟骨夠晒入味而雞皮餃子🥟熱辣辣裏面仲好Juice

全部嘢食都好高質🤭朋友果然冇介紹錯
2021-12-14
菠蘿味嘅麒麟生啤
空運魚箱
宮崎和牛舌芯串燒
2021-12-17 112 瀏覽
想黎浜淹好耐!因為朋友個個都話個半熟龍蝦🦞海膽好出色! 今次當然必點呢個主角啦😋 $688其實就咁聽會覺得幾貴下,不過食物一上枱真係龍蝦🦞大到嘩左聲,再睇埋龍蝦刺身上面堆滿嘅好多好多海膽,再嘩多聲!食落去creamy 嘅海膽再配新鮮彈牙嘅龍蝦,係充滿幸福嘅感覺呀😍 仲要食完之後原來會用龍蝦殻去煮返個粥同湯,飲完暖粒粒之餘仲確保你一定夠飽😚 個龍蝦底湯汁真係好鮮甜呢!除左食呢個主打外,亦叫左以下小食,都好高質:✅宮崎縣仙沼生蠔($78)- 有成隻手咁大,爽口鮮甜,再配柚子鼓油同海水,一啖係真係食5使隻生蠔🦪✅大分直送火灸平目魚邊($148)- 大鄉里出城,第一次咁樣食火灸平目魚邊,原來係咁滑lutlut嫁呢個部位!✅和牛舌芯串燒($48)本來黎到個串燒size 好似有啲細有啲傷心,但食落先覺係真材實料!好爽口同有和牛味嘅牛舌,$48收貨👌🏻
2021-12-17 65 瀏覽
去到九龍城以為剩係得泰國菜出名 點知原來有驚喜 日本菜都好高質 黎到呢間居酒屋 裝修已經好似去咗日本開頭 估唔到連食物都係取材於日本 暫時止一止去日本癮叫咗佢呢度好多人推介嘅龍蝦刺身 一出場已經勁有氣勢 龍蝦刺身上面仲有海膽配埋感覺金箔勁高級 個龍蝦勁有鮮味啖啖肉 海膽輕微燒過令到個香味更加突出 食完個刺身之後仲會將佢嘅蝦頭煮成湯同埋粥 個龍蝦湯好濃郁 超級香超好味近江牛肉沙津 賣相已經好好睇 牛肉好出色juicy大分直送火炙平目魚邊 出邊好少食 唔係Wasabi咁食加埋個柚子醋真係好香好夾
近江牛肉沙津 賣相已經好好睇 牛肉好出色juicy
2021-12-16 52 瀏覽
2021-12-16 48 瀏覽
之前經過見到呢間位於九龍城福佬村道嘅浜滝,門面好有日本風,今日有時間過黎試下。晚市時間餐廳已經full晒,有數位客人等緊,我地book左位所以好快就可以入去,店內環境都好有居酒屋感覺,好似去左一轉日本咁🙈海老二食 $688原隻龍蝦上枱,龍蝦刺身先用火炙燒過,上面加左海膽,好鮮甜,都有7大舊咁多!!😍食完後staff會問你想要粥定湯,我地就叫左一粥一湯,個湯都好鮮味,不過飲到最後會有少少鹹🙈食完呢個都有少少飽肚喇,以為個湯會無咁飽,其實入面係有豆腐,同飯差唔多飽肚雞皮餃子 $68用薄薄嘅雞皮包住餃子餡,雞皮燒到金黃色,就咁睇以為真係雞翼呀🙈櫻花蝦冷豆腐 $48豆腐口感係比較實嘅,上面撒左啲木魚碎及櫻花蝦,味道比較咸香鰻魚串 $38燒得好靚,好入味,一啲都唔腥柚子雞$26雞肉上面加左少少柚子醬,酸酸甜甜幾開胃,不過略嫌雞肉不夠嫩

海老二食 $688

雞皮餃子 $68

櫻花蝦冷豆腐 $48
豆腐口感係比較實嘅,上面撒左啲木魚碎及櫻花蝦,味道比較咸香

鰻魚串 $38
燒得好靚,好入味,一啲都唔腥

柚子雞$26
雞肉上面加左少少柚子醬,酸酸甜甜幾開胃,不過略嫌雞肉不夠嫩
2021-12-10
10 分鐘 (堂食)
  • 龍蝦二食
  • 雞皮餃子
呢間居酒屋位於九龍城,裝修令人覺得好似去左日本咁🥰🦞半熟龍蝦海膽。龍蝦粥。龍蝦湯 $688呢個係餐廳既招牌黎,先食火炙過半熟既龍蝦加海膽刺身,龍蝦肉質彈牙,海膽鮮甜😋食完刺身再拎個龍蝦頭去煲粥同湯,我地揀左1粥1湯,但可以揀2粥或2湯。個湯好濃郁,好好飲😋我朋友仲takeaway左個龍蝦湯返去俾屋企人飲添😂🐠空運魚箱 $588呢個係日本豐洲市場直送既海魚,果晚岩岩好得返最後一條俾我地嗌左。本身問侍應係咩魚,但原來大家都唔知,因為師父係係整之前果刻先開箱,保持神秘感😎最後上枱係一條我未聽過未食過既魴鮄魚,開頭以為佢叫恍惚魚😂成條以刺身上,食落一啲都唔腥,魚身肉質紮實。食完會拎個魚頭去煲湯,連埋野菜一齊煲出黎既湯好清甜。🐟大分直送火灸平目魚邊 $148平目魚邊即係左口魚邊,我最愛🥰燒到啲油脂出曬黎,好香,食落肉質軟腍得黎又有少少爽🤤Wasabi溝個柚子酸汁好開胃,又可以中和返個油膩感👅宮崎和牛舌芯串燒(1串) $48牛舌芯係牛舌中間最嫩最厚既位置,食落好爽口😋🐓雞軟骨串(1串) $16超有咬口既雞軟骨🥟雞皮餃子 $68雞皮燒得微脆,咬落去入邊juicy 🍺日本麒麟一番榨生啤(菠蘿味) $1
呢間居酒屋位於九龍城,裝修令人覺得好似去左日本咁🥰

🦞半熟龍蝦海膽。龍蝦粥。龍蝦湯 $688

🐠空運魚箱 $588

🐟大分直送火灸平目魚邊 $148
平目魚邊即係左口魚邊,我最愛🥰

👅宮崎和牛舌芯串燒(1串) $48
牛舌芯係牛舌中間最嫩最厚既位置,食落好爽口😋

🐓雞軟骨串(1串) $16
超有咬口既雞軟骨
🥟雞皮餃子 $68
雞皮燒得微脆,咬落去入邊juicy

🍺日本麒麟一番榨生啤(菠蘿味) $100
淡淡菠蘿味,好易入口,好岩女仔飲
Overall個環境,野食同service我都好滿意,會再同朋友黎食😁
2021-12-16 166 瀏覽
地道風味居酒屋  -  浜滝突然想食日本野朋友book左九龍城一間居酒屋未行入去見到鋪頭門口細細但係裝飾得好有特色好多日式招牌同掛飾行入鋪內都有好多特色裝飾啤酒posters, 排列整齊嘅清酒等等真係如同置身日本嘅居酒屋剛坐低店員就放下餐牌及介紹精選餐點手寫餐牌係時令菜式店員話每三個月左右會轉下介紹得十分詳細1)大分直送火炙平目魚邊由店員重點推介類似嘅平目魚邊刺身或者燒都有食過呢個食法好特別熟左嘅平目魚邊配上新鮮山葵同柚子味嘅汁好開胃清新2)日本冰菜島豆腐沙律未食過未熟嘅冰菜,原來好爽脆清甜不過成個沙律最吸引其實係海葡萄!!真係唔係度度有仲要新鮮菜下面有島豆腐好香豆味而且質地實淨唔易散好味😋3)五色刺身店員有推介時令鮮魚刺身不過我樣樣都想試都係叫個拼盤開心啲五色刺身包括海膽、活蠔、牡丹蝦、帆立貝同三文魚活蠔十分新鮮爽口好好味其他都新鮮味道ok三文魚普通4)免治雞肉棒好味!免治雞肉混合雞軟骨沾埋蛋黃口感十分滑5)宮崎和牛舌芯串燒店員極度推介牛舌芯係牛舌嘅中間位置味道唔騷但係咬落有啲啲韌6)燒鱔去親居酒屋食串燒必叫燒鱔店員推介呢個新鮮鱔串燒味道控制很不錯都燒得夠脆不過略嫌覺得鱔肉不夠肥厚
地道風味居酒屋  -  浜滝

突然想食日本野
朋友book左九龍城一間居酒屋
未行入去見到鋪頭門口細細
但係裝飾得好有特色
好多日式招牌同掛飾
行入鋪內都有好多特色裝飾
啤酒posters, 排列整齊嘅清酒等等
真係如同置身日本嘅居酒屋

呢個食法好特別
熟左嘅平目魚邊配上新鮮山葵同柚子味嘅汁
好開胃清新

2)日本冰菜島豆腐沙律
未食過未熟嘅冰菜,原來好爽脆清甜
不過成個沙律最吸引其實係海葡萄!!
真係唔係度度有仲要新鮮

3)五色刺身
店員有推介時令鮮魚刺身
不過我樣樣都想試
都係叫個拼盤開心啲
五色刺身包括海膽、活蠔、牡丹蝦、帆立貝同三文魚
活蠔十分新鮮爽口好好味

日本冰菜島豆腐沙律
免治雞肉串
  • 火炙平目魚邊
2021-12-15 45 瀏覽
今日同朋友黎到九龍城成日見到朋友去呢間人氣居酒屋今日決定自己黎試下!餐牌好多選擇,有時令食材亦有店家自家清酒,值得一試半熟龍蝦呢個作為店家招牌果然好有氣勢,成隻龍蝦上!龍蝦起肉燒到半熟,口感好好份量有好多,好新鮮食得到係即叫即劏加上海膽,鮮味佈滿整個口腔好幸福!龍蝦粥將頭先半熟龍蝦既殼去煮粥食盡每一部分!粥底好濃郁,吸收哂龍蝦味一定要試!燒牛舌芯並唔係普通既牛舌牛舌芯更軟淋重肉味店家燒到外脆內軟好惹味秘制炸雞份量好大,好抵食$28就有2件店家炸得香口但雞無過熟,咬開肉汁就爆發好juicy推薦!
今日同朋友黎到九龍城
成日見到朋友去呢間人氣居酒屋
今日決定自己黎試下!

餐牌好多選擇,有時令食材
亦有店家自家清酒,值得一試

半熟龍蝦

呢個作為店家招牌
果然好有氣勢,成隻龍蝦上!
龍蝦起肉燒到半熟,口感好好
份量有好多,好新鮮
食得到係即叫即劏
加上海膽,鮮味佈滿整個口腔
好幸福!

將頭先半熟龍蝦既殼去煮粥
食盡每一部分!
粥底好濃郁,吸收哂龍蝦味
一定要試!

秘制炸雞

份量好大,好抵食
$28就有2件
店家炸得香口
但雞無過熟,咬開肉汁就爆發好juicy
推薦!
九龍城出晒名多好o野食不在話下,漫步於縱橫交錯o既舊樓堆之中,隨時有新發現。呢間居酒屋,裡裡外外都充滿日式風情;鋪頭唔大間,細細地、o黎飲兩杯,傾下密偈應該會幾好feel。前菜酒盜芝士($68 未加一) 係menu 上o既店長推介之一,o係香港o既日式餐廳唔算常見,感覺地道!將鰹魚o既肝直接淋在cream cheese 上面,附上紙菜,侍應哥哥教我地可以用紙菜夾起o黎食。佢話如果覺得比較鹹,如果唔夠紙菜仲可以再加,是貼心的~個酒盜芝士聞起o黎有少少腥,食落味道亦非常濃郁,個肝同埋芝士都係。會咁濃味因為佢suppose 係一個佐酒菜,o係當地因為「好食到係咁送酒搞到d 酒無晒」因而得名。雖然我地無叫酒飲,不過以柚子蜜梳打($25) 代替sake,也是唔錯。伊勢海老姿焼き($688) 一龍蝦二食,先有足料原隻刺身,燒至半熟,上面仲整埋一pat 海膽,睇到人口水直流……咁大隻舊肉自然厚身,啖啖肉讓人十分滿足,海膽也係輕輕烤過,多點烘焙o既氣息。一啖擺晒入口,讓海鮮o既鮮味o係口中爆發,簡直ichiban!食完個龍蝦個肚,侍應哥哥就會收番個頭,再煮成龍蝦湯or 粥。In the meantim

酒盜芝士 ($68)

柚子蜜梳打 ($25)

伊勢海老姿焼き ($688)
伊勢海老姿焼き

食完個龍蝦個肚,侍應哥哥就會收番個頭,再煮成龍蝦湯or 粥。In the meantime 一於食d 串燒過下口癮,嗌o左鰻魚串($38)、柚子雞($26) 同埋雞軟骨串($16)。幾喜歡前二者o既醬汁,個雞軟骨層皮同內裡也卜卜脆der~
鰻魚串 ($38)、柚子雞 ($26)、雞軟骨串 ($16)

原來龍蝦二食會煮到兩兜出o黎,所以實際上可以揀要一個龍蝦湯同一個粥都ok。咁呀貪心o既我地就梗係試多樣o野啦……兩鍋都吸晒d 蟹黃呈橙色,湯加入豆腐、白菜等多多蔬菜,味道清甜;粥唔會似廣東粥咁煮得咁綿,尚會食到粒粒飯粒,連埋湯汁一整吃,umaiii.....!!!
龍蝦湯
龍蝦湯
龍蝦粥

最後叫個明太子三文魚石鍋飯($88) 晾下肚仔,d 三文魚有住creamy o既醬汁甜甜的,食完個人超飽肚呀!
明太子三文魚石鍋飯 ($88)
酒盜芝士 ($68)
伊勢海老姿焼き ($688)
伊勢海老姿焼き
2021-12-06 399 瀏覽
九龍城呢到出名多好嘢食,今次就比呢間既門口吸引咗。可能太耐冇得去日本,見到咁嘅裝修就即刻想走入去。一見到menu既伊勢海老,同朋友已經決定咗主菜就係非佢莫屬。我地先試試佢地既芝心魚餅 (店員特別推介)外皮燒到金黃色,色落好香口,質感好柔韌,中間咬開仲有流心芝士饀,食完一舊都想再食多夠,呢個真係幾有驚喜。之後我哋再叫咗個秘製炸雞,上菜嘅時候竟然同Menu一樣樣😆😆忍唔住打返幾張卡。炸雞整到外脆內軟,由圖片都見到肉汁仲好豐富,肉質嫩滑。炸物亦到好出色,可惜今次無叫到啤酒飲。下次一定要加啤酒暢飲。主菜到喇! 伊勢海老燒 (半熟龍蝦·海膽·龍蝦粥) 龍蝦啖啖肉,超新鮮,火炙半熟龍蝦既肉口感更加突出。😛一食落口外層燒烤既香味,內裏新鮮嫩滑,層次豐富👍🏻,加上配搭埋海膽刺身同時食,鮮味加強咗龍蝦味嘅層次😋之後龍蝦可以2食,我地揀左龍蝦粥!推介一定要揀龍蝦粥!將龍蝦頭煲粥,蝦頭既膏,俾粥底吸曬啲精華,非常濃郁既龍蝦味充斥口腔。大大推介!

我地先試試佢地既芝心魚餅 (店員特別推介)

炸物亦到好出色,可惜今次無叫到啤酒飲。
下次一定要加啤酒暢飲。

主菜到喇! 伊勢海老燒 (半熟龍蝦·海膽·龍蝦粥)

• 龍蝦粥
2021-12-06 69 瀏覽
最近經開九龍城,見到呢間餐廳好有特色,而且決定試一試,結果令到我哋好滿意😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍海膽龍蝦超級新鮮,配埋一齊食簡直係完美,好鮮甜🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰生蠔同樣超級新鮮,海水味濃郁😘😘😘😘😘😘😘😘😘燒帶子超級大粒,完全係啖啖肉😊😊😊😊😊😊龍蝦湯同龍蝦粥兩味同樣好鮮甜,用盡龍蝦,抵食之選😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

生蠔同樣超級新鮮,海水味濃郁😘😘😘😘😘😘😘😘😘

燒帶子超級大粒,完全係啖啖肉😊😊😊😊😊😊

2021-11-06 133 瀏覽
浜滝聽講有個海老二食好正,就去trytry🧐裝修都幾有日本feel,樓下坐滿咗就帶咗我地上2樓店員就好細心咁介紹吓有咩推介同時令既食材2個人埋單$1235其實對個龍蝦2食幾失望,淨係個刺身ok,cp值不高不過其實食物質素都幾好,食物配搭好好👍🏼唔計個龍蝦既話都可以再encore 既🤫🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭
浜滝

聽講有個海老二食好正,就去trytry🧐
裝修都幾有日本feel,樓下坐滿咗就帶咗我地上2樓
店員就好細心咁介紹吓有咩推介同時令既食材

2個人埋單$1235
其實對個龍蝦2食幾失望,淨係個刺身ok,cp值不高
不過其實食物質素都幾好,食物配搭好好👍🏼
唔計個龍蝦既話都可以再encore 既🤫
🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭
2021-10-20 160 瀏覽
浜淹 Hamataki Izakaya屯馬開通真興奮😆九龍城一向都有好多美食~鐵道開通之後就更加方便了!今日就去品嚐一下日式居酒屋小店美食!伊勢海龍燒🦞本店名物!必食的!燒半熟龍蝦+海膽夠哂豪華!上枱淨係睇賣相已經夠哂吸引了!原隻伊勢海老起肉用再加上秘製鹽味醬汁燒至半熟~半熟龍蝦鮮嫩彈牙也不失爽脆口感~加上鹽味醬汁更提升鮮味仲要伴上海膽一齊食用真係鮮上加鮮~真係夠哂奢侈丫😂海鮮龍蝦粥/海鮮龍蝦湯半熟龍蝦係一食~二食就可以選擇~海鮮龍蝦粥/海鮮龍蝦湯龍蝦湯底極之濃郁味道鮮甜~所有龍蝦既精華都濃縮到湯底到~選粥既米吸收哂湯底既鮮甜味~細食既揀湯膽樣品嘗到湯底既滋味😋秋都魚刺身秋天已到~食秋刀魚就岩哂時候~原條起肉做刺身就最岩!魚肉相當肥美魚油豐富~食落甘香可口肉質鮮嫩!沾上小小醬油~肥美鮮美再提升👍🏻魚骨同魚頭都唔會浪費嫁!叫師傅整返一味酥炸魚骨~用來做送酒小吃一流!特大XL岩手活蠔配有馬山椒汁🦪 蠔肉鮮嫩肥美都身已經非常鮮味估不到加上山椒汁之後更加吊出左蠔果份鮮甜味😍松葉蟹甲羅燒滿滿既蟹肉蟹膏~連殼經燒過後香氣撲鼻~加上櫻花蝦/三文魚子/鵪鶉蛋/蔥撈勻後食落去鮮味十足咪道濃郁!如果能配返
浜淹 Hamataki Izakaya
屯馬開通真興奮😆
九龍城一向都有好多美食~
鐵道開通之後就更加方便了!
今日就去品嚐一下日式居酒屋小店美食!

伊勢海龍燒🦞
本店名物!必食的!
燒半熟龍蝦+海膽夠哂豪華!
上枱淨係睇賣相已經夠哂吸引了!
原隻伊勢海老起肉用
再加上秘製鹽味醬汁燒至半熟~
半熟龍蝦鮮嫩彈牙也不失爽脆口感~
加上鹽味醬汁更提升鮮味
仲要伴上海膽一齊食用真係鮮上加鮮~
真係夠哂奢侈丫😂

海鮮龍蝦粥/海鮮龍蝦湯
半熟龍蝦係一食~
二食就可以選擇~
海鮮龍蝦粥/海鮮龍蝦湯
龍蝦湯底極之濃郁味道鮮甜~
所有龍蝦既精華都濃縮到湯底到~
選粥既米吸收哂湯底既鮮甜味~
細食既揀湯膽樣品嘗到湯底既滋味😋

秋都魚刺身
秋天已到~
食秋刀魚就岩哂時候~
原條起肉做刺身就最岩!
魚肉相當肥美魚油豐富~
食落甘香可口肉質鮮嫩!
沾上小小醬油~
肥美鮮美再提升👍🏻
魚骨同魚頭都唔會浪費嫁!
叫師傅整返一味酥炸魚骨~
用來做送酒小吃一流!

特大XL岩手活蠔配有馬山椒汁🦪
蠔肉鮮嫩肥美都身已經非常鮮味
估不到加上山椒汁之後
更加吊出左蠔果份鮮甜味😍

松葉蟹甲羅燒
滿滿既蟹肉蟹膏~
連殼經燒過後香氣撲鼻~
加上櫻花蝦/三文魚子/鵪鶉蛋/蔥
撈勻後食落去鮮味十足咪道濃郁!
如果能配返塊多士/窩巴食道更好了😋

串燒盛合
有時樣樣都想食d又無咩心水~
叫盛合道最岩啦😆
唔洗諗樣樣都有DD~
串燒牛肉/串燒豬腩/冬菇串/八爪魚串/大蔥雞串
呢個最緊要襯熱食~
食材燒到有小小焦香~
加上小小鹽/醬串已經非常好味👍🏻

枝豆
送酒點可以焦枝豆!
食返兩杯食下枝豆閒聊一番~
人生一樂事也!
  • 伊勢海老姿燒