2017-07-23
昨晚一行十人(有大有細)到泰海鮮食晚飯,已預早15分鐘到達,知道訂了枱也要等,那不要緊,於是先買海鮮,回來放下,接待既阿姐話執梗枱,就是臨時搭建帳幕,入到去阿叔係咁叫我地坐埋一堆,因走廊位要俾人行,但其中兩個要bb凳,未放凳就叫我地坐低迫埋一邊😡😡😡根本坐唔到十人,張枱夠10人,但有邊唔坐得人咁濟,屋企人就話佢要預位俾bb凳,佢黑面同係咁叫我地坐入去,攪到我地勁燥!!依個唔係重點,重點張枱坐得十人,一定大枱,但擺枱個位阿叔純粹將大摺板放係張4人摺枱上,個地又唔平,張枱兩邊搖晃,碟碗擺上去好危險。幸好,一位良心侍應告知張枱不穩,於是搵另一d同事安排,d侍應愛理不理,我走去問接待可否改入面坐,佢語氣好差話我留左俾人,你地要改就等啦😡😡😡火都黎,我媽直情大聲話照坐有咩意外係未佢負責,佢好忙到處理其他野唔理我地,我地真係勁無奈,海鮮佢收左,又唔理我地,過左幾分鐘,擬似話得事既阿叔黎,佢搬左個鐵架,叫埋幾個同事搬走下面摺枱,竟然發現張摺枱螺絲就黎跌出黎咁濟,唔怪知搖得咁濟,好啦,張枱整好,但都唔平,個接待知唔對路,話肯換入面大枱俾我地,但語氣照舊唔友善,覺得係我地麻煩有問題咁,勁激氣!終於安頓好
終於安頓好位置,已經8點半左右,已通知上菜,9:00先出現第一道,我地都無吹既,去到最尾剩返聖子仲未黎,已經9:45,咁叫侍應問下,驚漏,吹左兩次,個侍應阿叔都好好,算係成間最有禮貌同做野既侍應(有小部分同熟客吹水,無理其他人),最終黎到既聖子係成晚最唔掂同勁難食,第一聖子洗唔乾淨有沙石,第二因爲洗唔乾淨所以勁腥,但聖子原本好新鮮好爽口嫁!
我想講,環境真的麻麻,尤其出面帳幕是搭在坑渠蓋旁,地唔平,入面同出面都迫,有小朋友唔建議揀依間,侍應黑面無禮貌,無服務可言,野食一般,收費算可以,比其他唔算貴,但又唔係好平,所以大家考慮是否揀依間啦!