談不上食家,我只是吃飯充充飢。畢竟沒到過泰國,正宗泰國菜,我實在不懂分。在上環走走,原想吃越南菜,找不到那餐廳,看到泰國菜的招牌,便拐進來了。對於食,我實在沒什麼要求。招牌菜似乎是泰式海南雞,惜最近H7N9病例漸多,饞食也有時機。因此,我和母親分別點了甜酸魚柳飯 和 香葉肉碎飯。上菜速度挺快。甜酸魚柳飯,顏色鮮艷,勾人食慾。惜友人以為是甜酸骨,美麗的誤會。名副其實,甜酸啦,pH值不明。香葉肉碎飯,我吃了一口,不敢再吃。因為我吃到辣椒……哈哈。小心點吃,味道應該不錯的。泰式小食拼盤 - 雞、蝦餅、雞肉串燒和春卷兩個字:惹味。回應主題,食家之意不在飯。就我而言,食物味道不是太重要。服務更為重要。我看到上幾篇食評都在感嘆或不滿此餐廳的服務。今次我可能走運,遇到一個有禮的侍應。母說「唔該」,他竟回應「唔洗」。我好幾年已沒有聽人這樣回答過……子曰:「不知禮,無以立。」我欲曲解原意,侍員知禮,Thumbs up to him.
談不上食家,我只是吃飯充充飢。
畢竟沒到過泰國,正宗泰國菜,我實在不懂分。
在上環走走,原想吃越南菜,找不到那餐廳,
看到泰國菜的招牌,便拐進來了。

對於食,我實在沒什麼要求。
招牌菜似乎是泰式海南雞,
惜最近H7N9病例漸多,
饞食也有時機。
因此,我和母親分別點了甜酸魚柳飯 和 香葉肉碎飯。

上菜速度挺快。
甜酸魚柳飯,顏色鮮艷,勾人食慾。
惜友人以為是甜酸骨,美麗的誤會。
名副其實,甜酸啦,pH值不明。
香葉肉碎飯,我吃了一口,不敢再吃。
因為我吃到辣椒……哈哈。
小心點吃,味道應該不錯的。
泰式小食拼盤 - 雞、蝦餅、雞肉串燒和春卷
兩個字:惹味。
回應主題,食家之意不在飯。
就我而言,食物味道不是太重要。
服務更為重要。
我看到上幾篇食評都在感嘆或不滿此餐廳的服務。
今次我可能走運,遇到一個有禮的侍應
母說「唔該」,他竟回應「唔洗」。
我好幾年已沒有聽人這樣回答過……

子曰:「不知禮,無以立。」
我欲曲解原意,侍員知禮,Thumbs up to him.
2013-04-21
2013-01-13 222 瀏覽
好耐無寫過食評,但係今次真係忍唔住,因為真係好耐無試過咁差嘅服務。首先,坐得好逼,呢樣我接受。不過想寫嘢食時,其中一位侍應望倒我舉手,都無理我。跟住另一為侍應落單,問多一句都唔得,超差態度!咁都算啦,食到一半,我叫侍應俾多碟醬我,叫極都無人理。之後頭先嗰個唔理我嘅女侍應咁橋去隔離枱,我先有機會叫佢俾醬我。佢聽完就走咗,轉頭去咗做第二D嘢!我同我朋友都呆咗!如果你聽唔倒,你可以叫我講多次(不過佢一定聽倒)!如果你唔可以俾多碟醬,你都可以同我講,而唔係當無聽過我講就走咗去!!我有懷疑過我有無怪錯佢,會唔會佢唔識講廣東話?不過唔係,因為之後我聽倒佢講廣東話!到我食完(碟上面仲有飯),我一放低筷子,佢就即係將檯面上面唔要嘅嘢丟哂落我碟飯度!問都無問我食完未!如果我未食完,只係放低筷子飲嘢,咁我咪無啦啦俾你收咗我嘅午餐?仲有,我食完都仲有成大杯嘢未飲,另一位侍應就將我檯面未用完嘅紙巾執走,然後放低新嘅筷子,超趕客!自問我今次真係食得好快,坐低都係十五分鐘,我明白午餐時間多人,但係我係咪連杯飲品都唔可以飲埋先呢?講返食物,我哋叫咗泰妃雞飯,我同我朋友都係覺得好普通,唔係難食又唔係好食。雞有D凍得滯

講返食物,我哋叫咗泰妃雞飯,我同我朋友都係覺得好普通,唔係難食又唔係好食。雞有D凍得滯,同埋乾咗D,油飯無咩味,唯一係個醬好味,要靠佢提味(所以我先要叫佢俾多碟)。

咁嘅服務態度,就算好食我都唔會返去,何況只係普通!
2013-01-07
2013-01-01 257 瀏覽
平安夜, 老闆話放12點, 跟住再連續放2日喎! 真係一件開心事 印象中除了年30晚, 都好少何夜半天架~!! 之後決定和同事去食個lunch先, 去禧利街個頭, 本身想試298餐廳, 但原來要夜晚先開! 所以就轉去食泰妃雞, 望落門面都好似幾好咁。一到步便被安排坐近門口位, 看看餐牌後, 這裡的招牌菜應該是海南雞飯吧?! 所以我們三個都決定要海南雞飯。之後被不禮貌對待的事件便來了: 首先同事揚揚手準備落單, 剛好聽到後面傳來一句: 「得得得, 等等啦。」由於坐近門口位 (打直的桌子), 同事的坐位是背著侍應們的, 所以我地都唔知個店員句野係同我地講, 便繼續舉手。之後個店員竟然好大聲話: 「都話得喇, 仲舉咩手呀?」嘩..呢一幕真係睇到我地O晒咀...使唔使咁惡死呢 個時又唔係多人, 你話忙得滯咁既態度都仲可以體諒姐, 都唔知有冇搞錯, 原來可以咁樣大聲喝客人。不過同事話平安夜心情大好, 唔同佢計, 所以我地繼續食!海南雞飯+凍檸茶 ($47), 先吃油飯, 感覺普通, 當中的飯有痴埋一舊舊, 我叫佢做"飯餅", 因為一餅野咁, 而評它為唔合格。油飯惹味的情度更較為遜色, 沒有想一口

海南雞飯
雞肉尚算嫩滑
海南雞飯+凍檸茶 ($47), 先吃油飯, 感覺普通, 當中的飯有痴埋一舊舊, 我叫佢做"飯餅", 因為一餅野咁, 而評它為唔合格。油飯惹味的情度更較為遜色, 沒有想一口接一口的感覺, 失望。幸好, 此油飯沒有令人感覺愈食愈油膩, 算是優點吧!? 海南雞, 雞肉已去骨, 雞皮與雞肉之間的脂肪薄薄的, 食落滿嫩滑。

不過對此店感覺始終不太好, 侍應們臉上一點笑容都沒有, 加上服務態度一般, 看來長時間都不會再幫襯了!
5 分鐘 (堂食)
雞肉尚算嫩滑
2012-11-05 165 瀏覽
第三次叫,另一樣。泰式炒金邊粉有點蝦,有點紮肉,有點花生碎金邊粉不算少,至少比海南雞飯多金邊粉沒有特別氣味,不酸不辣,相反,尖吵咀席席無聞的樓上泰式店僅售$35更見滋味反而個湯仲好, 又有點餸後來只好以鳯爪送金邊粉其實此店一向份量少,之前吃咖哩或同事吃海南雞,總是很少飯然而加多點飯,加$5,其實甚為離譜加飯加$5,加凍飲加$2,一個餐本來$45,無緣無故$52一個餐。下次還是吃咖哩吧,肉多汁美味,方為真正美食。
第三次叫,另一樣。

泰式炒金邊粉

有點蝦,有點紮肉,有點花生碎

金邊粉不算少,至少比海南雞飯多

金邊粉沒有特別氣味,
不酸不辣,

相反,尖吵咀席席無聞的樓上泰式店
僅售$35更見滋味
金邊粉麻麻地咋
湯仲好
反而個湯仲好, 又有點餸
口好鳯爪送
後來只好以鳯爪送金邊粉

其實此店一向份量少,之前吃咖哩
或同事吃海南雞,總是很少飯

然而加多點飯,加$5,其實甚為離譜

加飯加$5,加凍飲加$2,
一個餐本來$45,
無緣無故$52一個餐。

下次還是吃咖哩吧,
肉多汁美味,
方為真正美食。
30 分鐘 (外賣送餐)
湯仲好
2012-10-27 109 瀏覽
泰國菜館外賣這種甜甜的咖哩一直為本人至愛黃咖哩加上一點紅, 而不像大快活大家樂那種做好咖哩再加辣椒油賣相極為吸引, 與紅磡幸福茶餐廳一般美好汁多得可完整包圍每一粒米飯, 最合小弟這種嗜撈汁之食客豬頸肉亦特別多, 薄而長, 十多件左右雖然四十七元以外賣飯盒而言屬高價, 但以這家食店的質素, 間中一次其實也是忙碌工作的安慰
泰國菜館外賣
這種甜甜的咖哩一直為本人至愛

黃咖哩加上一點紅, 而不像大快活大家樂
那種做好咖哩再加辣椒油
豬頸肉
賣相極為吸引, 與紅磡幸福茶餐廳一般美好

汁多得可完整包圍每一粒米飯, 最合小弟這種嗜撈汁之食客

豬頸肉亦特別多, 薄而長, 十多件左右
雖然四十七元以外賣飯盒而言屬高價,
但以這家食店的質素, 間中一次其實也是忙碌工作的安慰
25 分鐘 (外賣送餐)
豬頸肉
  • 甜咖哩豬頸肉
2012-09-06 76 瀏覽
今日和同事来泰妃雞食午餐門口Menu铺内都箅整潔酸辣醬汁, 冇甜豉油凍奶茶正常四個人四碟海南雞飯,D油飯0K,雞己起骨味道普通,雞肉冇之前咁滑凍飲唔使加錢唔係話唔好食, 不過覺得係冇以前咁好食law
今日和同事来泰妃雞食午餐
門口
Menu
铺内都箅整潔
酸辣醬汁, 冇甜豉油
凍奶茶正常
四個人四碟海南雞飯
,D油飯0K,雞己起骨
味道普通,雞肉冇之前咁滑
凍飲唔使加錢

唔係話唔好食, 不過覺得係冇以前咁好食law
2012-09-06
第一次寫食評竟然係要比劣評今日一行3人2:30pm非繁忙時段去左上環呢間泰妃雞, 入到店舖門口有個男人(我諗係老闆)叫我地入去最入近廁所果張6人枱, 隔離已經有3個人坐係度食緊, 我地都無所謂諗住照坐啦。剛剛樓梯底張圓形枱2個食客走去埋單, 個女侍應就比我地坐果張圓枱啦。準備叫野食之際, 果個男人突然衝埋黎我地張枱, 雙手拍枱+態度極之惡劣+粗聲大氣咁話: "我有5個客係出面, 你地去果度啦! (指返去廁所果張枱)"。態度語氣簡直惡劣到爆!!!!!!!!!!有無搞錯, 拍枱趕客咁都得???? 我地話唔食走啦, 佢竟然仲再大大聲聲咁講"無所謂呀~~"。比d咁無禮貌咁無品既人激一激, 咩胃口都無啦。今時今日咁既服務態度點得嫁, 連最基本既待客禮貌都無。如果你話"唔該, 可唔可以讓一讓張枱"都話呀, 拍枱!? 果位仁兄(唔理你係老闆定經理)咁差既態度, 好好檢討下啦!
第一次寫食評竟然係要比劣評

果位仁兄(唔理你係老闆定經理)咁差既態度, 好好檢討下啦!
2012-03-30
2012-03-27 55 瀏覽
那天,住在上環的一位朋友約我 7:00 食飯!有見及此!我特意向老闆要求提早 5:00 收工,趁這大好機會到 Openrice 領獎! 正是限量版杯子!十分多謝!我約她到禧利街 7-11 等,她帶我到 <泰妃雞>,她極力推介 泰式海南雞飯!話說很正的! 真是非試不可!期間!男店員安排一張靠近洗手間的桌子給我們,但朋友不太喜歡! 於是,男店員又安排一張近走廊的桌子,朋友又不滿! 指著並建議到店中間那張四人桌子;可是,另一男店員說:四人桌子留給 3~4 位食客! 後來,她看見收銀後有一張桌子,食客剛剛埋單!我們決定坐這裡安頓下來!其實!我們為了在店子內找位而兜來兜去,我個人實在感到尷尬! 當然!我朋友亦有不著的地方!可能因她本身是太子女的性格有關吧!男店員隨即要我們落單,我尚未決定!趕忙之際,只好跟朋友一樣叫泰式海南雞飯!飲品唯有求其選擇!有點趕客之嫌!泰式海南雞飯 $47以番茄及芫茜作點綴!賣相不俗! 雞油混入飯,看來粒粒分明!香氣四溢! 軟硬適中的飯油潤度理想!油而不膩!雞件份量充足!略帶微暖!雞皮爽口!肉質嫩滑! 果然是招牌菜,水準很高! 皮下與肉層之間,雞汁凝結成一
那天,住在上環的一位朋友約我 7:00 食飯!

正是限量版杯子!十分多謝!

泰式海南雞飯!話說很正的!
真是非試不可!
<泰妃雞>
於是,男店員又安排一張近走廊的桌子,朋友又不滿!

其實!我們為了在店子內找位而兜來兜去,我個人實在感到尷尬!

泰式海南雞飯 $47
以番茄及芫茜作點綴!賣相不俗!
雞油混入飯,看來粒粒分明!香氣四溢!
果然是招牌菜,水準很高!
皮下與肉層之間,雞汁凝結成一層凍!很有趣!
雞件蘸上特配的酸辣醬汁,增添風味!
泰式海南雞飯
雞皮爽口!肉質嫩滑!皮下與肉層之間,雞汁凝結成一層凍!很有趣!
青檸柑桔蜜 ( 特飲+ $5 )
我選擇熱飲:頗酸的!可以消滯解膩!
她選擇凍飲:大大杯!可以解渴!
各有所需!
青檸柑桔蜜 - 前 (熱飲) 後 (凍飲)
雖然只是花上大約 $50,我們已經食得很飽足!

2012-03-19
<泰妃雞>
泰式海南雞飯
青檸柑桔蜜 - 前 (熱飲) 後 (凍飲)
2012-01-12 25 瀏覽
第一次去食,知道呢間野都ok出名點知就係冇下次!一去到,我同一個朋友坐左係6人桌之後再有4個人唔識既人一齊坐之後果4個先叫野食,我同果個朋友就係佢地叫完之後叫喇,我諗唔過3秒之後等左15 分鐘左右唔識果4個同桌 d飯黎左喇咁我同我個朋友就再等..再過多5min後面遲黎過我地既都有野食咁我就叫一叫個侍應啦(不過我諗佢係老闆)我話,"係唔係唔記得落單呀"佢勁惡咁話唔會!我心諗,咁等多一陣啦但睇住對面果4個人都就食完我個fd就再問佢之後果個男人又係勁惡咁話 "都話知道呀!"我超嬲,即起身走人咁我行先,我個fd行後佢仲要渴我個朋友話 : "喂!你地有冇飲野! " (係勁惡)喂,大佬幾好食都係咁話啦d服務差成咁點再去我之後其他分店都唔會再去!
第一次去食,
知道呢間野都ok出名
點知就係冇下次!
一去到,
我同一個朋友坐左係6人桌
之後再有4個人唔識既人一齊坐
之後等左15 分鐘左右
唔識果4個同桌 d飯黎左喇
咁我同我個朋友就再等..
再過多5min
後面遲黎過我地既都有野食
咁我就叫一叫個侍應啦(不過我諗佢係老闆)
我話,"係唔係唔記得落單呀"
佢勁惡咁話
唔會!
我心諗,咁等多一陣啦
但睇住對面果4個人都就食完
我個fd就再問佢
之後果個男人又係勁惡咁話 "都話知道呀!"
我超嬲,即起身走人
咁我行先,我個fd行後
佢仲要渴我個朋友
話 : "喂!你地有冇飲野! " (係勁惡)

喂,大佬
幾好食都係咁話啦
d服務差成咁
點再去
我之後其他分店都唔會再去!
2012-01-11
2011-12-29 31 瀏覽
弊就斃係我係好鈡意泰國菜既人,離家近,又OK既店得此一家,只好經常幫襯。其實我都有好多complaint要講:次次來外賣海南雞飯自取,都問可唔可以多D醬,高個女店員次次都黑住面講已經好多,絕無可能再比(其它店都係任你拿喔!),算了,你做生意你做主,今日唔再問同一問題,又無Check過,竟然一盒醬都無跟!大佬,大家食海南雞,at least 三成食個醬味啦!對於我,係如果無醬,我寧願齋食飯,無掂一夠雞嘎!!!無問,竟然唔會比!結果我發現后大怒拉,打電話準備投訴一下,聼電話既人竟然一改往日冷漠面目,話會送盒醬來喔。雖然過左好耐,先到,但總算到了。大家下次要留意拉,如果你同我一樣,係因爲醬先食海南雞飯既,要check check清楚啦!再回顧之前甘多次的經驗,食品味道都不錯,除了炒飯,特別係冬陰公炒飯質素日趨下降,冬陰公味淡到難以分辨它原來係以冬陰公為噱頭售賣。咖喱味道不錯,炒菜亦OK。需要提的是服務態度,again. 該店服務人員,尤其是女性服務員,特別是其中較矮的一位服務態度非常奇怪,一年前係極端差,今年突然有改善,增添了超勉強笑容算係交戯。但當顧客對其有超過第三個要求之後,該名女侍應

需要提的是服務態度,again. 該店服務人員,尤其是女性服務員,特別是其中較矮的一位服務態度非常奇怪,一年前係極端差,今年突然有改善,增添了超勉強笑容算係交戯。但當顧客對其有超過第三個要求之後,該名女侍應面部會更爲扭曲,冷臉黑面回復從前作派。真係想要求加水都要思量再三,最好輪流召喚不同侍應,又或者算吧,求其將就已避其鋒芒,种种服務態度之怪事,不一而足。唔知鋪頭老闆是否知道她如此態度,特別延長雇傭,以阻嚇顧客,避免店鋪生意變好,長期擠逼,影響員工生活素質呢?
2011-12-29
外賣自取
  • 泰妃雞
2011-03-05 37 瀏覽
當惯常食過九龍城泰國舖金邊粉後..這一些用心製作..只可視為港式'泰國金邊粉'氣冲冲的從數街外另類食舖,踏入...今回試了這間全是香港人的泰國食店..星期六還有下午茶餐?仲要$21.連熱飮?不竟以給之前食店攪破了心情,不由心想..腳以踏入舖面..叫了一碗雞絲金邊粉, 麵質很幼,也不會因下午茶餐而有所減少份量..讚當然...你不要期望咖啡會是即磨咖啡$21.茶餐,算是抵兼可食之作~~注:看著未食的食物,心情平静了,雖然未食但也感應可取,所以今回影得也正常了!
當惯常食過九龍城泰國舖金邊粉後..
這一些用心製作..只可視為港式'泰國金邊粉'
氣冲冲的從數街外另類食舖,踏入...
今回試了這間全是香港人的泰國食店..
星期六還有下午茶餐?仲要$21.連熱飮?
不竟以給之前食店攪破了心情,不由心想..腳以踏入舖面..

當然...你不要期望咖啡會是即磨咖啡
$21.茶餐,算是抵兼可食之作~~

2011-03-05
5 分鐘 (堂食)
2010-08-07 29 瀏覽
今日,媽咪突然話約朋友去街,叫我食埋飯先返屋企!好嘢呀!又可以試新嘢!我趕住6:00 前收工,可以食到 6:00 完嘅下午茶餐!真好彩!未到 6:00 已經踏入泰妃雞,仲有 $20 起嘅下午茶餐!呢個時段,我係唯一的食客!店員淨係服侍我一個咋!幾好呀!店員有問必答,我問佢雞翼湯粉有幾多隻雞翼?佢答有兩隻!咁雞絲湯粉有幾多雞絲呀?佢話有好多數唔到!佢答得真係攪笑! 我又唔係要你數俾我睇!事不宜遲,即刻叫咗香茅雞翼湯金邊粉+熱好立克! 香茅雞翼湯金邊粉:一上到枱都幾香,賣相唔錯!配料有生菜、幼通菜、冬菜、西芹粒、蔥粒;還有炸蒜蓉粒!湯底有泰國魚露味,味道好搶兼鮮甜!好惹味!配合幼身金邊粉,完全係 Perfect match !金邊粉即係幼身河粉,夠滑又夠多。可以填飽肚!雞翼大大隻,煎得金黃,仲熱辣辣;還有炸蒜蓉粒喺香茅雞翼上面!夠哂入味,可惜得兩隻實在唔夠喉! 好立克夠滑,多淡奶!就算我唔加糖亦夠甜!淡淡清香!食完碗金邊粉,飲杯好立克,感覺好舒服!又可以仲淡湯嘅咸味!正呀!服務方面:阿姐做嘢真勤快,收碗速度快! 我未食完就想收碗,咁啱我一放低筷子,但碗中剩返一隻雞翼留返最尾食,睇吓晚餐嘅
今日,媽咪突然話約朋友去街,叫我食埋飯先返屋企!
好嘢呀!又可以試新嘢!

我趕住6:00 前收工,可以食到 6:00 完嘅下午茶餐!

呢個時段,我係唯一的食客!店員淨係服侍我一個咋!幾好呀!
我又唔係要你數俾我睇!

事不宜遲,即刻叫咗香茅雞翼湯金邊粉+熱好立克

香茅雞翼湯金邊粉
一上到枱都幾香,賣相唔錯!
配料有生菜、幼通菜、冬菜、西芹粒、蔥粒;還有炸蒜蓉粒!

服務方面:阿姐做嘢真勤快,收碗速度快!
我未食完就想收碗,咁啱我一放低筷子,但碗中剩返一隻雞翼留返最尾食,睇吓晚餐嘅 Menu ! 佢就想收碗!我話其實我仲未食完!( 當時只有我及另外一個食客 )

第一次幫襯已經給我驚喜!

調味盤
香茅雞翼湯金邊粉+熱好立克
金邊粉又多又幼身
  • 香茅雞翼湯金邊粉
2010-04-17 53 瀏覽
This Thai place is next to my yoga place, and I've been there twice. The food is pretty good, but the place is not inexpensive compared to other places in the same neighborhood. Still a good choice for dinner if you have a small group. The Thai style fried noodles with pork is very tasty! highly recommended! not too greasy, just about the right taste.The Thai chicken feet is too spicy for me, but may satisfy ppl who like spice. The coconut is fresh and the coconut meat tastes pretty good. The fr
The fried bean sprouts is just so so.
Coconut
Chicken feet and fried bean sprouts
Fried noodles with pork
2010-04-16
Coconut
Fried noodles with pork
晚餐沒有主意要吃什麼,與大力女王路過便進來試試。原來大力女王已經來吃過兩、三次,所以不必再把菜單當作小說一樣拜讀,很快的點好「泰式豬脾飯跟例湯」,我則是點了「燒豬頸肉飯」,再加5元轉一杯泰式飲品「青檸柑桔蜜」。先送上來太鹹的「例湯」與比檸水還淡的「青檸柑桔蜜」。雖然「例湯」的雞爪還蠻好吃的,但是大力女王思索良久後依然給了「失敗」兩字。如果「青檸柑桔蜜」也是跟套餐的,那我不會有怨言,問題是我加了5元卻宛如在喝很淡的檸水。接著太硬的「飯」就登場。在一個有飯的套餐中,我覺得飯是否好吃佔了超過50%地位,這個飯卻是不行,太硬、有點冷,虧我還是相當肚子餓的情況下可以讓我覺得不好吃,這也真的不簡單!主菜的「豬頸肉」則是太老,而且油脂不夠,也就是肉太瘦,而且過鹹。大力女王的「豬脾」也是有一樣的缺點,「肥肉不夠多,哪有人吃豬脾沒有肥肉的?」大力女王說。不過「通菜」我則是覺得還蠻新鮮的,腐乳味道也不錯。我想我是點錯菜吧,所以感覺就是在OK與喊臉之間排迴。下次試試海南雞飯吧!如果我還有閒情踏進來的話。後記:大力女王要我一定要聲明,泰妃雞於灣仔活道的豬脾飯肥瘦比例相當好,她相信今日僅是上環店的一時失誤。

晚餐沒有主意要吃什麼,與大力女王路過便進來試試。

先送上來太鹹的「例湯」與比檸水還淡的「青檸柑桔蜜」

不過「通菜」我則是覺得還蠻新鮮的,腐乳味道也不錯。

後記:

泰式豬脾飯。豬脾還ok,但是肥肉太少,飯很硬不好吃。
套餐的例湯很鹹。
燒豬頸肉飯。豬頸肉太老、肥油也不夠,飯很硬不好吃。
套餐加5元轉青檸柑桔蜜。可以還我5元嗎?好像在喝有一點點檸檬味的水!
ok的腐乳通菜。通菜夠新鮮沒有土味,但是太細了不合大力女王口味。
2009-12-02
o黎間分店o既食物質素尚可, 可是服務態度非常差...和同事們一行6人去食lunch, 佢同我地講話冇位要等, 由於我地之前幫襯過, 知道那個時段樓上理應有位的, 點知一問之下佢竟然話樓上的是7人台, 我們6人不可以坐, 咁都算啦, 點知其後有另外6人o黎到, 佢又竟然即刻俾佢地入去, 有冇攪錯!!!ok啦, 我地最終都係照等, 其間那個帶位員不斷問我地食咩, 幫我地落埋單先...連位都未有落咩單呀, 心諗:不如企o係門口食埋好唔好?等o左好一陣, 職員終於都話有位, 點知入去到, 所謂o既有位只係一張4人台, 隔離仲有一張2人台, 有一個只食到一半o既客人, 無奈o既我們只可以坐o係那個客人隔離, 等佢食完先可以拍埋張台一齊坐, 諗返o個個客人都好慘, 食餐飯都要受盡群眾o既壓力...另外o黎間分店o既特色係一食完就即刻收晒你d o野, 即使杯飲品未飲完佢都當你食完走得, 叫你去埋單同埋話出面仲有好多人等緊, 務求o係最短o既時間入面做到最多o既生意...希望佢地可以盡快改善服務態度, 唔好做臭泰妃雞o既名
o黎間分店o既食物質素尚可, 可是服務態度非常差...

希望佢地可以盡快改善服務態度, 唔好做臭泰妃雞o既名