2022-06-27
今日friend約我去食泰國菜,位於大角咀的新舊樓附近,有間五光十色的泰嘟嘟,裏面坐滿晒人,門口好多人等位,但老婆想試吓,我們就等等,好彩都好快有位🙏🏻,入到店內,氣氛感覺好好,而我兩有幸第一次來就可以坐在嘟嘟的坐位上😆。先來杯芒果芝士沙冰,清涼👍🏻,第一道菜上場:焗黃咖喱麵包軟殼蟹,咖喱好好味,點麵包食一流😋,再來是小食拼盤(小),有我最鍾意食嘅炸蝦餅,記得要點泰式辣醬,還有春卷,雞串燒,牛油雞翼😋。之後是炭燒豬頸肉,有個爐熱住,特別好食😋,見到menu有泰式生蝦,但已被刪除,但睇menu相幾靚,我就多口問一問店員有冇得食,開心的回覆☺️有呀😋一共有六隻生蝦,兩種醬汁,兩種都好好味,有小小辣更加正,必食。滿足的一餐🤤