今日落紅雨都堅持要去搭tuk tuk食泰嘟嘟😆好彩朋友識行 由太子站過去都係5分鐘路程🙌🏻7點左右到 已經差唔多full house😯入座一陣 出面開始排長龍🤭臨走職員都話平時遲啲黎都冇位食,大家最好book位呀❤️餐廳入面嘅裝修五光十色🤩播住泰文歌,幾有feel~有得單點都有套餐,二人餐揀三樣嘢都係2百幾,好抵食呀😋不過因為我地想食甜品同椰青,所以就單點啦😝主食:蟹肉炒粉絲、馬拉盞西蘭花炒蓮藕、泰式辣椒膏炒花甲小食:月亮蝦餅、芒果糯米飯飲品:椰青樣樣份量好足夠偏大👍🏻重點係!好熱!🔥食落熱辣辣好新鮮💯炒粉絲乾身不油膩,炒花甲唔會太辣非常惹味😋😋馬拉盞就有啲偏鹹,但係送粉絲一流😍月亮蝦餅一份有八件,勁多🤣🤣食唔曬🙈椰青清甜冰凍,正呀爽呀🙌🏻🙌🏻最後雖然食到好飽但係都忍唔住嗌左個芒果糯米飯🍚甜甜的,畫上完美嘅句號。💯下次嚟一定要提早book定位坐tuktuk,打下卡,慢慢食,過下泰國🇹🇭癮先!PS 個個服務態度都好友善,雖然好忙做到踢晒腳,但係佢哋都好快手,係咁幫手執走枱面上嘅嘢,買單嘅時候仲會同我哋傾兩句🥰好味呀啲嘢食👍🏻👍🏻
主食:蟹肉炒粉絲、馬拉盞西蘭花炒蓮藕、泰式辣椒膏炒花甲
小食:月亮蝦餅、芒果糯米飯
飲品:椰青
炒粉絲