2022-06-09
是日下午經過大角咀就比呢間泰國菜吸引到,望望菜單價格合宜,當中有啲款式都幾新穎,一於試下佢。小食拼盤(小)每次心思思想試多幾款,但揀唔落食咩,第一樣總會叫小食拼盤。呢到$108包四種:串燒、春卷、雞翼、蝦餅,四款口味都唔錯,特別推薦蝦餅,肉質彈牙有鮮蝦味道,外面超級酥脆。另外春捲都幾好,樣貌素素地,咬開內裏包咗白蘿蔔蓉同少量蔬菜,咬落層次豐富又唔會過油。招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹見有廚師推薦,俾個機會試吓佢,做今餐嘅主食。上枱份量都好多,軟殼蟹同黃咖哩都溢出包外。軟殼蟹幾厚身,咬落脆身得來唔會淨係得塊炸皮。配搭外脆內鬆軟嘅麵包,沾埋濃濃黃咖哩,每一啖都好滿足,就算飽都會令人忍唔住不斷meet嚟食~芒果芝士沙冰友人係芒果迷,見到呢杯坊間好少見嘅特色飲品,上檯未飲已經覺得好正!呢個價格,大大杯,眼見鮮豔芒果黃,上層仲有唔少芒果粒同芝士奶蓋,飲落夠新鮮又清甜,解膩解渴解熱都一流!餐牌如下
小食拼盤(小)
招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹