2017-07-29 6070 瀏覽
殿。大喜屋,其殿之名,果真名不虛傳,真材實料!首先嚟到已經覺得呢度嘅裝潢擺設已流露出高檔味道,大吊燈、大大張梳化櫈、而且空間感充足,食得舒服😬人多可要求坐呢張殿堂大枱,自成一角,唔錯架😬呢度收得咁嘅價格,都比番足料,就算平常所見嘅食物種類,呢度總有一d係高級d、少見d嘅嘢食,好似刺身類,呢度有拖羅、池魚;殿堂推介有生蝦、生牛肉他他;甚至有冰,夏日限定嘅綿綿冰,真係估佢唔到,搞搞新意思👍🏻各類別都重點推介幾樣必食item比大家☺️刺身類有拖羅、油甘、池魚凍海鮮類:珍珠鮑魚、松葉蟹腳壽司、卷物類:鵝肝帶子、黑松露油甘魚、燕窩魚籽花之戀、牛油果軟殻蟹卷殿堂推介類:泰式生蝦、生牛肉他他(伴意大利黑醋)特式刨冰類:推介日式抹茶白玉、港式雜果繽紛一品料理類:蒜麵豉炒虎蝦+啤酒啫哩啤酒啫哩,第一次見。如上圖,小小的一粒,淡淡啤酒味,整體幾特別,好味道。西蘭花鮑汁扒雜菌:日式熱清酒,中式西蘭花扒雜菌,呢個特別嘅配搭😆的確呢度坐爆客都唔覺好噪耳,兩個人慢慢飲食、開心吹水,2、3小時過得好快☺️自己任拎熱清酒,大推😙鐵板+蒸焗類:和牛薄燒、蟹肉日式蒸蛋蒸蛋,每次必食,太好味啦😋又滑、又香、又熱辣辣,抗拒唔到!

人多可要求坐呢張殿堂大枱,自成一角,唔錯架😬

各類別都重點推介幾樣必食item比大家☺️

刺身類有拖羅、油甘、池魚

凍海鮮類:珍珠鮑魚、松葉蟹腳

殿堂推介類:泰式生蝦、生牛肉他他(伴意大利黑醋)

特式刨冰類:推介日式抹茶白玉、港式雜果繽紛

一品料理類:

蒜麵豉炒虎蝦+啤酒啫哩

西蘭花鮑汁扒雜菌:

自己任拎熱清酒,大推😙

鐵板+蒸焗類:和牛薄燒、蟹肉日式蒸蛋

蒸蛋,每次必食,太好味啦😋又滑、又香、又熱辣辣,抗拒唔到!

麵鍋類:

呢度竟然有日式叉燒拉麵食,嘩,忍唔住叫番碗!細細碗,啱哂🤓兩片小叉燒,五花腩餣得唔錯,拉麵時間剛好,軟硬適中,湯底有d松露味,掂🤗

任食嘅haagen dazs 或movenpick 或milk top,可恨肚皮唔夠大,想食多一杯再一杯😬

海膽手卷,必食吧!來自加拿大嘅海膽,沒半點腥味,鮮甜,而且分量多,食一卷都夠止口痕😙
  • 蒜麵豉炒虎蝦配啤酒啫喱
  • 刺身拼盤
  • 清酒
  • 雪糕
1K
2017-07-29 406 瀏覽
真係唔好彩,無冷氣都比我哋撞到,大熱天時滴住汗食放題!真係會令人胃口大減架,凍飲飮多咗,變相嘢食少咗,今次真係蝕大本... ...其實今次試呢間,主要原因係網上見清酒任飲、刺身吸引、有半板海膽嘅手卷(我覺得無)同名牌雪糕任食。講真呢間食物嘅種類,我哋一致認為少同唔吸引,除咗刺身有再encore,其他食物叫做試過下就算,平時食放題,去到甜品環節,都係勉強哽落去,今次我食到三杯雪糕咁多,可想而知質素如何。刺身試咗拖羅、三文魚、油甘魚、北寄貝、赤貝、帶子、甜蝦,全部都好新鮮,但最正係油甘魚、赤貝、帶子同甜蝦炸雞翼脹卜卜熱辣辣,仲有好多芝麻,炸得香口之餘肉質仲好多汁炸榴槤朋友話好正好榴槤,榴槤控一定要食喎海膽手卷唔駛排隊,因為果日無冷氣少咗好多人食,海膽份量唔算多但味道還可以(當然唔會係高質啦),叫食得過啦凍海鮮蟹腳未食已經比人拎走咗、鮑魚食咗都唔覺、海蝦一般生牛肉他他較厚身有少少靱,味道還可以泰式生蝦味道都算OK,但唔夠凍所以唔好食羊架必試,又香又軟又羶又入味,仲要啖啖肉,羊痴一定要食燒物蝦OK、蝦OK、雞翼超OK(必試)、菠蘿香甜多汁,細細件好方便食天婦羅選擇實在太少,炸漿唔太厚,但總算炸

刺身

炸雞

脹卜卜熱辣辣,仲有好多芝麻,炸得香口之餘肉質仲好多汁

炸榴槤

朋友話好正好榴槤,榴槤控一定要食喎

海膽手卷

凍海鮮

蟹腳未食已經比人拎走咗、鮑魚食咗都唔覺、海蝦一般

生牛肉他他

較厚身有少少靱,味道還可以

泰式生蝦

味道都算OK,但唔夠凍所以唔好食

羊架

必試,又香又軟又羶又入味,仲要啖啖肉,羊痴一定要食

燒物

天婦羅

選擇實在太少,炸漿唔太厚,但總算炸得熱辣辣

雪糕

Haagen-Dazs乳酪雪糕好原味乳酪味、Milk
Top沖繩海鹽咸咸地幾得意、Movenpick朱古力有朱古力碎超好味,又唔會太甜,三款雪糕都好好味

後記:價錢唔算平,但食物質量一般般而且選擇少,飲品又唔吸引,所以唔會再嚟食啦!
2017-07-13
2017-07-28 440 瀏覽
一早已經聽聞殿大喜屋呢間放題, 有時夜晚行經會見到誇張的人龍排隊上去食放題!!! 每次見到, 都令人心郁郁想去試。今日終於有機會同同事約左放工去大食一餐!!!餐廳裝修好靚, 天花竟然係吊燈嗰個, 成個感覺都高級啲! 近門口位置有一個大區俾客人自助拎飲品, 手卷同小食等, 酒類選擇好多, 有調酒, 清酒都有冷熱之分, 可惜酒量不佳, 無緣試試....兩個大櫃放左好多唔同款式飲品, 汽水, 茶, 果酒同啤酒, 應有盡有!!!自助甜品櫃有細細件嘅蛋糕仔, 奶凍等甜品, 細細件可以試多啲唔同款。3.6牛奶布甸奶味都算濃, 唔太甜, 啱啱好! 冷盤小食區竟然有parma ham同米紙卷, 喺放題中少有! 仲有唔同嘅沙律菜, 炸物小食同日式冷盤等。視察完自助區後, 同事已經點了不少刺身, 刺身都係大路款式, 但殿大喜屋竟然有拖羅食, 回本必叫呀!!! 2個人叫左一細盤刺身先, 拖羅已經忍唔住食左喇, 拖羅都算肥美厚切, 魚油味唔錯, 可以再點!!! 其他刺身都夠新鮮, 厚切, 同事話池魚油甘魚好正! 同同事忍唔住再點一盤刺身!!手卷要去自助區拎, 有加拿大海膽同黑松露三文魚, 每人只限拎2客, 當
。今日終於有機會同同事約左放工去大食一餐!!!

。3.6牛奶布甸奶味都算濃, 唔太甜, 啱啱好!

!!

手卷要去自助區拎, 有加拿大海膽同黑松露三文魚, 每人只限拎2客, 當然要拎海膽手卷喇!! 手卷份量都有, 海膽份量真係令人
!! 海膽鮮甜好味, 好多客人都拎完再拎!!! 必食

火炙同卷物都唔錯, 鵝肝帶子冇得輸, 火炙左口魚邊魚油味濃, 好似入口即溶!!!!

燒羊架調味恰當唔會太咸, 孜然味夠, 好味! 榴槤炸彈同事一路食一路榴槤飄香, 好彩我頂得順, 同事話要食多一粒先得呀, 太正!! 燒物中燒波蘿最好味, 酸酸甜甜令人更開胃! 右下嘅卷物都唔錯, 細細件試下都無妨

和牛薄燒係殿大喜屋係招牌之一, 當魚要試試吧
!!! 牛肉啱啱熟, 帶少少粉紅色, 肉質軟嫩, 牛肉味濃, 點一點附上嘅燒汁, 甜甜地好好味, 可加少少炸蒜片同生菜同食, 又會係另一番風味
!!!

炒蟹味道甜甜地, 少少辣, 肉都鮮甜, 唔怕拆殼嘅朋友仔, 可以試一試!!

黎到殿大喜屋嘅重點喇
!!! 殿大喜屋令人吸引嘅原因係佢有haagen dazs, movenpick同milktop雪糕任食呀!!! Movenpick有朱古力味, 朱古力味濃郁, 唔太甜, 雪糕幼滑, 加左朱古力碎碎增加口味, 令人一口接一口, 想食多一個
!!! 可惜我要試埋其他口味, milktop係沖繩海鹽味, 牛奶味重, 少少咸, 都唔錯。Haagen dazs有士多啤梨同乳酪味, 試左新款乳酪味, 酸酸地, 味道清新, 都幾開胃, 試得過!!!
殿大喜屋環境比較闊落, 坐得舒服, 而且店員收碟收單速度都快, 有禮貌。同事都食得好滿意, 下次要再黎大食一番!!!
  • 和牛薄燒
  • 拖羅
2017-07-28 4385 瀏覽
大喜屋相信是香港日本放題界中首屈一指的餐廳,慢慢發展至開設樂天大喜屋、極尚大喜屋,以及主推殿堂級高水準的殿大喜屋,光顧多次,水準如一。除了一般放題點菜紙之外,餐廳另增設自助餐區域,甜品、沙律、前菜、炸物、小食、雪糕等等一應俱全,任取任食。是次來臨發現新推出數款雞尾酒,顏色鮮豔奪目,不過個人不沾酒水無緣一試,另外亦有清酒、果汁、茶、汽水等等飲品。坊間大多數放題都是限制每人只可點選一款雪糕,但這裡卻是任食之餘更有較為昂貴的Movenpick、Haagendazs、MilkTop,以及可可貝妮獨立包裝雪糕球以及日本牛奶雪條。刺身款式包括三文魚、池魚王、赤蝦、甜蝦、赤貝、北寄貝、帆立貝等等,當中最特別當然是矜貴的拖羅(大吞拿魚腩),雖然質素固然不及高級日本料理餐廳,肉質較挺身而非軟嫩,不過魚脂豐腴,加上任點任食,絕對是回本之選。凍海鮮方面有自助餐必有的長腳蟹及凍蝦,之前光顧已經品嚐多次,不過這次懶得剝殻拆肉就只點了迷你鮑魚及翡翠螺,肉質彈牙沒有冰鮮味,不過不失,但當然不要追求新鮮海鮮所帶的鮮味。部分壽司以特色四層架擺放,賣相先聲奪人,體積細小飯量適中,而且壽司飯握得結實不鬆散,亦不乾硬,以放題

部分壽司以特色四層架擺放,賣相先聲奪人,體積細小飯量適中,而且壽司飯握得結實不鬆散,亦不乾硬,以放題而言質素甚高。

和牛薄燒燒至半生熟,肉嫩多汁,油潤肥美,加上炸蒜片更加惹味,每次亦會點上數客。

每次到訪定必會點大量芝士玉子燒明太子玉子燒,足料之餘味道甚至比部分坊間玉子燒專賣店更勝一籌。

燒帆立貝不像坊間大多放題餐廳一樣帆立貝肉小得可憐,這裡的燒帆立貝肉身較厚,配上滿滿的沙律醬、芝士及其他配料,相當香口。

其他食物質素亦十分滿意,當中創意料理如薄脆炸比目魚、大蝦配啤酒啫哩等等賣相精緻華麗之餘絕不粗製濫造。

六時半開始開放即製手卷區,分別有海膽手卷及黑松露三文魚腩手卷兩款,每人每次只限取兩個,但取的次數不限,絕對是另一回本之選,每次亦會吃上十個手卷捧腹而回。

海膽份量十足,味道鮮美;黑松露三文魚腩手卷則是將黑松露混於壽司飯之中,黑松露味馥郁醇厚,三文魚腩肥美之餘更是十分厚切,一直直到手卷尾部。

最後以Haagendazs最新的乳酪雪糕作完美句號。

殿大喜屋暫時是個人心中放題首選,雖然價錢較一般放題貴,但質素同時遠高於其他放題,於我而言絕對是值得。
2017-07-28 376 瀏覽
今天又到一年一度的同學聚會,為了迎合各人的品味,日式放題必然是我們的首選。之前已經吃過大喜屋已經覺得相當不錯,上網看見有姐妹店 殿.大喜屋,所以就二話不說想試試。我book了7人的座位,去到的時候已能準時入席。環境裝修有別一般的日式放題,竟然有水晶燈你裝飾,真是很新穎的配搭。出面有一整排的甜品放在櫃裹,款式眾多,亦有楊枝甘露提供,一些熱食、飲品也是自助形式提供。另外,外面還有長腳蟹,螺及蝦提供,更有師傳即叫即劏的特色刺身,十分新鮮。放題少不了要點刺身,這間放題刺身的種類可為相當多。刺身一如既往的厚身,三文魚油脂分佈平均,十分肥美。鮑魚更是原隻上,十分奢華的享受!油甘魚及吞拿魚甘香肥美,帶子大大粒,象拔蚌和甜蝦也什分鮮甜爽脆。殿壽司的配搭十分特別,赤海蝦,吞拿魚,油甘魚,三文魚等等配以晶瑩剔透的啤酒jelly,海膽份量多,豪不吝嗇,而且上面還有一些金箔,感覺很高級煙肉芝士焗蠔相當不錯,我第一次吃這個配搭,煙肉烤得香脆,而且底下還有一塊多士,吃時有多層的口感,值得推介。汁燒牛仔骨我覺得也很好吃,濃濃的醬汁配以燒得表皮微焦的牛仔骨,十分惹味!!吃完我已急不及追加了哈哈!蟹粥味道清甜,有蟹的鮮

蟹粥味道清甜,有蟹的鮮甜味道,粥底亦煮得綿。
2017-07-28 363 瀏覽
放題第一round,先食刺身野常識吧!刺身水準很高,全部新鮮,juicy :肥三文魚腩肥吞拿魚腩赤貝凡立貝大隻甜蝦又叫左一大堆壽司包羅萬有再來冷盤,呢間都算唔話得!有我最愛的蟹腳,大蝦還有清爽鮑魚,螺肉應有盡有!所以我order左2轉 XDDDD反正任食唔嬲食完2round,出去拎野飲,順便睇定有咩甜品大廳左邊已經睇到好多雪糕haagen-dazs, movenpick 全部貴野,平野就真係唔覺有仲有幾個雪櫃甜品望翻右邊,原來18:30後就有海膽手卷供應原來時間剛好,我立刻排隊拎2件味道十分好再叫埋串燒當中雞翼,中蝦,波羅,多春魚,元貝中蝦真係無得輸,叫左5隻感覺上食到呢刻已經好回本雖然已經飽飽地,但都要試埋佢d熟食炒和牛清酒蜆椰子雞湯全部都好好食不過個list真係太長,食唔晒因為要留肚食甜品最後食多2杯雪糕就飽到上勁十分滿足的一餐會再黎食

放題第一round,先食刺身野常識吧!
刺身水準很高,全部新鮮,juicy :
肥三文魚腩
肥吞拿魚腩
赤貝
凡立貝
大隻甜蝦

又叫左一大堆壽司
包羅萬有

再來冷盤,呢間都算唔話得!
有我最愛的蟹腳,大蝦
還有清爽鮑魚,螺肉
應有盡有!
所以我order左2轉 XDDDD
反正任食唔嬲

食完2round,出去拎野飲,順便睇定有咩甜品
大廳左邊已經睇到好多雪糕
haagen-dazs, movenpick
全部貴野,平野就真係唔覺有
仲有幾個雪櫃甜品

望翻右邊,原來18:30後就有海膽手卷供應
原來時間剛好,我立刻排隊拎2件
味道十分好

再叫埋串燒
當中雞翼,中蝦,波羅,多春魚,元貝
中蝦真係無得輸,叫左5隻
感覺上食到呢刻已經好回本

雖然已經飽飽地,但都要試埋佢d熟食
炒和牛
清酒蜆
椰子雞湯

全部都好好食
不過個list真係太長,食唔晒

因為要留肚食甜品
最後食多2杯雪糕就飽到上勁

十分滿足的一餐
會再黎食
2017-07-26 366 瀏覽
朋友介紹就去試下,雖然比一般放題貴、但食物係回本既「海膽手卷」「拖羅」「和牛薄燒」最最最好味「芝士玉子」食物種類超多,掛住食都唔係影好多相,食物味道都不錯,雪糕全部日本牌子,不是牛奶公司貨式,甜品有個甜品雪櫃最正「榴蓮糯米糍」!至於環境方面,唔會迫到行都行唔到、同員工服務係最最最讚既我隔離枱有3個外國人、有一個稱1號職員全程都好幫忙好好服務態度,感覺係全程真心幫忙、令客人感覺好好、好開心吃一個晚餐有一個實習長髪妹妹執枱時、聽到我話凍、仲超窩心問我需唔需要披肩
朋友介紹就去試下,雖然比一般放題貴、但食物係回本既
「海膽手卷」
「拖羅」
「和牛薄燒」最最最好味「芝士玉子

至於環境方面,唔會迫到行都行唔到、同員工服務係最最最讚既
拖羅刺身
超正玉子
2017-07-25
15 分鐘 (堂食)
$330 (宵夜)
拖羅刺身
超正玉子
2017-07-26 449 瀏覽
每次嚟都好滿足咁走 今次生日就寫番篇食評啦!平日晚餐,又係同honey食~ 每人三百多少少。雖然係有啲貴,但唔算誇張。而每次嚟都有高質嘅任飲任食更加令成件事。。好可靠好開心! 生日嘅特別之處在於有生日蛋糕! 放心,係好好睇+幾好食+超小件 嘅完美蛋糕! 冇欺騙你個胃嘅位置。上圖左上位置可見金球。用右上的厲害武器打爆佢就會見到裏面嘅蛋糕! PS金球係好硬嘅朱古力另外當然唔少得魚生同海膽 / 三文魚腩 手捲。 omg 超大件好好味! 新手小tips: 佢會要你去排隊,當然可以湊熱鬧啦,但如果似我咁lazy可以等一等先攞。 我去咁多次都冇試過派哂嘅 酒都唔錯! 暖sake~ 但重點在食物食到呢。。。好滿足!
每次嚟都好滿足咁走
今次生日就寫番篇食評啦!

另外當然唔少得魚生

同海膽 / 三文魚腩 手捲。 omg 超大件好好味!

酒都唔錯! 暖sake~ 但重點在食物

食到呢。。。好滿足!

$330 (宵夜)
慶祝紀念
生日
2017-07-23 140 瀏覽
食物選擇多 分類清楚 服務態度好一入到去門口堆得太多人餐牌項目清楚 大部份有圖睇刺身新鲜 每樣都叫左 擺盤美觀有三文魚 甜蝦 帶子 等唯獨是最底一片三文魚刺身明顯變左質顏色偏啡 加上有d出血 但仍出比客人鮑魚 蟹腳 份量細 燒物入味 但部份要等好耐燒帆立貝比想像中冇咁好食醬汁有d配錯咁壽司卷物一啖一舊 最欣賞一口既花之戀味道好鮮 一品料理 配搭有創意 口感唔錯炸天婦羅鬆脆 炸粉薄 唔會食到一舊舊最後 Last Order 係離座前半小時要完之後就即刻去攞甜品甜品選擇尚算多 味道一般紫薯布甸得甜味 木糠布甸啲木糠淋咗水果畀人摷亂曬 加上甜品溫度好差 雪櫃一攞出嚟唔係凍嘅馬卡龍比想像中好食雪糕味道選擇少 太凍太硬結帳離開時 又有一堆人喺門口等位安排唔夠好
食物選擇多 分類清楚 服務態度好
結帳離開時 又有一堆人喺門口等位
安排唔夠好

• 刺身拼盤
2017-07-22 786 瀏覽
一向都鍾情日式放題或自助餐,當中日式放題嘅選擇真係太多,就好似上個月喺旺角試咗一間就此中伏了。所以今次做定功課,而一直都聽聞大喜屋系列好食,就book定位,試吓大喜屋中的皇牌,殿 大喜屋日本料理-日式放題訂咗八點四十五分,因唔知要不要排長龍,其實八點三已到達拎位,服務姐姐超有效率,告通訂枱號碼,即寫上枱號飛仔。等到夠鐘準時入座,雖然同時間好多人入座,但完全唔會混亂,各侍應超有效率!嘩,地方果然夠「殿」,餐廳舒適寬敞,有好多大大小小嘅卡位,但無論咩枱,都完全無一般放題餐廳嘅擠迫感,真的超贊!嘩,點餐紙成A至L,足足12張,仲未計岀面嘅沙律小食bar、即做手卷等,食物選擇之多,已感到超興奮 飲品選擇之多,確係我食過咁多間放題之最。除咗雪櫃飲品,連酒精飲品梅酒、清酒、雞尾酒都自己任取,仲有咖啡茶包,超掂!而我當然係至愛梅酒 & 薄荷汽酒,超好飲!食物方面更加無得輸,刺身好新鮮,更有松葉蟹腳同鮑魚,當中至愛拖羅、赤貝、珍珠鮑魚......其實樣樣都好新鮮好正!壽司選擇之多和質素又係一贊再贊,而海膽和三文魚腩手卷係要排隊師傅即時做,排隊過程又超快喎,師傅果然密密做海膽手卷亦係超超正!芝麻雞翼、芝
一向都鍾情日式放題自助餐,當中日式放題嘅選擇真係太多,就好似上個月喺旺角試咗一間就此中伏了。所以今次做定功課,而一直都聽聞大喜屋系列好食,就book定位,試吓大喜屋中的皇牌,殿 大喜屋日本料理-日式放題

海膽手卷亦係超超正

芝麻雞翼、芝士年糕.......超正!仲有和牛薄燒、燒牛舌等,簡直樣樣都好好食

最後甜品、雪糕種類選擇之多,一定奪冠!哈哈哈,好飽都食埋甜品、更食咗三款貴價雪糕,簡直值回票價

總括,以呢個價錢,食到放題中食物飲品甜品選擇之多、質素之高,而且地方舒服,仲係完全無流單,服務又細心,今晚簡直食得超級開心滿足,所以不得不花點時間整吓相片分享喜悅⋯⋯必定會一食再食,哈

2017-07-20
2017-07-21 691 瀏覽
殿大喜屋果然不同凡響好喜歡依個集團既放題其實每一間質素都高今次一早book 殿大喜屋,期待左好耐好耐好耐果然好正!約左同哥哥去食,要就哥哥放工時間,所以book 2045 第二輪。 大約2020 黎到餐廳,先拎籌,職員會寫低安排好既檯號。雖然人流好多,但很有秩序。2045 準時安排入座。餐廳地方寬敞,sofa 位坐得好舒服!我同哥哥已經好肚餓第一時間叫刺身先😍有拖羅超正!油甘魚、池王魚都ichiban !香滑肥美,入口溶化既口感 🤤赤貝有中指咁長,爽口鮮甜海鹽燒左口魚邊係我至愛超滑超香口入口即溶魚香味濃同埋壽司飯唔算多和牛薄燒又係另一推介和牛唔韌,配埋蒜片食味道一流大約2115 出去排隊拎海膽手卷同黑松露三文魚腩手卷每人限拎兩件哥哥要兩份海膽,我就各一海膽份量超多,心心眼我自就比較喜歡三文魚腩手卷三文魚腩有接近手掌咁長勁厚切同肥尾好香口好滿足雖然排隊人數多,但師傅好快手,唔會排好耐北海道燒帆立貝賣相好靚 面層芝士醬汁好濃味 食左咁多壽司刺身,想飲番個暖湯海南椰子雞湯好足料!好滋補!好好味Encore 左一碗甜品方面我主要食雪糕。 雪糕任食😍🐷有至愛既movenpick 朱古力味Milk
殿大喜屋果然不同凡響
好喜歡依個集團既放題
其實每一間質素都高
今次一早book 殿大喜屋,期待左好耐好耐好耐
果然好正!
大約2020 黎到餐廳,先拎籌,職員會寫低安排好既檯號。
雖然人流好多,但很有秩序。
2045 準時安排入座。

餐廳地方寬敞,sofa 位坐得好舒服!

我同哥哥已經好肚餓
第一時間叫刺身先😍
有拖羅超正!
油甘魚、池王魚都ichiban !
香滑肥美,入口溶化既口感 🤤
赤貝有中指咁長,爽口鮮甜

海鹽燒左口魚邊係我至愛
超滑超香口
入口即溶魚香味濃
同埋壽司飯唔算多

和牛薄燒又係另一推介
和牛唔韌,配埋蒜片食味道一流

大約2115 出去排隊拎海膽手卷同黑松露三文魚腩手卷
每人限拎兩件
哥哥要兩份海膽,我就各一
海膽份量超多,心心眼
我自就比較喜歡三文魚腩手卷
三文魚腩有接近手掌咁長
勁厚切同肥尾
好香口好滿足
雖然排隊人數多,但師傅好快手,唔會排好耐

北海道燒帆立貝
賣相好靚 面層芝士醬汁好濃味

食左咁多壽司刺身,想飲番個暖湯
海南椰子雞湯
好足料!好滋補!好好味
Encore 左一碗

甜品方面
我主要食雪糕。 雪糕任食😍🐷
有至愛既movenpick 朱古力味
Milktop既沖繩海鹽
Haagendaz 既forzen yogurt
第一次食乳酪味,奶味重,酸酸甜甜好正

餐廳冇漏單!
十個讚!
雖然全場爆滿,
但食物黎得快,亦質素高!
我同哥今晚很滿足
下次要再來😍

• 北海道燒帆立貝
  • 三文魚腩手卷
2017-07-20 640 瀏覽
一早同朋友約好左今日食放題 , 點知朝早先黎肚仔胃仔唔舒服 , 又唔想甩底 , 唯有去到放題主打熟食。朋友點既生冷野話好迎鮮,不過因為我今日身體不適,只可遠觀而不可褻玩焉。最估唔到有椰子雞湯,火侯OK有媽媽的味道。俾朋友笑中餐放題時間。極力推介呢個燒蝦配啤酒啫哩,又估唔到啤酒啫哩食落唔苦仲幾夾隻大蝦。煮蜆食落都好清甜,不妨一試。 雖然呢次食唔到生冷野,放題都好多生同熟既食材俾你選擇。食材亦夠新鮮。工作人員效率又夠爽快。 食到好飽最後試下沖澠海鹽雪糕。甜味同少量鹽味配撘好特別。

最估唔到有椰子雞湯,火侯OK有媽媽的味道。

俾朋友笑中餐放題時間。

煮蜆食落都好清甜,不妨一試。

雖然呢次食唔到生冷野,放題都好多生同熟既食材俾你選擇。
食材亦夠新鮮。工作人員效率又夠爽快。

食到好飽最後試下沖澠海鹽雪糕。甜味同少量鹽味配撘好特別。
同一班朋友聚會,人人喜好唔同,好多時都會揀放題,今次揀左呢間「殿」大喜屋日本料理,地點好方便,就係美麗華商場斜對面,一啲都唔洗搵,好快就人齊,瘋狂下單!😂😂首先拎左飲品先,凍櫃好大,有十零款飲品,選擇唔斯場,有熱茶,咖啡,仲有幾款酒精飲品,清酒,梅酒,兩款cocktail,我就揀左道地支裝解茶喇~然後係一輪春風式叫刺身、壽司、手卷、軍艦、冷盤海鮮⋯⋯刺身味道唔錯,幾新鮮,無果陣恐怖既雪櫃味👍🏼好歡喜啲冷盤海鮮,特別係海蝦同蟹腳,一再翻單!食曬凍野,又叫左一大堆熟食,我覺得佢既熟食一啲都唔hea,全部味道都唔錯燒大蝦-好鮮味,叫完再叫!蒜片牛肉片-好香,好好味不得不提,我地叫左啲中式野🤦🏼‍♀,係!食日本放題叫中式野好似唔啦更,但係我覺得個西蘭花同椰子雞湯幾好味😂😂,唔講,你以為我去左飲宴,哈哈!最後梗係要食翻個甜品先叫完美啦,有幾個雪櫃既甜點同生果,但係識食一定食雪糕!!雪糕呢~雖然呢度味道唔多,但係有 Haagen-Dazs 新既乳酪味同朱古力果仁味,Mövenpick 朱古力味,Milk Top 牛奶海鹽味,同榴槤友最愛-榴槤波波🤦🏼‍♀🤢🤢我見隔離枱,6個人,食左16杯Mill

然後係一輪春風式叫刺身壽司、手卷、軍艦、冷盤海鮮⋯⋯

刺身味道唔錯,幾新鮮,無果陣恐怖既雪櫃味👍🏼

好歡喜啲冷盤海鮮,特別係海蝦同蟹腳,一再翻單!

燒大蝦-好鮮味,叫完再叫!

蒜片牛肉片-好香,好好味

我見隔離枱,6個人,食左16杯Mill Top🤦🏼‍♀,直係好抵!

2017-07-20 1016 瀏覽
已經好一段日子沒有吃日式放題了,放題店愈開愈多,質素參差,雖然有些真的做到超抵價,但如果食物不好吃都是枉然。吃過極上,感覺不錯,殿大喜屋看起來應該是更高一級,亦貪它有海膽手卷!地方感覺比較高級,樓底高,地方也沒有那麼逼夾。而且有各種飲品,也有酒頖和清酒,水果,甜點和雪糕都是自取的。更有小食熱食bar和手卷bar。餐紙不少,重點是都有圖片,不會盲中中不知道自己叫了甚麼。第一輪當然是食刺生啦,除了常見的三交魚甜蝦帶子,亦有我喜歡的赤貝,每件刺身都有一定份量,而且夠新鮮亦不會雪味,帶子和吞拿魚值得encore。另外有凍食海鮮,居然有蟹腳,小鮑魚彈牙,蟹腳帶海水味,亦算鮮甜。到6:30 staff便來通知我們可以排隊拿海膽手卷,滿滿的海膽,過過口癮。花式壽司也有很多,而且賣相都很好,質素是預計之上。因為胃口小,到這我已經開始飽了,蒜片牛肉很不錯,醬汁好味道。甜點方面試了tiramisu,檔連燸米滋,味道很好,可以再食,而雪糕更是有哈根達斯和movenpick,沖繩海鹽甜甜咸咸好味道,而且都是隨便食,沒有限制!這種半自助放式感覺自由度更大更開心,staff也積極收碟和掉垃圾,而且沒有漏單。

地方感覺比較高級,樓底高,地方也沒有那麼逼夾。
更有小食熱食bar和手卷bar。

餐紙不少,重點是都有圖片,不會盲中中不知道自己叫了甚麼。

花式壽司也有很多,而且賣相都很好,質素是預計之上。

2017-07-20 281 瀏覽
香港人生活真係好艱苦,工作壓力大, 樓又買唔到, 錢又儲唔到, 唯有寄望係食食食, 化悲憤為食量, 一於去食番餐好既.  朋友話大喜屋D日式放題一定唔會令你失望, 果然今晚真係食到好開心, 完全忘記左香港人既可悲, 盡情變肥妹肥仔吧!!!!去到一開始就緊係點左冷盤刺身SUSHI先啦, 佢地D刺身好新鮮, 好清甜, 唔係一般貨色喎~ 赤貝仲好大隻, 好新鮮添呀壽司種類都好多, 鍾意食飯既男生, 又點可以單食刺身呢~佢地仲有海膽手卷俾你拎, 呢樣係要排隊既, 不過師傅都好快手同好有禮貌食完生野, 其實佢出面都有個前菜CORNER, 俾你食少少輕食先既, 好似我地就拎左薯格, 好好味~當然唔少得既係飲品啦, 種類繁多, 汽水啤酒韓色飲品樣樣有, 但係居然仲會有清酒, 梅酒, COCKTAIL!  好似我拎呢杯, 就係叫做薄河七起同tequila sunrise, 都幾好飲, 有D水準至於唔食生野既你, 都會有你想既野食, 例牌既日式牛肉鍋啦, 炒烏冬呀都會有, 我就叫左呢個雞湯, 佢個雪耳又大又煲得好淋, 真係好有愛回家既味道呀!至於甜品就緊係滿意啦, 生果CAKE等等都好多選擇, 仲重要既

壽司種類都好多, 鍾意食飯既男生, 又點可以單食刺身呢~

至於甜品就緊係滿意啦, 生果CAKE等等都好多選擇, 仲重要既係, Mövenpick, Häagen-Dazs都係任食既, 任食既, 任食既!!!!  唔似第二D日式放題, 只會限你食一杯, 佢仲有榴連味既雪米糍添!

所以今晚我食得好開心, 佢地既服務都係好好, 好有禮貌既, 收碟仲收得好快添~ 希望大家都可以感受到啦! 係值得推介既
2017-07-19
  • 甜品雪糕刺身