2017-07-28
一早已經聽聞殿大喜屋呢間放題, 有時夜晚行經會見到誇張的人龍排隊上去食放題!!! 每次見到, 都令人心郁郁想去試。今日終於有機會同同事約左放工去大食一餐!!!餐廳裝修好靚, 天花竟然係吊燈嗰個, 成個感覺都高級啲! 近門口位置有一個大區俾客人自助拎飲品, 手卷同小食等, 酒類選擇好多, 有調酒, 清酒都有冷熱之分, 可惜酒量不佳, 無緣試試....兩個大櫃放左好多唔同款式飲品, 汽水, 茶, 果酒同啤酒, 應有盡有!!!自助甜品櫃有細細件嘅蛋糕仔, 奶凍等甜品, 細細件可以試多啲唔同款。3.6牛奶布甸奶味都算濃, 唔太甜, 啱啱好! 冷盤小食區竟然有parma ham同米紙卷, 喺放題中少有! 仲有唔同嘅沙律菜, 炸物小食同日式冷盤等。視察完自助區後, 同事已經點了不少刺身, 刺身都係大路款式, 但殿大喜屋竟然有拖羅食, 回本必叫呀!!! 2個人叫左一細盤刺身先, 拖羅已經忍唔住食左喇, 拖羅都算肥美厚切, 魚油味唔錯, 可以再點!!! 其他刺身都夠新鮮, 厚切, 同事話池魚油甘魚好正! 同同事忍唔住再點一盤刺身!!手卷要去自助區拎, 有加拿大海膽同黑松露三文魚, 每人只限拎2客, 當
手卷要去自助區拎, 有加拿大海膽同黑松露三文魚, 每人只限拎2客, 當然要拎海膽手卷喇!! 手卷份量都有, 海膽份量真係令人!! 海膽鮮甜好味, 好多客人都拎完再拎!!! 必食
火炙同卷物都唔錯, 鵝肝帶子冇得輸, 火炙左口魚邊魚油味濃, 好似入口即溶!!!!
燒羊架調味恰當唔會太咸, 孜然味夠, 好味! 榴槤炸彈同事一路食一路榴槤飄香, 好彩我頂得順, 同事話要食多一粒先得呀, 太正!! 燒物中燒波蘿最好味, 酸酸甜甜令人更開胃! 右下嘅卷物都唔錯, 細細件試下都無妨。
和牛薄燒係殿大喜屋係招牌之一, 當魚要試試吧!!! 牛肉啱啱熟, 帶少少粉紅色, 肉質軟嫩, 牛肉味濃, 點一點附上嘅燒汁, 甜甜地好好味, 可加少少炸蒜片同生菜同食, 又會係另一番風味!!!
炒蟹味道甜甜地, 少少辣, 肉都鮮甜, 唔怕拆殼嘅朋友仔, 可以試一試!!
黎到殿大喜屋嘅重點喇!!! 殿大喜屋令人吸引嘅原因係佢有haagen dazs, movenpick同milktop雪糕任食呀!!! Movenpick有朱古力味, 朱古力味濃郁, 唔太甜, 雪糕幼滑, 加左朱古力碎碎增加口味, 令人一口接一口, 想食多一個!!! 可惜我要試埋其他口味, milktop係沖繩海鹽味, 牛奶味重, 少少咸, 都唔錯。Haagen dazs有士多啤梨同乳酪味, 試左新款乳酪味, 酸酸地, 味道清新, 都幾開胃, 試得過!!!
殿大喜屋環境比較闊落, 坐得舒服, 而且店員收碟收單速度都快, 有禮貌。同事都食得好滿意, 下次要再黎大食一番!!!