2017-07-20
同一班朋友聚會,人人喜好唔同,好多時都會揀放題,今次揀左呢間「殿」大喜屋日本料理,地點好方便,就係美麗華商場斜對面,一啲都唔洗搵,好快就人齊,瘋狂下單!😂😂首先拎左飲品先,凍櫃好大,有十零款飲品,選擇唔斯場,有熱茶,咖啡,仲有幾款酒精飲品,清酒,梅酒,兩款cocktail,我就揀左道地支裝解茶喇~然後係一輪春風式叫刺身、壽司、手卷、軍艦、冷盤海鮮⋯⋯刺身味道唔錯,幾新鮮,無果陣恐怖既雪櫃味👍🏼好歡喜啲冷盤海鮮,特別係海蝦同蟹腳,一再翻單!食曬凍野,又叫左一大堆熟食,我覺得佢既熟食一啲都唔hea,全部味道都唔錯燒大蝦-好鮮味,叫完再叫!蒜片牛肉片-好香,好好味不得不提,我地叫左啲中式野🤦🏼♀,係!食日本放題叫中式野好似唔啦更,但係我覺得個西蘭花同椰子雞湯幾好味😂😂,唔講,你以為我去左飲宴,哈哈!最後梗係要食翻個甜品先叫完美啦,有幾個雪櫃既甜點同生果,但係識食一定食雪糕!!雪糕呢~雖然呢度味道唔多,但係有 Haagen-Dazs 新既乳酪味同朱古力果仁味,Mövenpick 朱古力味,Milk Top 牛奶海鹽味,同榴槤友最愛-榴槤波波🤦🏼♀🤢🤢我見隔離枱,6個人,食左16杯Mill
然後係一輪春風式叫刺身、壽司、手卷、軍艦、冷盤海鮮⋯⋯
刺身味道唔錯,幾新鮮,無果陣恐怖既雪櫃味👍🏼
好歡喜啲冷盤海鮮,特別係海蝦同蟹腳,一再翻單!
燒大蝦-好鮮味,叫完再叫!
蒜片牛肉片-好香,好好味
我見隔離枱,6個人,食左16杯Mill Top🤦🏼♀,直係好抵!