2022-07-13 20 瀏覽
佐敦好味日式鐵板燒繼上次食完鐵板燒之後,有朋友介紹我食呢間,話就嚟裝修,喺裝修前快啲食下,如果唔係唔知等到幾時先有得食,除咗可以欣賞師傅職場製作嘅煮食畫面之外,仲可以食到高級美味新鮮食材😍小店地方較細,平日晚上都好多人,滿座,記得提早預約,提供青檸水,另收加一服務費~法式煎鵝肝配時令水果 $368鵝肝配淮山餅和超開胃嘅自家製紅酒雪梨,上面仲有啲爆珠解膩。2件入口即化的肥美香煎厚必鵝肝配黑醋汁,鵝肝油曬出嚟,邪惡必食火焰海膽甲羅燒 $298吸睛,超足料,勁多蟹膏,配埋鮮甜海膽、蟹肉碎、爽甜洋蔥、三文魚籽等,撈埋一齊食更加滋味,我自己鍾意陪埋野菜一齊食十八層海膽(一人前)omakase $1388OpenRice訂座有8折😋+$150換購生猛龍蝦🦞套餐包埋18層海膽杯($368)超多鮮甜海膽,撈埋吞拿魚茸、蟹子、爽口明太子沙律等等一齊食前菜:薯蓉沙律 、日本滑豆腐、甜甜的玉子燒龍蝦頭既膏炒龍蝦肉,鮮味十足,蝦肉啱啱好熟,鮮嫩多汁得來爽口火炙海膽醬芝士仲有版,好香口,另類味道西京醬煮銀鱈魚🐟甜甜的西京將配上亂畫銀雪魚,未識過咁好食嘅魚🤣鐵板鰻魚好似食緊零食咁,脆波波,而且淋上香燒鰻魚醬汁,好
佐敦好味日式鐵板燒

法式煎鵝肝配時令水果 $368

火焰海膽甲羅燒 $298

十八層海膽(一人前)omakase $1388
超多鮮甜海膽,撈埋吞拿魚茸、蟹子、爽口明太子沙律等等一齊食

前菜:薯蓉沙律 、日本滑豆腐、甜甜的玉子燒

火炙海膽醬芝士仲有版,好香口,另類味道

西京醬煮銀鱈魚🐟
甜甜的西京將配上亂畫銀雪魚,未識過咁好食嘅魚🤣

鐵板鰻魚
好似食緊零食咁,脆波波,而且淋上香燒鰻魚醬汁,好味

2人份量燒野菜
有蓮藕、日本甜番薯夾棉花糖、車厘茄、蘆筍、燒南瓜🎃等

威士忌A5和牛 配海膽豉油 多士
足料a5和牛薄切,牛味超級濃郁,肉嫩多汁,食過返尋味

最後飲埋個海鮮湯,好香醇,花膠嫩滑彈牙,正

服務質素:8/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:9/10

2022-07-12
2022-07-13 137 瀏覽
最鍾意食日本野,特別鐵板燒 今日去左間位於佐敦偉晴街嘅樂 Teppanyaki餐廳設有鐵板枱同普通坐位,聽侍應講,遲啲裝修會改晒做鐵板位,訂位要留意。 . 嚟到當然點人氣十八層海膽杯一人前Omakase $1388,依家有八折。. 前菜 薯仔沙律🥗 玉子豆腐、滑豆腐,豆腐好香豆味 . 到開始第一道主菜 十八層海膽杯 - 又打得卡又好味, 頂頂係北海道紫海膽,再加入沖繩海葡萄, 兩者口感加埋非常有趣. 再入面就係海鮮紫海膽, 打完卡, 倒出嚟撈均食,好滿足。 . 龍蝦兩食 +$150 改原隻一半溶芝士龍蝦一半牛油香煎龍蝦 , 兩個煮法都非常惹味. 西京燒銀鱈魚, 個汁酸酸地好好味,魚皮煎得非常香脆, 魚肉嫩滑有油魚香。 .香燒鰻魚 ,魚皮香脆,鰻魚甘香肥美.海膽甲羅燒, 又一道賣相完美又好味嘅菜式,入面放滿烏魚子、海膽、蟹膏、蟹肉, 用料豐富,所以餐之外特別加點 +$298 份量好多。 . 燒野菜 - 木魚茄子、燒南瓜、蕃薯棉花糖 之前食得咁豐富, 轉一轉食少少瓜菜, 減輕一下油膩感 . 有海鮮又食完瓜菜, 當然要有肉啦 鵝肝配山藥餅 - 鵝肝煎得剛剛好, 配上紅酒燴梨, 配上幾粒藍梅
一半溶芝士龍蝦
一半牛油香煎龍蝦 , 兩個煮法都非常惹味
香燒鰻魚 ,魚皮香脆,鰻魚甘香肥美
海膽甲羅燒, 又一道賣相完美又好味嘅菜式,入面放滿烏魚子、海膽、蟹膏、蟹肉, 用料豐富,所以餐之外特別加點 +$298 份量好多。 . 燒野菜 - 木魚茄子、燒南瓜、蕃薯棉花糖 之前食得咁豐富, 轉一轉食少少瓜菜, 減輕一下油膩感 . 有海鮮又食完瓜菜, 當然要有肉啦 鵝肝配山藥餅 - 鵝肝煎得剛剛好, 配上紅酒燴梨, 配上幾粒藍梅爆爆珠,加埋山藥餅,好特別。 . A5威士忌和牛厚燒,岩手縣和牛,飲威士忌大嘅和牛,肉質特別嫩滑,而且牛味好濃。 . 煎蘭王蛋配炒飯 - 煎蛋放炒飯面,望圖無份食都知正啦。 . 紙包花膠羊肚菌蜆湯, 近期流行煮法, 個湯清甜得嚟又帶有海鮮味, 再加上菇菌, 好清爽.
2022-07-12
已經差不多1年無食過Teppanyaki, 在Openrice見到“樂”做緊8折優惠,一於約埋好友一起去品嚐。店員首先奉上一杯清香的花旗參水加青檸,甘甜中帶微酸,非常清新。Menu一人前套餐選擇有4款,價錢由$680~$1388不等,中午還有7折,晚上有8折優惠,非常抵吃。今晚和友人每人order了一set“十八層海膽一人前”$1388,再加一份火焰海膽甲羅燒$298。🔶️沙律~有車厘茄,青瓜;羽衣甘藍;紫椰菜;配胡麻沙律汁,清新又開胃。🔶️前菜~以豆腐,菠菜;紅蘿蔔絲;蝦和芝麻組成,底層還有藜麥,健康又美味。🔶️十八層海膽杯~以15種新鮮魚生和食材組成18層海膽抔, 北海道紫海膽佔了4層,其他食材有: 🔸️燒白飯魚脆片🔸️黑魚子🔸️沖繩海葡萄🔸️帆立貝🔸️明太子沙律🔸️牡丹蝦🔸️海膽魷魚🔸️凍磯煮鮑魚🔸️北區花膠藍鰭吞拿魚拖羅蓉🔸️北海道粒貝🔸️三文魚籽🔸️北海道松葉蟹肉🔸️海帶碎以北海道紫海膽把所有鮮味的食材融會成一道味道層次豐富,令人回味無窮的美食,好美味呀!🔶️海鮮🔸️活龍蝦全隻+$150~活龍蝦肉質十分鮮甜彈牙,樂師傅特別把龍蝦分為2種煮法:一食:以龍蝦的肝醬煮成醬汁混入龍蝦肉,極鲜甜。二食:龍蝦肉加上芝士黑
今晚和友人每人order了一set“十八層海膽一人前”
$1388,再加一份火焰海膽甲羅燒$298。
🔶️十八層海膽杯~
🔸️燒白飯魚脆片
🔸️三文魚籽
🔸️北海道松葉蟹肉
🔸️海帶碎
🔶️海鮮
🔸️活龍蝦全隻+$150~
活龍蝦肉質十分鮮甜彈牙,樂師傅特別把龍蝦分為2種煮法:
一食:以龍蝦的肝醬煮成醬汁混入龍蝦肉,極鲜甜。
二食:龍蝦肉加上芝士黑椒焗,芝士味極香濃。
🔶️時令貝類
🔸️啖啖肉北海道帶子配卜卜脆三文魚籽和甘甜海膽,集嫩滑鮮甜於一身,實在太美味了!
🔶️時令海鮮
🔸️鐵板鰻魚魚皮十分香脆,鰻魚味香濃鮮甜,正!
🔶️火焰海膽甲羅燒$298~非一般的甲羅燒,有蟹膏,蟹肉,海膽,三文魚籽,黑魚籽,材料簡直係 滿到瀉,把所有最鮮甜的食材集於一身,真係超級美味,正到不得了。
🔶️肉鮮
🔸️A5威士忌和牛厚燒(岩手縣)~
和牛肉質軟腍,牛味濃郁,包住紫蘇葉, 海膽和白松露, 味道芬芳獨特,配上蜜桃爆珠, 真係好味到不得了。
🔶️食事
炒飯粒粒分明,加入大量白松露,口感爽脆,配上一隻蘭王荷包蛋,真是神來之筆。
🔶️燒野菜
二人份量的燒野菜有日本甜薯,南瓜和茄子。
日本甜薯夾住半溶棉花糖,南瓜加上牛油,燒茄子配上西京燒醬和木魚花,可見到師傅在平凡的食材上加上心思,成就了燒野菜的不平凡。
🔶️吸物
🔸️特色紙包花膠羊肚菌蜆湯
材料有冬菇,花膠;蜆;冬瓜;羊肚菌和海帶,湯頭十分清甜,很鮮味。

食完呢餐已經再約另外2位友人下星期再來,樂Teppanyaki 確實令我回味無窮,樂而忘返。
2022-06-16
  • 十八層海膽杯
  • 特色紙包花膠蜆湯
2022-07-12 18 瀏覽
餐廳菜式好有創意,有別一般鐵板燒餐廳,另bar枱座位較少,但餐廳不久後會裝修,屆時會bar枱座位會增加。.🔥火焰海膽甲羅燒Omakase($888).🌟小砵:岩手縣櫻花蝦玉子燒玉子燒加入櫻花蝦,入口有淡淡蝦香。.🌟沙律:沙葛沙律沙葛清甜,口感爽脆,十分適合作為開胃菜。🌟招牌菜式:火焰海膽甲羅燒用紙包住甲羅燒,點火後整個甲羅燒就出現眼前,夠晒浮誇;甲羅燒內有濃郁嘅蟹糕、松葉蟹蟹肉、日本海膽、三文魚籽、墨魚籽及海葡萄,味道濃厚有層次,口感豐富。🌟鐵板海鮮:焦糖西京銀鱈魚🌟鐵板海鮮:柚子汁煎蠔銀鱈魚以西京燒製法,確係幾特別蠔本身鮮甜,再配上柚子汁,非常好食🌟鐵板肉類:A5威士忌和牛厚燒 (岩手縣)和牛煎過後,油香及肉味並重,多士吸收咗和牛油香,味道好正🌟食事:山藥·紅酒雪梨伴鵝肝🌟食事:燒野菜🌟食事:白松露炒飯鵝肝唔會過熟,入口即溶,口感幼滑;紅酒雪梨有好香紅酒味,可解鵝肝嘅油膩。炒飯粒粒分明,有香濃白松露味,再配上蘭王煎蛋,非常惹味。🌟吸物:特色紙包花膠羊肚菌蜆湯以耐高溫玻璃紙包住湯加熱,好有創意;湯底味道鮮甜,師傅強調並無添加任何鹽等調味,味道均來自食材本身。🌟甘味:自家製海膽雪糕海膽味
🔥火焰海膽甲羅燒Omakase($888)
🌟小砵:岩手縣櫻花蝦玉子燒
玉子燒加入櫻花蝦,入口有淡淡蝦香。
🌟沙律:沙葛沙律
沙葛清甜,口感爽脆,十分適合作為開胃菜。

🌟招牌菜式:火焰海膽甲羅燒

🌟鐵板海鮮:焦糖西京銀鱈魚
🌟鐵板海鮮:柚子汁煎蠔
銀鱈魚以西京燒製法,確係幾特別
蠔本身鮮甜,再配上柚子汁,非常好食

🌟鐵板肉類:A5威士忌和牛厚燒 (岩手縣)
和牛煎過後,油香及肉味並重,多士吸收咗和牛油香,味道好正

🌟食事:山藥·紅酒雪梨伴鵝肝
🌟食事:燒野菜
🌟食事:白松露炒飯
炒飯粒粒分明,有香濃白松露味,再配上蘭王煎蛋,非常惹味。

🌟吸物:特色紙包花膠羊肚菌蜆湯

🌟甘味:自家製海膽雪糕
海膽味非常突出,最特別係加上爆炸糖,令雪糕多咗一個特別嘅口感。
2022-07-12 15 瀏覽
菜式全由餐廳自創,既新穎又有特色,連茶都以花旗參及青檸沖泡,有別一般鐵板燒。另價錢合理,份量足已飽到令人反艇😂啱晒鍾意追求創新食客。🔥十八層海膽杯 Omakase($1,388).🌟小砵:龍蝦最中餅最中餅與龍蝦肉及自家製醬汁同食,惹味帶脆😌.🌟沙律:薯仔沙律薯仔沙律口感清新綿密,幾醒胃😌🌟主打菜式:十八層海膽杯海膽杯除咗有海膽,仲有海葡萄、三文魚子、海膽魷魚、吞拿魚蓉、海苔、蟹肉、鮑魚粒及花膠等,賣相好IGable🤩🌟海鮮:活龍蝦兩食🌟海鮮:蟹腳配白松露汁🌟海鮮:鐵板鰻魚龍蝦新鮮生猛,師傅將龍蝦製成兩食,分別係芝士海膽汁龍蝦及龍蝦膏自家製牛油炒龍蝦😌蟹腳啖啖肉,與白松露汁都幾match😌鰻魚皮好香脆,配埋鰻魚汁味道甜甜地😌🌟鐵板肉類:A5威士忌和牛厚燒 (岩手縣)和牛油香十足且肉味濃,質素唔錯😌多士亦充滿牛香,又脆又好食😋🌟食事:山藥·紅酒雪梨伴鵝肝🌟食事:燒野菜🌟食事:白松露炒飯鵝肝外脆內軟嫩,配紅酒雪梨及藍莓爆珠既新穎又可解膩感😌燒野菜當中嘅甜薯配半溶棉花糖真係創意度滿分💯炒飯帶白松露香,炒得乾身且粒粒分明,再配埋蘭王荷包蛋,超好下飯😋🌟吸物:特色紙包花膠羊肚菌蜆湯以耐高溫玻璃紙包

🔥十八層海膽杯 Omakase($1,388)
🌟小砵:龍蝦最中餅
最中餅與龍蝦肉及自家製醬汁同食,惹味帶脆😌
🌟沙律:薯仔沙律
薯仔沙律口感清新綿密,幾醒胃😌

🌟主打菜式:十八層海膽杯

🌟海鮮:活龍蝦兩食
🌟海鮮:蟹腳配白松露汁
🌟海鮮:鐵板鰻魚
蟹腳啖啖肉,與白松露汁都幾match😌
鰻魚皮好香脆,配埋鰻魚汁味道甜甜地😌

🌟鐵板肉類:A5威士忌和牛厚燒 (岩手縣)

🌟食事:山藥·紅酒雪梨伴鵝肝
🌟食事:燒野菜
🌟食事:白松露炒飯
鵝肝外脆內軟嫩,配紅酒雪梨及藍莓爆珠既新穎又可解膩感😌
燒野菜當中嘅甜薯配半溶棉花糖真係創意度滿分💯

🌟吸物:特色紙包花膠羊肚菌蜆湯
以耐高溫玻璃紙包住食材及湯加熱,湯底好鮮甜,而且好有特色😌

🌟甘味:海膽雪糕
海膽雪糕為自家製,面層灑上爆炸糖,口感特別且海膽味濃郁,又係創意度滿分💯
  • 十八層海膽杯
美食博主又再出動,今天帶大家來一間食鐵板燒的餐廳,這間餐廳,喺裝修之前入去試吓!樂師傅一定唔會令你失望。喺呢度食到嘅鐵板燒出邊一定搵唔到,因為全部都係樂師傅自己研發😍佢用上嘅食材非常新鮮,一隻皮皮蝦,原隻第一次燒的味道十分斗。仲有一個十八層海膽配杯,第一次用這種方式去吃,每一層都有唔同嘅口感,所包括嘅材料有燒白飯魚脆片、黑魚子、北海道紫海膽、沖繩海葡萄、帆立貝、明太子沙律、牡丹蝦、北海道紫海膽、海膽魷魚、凍磯煮鮑魚、北歐花膠、藍鰭吞拿魚拖羅蓉、北海道粒貝、三文魚子、北海道紫海膽、北海道松葉蟹肉、北海道紫海膽同鮮海帶碎!口感多到你唔信,一啖啖放落口好滿足,想方便食用都可以倒出嚟食,樂師傅真係好細心。原條新鮮龍蝦拎去炒,半熟嘅狀態同特別嘅製法,真令人留下深刻印象,用上龍蝦嘅膏作為點綴,不失為一個好辦法。高潮疊起,一山還有一山高,接下來的火焔蟹蓋更顯師傅功架,保證令你目不轉睛!撻一撻火機燒完那張食用紙,轉眼間成為海膽蟹蓋,一條條的蟹肉絲還有脹卜卜的魚籽,這才是真正的料理吧!這麼濃郁的蟹膏,真想來一個白飯。驚喜不斷,樂師傅手勢了得,單單一隻龍蝦,也能弄出兩種味道,蝦膏蝦頭弄,非常濃郁的味道呢,

非常濃郁的味道呢,另一個是芝士蝦肉,火灼過的芝士呈現半溶狀態,令人垂涎三尺。

師傅懂得善用食材,上等豬肉粒味道略為有點寡,加上一粒粒的荔枝味爆珠,每一啖都有獎爆感覺。
還有這個用膠袋承載着的無味精湯😍😍😍令我感到相當意外,海蛤海帶花菇花膠的精華全都落在湯水內,無添加的感覺,大口大口到喝,暖暖的滋潤感覺點滴在心頭。

2022-06-07
10 分鐘 (堂食)
2022-07-10 245 瀏覽
餐廳整體環境十分之麻麻,環境好窄小又多雜物,坐位上的冷氣機好嘈,成晚好像坐喺機房裏面食飯,整體感覺同一般高級餐廳比較有好大段的距離。如果你是喜歡餐廳有情調的人,你絕對要想清楚。食物質素更加不值一提,大部分食物送到你面前嘅時都已經凍咗,份量極少,跟本無法食飽。基本上佢係每半個鐘先上一味好似bite size 嘅食物,食咗3個鐘,好似咩都無食過。最後好失望咁返屋企再煮個麵食先飽。整體用呢個價錢,得到呢啲服務,真係覺得十分之唔抵,呢世都一定唔會再去,而且建議大家要好小心想清楚先好去,千祈咪好似我咁中伏。

2022-07-09 175 瀏覽
完全貼錢買難受,好嬲好嬲好嬲,食物差,完全沒service,現場11位顧客,一位廚司一位大部分時間找不到人的侍應,茶杯長期乾涸冇人理,想叫人又叫不到,坐了兩個多小時出菜其慢,我們點了五個餐,四人點同一個餐,每個人吃的都不一樣,求其拎啲嘢出嚟叫你自己share,食物完全沒廚藝可言,食物是我吃過最難吃的鐵板燒,一個師傅燒11人的菜是冇可能應付到的,應付唔到真係唔應該收客,價格和食品服務完全不匹配,好失望好失望,我的小孩子等到哭了,這樣帶家人過去真的感到好內疚。
2022-07-08 21 瀏覽
呢一間日式鐵板燒店 最出名一定係佢個18級海膽杯🧡真係超級啱打卡😝由超級多層組合而成🤩最正一定係海膽、黑魚子、帆立貝、拖羅同蟹肉💕每一層都有唔同嘅口感同味道 整體來講真係好鮮甜~~
2022-07-04 22 瀏覽
日本菜食得多,有鐵板燒既就比較少食,所以特意黎到佐敦既一間日本料理。入左餐廳唔耐,就有人送海鮮到。同友人做bar檯可以欣賞師傅煮野。點左甲羅燒海鮮餐,法式煎鵝肝配時令水果。前菜為沙葛,少餐廳用作前菜,感覺清新,涼涼地,甜甜地。瀨尿蝦第一次食鐵板燒,拆完蝦殼後上蝶,再搽上燒醬。擺入口甚是美味。十八層海膽杯甘多層,可以食到唔同海鮮如海膽,蝦肉。當然係味道豐富,師傅話將海膽同其他海鮮擺係碟拌和再食更滋味。火焰海膽甲羅燒隨著火光一亮,甲羅燒的外層衣裳紙層燒掉,甲羅燒呈現眼前,趁熱食先,果然滋味。法式煎鵝肝配時令水果煎鵝幾creamy,紅酒梨🍐味道不錯。十勝肉卷肉嫩汁香,肉肥瘦剛好。甜品海膽雪糕有新意,味道不錯。整體,食材靚,味道不錯,服務好!

前菜為沙葛,少餐廳用作前菜,感覺清新,涼涼地,甜甜地。

瀨尿蝦

火焰海膽甲羅燒

法式煎鵝肝配時令水果
煎鵝幾creamy,紅酒梨🍐味道不錯。

十勝肉卷
肉嫩汁香,肉肥瘦剛好。

甜品

海膽雪糕有新意,味道不錯。

整體,食材靚,味道不錯,服務好!

七一回歸是很特別的日子,今天和朋友相約慶祝,來到佐敦偉晴街37號地鋪樂Teppanyaki享用我致愛的日本料理。店鋪不算大,典型的日本居酒屋風格企理舒適。招牌菜十八層海膽杯$1388(一人前),包含前菜、沙律、18層海膽杯、三款時令海鮮、A5和牛燒、主食燒野菜飯、湯和甜品非常豐當。主打菜式十八層海膽杯用料有l8種海鮮之多,層層相疊,出品精緻得象工藝品。生猛龍蝦,牛油與龍蝦混合,燒出了蝦肉鮮美Q彈而又帶有西餐的味道,珍寶蟶子皇鮮甜彈牙,鐵板鰻魚皮脆肉肥。A5威士忌和牛厚燒,和牛呈雪花狀肉質軟腍,齒夾留香。火焰海膽甲羅燒驚艷到我了,火焰魔術後蟹蓋買相十足,口感豐富而滿足。主食燒野菜飯炒得夠鑊氣,流心煎蛋撈飯口感一流。廚師發板每一道菜式,樂師付從食材選擇,到用心炮製的功底,精益求精創新地把鐵板燒融合魔術,給我驚喜及嶄新的飲食體驗。

2022-07-02 18 瀏覽
近年鐵板燒餐廳越開越多,比較多係座落尖沙咀、港島各區。佐敦嘅鐵板燒真係第一次食。🔸套餐:北海道十勝黑豚肉松葉蟹 $680/位(另有8折)前菜 🥢沙律北海道鱈場蟹腳🥢柚子香煎廣島蠔牛油果牡丹蝦十勝黑豚卷特式炒飯🥢燒野菜特式紙包花膠蜆湯🥢自家製甜品鱈場蟹腳夠大隻厚肉,鮮甜美味。廣島蠔隻隻飽滿多汁。牡丹蝦配黑豚,既有肉汁又有鮮味。炒飯粒粒分明又重牛油香,加埋蘭王蛋嘅蛋黃口感更順滑。燒野菜包括木魚茄子、煙肉車厘茄、棉花糖番薯。花膠蜆湯幾清甜。是日甜品係海膽雪糕,有少少海膽鮮味。🔸法式煎鵝肝配時令水果 $368鵝肝厚身,入口即溶。配淮山煎餅幾特別。仲有雪梨漬物減低油膩感。🔸十八層海膽杯 $368表面嘅白飯魚脆片預先燒過,香氣濃郁。一次過品嚐多款食材,包括紫海膽、鮑魚、拖羅蓉、帆立貝、蟹肉。味道豐富又鮮味十足😋。兩個人食都好足夠。

🔸套餐:北海道十勝黑豚肉松葉蟹 $680/位(另有8折)
前菜 🥢沙律
北海道鱈場蟹腳🥢柚子香煎廣島蠔
牛油果牡丹蝦十勝黑豚卷
特式炒飯🥢燒野菜
特式紙包花膠蜆湯🥢自家製甜品

🔸法式煎鵝肝配時令水果 $368

🔸十八層海膽杯 $368
老婆介紹下,嚟到「樂Teppanyaki」食Omakase。我哋嗌咗「北海道十勝黑豚肉松葉蟹(一人前) $680」同散叫甲羅燒同鵝肝撐枱腳。🔸小砵前菜+沙律🔸北海道鱈場蟹腳🔸牛油果牡丹蝦十勝黑豚卷🔸柚子香煎廣島蠔超肥美嘅廣島蠔,肉厚味甜,柚子醬汁除咗吸睛外,亦令蠔味道更豐富。🤤🔸蘭王煎蛋炒飯炒飯粒粒分明,師傅功架十足,加上蘭王煎蛋❤️。🔸燒野菜🔸特色紙包花膠蜆湯師傅特色調教嘅蜆湯,膠袋上,夠晒特別😁。🥢火焰海膽甲羅燒 $298甲羅,即是蟹蓋,蟹蓋裡滿滿的蟹膏,亦有蟹肉、洋蔥、海膽同魚子醬,在鐵板上高溫燒烤,撈勻嚟食,香味俱全👍🏻。🥢法式煎鵝肝配時令水果 $368法式鵝肝好飽滿,油脂迫晒出嚟,香溢滿瀉。

🔸小砵前菜+沙律

🔸北海道鱈場蟹腳

🔸牛油果牡丹蝦十勝黑豚卷

🔸柚子香煎廣島蠔

🔸蘭王煎蛋炒飯
炒飯粒粒分明,師傅功架十足,加上蘭王煎蛋❤️。

🔸燒野菜

🔸特色紙包花膠蜆湯
師傅特色調教嘅蜆湯,膠袋上,夠晒特別😁。

🥢火焰海膽甲羅燒 $298

🥢法式煎鵝肝配時令水果 $368
法式鵝肝好飽滿,油脂迫晒出嚟,香溢滿瀉。
2022-06-26
  • 柚子香煎廣島蠔
2022-06-30 45 瀏覽
上網睇完comment,最後揀咗呢間鐵板燒,果然無揀錯;樂師傅超級nice,野食煮得好味又細心,份量又足。真係好滿足嘅生日晚餐。店員服務都好好~會再幫襯食到勁飽
食到勁飽
2022-06-26
慶祝紀念
生日
2022-06-30 16 瀏覽
#佐敦美食 #小蓮星呑食佐敦🔻 樂Teppanyaki (佐敦)佐敦偉晴街29-37號騏邦大廈地下6號舖/樂師傅係縱橫omakase界30年嘅出名師傳,今日卜到嚟食真係好期待!知道佢以海膽創意料理聞名,特登叫人左幾個signature菜式! /🧃北每道十勝黑豚肉松葉蟹 $680/一人前包時令前菜同沙律、自家製甜品,仲有以下重點料理:🫶🏻 北海道鱈場蟹腳嫩滑鮮甜,有牛油香但又唔會太濃味遮左蟹香。🫶🏻牛油果牡丹蝦十勝黑豚卷黑豚肉包住牛油果同埋牡丹蝦,豚肉豬味濃郁但係又唔會過分油膩,牡丹蝦爽口鮮甜,夾住牛油果蓉口感同味道異常地夾,一定要點師傅自己調製嘅士多啤梨醬,令味道更加昇華!🫶🏻柚子香煎廣島蠔廣島蠔本身質素上盛,大隻厚肉,香煎完蠔嘅鮮味更加突出,加上甜甜地嘅柚子醬,多一點清新!🫶🏻 時令特色炒飯樣子似係普普通通嘅炒飯,但係食入口真係為之驚艷,荷包蛋煎得勁靚,一吉落去蛋黃流晒落去炒飯度,撈勻食,鑊氣十足,入面有好多切碎菜花,同香軟嘅飯一齊食,有雙重口感。🫶🏻燒野菜好得意,好有心思同特色!紫薯夾綿花糖都係第一次試,兩種唔同層次嘅柔軟同甜!最右嗰件疑似係瓜類,但係食落口竟然有麵包香!🫶🏻 特色
#佐敦美食 #小蓮星呑食佐敦
🔻 樂Teppanyaki (佐敦)
佐敦偉晴街29-37號騏邦大廈地下6號舖

🧃北每道十勝黑豚肉松葉蟹 $680/一人前
包時令前菜同沙律、自家製甜品,仲有以下重點料理:

🫶🏻 北海道鱈場蟹腳
嫩滑鮮甜,有牛油香但又唔會太濃味遮左蟹香。

🫶🏻牛油果牡丹蝦十勝黑豚卷

🫶🏻柚子香煎廣島蠔

🫶🏻 時令特色炒飯

🫶🏻燒野菜

🫶🏻 特色紙包花膠蜆湯
店員嚟到先展開膠袋,裏面嘅蒸氣連同香味即刻噴射出嚟,喺麵豉湯嘅湯底,但係就加入咗花膠、冬菇等熬製,有燉湯嘅感覺。

🧃十八層每膽杯 $368
唔好講笑, 18層海膽杯真係有18層唔同嘅食材,包括Menu上見到嘅所有食材!撈勻嚟食,所有食材融為一體,超級鮮甜,但係你都仲食到唔同食材嘅口感同埋味道,食得出全部都好新鮮,質素好高,絕對值得一試。

🧃火焰海膽甲羅燒 $298
甲羅燒首先用紙包住,店員再點火,視覺效果滿分!海膽超足料鮮甜,同三文魚籽、蟹膏撈勻嚟食真係啖啖都勁滿足!

🧃自家製海膽雪糕
師傅其中一種創意料理,利用海膽醬整成雪糕,有雪芭嘅感覺,鹹鹹地,非常特別。

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig