2023-05-14
🥳呢間餐廳充滿住「時光倒流」嘅懷舊感覺💕唔好聽到佢個名叫大排檔佢就以為佢冇裝修播😍相反佢哋呢度個裝修仲超靚又🈶️feel添💯🥳佢哋有好多高質嘅懷舊小炒🔥食物好有心思架✅大排檔穫氣小炒當然唔少得啦👍有啲出面仲已經好難搵到❤️好正呀🥳🥬豆漿杞子鮮腐皮竹浸時蔬🌈用新鮮豆漿煮腐再加埋時令嘅蔬菜🥬口感清新又健康👍連我朋友平時少食菜嘅都話正呀🥳🦐燕麥金沙蝦球🌈呢個燕麥金沙蝦球嘅size雖然唔好勁大隻個d☺️但係佢嘅爽口同埋鮮味已經羸曬💯呢個好推介呀✅人多建議要叫多份呀🔥送埋啤酒一定勁正呀🍻🐷楚撚記原隻脆皮炸豬手🌈果然係招牌菜💯佢哋將隻原隻脆皮炸豬手折曬骨先上台🔥我哋食嘅就啖啖肉👍啲豬手皮仲未炸到炸卜卜🔥超級正呀🥳🍚楚撚豬油捞飯🌈朋友好推介呢個楚撚豬油捞飯☺️聽就聽得多啦✅但我自己就係第一次食喇❤️芳香撲鼻嘅「豬油」配埋佢哋鮮味香醇嘅「豉油」🔥的確係將平平無奇嘅「白飯」倍添滋味💕回味無窮呢🥳🫕白粥🌈唔知點解☺️我總係覺得食呢啲咁香口嘅菜式嘅時候💕我覺得配白粥就係最啱嘅💯佢哋嘅粥煲得勁綿又好味🥳🥤馬灣可樂🌈見到餐廳有張海報寫住馬灣可樂😍完全估唔到佢係乜嘢味道🧐所以就叫黎試吓😙如果你佢係講佢係可樂😝基本上同可樂嘅味
🥬豆漿杞子鮮腐皮竹浸時蔬
🦐燕麥金沙蝦球
🐷楚撚記原隻脆皮炸豬手
🍚楚撚豬油捞飯
🫕白粥
🥤馬灣可樂
🌈見到餐廳有張海報寫住馬灣可樂😍完全估唔到佢係乜嘢味道🧐所以就叫黎試吓😙如果你佢係講佢係可樂😝基本上同可樂嘅味道係有啲唔同😛佢味道係唔太甜✅有啲玉桂味❤️凍凍地👍味道都唔錯🥳