2023-05-28
今時今日好多大排檔都好乾淨企理,如果近近地食我一定係去荃灣 @chor_land ,佢喺區內一直係人氣高企之選,要食佢必定要訂位可以慳返等位時間😌我預約左18:00 ,上到去已經有幾枱客😂估唔到可以咁早!甫坐下就先來支啤酒🍻先,戰鬥碗就不用了,我無力戰鬥😅!✨菠蘿拔絲咕嚕肉🍍$113係我次次都叫既,佢地選用梅頭肉去製作,比較無咁油膩,配上甜酸度啱好既咕嚕汁,開胃度高😌仲有菠蘿同桃配搭住,拔絲甜甜仲有二塊應該係叮叮糖,都幾有心思!✨香爆黑椒牛仔骨煲$113依家出街買牛仔骨真係好貴,所以通常我選擇出街食😂紅椒青椒🫑加洋蔥爆得香香的,牛仔骨有成八件大大件,全部沾上黑椒汁,絕對惹味!✨七味黃金炸一口金磚豆腐$75真的每一件都金金黃黃,外層炸都好乾脆,脆到有咔咔聲!豆腐好嫩滑,如果七味粉再多少少🤏會更加好味!✨楚撚記豬油撈飯$23好食的東西多數是邪惡的,應該都係定律嚟架😂我都唔敢太重手,大家懂的!* 不設加一服務費
✨菠蘿拔絲咕嚕肉🍍$113
✨香爆黑椒牛仔骨煲$113