2024-03-10 761 瀏覽
大埔中心附近有家店可以一次過滿足燒烤跟火鍋!開業已經很長時間,但我們遲遲未試。一個價錢,花茶飲料自由配,還有燉湯、熱炒、蒸點、小碗、炸物,近百款火鍋燒烤配料隨便選,也有即切魚生壽司卷物,幾個大冰櫃的甜點,升級還可以有海鮮/雪花冰。花茶部超多款,可以自己拎茶壺熱水沖,照顧到我呢啲唔中意係咁飲汽水既人。飲品區超多,啤酒都可以任飲,另外仲有一個位搵唔凍既,老人家唔飲得凍既都岩,好體貼。壽司卷物為主,很多都有沙拉醬調味,另外旁邊還有即切魚生,可以揀自己想食既再請師傅幫忙。熟食區除左小炒,炸物外,呢個位擺滿一碗碗勁吸引既蒸蛋,碗仔翅,湯包等等,精緻可愛到樣樣都想試。仲有點心,我食左個蟲草花蒸燒賣,一籠一粒,又係唔怕你一次過食飽可以慢慢試好多。其實出面有中湯西湯隨便飲,但我見有燉湯喎,身為湯師奶即刻試左,超夠味,碗入面既足料,豬肉都好滑。肉食區有幾十款,雞翼/牛肉/豬頸肉/羊肉/豬扒/牛扒/羊扒.. 每款都有兩三款味或無調味既用黎打邊爐,好洗乾淨企理。火鍋湯底自己選擇,同老公講好似便利商店既自由斟,貪心既可以好似我地咁揀呢款煲,咁就可以一次過拎兩個湯底。其實仲有海鮮部,但我地怕太飽無升級,見隔離枱

其實仲有海鮮部,但我地怕太飽無升級,見隔離枱成條䱽魚拎番去燒,超正!

就係咁,老公一個火鍋胃,老婆一個燒烤胃,坐在一起,大家各忙各喜歡的,吃自己喜歡的,一起談天說地,是今年幸福的元宵節。

2個鐘既放題食完幾轉已經好飽足,兩個大甜點櫃再慢慢揀冰點,埋單兩位都只係$524! 原來星期五晚無加價架 ,同星期一至四一樣。
2024-02-23
2024-03-02 507 瀏覽
今晚同朋友去了這裡食燒肉放題,一個價錢任飲任食,這裡裝修以工業風格裝修,上了一層安排座位後就可以到食物區自取食物。自助區內提供了日式壽司刺身、各種燒肉配料、中式炒菜、火鍋配料和各種飲品,包括自助啤酒飲品。還有一個甜點區,提供了各種口味的甜點。首先,先取了刺身,雖然選擇款式不算多,但有大大隻的赤蝦,這是絕對是必吃之選,還有各種壽司和熱盤選擇,豉汁蒸魚、青口、疏菜和生炒骨等食物。接下來當然是在燒肉範圍選擇各種肉類,口味真是十分豐富,有齊不同口味,豬、牛、羊、雞等不同選擇,我就選了不同嘅雞扒,有蒜味、咖喱等不同口味。慢慢燒,不用急著吃,桌面上放滿了不同食物,為了爭取時間,我邊燒邊吃。至於飲品,款式多,在飲品櫃內有不同款式選擇,總帶喜歡之選。店員的服務也很好,看到用完的餐具會自動取走,非常迅速。甜點區給了我們驚喜,款式非常多,但其中的冰西瓜🍉、冰菠蘿,都很特別!整晚都忙著燒烤,不停地吃,還有火鍋,可以自己選擇湯底,全由自己決定。燒完一輪後,還享用了一鍋蔬菜湯,感覺更健康。時間過得很快,我們吃得非常滿足,滿載而歸。
今晚同朋友去了這裡食燒肉放題

至於飲品,款式多,在飲品櫃內有不同款式選擇,總帶喜歡之選。
店員的服務也很好,看到用完的餐具會自動取走,非常迅速。
時間過得很快,我們吃得非常滿足,滿載而歸。
2023-12-12 1268 瀏覽
在附近參加了活動,晚上來吃燒肉放題。之前在荃灣的分店吃過,覺得性價比高,今次再來吃!這兒坐位闊落,抽風系統良好,食物種類極多,而生日生月份更全單88折,性價比很高!燒肉區豬肉、牛肉、雞肉、羊肉、多春魚等,應有盡有,大部份肉類已經醃製好,例如麻辣雞扒、雞翼、金沙骨。而我最喜歡羊肉片,薄切,吃起來特別易入口。還有不能錯過的菠蘿,燒過的菠蘿特別清甜多汁!火鍋區湯底有日式清湯、壽喜燒湯、日式豬骨湯選擇。有各式丸類、腸類、餃子和肉類,還有烏冬、拉麵、粉絲等不同粉麵選擇。沙律區和餐前小食區有炸薯格、炸雞塊、春卷等,十分鬆脆。當然還有不少沙律菜揀,十分吸引!刺身區和壽司區赤蝦、凡立貝等刺身十分新鮮!壽司款式也不少,小巧精緻。甜品區七彩繽紛的果冰、布甸任君選擇,還有大人小朋友都喜愛的軟雪糕、本土牌子cocoberry 和百福豆腐雪糕,還有不同味道的冰條,小朋友就最開心!熟食區有馬拉盞燒賣緊蒸點心,又有人蔘雞湯和木瓜雪耳糖水選擇,當然不少得青口、西蘭花等。飲品區喜歡這兒的飲品有雪櫃雪過的和室溫的,有不同茶類和酒類飲品,還有熱的玻璃樽裝維他奶,回憶都回來了!花茶區泡茶的材料有甜葉菊、金邊玫瑰、蘋果花等,包
燒肉區

火鍋

沙律區和餐前小食區
刺身區和壽司

赤蝦、凡立貝等刺身十分新鮮!壽司款式也不少,小巧精緻。
甜品

熟食區

飲品區
花茶區

泡茶的材料有甜葉菊、金邊玫瑰、蘋果花等,包羅萬有,而且備註功效,我們可按自己需要自行泡製花茶。
  • 花茶
已經喺OP買過好多次 校長燒肉日韓料理 現金券,訂位食抵啲。啱啱放假行完大埔一田,開心購物之後又去咗食校長燒肉,晚餐款式多,價錢合理。C.晚市燒烤自助餐(成人)$258七點幾入場好肚餓,一個價錢可以食到燒肉🥩火鍋🥘刺身🍣放題CP值高🎄位置係人氣大埔廣場,一田百貨旁邊,我哋人少少坐卡位,都好舒服,如果一大班朋友就有VIP房。刺身食放題,我鍾意食咗刺身先,當晚都幾多選擇,吞拿魚、赤身,鮮甜冇筋,必食!三文魚腩夠肥美,大大隻赤蝦夠新鮮,鮮甜無腥味。壽司放滿一整盤,有人好鍾意食腐皮壽司,甜甜地係幾開胃,鰻魚壽司很精緻,還有很多卷物,火灸三文魚,花之戀也不錯。坐低口渴,可以攞啲飲品先,女士最愛各式花茶飲品、汽水、啤酒、泡茶。竟然有清酒 sake、梅酒,都可以任飲,非常有驚喜!小食還有很多炸物,炸薯條、炸香蕉、炸芋丸、炸薯格,炸餃子🥟沾醬汁很好味。前菜小食,中華沙律、泡菜、螺肉,不可少。想食啲熱嘢,甜甜地嘅有糖水,木瓜雪耳糖水、燉蛋,夠晒滋潤。仲有熱辣辣嘅老火湯,朋友飲的是人蔘雞湯,真材實料。熟食區都有很多小菜,少辣回鍋肉,椰菜好爽口,飽肚嘅有炒麵,蘿蔔魚蛋,金銀蛋炒菜。仲有懷舊蒸點心,特色燒賣,
C.晚市燒烤自助餐(成人)$258
刺身
腩夠肥美,大大隻赤蝦夠新鮮,鮮甜無腥味。
竟然有清酒 sake、梅酒,都可以任飲,非常有驚喜!
前菜小食,中華沙律、泡菜、螺肉,不可少。
仲有懷舊蒸點心,特色燒賣,蒸籠粉果。蒸溫泉蛋、茶碗蒸,調味剛好的碗仔翅,好有夜繽紛感覺,童年回憶。
火鍋🍲配料
各式各樣的丸類,蔬菜、粟米、蟲草花、菇菌類,纖維質好健康。
燒烤類
食肉獸首選辣到飛起的麻辣雞扒、雞翼,大大件夠晒份量,大中火燒,肉質嫰滑,好惹味,麻辣刺激。
美國肥牛片,肥瘦均勻,食燒烤多啲脂肪仲香甜,食落滿口油脂香味,牛扒肉質較淋,嫩滑又多汁。
食韓國菜最鍾意就係豬五花,燒到兩邊焦脆,再去拎啲生菜,夾埋一齊食,減少油膩感。
仲有好放肆,咁食咗好多德國腸、腸仔、司華力腸、霹靂腸,全部都係腸,真係好鍾意燒烤食香腸。
朋友話想食燒多春魚,真係要好有耐性,慢慢燒,食到香脆的多春魚,連骨都食埋。

女士們想食得健康啲,很多沙律選擇,蘋果沙律,甜酸好開胃。
甜品仲可無限任食軟雪糕、雪條。
非常滿足的一餐校長燒肉,不斷重複encore的很讚!
  • 刺身
  • 花茶
  • 炸物
2024-04-26 27 瀏覽
校長燒肉日韓料理(大埔)📍G/F & 1/F, Tai Po Plaza, 1 On Tai Road, Tai Po冷盤🤍刺身🤍壽司🤍螺肉三文魚刺身非常新鮮同厚切😍另外帶子同甜蝦都值得一食再食!壽司方面都有好多款式,個人鍾情腐皮壽司呢度都有☺️好開心!螺肉都唔錯呢👍🏻肉類、魚類🤍黑椒牛排🤍粒粒豬肉🤍豬五花🤍雞軟骨🤍雞翼🤍羊肉片🤍多香魚肉類選擇非常多,個人推薦粒粒豬肉同開邊咁燒雞翼,佢地都醃得好惹味!😋😋🥘壽喜燒湯火鍋除左燒肉,呢度仲可以打埋邊爐🤩本身自己都幾鍾意食壽喜燒,所以當然唔放過用壽喜燒湯食啲肥牛、豬五花、羊肉片,開心仔!🥳甜品🤍巨峰提子jelly🤍咖啡布丁🍻Hoegaarden /味道 🌟🌟🌟🌟環境 🌟🌟🌟🌟🌟服務 🌟🌟🌟🌟🌟衛生 🌟🌟🌟🌟抵食 🌟🌟🌟🌟
校長燒肉日韓料理(大埔)

冷盤

環境 🌟🌟🌟🌟🌟
服務 🌟🌟🌟🌟🌟
衛生 🌟🌟🌟🌟
抵食 🌟🌟🌟🌟
大家好!我係好鍾意去旅行既艾文!最近校長燒肉出左個$88任食下午茶,1:45PM 開始,可以食足3個鐘,今日請左半日假整銀行野,整完就同旅伴去食放題下午茶!首先帶大家睇睇個環境同有咩食有咩飲,其實同之前午餐時段唔太大分別 (火鍋要加$10,剌身要加$40)艾文食後感,餐前小食又熱又脆,烤肉前吃少少唔錯主菜烤肉,豬、牛、雞、魚,肉質同上次一樣相當唔錯,韓式醃料既豬肉、牛肉、雞肉都有少少辣過頭,其他則好靠個醬料,不過醬料自己按喜好調味,豉油、麻油、蔥、蒜、芫茜任攞,而艾文呢就都係鍾意食胡麻醬配肥牛!今次試左碗仔翅,不過就一般般今次壽司有火灸,係真係好食左!另外上次冇食到雪糕,旅伴見人地喺雲尼拿雪糕上面加糖水配料,照辦煮碗咁整又真係好好食!埋單HK$88加10%服務費,一人HK$97,咁既價錢可以任飲任食真係超級抵 (自費非廣告)今日星期五唔太多人,可能未係好多人知,祝校長燒肉成功反攻深圳!
大家好!我係好鍾意去旅行既艾文!
烤肉
艾文食後感,餐前小食又熱又脆,烤肉前吃少少唔錯
餐前小食
肥牛
今次試左碗仔翅,不過就一般般
碗仔翅
今次壽司有火灸,係真係好食左!
壽司
雲尼拿雪糕
2024-03-22
餐前小食
肥牛
壽司
雲尼拿雪糕
滿心期待想食餐好嘅韓式燒肉,見到呢間校長燒肉有幾多嘅正評諗住冇伏啦,上到去見到所有野都要自己拎我已經心知不妙…… 之後食燒肉,食得出佢係用非常之多嘅醃料以及鬆肉粉去醃製d肉,完全冇韓式嘅感覺只不過係普通茶餐廳嘅燒肉/燒烤店嘅燒肉,變相只不過係一個快速版嘅燒烤檔…… 韓燒最基本嘅泡菜、芝士、蛋捲全部都欠奉,完全稱唔上係韓式放題。魚生黎講算係多花款,有七種中規中矩未至於話好差,但係都冇想再order……呢間餐廳我對佢既expectation可能同大家有唔同,呢間只係港式燒烤放題,完全講唔上日韓料理,所以我覺得非常失望。
2024-03-29
早幾日在大埔廣場行街,晚上到校長燒肉食大餐,這間店好多打卡位,有ironman ,又有米奇,好大隻公仔,拍照一流。烤肉選擇超多,豬、牛、羊、魚樣樣都有,雞翼都有不同味道,想烤什麼烤什麼。店員說滿四位送海鮮盒加安格斯牛扒,幾有看頭,扇貝夠大隻,幾鮮甜,海蝦好新鮮,相當彈牙。牛扒肉質嫩滑,幾有口感。超長蟹柳燒起來好好味,幾彈牙,不易散開。刺身種類都不少,我比較喜歡食三文魚刺身。壽司都有好多款式,整體都幾好味,幾有水準。熟食選擇好多,有中式的,又有不同的炸物,還有各種點心。但最欣賞的就是燉湯,店員說燉了好幾個鐘,起初半信半疑,但一飲就知道不是亂講的,真係老火燉湯的感覺,相當不錯,十分難得。除了烤肉,還可食火鍋,火鍋生料都不少,食些蔬菜清清腸胃都是不錯。最喜歡的就是茶葉bar,想飲什麼茶都有,濃淡自己調,好貼心。

刺身種類都不少,我比較喜歡食三文魚刺身壽司都有好多款式,整體都幾好味,幾有水準。

除了烤肉,還可食火鍋火鍋生料都不少,食些蔬菜清清腸胃都是不錯。

2024-03-27 34 瀏覽
上星期和朋友逛大埔廣場,晚上去校長燒肉食烤肉放題,店舖裝修好有特色,是鋼鐵俠fans 打卡好地方,座位好寬敞,坐得幾舒服。刺身幾新鮮,三文魚幾肥美,橙白相間,入口鮮嫩。劍魚腩夠爽口,平日食放題比較少吃到劍魚腩。帶子也可以,雖然不是很大粒,但幾鮮甜。還送了海鮮盒及安格斯牛扒,扇貝都幾大隻,幾有鮮味,海蝦亦夠爽口彈牙。牛扒都算有質素,肉質軟滑得來有口感。烤肉種類頗多,雞翼都有好幾種,有不同味道。秋刀魚好大條,肉質有彈性,燒起來幾好味。超長蟹柳,不易散開,而且夠彈牙。熟食選擇也多,壽司都有好多款,幾吸引。又有不同的炸物,炸薯格好香脆,各式各樣任你選,真的有點花多眼亂。一邊烤肉,一邊還可以打邊爐,食肉食得太多,食點青菜消消滯,確是不錯。

• 刺身
  • 壽司
大埔放工之後約同事們去大中吃校長燒肉料理食店火鍋、刺身、壽司、海鮮、炸物、燒肉、飲品一律應有盡有🤩🤩好多想吃的有齊環境乾淨企理又寬敞我和同事們甚麼都有吃我主要吃火鍋🍲燒物和壽司由於是任食😍都吃得十分滿足😌我主要燒菇和瓜店員服務態度不錯好快幫我們換燒烤紙我眼見燒肉的選擇都有很多有牛肉、豬肉、牛肉都有飲品有啤酒🍻梅酒和清酒火鍋湯底都有選擇甜品吧當然都少不了啦有雪糕🍦總之如果一大班朋友想約吃飯聚舊來校長燒肉料理的確不錯👍🏻大家都可以選擇自己喜歡的食物各人也可暢飲暢時🥳🥳推介💖燒物💖火鍋💖壽司💖任飲飲品
大埔放工之後
約同事們去大中吃校長燒肉料理
食店火鍋刺身壽司、海鮮、
炸物、燒肉、飲品一律應有盡有🤩🤩
好多想吃的有齊

我主要燒菇和瓜
店員服務態度不錯
好快幫我們換燒烤紙
我眼見燒肉的選擇都有很多
有牛肉、豬肉、牛肉都有

飲品有啤酒🍻梅酒和清酒

• 炸物
  • 燒物💖
  • 任飲飲品💖
2024-02-04 148 瀏覽
話說華山論劍之後,元氣大傷,落山之後搵來呢間自助餐廳修補修補。由地下到一樓,需行過一層樓梯,樓梯有各種裝飾帶來歡樂氣氛。甫入餐廳,空間寬敞,分食物區,飲品區和食客區,我們被安排到校花區,具備一定私隱度。飲品區有罐裝凍飲,啤酒,室溫飲品,清酒,熱飲花茶自助區。熟食區提供了四至五款炸物和八款熟食。熱湯、燉物和蒸籠熱食等。刺生每次可以取三款。刺生愛好者就唯有勤力點走多幾轉了。火鍋自助取湯底和配料。主打以菜為主,食得比較健康。燒烤區非常豐富,有幾十種燒物,以肉類為主,羊肉、豬肉、牛肉、雞肉、腸仔、迷你日本番薯,多春魚等,甚至還有三文魚腩骨和三文魚頭,都係比較受歡迎的。甜品有馬糕之外,還有冰菠蘿、冰西瓜。自助冰粉區,布甸等。品種明顯比坊間多。吾想飲啤酒,也許可以試吓梅酒或清酒。任斟任飲。最後一定要推介飲燉湯:海底椰雪梨燉湯。原盅燉制,足料美味。
由地下到一樓,需行過一層樓梯,樓梯有各種裝飾帶來歡樂氣氛。

飲品區有罐裝凍飲,啤酒,室溫飲品,清酒,熱飲花茶自助區。

刺生每次可以取三款。刺生愛好者就唯有勤力點走多幾轉了。

火鍋自助取湯底和配料。主打以菜為主,食得比較健康。

吾想飲啤酒,也許可以試吓梅酒或清酒。任斟任飲。

最後一定要推介飲燉湯:海底椰雪梨燉湯。原盅燉制,足料美味。
行完大埔一田血拼之後勁肚餓,想搵間任食餐廳醫一醫個肚。之前經過呢間校長燒肉門口已經好想入去試, 今次終於有機會!門口裝修幾有風格,好多IRONMAN公仔,店主似乎係動漫迷!店內空間都好大,座位與座位吾會好迫,出入拎野食都好方便! 食物種類比我想像中要多,刺身&壽司都有好多款式有睇頭! 炸物、中式點心、燉湯、西湯、沙律、前菜小食、糖水、甜品糕點、雪糕、生果冰、飲品如熱維他奶、花茶、酒,汽水樣樣俱全!燒物方面:三大排凍櫃任你選、見到D肉類都幾紅潤靚仔!食落的確好新鮮既,絕對吾會係個D CHEAPCHEAP腐肉質感。有D燒物都幾特別出面吾多見: 例如原條既秋刀魚、三文魚腩骨、土匪味雞翼、雞軟骨、牛仔骨、一口牛……呢幾款我試左都覺得吾錯、好食!平日夜晚價錢成人$238小童$138,可以食足120分鐘足夠時間(經openrice訂仲有優惠價!),我見個個顧客都食到捧住個肚走,呢個價錢有甘多款食物,性價比係非常高!
店內空間都好大,座位與座位吾會好迫,出入拎野食都好方便!

食物種類比我想像中要多,刺身&壽司都有好多款式有睇頭! 炸物、中式點心、燉湯、西湯、沙律、前菜小食、糖水甜品糕點、雪糕、生果冰、飲品如熱維他奶、花茶、酒,汽水樣樣俱全!

2024-01-29
2024-01-29 65 瀏覽
餐廳寬敞,有唔同種類嘅嘢食,仲有好多Ironman嘅擺設。燒肉有不同種類肉類選擇,仲有一些已腌製牛肉丶豬扒提供,種類豐富。其中最愛就是五花腩,燒到外皮脆口,好像薯片。加上五花腩油令到其他燒物更加香濃。火鍋有三種湯底選擇,令人驚喜有壽喜燒湯底,令到肥牛、青菜更香濃。加上一些豆卜、支竹,沾滿湯汁,滿滿香濃的湯汁在口中爆開。刺身有三文魚丶吞拿魚,十分新鮮,估不到更有鮮貝和大蝦,沾上豉油芥末,大大份十分滿足。

餐廳寬敞,有唔同種類嘅嘢食,仲有好多Ironman嘅擺設。

燒肉

火鍋

刺身
2024-01-28 76 瀏覽
有一段時間冇嚟校長燒肉,人流已經比以前少咗好多。每個座位上面都有一個燒烤盤同埋一個火鍋,可以同時使用。除咗火鍋及燒烤配料,一啲生、熟食品例如魚生及壽司極都係任君選擇。始終唔係日式餐廳,魚生及壽司質素普通,正常發揮。燒烤方面,有豬、牛、及雞等等醃肉,不同款式及調味料選擇。火鍋湯底可選擇壽喜燒及豬骨湯湯底,火鍋配料方面有一般嘅丸類及餃類可供選擇。飲品方面,一般嘅茶,果汁及啤酒都有提供。最令人驚喜嘅係有支裝維他奶,仲要係擺咗喺一個暖櫃裏面,即刻拎返支嚟試試,童年回憶。

燒烤方面,有豬、牛、及雞等等醃肉,不同款式及調味料選擇。

2024-01-20 86 瀏覽
校長燒肉已聞多年,這次到訪後才驚嘆如此經濟實惠。成人自選時段也不過二百多元,平日晚7點前光顧也只需一百五十元左右😱😱是放題哦!真是打破貓太太對放題價錢的認知。放題大多是自助取食物的形式,食物種類繁多,要是每款試一口也能吃撐🤭🤭除了海鮮、刺身、韓烤燒肉,還有煮烚、熟食、炸物、中式點心、雪糕甜品和數之不盡的茶水飲料。中日韓式混雜,總有一款適合大人/小朋友/老友記,一家大細👪👪👪來就對了。有些食物是值得推介的哦!❤️自製紫菜溫泉蛋,非常有趣的DIY❤️壽司區使用上乘的三文魚腩部位❤️焦糖玉子表面一層焦糖衣,甜甜脆脆❤️刺身區厚切奉上❤️熟食區苦瓜炒蛋最為驚喜,蟲草燒賣具特色❤️燒肉放題的一口牛和牛仔骨肉汁豐富。菠蘿杏鮑菇不要錯過❤️清酒、梅酒和多款啤酒飲添,要飲飽食醉哦

有些食物是值得推介的哦!
❤️自製紫菜溫泉蛋,非常有趣的DIY
❤️壽司區使用上乘的三文魚腩部位
❤️焦糖玉子表面一層焦糖衣,甜甜脆脆
❤️刺身區厚切奉上
❤️熟食區苦瓜炒蛋最為驚喜,蟲草燒賣具特色
❤️燒肉放題的一口牛和牛仔骨肉汁豐富。菠蘿杏鮑菇不要錯過
❤️清酒、梅酒和多款啤酒飲添,要飲飽食醉哦