黃金時段$238任食燒肉、火鍋同刺身😍呢日去到大埔既校長燒肉日韓料理食晚餐🤣選擇超豐富😚💫 呢度既燒烤同火鍋配排滿三個長雪櫃🤣而且擺放得好乾淨企理,單係一款肉類已經有多款醃製方式味道,推介一口牛、咖喱雞軟骨、厚身得黎肉質嫩滑既蒜香雞扒、麻辣牛扒🔥、爽口雞腎、金沙骨、雞肉腸、多春魚、龍脷柳、土匪雞翼、牛油金菇等等,一次都試唔哂吖🤫仲有適合用黎火鍋既蔬菜同各款丸類😚💫 火鍋可以自己揀湯底,單鍋或鴛鴦鍋一樣👌🏿💫 除左燒烤同火鍋外,餐廳亦提供各款熟食~炸物Corner有咖喱角、香芋丸、薯格同洋蔥圈!好香口~另外仲可以自製溫泉蛋紫菜飯🍳熟食有咕嚕肉、西芹炒蝦、咖喱雞、豉椒炒蜆等,選擇都幾多😆仲有關東煮、茶碗蒸、迷你小湯包、碗仔翅等等!💫 刺身可以憑劵拎,有三文魚、吞拿魚、赤蝦、希靈魚、八爪魚、榮螺片等,新鮮肥美;壽司款式一樣多,大約有10款壽司,而且幾精緻🤝仲有炸蝦米紙卷添吖!💫 飲品凍熱都有,可以係雪櫃自取,啤酒仲有Hoegaarden☺亦可以自己調製專屬花茶,好養生😏💫 甜品多為輕型既甜品,例如有忌廉泡芙、布朗尼、細盒裝豆腐花、芝士蛋糕、啫喱、奶凍、西米露等;雪糕雪條更吸引,有雀巢甜筒、能
黃金時段$238任食燒肉、火鍋刺身😍呢日去到大埔既校長燒肉日韓料理食晚餐🤣選擇超豐富😚

💫 火鍋可以自己揀湯底,單鍋或鴛鴦鍋一樣👌🏿

💫 飲品凍熱都有,可以

💫 甜品多為輕型既甜品,例如有忌廉泡芙、布朗尼、細盒裝豆腐花、芝士蛋糕、啫喱、奶凍、西米露等;雪糕雪條更吸引,有雀巢甜筒、能得利雪條、韓國既Melona,仲有少見既冰菠蘿、西瓜同唧唧冰~🍦

📍校長燒肉 - 大埔去完旅行返香港休息都有一段時間啦,係時候約朋友仔出黎俾手信啦😂今次約左係大埔嘅燒肉店食晚餐😋地點近大家屋企食完返去都唔會太夜呀!晚市燒肉放題 $248 (加一服務收費)入到去就見到自助美食區好大😍好多各式各樣既美食😋自助區有壽司刺身區/點心區/小炒區/燒肉材料區/邊爐材料區/花茶區/飲品區同甜品雪糕區!朋友見到此情此景如此震撼都不禁同我講聲: 哩到大到好似自助餐咁😂朋友負責拎燒肉類,我就負責拎邊爐+壽司刺身類!分工合作好快整張枱都係美食啦😋打完卡一輪之後📸我地就進入戲肉開餐啦喂!🍣壽司方面全部都岩岩新鮮製作出爐,睇住店員一碟碟由廚房拎出黎放好👍🏻火炙類嘅壽司仲係暖㗎🤤仲有陣好香嘅火炙味道🔥我同朋友最驚喜係焦糖玉子壽司🍳焦糖大大塊滿佈燒玉子上面!甜甜地夾埋壽司好好味😋邊爐方面我拎左個鴛鴦鍋煲,試試佢嘅壽喜燒味湯底同埋日式豬骨湯底!淥肉類我哋鐘意壽喜燒湯底,因為甜甜地可以釣出更多肉味!淥菜類我哋就鐘意日式豬購湯底,更加清甜好味道!鴛鴦鍋貼心設計淥肉淥菜都可以任君選擇自己口味👍🏻最後嚟到壓軸嘅燒肉啦🥩燒爐上面有張隔油紙,可以吸收肉類油脂食落健康啲之外,都方便職員乾淨換爐👍
📍校長燒肉 - 大埔

晚市燒肉放題 $248 (加一服務收費)

最後嚟到壓軸嘅燒肉啦🥩燒爐上面有張隔油紙,可以吸收肉類油脂食落健康啲之外,都方便職員乾淨換爐👍🏻一舉兩得嘅設計好聰明!俾客人多一種安心乾淨感覺❤️
🐂牛魔王嘅我最鐘意食燒牛肉!肉類有漬過本身都好夠味道,我覺得唔駛蘸豉油街都已經好夠味好好味啦!朋友就最鐘意燒雞翼🐔雞翼大大隻而且有好多款唔同口味!有咖哩/香辣/土匪/原味口味等等!每款都好出色好惹味😋

食到尾聲嘅時候我就拎出手信送俾朋友啦🥰好開心地朋友都好鐘意我嘅手信,再加上食得咁滿足真係唔捨得走呀!約定下次再黎呢到飯聚放題,大快朵頤試埋其他今日未試過嘅款式😋

T-able 指數: 4.3/5
2023-05-11 54 瀏覽
臨近母親節,就諗住一家人出嚟食餐飯!聽講呢間餐廳有好多菜式嘅嘢食,啱晒唔同人口味,就揀咗呢間🤣.首先一入門口已經覺得裝修好有心機,有好多小朋友會鍾意嘅卡通模型,包括米奇老鼠、Iron Man等,而入到去見到餐廳準備咗好多好特別嘅嘢食,晚市放題2個鐘先$238加一,就更加覺得冇嚟錯!.💎壽司刺身除咗有基本嘅刺身款式之外,一啲比較特別嘅壽司例如花之戀、焦糖烤玉子壽司、火炙壽司、卷物等都有,而且食落仲好新鮮,唔會怕放得耐而變質!.💎熟食同自助餐有啲相似,呢度都提供唔少款式嘅熱食,包括生炒骨、中式蒸魚、西芹蝦仁等!最令我驚喜嘅係豉椒炒蜆🤤食材處理得好乾淨,一啲沙粒都無,而且好夠鑊氣好惹味😋.💎特色小食除咗有唔同中式菜式,餐廳仲特別提供咗好多特色嘅小食,包括日式嘅茶碗蒸、西式嘅忌廉薯仔同薯格、港式嘅點心(包括燒賣、馬拉糕、叉燒包)同碗仔翅,一籠籠嘅點心熱辣辣,份量唔會好多,唔洗怕食完呢個食唔到其他🤣而忌廉薯仔質地就好似薯蓉咁,綿滑得嚟有好濃香嘅忌廉味,令我忍唔住係咁食!.💎 火鍋一見到有壽喜燒湯底已經覺得好正,火鍋配料都有勁多款,豬、牛、羊、雞都齊備,仲有火鍋必備嘅丸、魚腐、枝竹、芋絲、烏冬等,
臨近母親節,
就諗住一家人出嚟食餐飯!
聽講呢間餐廳有好多菜式嘅嘢食,
啱晒唔同人口味,
就揀咗呢間🤣

首先一入門口已經覺得裝修好有心機,
有好多小朋友會鍾意嘅卡通模型,
包括米奇老鼠、Iron Man等,
而入到去見到餐廳準備咗好多好特別嘅嘢食,
晚市放題2個鐘先$238加一,
就更加覺得冇嚟錯!
💎壽司刺身

除咗有基本嘅刺身款式之外,
而且食落仲好新鮮,
唔會怕放得耐而變質!
💎熟食

自助餐有啲相似,
呢度都提供唔少款式嘅熱食,
包括生炒骨、中式蒸魚、西芹蝦仁等!
最令我驚喜嘅係豉椒炒蜆🤤
食材處理得好乾淨,
一啲沙粒都無,
而且好夠鑊氣好惹味😋
💎特色小食

除咗有唔同中式菜式,
餐廳仲特別提供咗好多特色嘅小食,
一籠籠嘅點心熱辣辣,
份量唔會好多,
唔洗怕食完呢個食唔到其他🤣
而忌廉薯仔質地就好似薯蓉咁,
綿滑得嚟有好濃香嘅忌廉味,
令我忍唔住係咁食!
💎 火鍋

一見到有壽喜燒湯底已經覺得好正,
火鍋配料都有勁多款,
豬、牛、羊、雞都齊備,
仲有火鍋必備嘅丸、魚腐、枝竹、芋絲、烏冬等,
夾埋超濃郁嘅湯底食超滿足!
💎 燒烤

同樣地,
基本上食開嘅燒烤款式都一定有。
另外佢仲提供其他餐廳比較少見嘅雞軟骨、多春魚、土匪雞翼、三文魚腩、一口牛等,
每樣一件試下都已經食到好飽🤣
💎甜品
蛋糕、奶凍、雪條、雪糕、豆腐花、泡芙通通都有,
而且仲唔只一兩款!
好欣賞餐廳會自創一啲特色少見嘅甜品
例如木瓜奶凍、阿華田奶凍、香芋奶凍、3.6牛乳唧唧冰同菠蘿冰等。
特別係唧唧冰同菠蘿冰簡直係童年回憶🥹
喺到有得食返真係好開心。
💎飲品

最後,
餐廳好貼心咁提供冰凍飲品、室溫飲品、熱飲甚至酒類飲品!
除咗有紙包飲品同樽裝茶外,
一系列嘅花茶俾你揀同沖嚟飲,
仲有清酒同梅酒,
比你因應唔同嘢食揀相對應合適嘅飲品,
真係啱晒大人細路一齊去!
校長燒肉已經去了最少3次,真•適合一家大細,親戚朋友能夠開懷大吃又坐得舒服的地方。一入門口就有個大大嘅figure吸引目光,入到去店內餐枱座位間隔寬敞乾淨,自助食物區琳瑯滿目,由前菜,炸物,熟食,到自助火鍋燒烤配料,以及飲品和甜品的種類繁多,中西日韓總有啱口味的美食提供。前菜有沙律材料及各款涼拌麻辣小食提供,不但食落去開胃而且材料清新。炸物薯格很好味,並且提供幾款滋味醬汁,香脆可口。熟食都有唔少款式,中式有炒菜心,碗仔翅,日式有茶蒸蛋,溫泉蛋等,而且烹調味道一流。刺身質素高而且全部都大大件,一d都唔小氣,特別有赤蝦,帶子,吞拿魚提供,食落味道鮮甜,齒頰留香,令人驚喜。自助火鍋及韓式燒烤區所提供的食物質素相當不錯而且種類齊全,甚至魚柳,雞軟骨,雞扒都有幾款醃製方式提供不同風味;特別推介三文魚骨,一口牛柳,咖哩雞軟骨,可以配上自助調味料區的燒肉汁,蒜蓉,或韓國辣椒醬,再用清脆的生菜做個生菜包,成個韓式風味出曬嚟;枱面另有位置放上一個火鍋爐,一邊火鍋一邊燒烤,一次過滿足食客兩個願望;喜歡火鍋的朋友也有很多獨有火鍋配料選擇,便是火鍋湯底也有日式豬骨/壽喜燒/清湯選擇,做個鴛鴦湯底,一個火鍋兩種

枱面另有位置放上一個火鍋爐,一邊火鍋一邊燒烤,一次過滿足食客兩個願望;喜歡火鍋的朋友也有很多獨有火鍋配料選擇,便是火鍋湯底也有日式豬骨/壽喜燒/清湯選擇,做個鴛鴦湯底,一個火鍋兩種享受。

飲品方面足足有3個雙門大雪櫃的飲品大量提供,也有特調的手工茶令人解脂降火,吃得暢快。

甜品區亦不可忽視,雪糕櫃有大量日韓雪條,也有自製雪糕機,另外還有特製甜品提供,特別推介一款奶茶涼粉爽,我次次都要吃上兩三碗才過癮。

服務亦很體貼,燒烤爐紙如有需要亦可以隨時叫服務員過來更換,他們甚至會在燒烤爐子預先上油了,直接就可以放上食材燒烤,很方便。

最後一個重點就是價錢相宜,性價比非常高,坐得闊落乾淨舒適,是適合一家大小,三五知己聚餐的好地方。

2023-05-05
2023-05-03 97 瀏覽
📍校長燒肉日韓料理(大埔)今次lunch time黎食~ 我哋揀咗包刺身嗰個放題 因為我真係好鍾意食刺身🤭刺身有三文魚、榮片、吞拿魚、八爪魚、希靈魚等等未夾燒肉我已經拎左轉三文魚😂幾鮮甜 榮螺唔錯好好食👍🏻呢到仲有啲點心 有燒賣 馬拉盞同蓮蓉包 壽司都有好幾款 灸燒壽司值得試~燒烤類🥩肉類選擇都幾多 有牛扒、雞扒、雞翼都有好幾款口味、牛油雜菌、叉燒等等金沙骨同叉燒都幾好食~雞軟骨都係🤭次次都夾齊啲味黎燒😂香草魚柳都唔錯 幾滑火鍋類有芝士丸 芝士腸 麻吉燒 做餃子等配料我地主要係淥菜食 因為食得太多肉🤣飲品方面有好多選擇 沙士 椰汁都有 我勁中意飲椰汁的🤭仲有美顏養生花茶區甜品區有泡芙 奶凍 啫喱杯 食左杯芒果布甸幾好食 真材實料 ~~有芒果粒同椰果粒🤭好正地址: 大埔安泰路1號大埔廣場地下及1樓全層
📍校長燒肉日韓料理(大埔)
刺身有三文魚、榮片、吞拿魚、八爪魚、希靈魚等等
未夾燒肉我已經拎左轉三文魚😂幾鮮甜 榮螺唔錯好好食👍🏻

呢到仲有啲點心 有燒賣 馬拉盞同蓮蓉包

壽司都有好幾款 灸燒壽司值得試~

燒烤類🥩

火鍋
有芝士丸 芝士腸 麻吉燒 做餃子等配料
我地主要係淥菜食 因為食得太多肉🤣

甜品

地址: 大埔安泰路1號大埔廣場地下及1樓全層

2023-05-02 65 瀏覽
上次試過呢度,今次再去食,因為佢又有燒烤,又有邊爐,又可以食刺身,熟食區,小食區,嘢飲乜都有,價錢相宜,同埋都近我。燒烤區嘢食真係好多,牛豬雞,例如一口牛,韓式牛肉,辣味豬肉,燒汁雞扒等等,唔同味道嘅魚類,丸類,仲有蔬菜,腸類等等, 醃嘅味道都有幾款可以選擇,種類真係好多。打邊爐都唔差,餃子,粟米,蔬菜,湯底都有幾款。熟食區方便。有兩個湯,幾鍾意。人蔘雞湯,青青甜甜,另外仲有啲雜物,刺身方面都有6-7款選擇,仲有壽司,前菜等等。嘢飲方便成個雪櫃都係,超過二十幾種,我就比較鍾意自己沖嘅花茶,唔同嘅配料,紅棗,山楂,唔同嘅茶葉等等,一應俱全。醬料你都可以慢慢揀,佢最好係攞嘢食嘅地方好寬闊,唔會左手撞右手,亦都唔會撞到其他食客😅午市套餐$188 ,燒烤/火鍋/刺身自助餐 (2小時)真心抵食,味道都唔差。個人推薦:美顏養生花茶區😃

個人推薦:
美顏養生花茶區😃
落雨天邊度都唔想去,屋企附近食個豪華假日午餐最開心!很簡單的快樂,刺身火鍋燒肉自助餐。刺身自助餐 (成人)$198任食兩小時都幾抵食 !刺身、火鍋、燒肉、蒸籠點心、小食、甜品;不同熟食熱盤、炸物區,仲有火鍋配料、壽司、應有盡有,食物款式過百款,全部任食!飲品選擇非常多,汽水🥤 自家製白桃烏龍茶、 美顏養生花茶,消脂解油膩一樣有。個人必食推介壽司、刺身,因為質素都高,有驚喜!赤蝦、吞拿魚、三文魚,刺身賣相有光澤,新鮮鮮甜,又唔腥。壽司有我最鍾意嘅腐皮、花之戀壽司。自助區小食,有炸香蕉🍌炸薯格、鹽酥雞,鬆脆可口,大人小朋友都啱食。熟食區都有點心、碗仔翅、菜、魚、肉,啱晒老人家👵🏻燒肉重點出擊牛五花、蒜香雞扒、麻辣牛肉、黑椒牛扒🥩 非常出色。雪櫃都有好多特色甜品,仲有軟雪糕🍦大阪牛乳雪糕🍧總括而言,校長燒肉一台兩食,打邊爐同燒肉,真係幾好食,一次過滿足晒,仲有驚喜,值得推薦比街坊,一向受歡迎,價錢平,款式多取勝!

刺身自助餐 (成人)$198
任食兩小時都幾抵食 !刺身火鍋、燒肉、蒸籠點心、小食、甜品;不同熟食熱盤、炸物區,仲有火鍋配料、壽司、應有盡有,食物款式過百款,全部任食!飲品選擇非常多,汽水🥤 自家製白桃烏龍茶、 美顏養生花茶,消脂解油膩一樣有。

個人必食推介壽司刺身,因為質素都高,有驚喜!赤蝦、吞拿魚、三文魚,刺身賣相有光澤,新鮮鮮甜,又唔腥。壽司有我最鍾意嘅腐皮、花之戀壽司

雪櫃都有好多特色甜品,仲有軟雪糕🍦大阪牛乳雪糕🍧

• 刺身
2023-04-26 76 瀏覽
今日黎到大埔既校長燒食lunch放題,上到去有少少驚訝,個場好大~ 所有野都任飲任食😛 仲要燒肉同邊爐都齊曬 雙重滿足🥰 仲有熟食、小食、刺身、壽司、紫菜溫泉蛋飯、甜品、飲品(清酒同梅酒都有😎).燒肉同邊爐既肉質唔差,魚幾嫩滑,蔬菜夠新鮮!刺身係整叫整攞,甜蝦幾大隻,三文魚係腩位,油脂感滿分🤤壽司放左係旁邊,試左兩件,質素都幾好,唔係放左好耐既壽司.雖然場地好大,好多張枱都坐滿客,但唔會好大油煙味,通風做得唔錯,食完出去個身唔會一陣味,抵讚👍🏻 呢到既食物種類真係好多,岩曬唔同口味既人,值得一試
今日黎到大埔既校長燒食lunch放題,上到去有少少驚訝,個場好大~ 所有野都任飲任食😛 仲要燒肉同邊爐都齊曬 雙重滿足🥰 仲有熟食、小食、刺身壽司、紫菜溫泉蛋飯、甜品、飲品(清酒同梅酒都有😎)
壽司放左係旁邊,試左兩件,質素都幾好,唔係放左好耐既壽司
2023-04-26 57 瀏覽
次次食燒肉放題都可能要出到去尖沙咀、旺角果啲鬧市,但呢家竟然大埔都有間燒肉放題,唔洗再專登搭成一粒鐘車出去食燒肉放題🤩🤩所以作為一個大埔人,一定要去試一試喇!因為個入口係地下,但係間餐廳就係二樓,所以要由地下行上去二樓喇,但係行上去既途中都幾有驚喜🤣行上一層就見到一隻1:1既iron man模型🤩再行上一層,就見到有個小型既攀石場🤣(當然係唔攀得)。由樓下行上二樓既途中都有唔同既模型同設計,所以睇得出間餐廳都好有心思同埋心機去佈置。到正式入到餐廳,餐廳環境都好寬敞,同埋燈光好光猛,而食物有分為炸物部、中式精美點心部、日式壽司刺身部、邊爐配料部飲料部同埋燒肉部🥳🥳🥳🥳炸物部⭐️⭐️⭐️⭐️一行到入間餐廳就已經係炸物部,佢有炸香蕉、鹽酥雞、薯格同埋炸魷魚圈😋雖然款式唔算特別多,但係佢嘅炸物都仲係熱辣辣,食落唔會好油膩嘅感覺👍🏻 每款嘅炸物都有試過,我個人最鍾意嘅就係炸鹽酥雞,一來食落熱辣辣,二來佢用嘅炸粉炸出黎鹽酥雞粒好酥脆😋薯格同埋炸魷魚圈都唔錯,可以值得一試👍🏻中式精美點心部⭐️⭐️⭐️⭐️佢嘅中式點心部都幾中式,佢嘅蒸物都係用傳統嘅蒸籠去裝住,會似係平時去茶樓食點心嘅樣式👍🏻蒸物嘅選擇有馬拉盞、蓮蓉

炸物部⭐️⭐️⭐️⭐️

中式精美點心部⭐️⭐️⭐️⭐️

佢嘅中式點心部都幾中式,佢嘅蒸物都係用傳統嘅蒸籠去裝住,會似係平時去茶樓食點心嘅樣式👍🏻蒸物嘅選擇有馬拉盞、蓮蓉包、蟲草花燒賣同埋小籠包,因為我怕食包會食得太飽,所以淨係試咗佢個小籠包,佢個小籠包都唔錯,小籠包入邊仲會有鮮肉汁,而且小籠包個皮都唔會太厚,食落整體唔錯🥳

日式壽司刺身部⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

日式嘅食物一向都係我最鍾意嘅食物,而佢嘅日式部都有好多唔同壽司嘅選擇,有三文魚壽司、燒芝士蟹柳壽司、玉子壽司、花之戀、燒三文魚皮壽司、燒焦糖玉子壽司、火炙芝士牛油果卷等等唔同嘅壽司👍🏻👍🏻當然差唔多全部款式嘅壽司我都試過晒,我最鍾意嘅壽司就係燒三文魚皮壽司,佢嘅三文魚皮燒得啱啱好,唔會overcook,而且食落仲有三文魚既油脂味,十分之正😋😋😋而佢個燒焦糖玉子壽司都好好食,食落又有玉子嘅蛋香味,又有焦糖嘅甜味,成個味道配合得好好🤩當然除咗壽司之外,佢都仲有好多刺身選擇,分別有三文魚、吞拿魚、希靈魚、八爪魚、帶子同埋劍魚腩😋😋佢嘅刺身都好新鮮同埋質素唔差👍🏻

燒肉部⭐️⭐️⭐️⭐️

佢嘅燒肉都有好多唔同類型嘅肉比客人做選擇,基本上平時自己燒都係燒呢啲,例如有牛仔骨、一口牛、一口豚、黑椒牛扒、多春魚、秋刀魚、香草魚柳、叉燒、金沙骨、咖喱雞扒、蒜香雞扒等等唔同嘅選擇,基本上平時自己會燒或者唔會燒嘅款式都有齊🥳同埋今次間餐廳十分之好,額外送左一塊頂級安格斯肉眼扒😍淨係望落個樣都十分之唔錯,油脂分布都平均,而且份量都好大塊👍🏻燒完出嚟都好好食,幾重肉眼既味道,同埋肉質都嫩滑😋

整體而言,食物嘅款式同類型既選擇都多,中式、日式、燒肉、炸野都食到,而且食物質素都可以,價錢又相對出邊既放題便宜,如果想食放題嘅朋友仔都可以試一試👍🏻🤩

2023-04-23 52 瀏覽
有冇試過平時又想食燒肉?又想放題同又想打邊爐。呢間校長燒肉可以一次過滿足晒三個願望,價錢仲要非常之抵食,平均每人只是238加一,任食2小時。大埔分店呢間座位非常闊落一入到去見到琳琅滿目嘅食物選擇,好似自助餐咁樣隨時可以出去夾嘢食,連燒肉打邊爐材料都係以自助形式,乾淨又衛生,十分方便。刺身方面有三文魚,吞拿魚、帶子、赤蝦、希靈魚等,款式都唔少,刺身肥美新鮮。而燒肉方面,好多唔同嘅雞扒、一口牛、豬扒。飲品方面仲有多款冷熱飲品,又有清酒同梅酒啤酒任飲。最特別之處佢係有個花茶corner,好得意係可以俾你自製花茶DIY唔同口味。估唔到呢度都會有中式點心俾你拎,都幾有驚喜質素都唔錯又有小籠包燒賣蝦餃等,簡直係平價酒店自助餐。食完唔好記唔記得再拎埋甜品,非常滿足。
2023-04-16 61 瀏覽
趁着週末,去咗大埔同大美督行山,跟住夜晚去大埔搵嘢食,可能運動左一日,嗰日特別我,咁啱見到校長燒肉,個價錢幾抵,仲有各式各樣中式、日式、韓式嘅嘢。入到去入邊裝修好特別,好多懷舊嘅公仔, figure,另外間餐廳空間感好大,坐得好舒服,又唔會好近啲食物,而且非常企理。餐廳嘢食真係好多,除咗燒肉之外,仲有火鍋一入去已經有好多唔同種類嘅飲品,小食、刺身壽司,食完就到我哋最重點嘅Pak,燒肉,呢度肉類真係好多選擇,豬牛羊雞,而家餐廳仲好貼心咁,有牛油紙,墊住個鐵板,咁樣唔會燒燶啲嘢食,而家職員仲要好好,成日都換牛油紙。仲有好多款唔同嘅雪糕,同埋甜品

2023-03-07
大家好!我係艾文! 今日請了半天假處理私事,處理完還有時間,就和旅伴去校長燒肉吃放題午餐!之前睇Openrice,平日Lunch放題$118,今日黎到見加左價,現在$128。艾文食後感,首先講一下餐前小食,沙律和炸物不過不失,都係一般般,烤肉時食少少係唔錯的。點心方面只試了燒賣,和即食叮叮燒賣味道質地相約,也是食一點點係唔錯的。艾文和旅伴也試了一些些壽司,品質也是不過不失,和爭鮮外帶差不多。款式不多,不過今天主要食烤肉,款式多反而試不了那麼多。接著係主菜烤肉,豬、牛、雞、魚配以不同醃料,雞軟骨和雞肉都很好味道!豬肉、牛肉就不知道是不是醃得不均勻,韓式味道的豬肉、牛肉旅伴說辣過頭了,艾文就反而不太食得到味道,不論係韓式還是其他的醃料都係沒什麼味道。不過肉質唔錯,應該貨如輪轉,不會放太久醃太久而肉質變差,而且有不同的醬料,可以自己按喜好調味,就像艾文就喜歡食沒有醃料的牛五花配胡麻醬!烤魚係在開始飽時才試食,不知是不是飽了,感覺味道還好。中菜只拿了一些炒蔬菜,用來平衡一下食了的肉。飲品則有很多選擇,也有些是平常不常見的,可以嚐鮮一下!接著係甜品,艾文和旅伴試了奶凍,艾文覺得很不錯,不會過甜。

烤魚係在開始飽時才試食,不知是不是飽了,感覺味道還好。
中菜只拿了一些炒蔬菜,用來平衡一下食了的肉。
飲品則有很多選擇,也有些是平常不常見的,可以嚐鮮一下!
接著係甜品,艾文和旅伴試了奶凍,艾文覺得很不錯,不會過甜。
食品之後就說說環境和衛生,環境尚算整潔,而且員工清潔得很快。艾文腸胃敏感,食物稍稍不衛生也會肚瀉,出文時也沒有不舒服,所以艾文覺得衛生絕對合格。
以下係$128唔包既食品飲品:

✘$128唔包火鍋配料
✘$128唔包酒精
✘$178先包剌身
✘$128唔包花茶
最後就係裝潢,店內有很多 Iron Man,相當吸睛,有加分到。
結帳HK$128加10%服務費,一人HK$141,艾文覺得唔錯的,可以食到很多不同食物,但係艾文也覺得不會短期內再嘗試。
2023-03-31
2023-04-13 59 瀏覽
📍校長燒肉日韓料理(大埔)屋企人話呢間食物選擇都幾多 由其我媽咪好中意食佢啲雞軟骨 今次就一齊黎撐枱腳😍我地平日黎食晚餐就$238(要加一)~可以打邊爐+燒肉 仲有刺身食🤪食放題最中意坐卡位 擺到成枱都係都唔會好逼😂餐廳好大 坐得幾舒服~三人同行或以上會送頂級安格斯肉眼扒🤩食落juicy又軟腍~重牛味 野食選擇都幾多 等燒肉期間可以食住啲小食先 有炸雞 薯格等等 仲有啲點心添壽司刺身區🍣鍾意食刺身嘅我食左好多帶子 幾鮮甜 三文魚同榮螺唔錯👍🏻赤蝦好大隻壽司都幾多款 我最中意灸燒芝士三文魚壽司🤪燒烤類🥩肉類選擇都幾多 有牛柳粒、牛扒、雞扒、雞翼、一口牛、金沙骨、牛油粟米、叉燒等等雞軟骨同雞翼好入味 👍🏻飲品區🥤有大量飲品選擇 又有清酒同梅酒 但為左減輕罪惡感 我就簡左飲冷泡茶 白桃烏龍茶同錫蘭荔枝茶都唔錯 但後者比較特別啲~甜品區🍨竟然有我最愛既藍鐵神雪條😂即刻拎翻條食~仲有泡芙 奶凍 啫喱杯 但我就無試啦真係太飽😂下次黎再試下佢其他款😍職員們都好好禮貌 收碟好快手又主動換牛油紙 🫶
📍校長燒肉日韓料理(大埔)

壽司刺身區🍣
壽司都幾多款 我最中意灸燒芝士三文魚壽司🤪

燒烤類🥩
雞軟骨同雞翼好入味 👍🏻

飲品區🥤

甜品區🍨

職員們都好好禮貌 收碟好快手又主動換牛油紙 🫶

今日去開大埔超級城一田shopping,行到咁上下開始肚餓就去搵嘢食。唔知點解shopping完總係特別肚餓🤤會想食好多嘢,咁啱行到嚟校長燒肉,都成大半年無食過,五點入座又抵啲,一於就入去回味下啦雖然之前都食過校長燒肉,但大埔呢間都係第一次嚟。入到去條樓梯都裝飾得好靚,好多打卡位,帶細路或者女友嚟啱曬上到餐廳,空間感好大,唔會有壓迫感,用餐區同食物區劃分得好鮮明,同埋成間餐廳都非常乾淨企理,咁樣用餐個人都舒服啲😌校長燒肉食品種類繁多,除咗燒肉仲有火鍋。另外仲有好多唔同嘅飲品、小食、壽司刺身同甜品等等,滿足曬我呢啲大胃王首先嚟到梗係燒肉先,真係好多肉類選擇,雞牛豬都有唔同部位同埋唔同味道。放題餐廳嚟講,校長燒肉啲肉類一向都算唔錯。燒肉嗰陣仲好貼心有塊牛油紙墊住鐵板,咁就唔怕痴底啦,店員仲好頻繁咁幫手換紙,服務一流👍🏼燒肉嘅同時,順便試埋啲小食同熱食,呢個炒麵都幾好味,同埋啲壽司🍣都不俗跟住就梗係要試埋火鍋啦,主要係日式湯底,有得自助加湯,都幾方便客人😏最後試咗壽喜燒湯底,味道都唔錯,唔會好似出面嗰啲咁濃味😊最特別係火鍋配料竟然有蟲草花揀,好少地方有,仲要係放題餐廳添臨尾食埋個蜜瓜奶凍就走

校長燒肉食品種類繁多,除咗燒肉仲有火鍋。另外仲有好多唔同嘅飲品、小食、壽司刺身甜品等等,滿足曬我呢啲大胃王

臨尾食埋個蜜瓜奶凍就走人🤪今餐真係非常enjoy,得閒又要返嚟校長燒肉回味下先得

2023-03-18
對上一次食呢種港式好似細個食韓燒咁既燒烤都唔知係幾耐之前。宜家既價錢都唔係之前既價錢,不過當然宜家嘅野食亦都比以前食既豐富得多。同埋以前食呢啲燒烤一定要出市區,但宜家連大埔都有得食,方便我地呢d住新界大東北既人。同埋呢間校長燒肉都幾出名,但係一路都冇試過,今晚終於可以試下啦。佢既裝修都有d style,話明校長燒肉,都有少少好似學校咁既風格,同時又放左d等身大既卡通同Figure做裝飾品。餐廳座位都唔算少,同埋睇落地方都算乾淨。野食同埋飲品既選擇好多,而得意嘅係除咗可以燒肉,仲有日本野即係刺身壽司果d,另外仲有熟食,同埋仲有邊爐可以打。燒烤同邊爐料都各自有起碼廿款野食😆😆😆同一款肉類都有幾隻味,蒜蓉、咖喱、土匪同埋香草咖喱雞軟骨、咖喱雞排同香草魚柳都唔錯,唔辣但又香咖喱味。燒叉燒都幾得意,不過比較容易燶。香草腸望落係平野,但又比想像中好食。日本野都唔錯👍🏻👍🏻👍🏻除左刺身有三文魚、帶子、劍魚腩同希靈魚等等仲有火炙三文魚同玉子壽司果d,味道都幾好我自己最鐘意火炙三文魚壽司,好好食🤤食完日本嘢同埋燒肉之後已經好飽,同埋一路燒肉一路就想拎野飲,而佢地野飲既選擇亦都好多😍😍😍除左罐裝包裝,仲有

燒烤同邊爐料都各自有起碼廿款野食😆😆😆

同一款肉類都有幾隻味,蒜蓉、咖喱、土匪同埋香草

日本野都唔錯👍🏻👍🏻👍🏻
除左刺身有三文魚、帶子、劍魚腩同希靈魚等等

仲有火炙三文魚同玉子壽司果d,味道都幾好
我自己最鐘意火炙三文魚壽司,好好食🤤

除左罐裝包裝,仲有茶包果茶同埋清酒梅酒嘉士伯
見到好多食客都沖花茶飲,呢個安排係幾好!

佢哋既邊爐料都好多選擇

真係眼花撩亂😍😍😍

因為仲要留位試下d甜品。除左奶凍、雪糕同雪條,仲有d refreshing d既蒟蒻啫喱,仲可以自己加椰果同生果。

除左野食質素都唔錯,我欣賞佢地喺爐上面係鋪咗一層好似牛油紙咁嘅燒烤紙👍🏻👍🏻
呢個idea我覺得非常好🥰🥰
一黎冇咁易燒燶痴底
二黎d野食又唔會咁易痴住d黑點
同埋個爐既傳熱又唔會點受影響,燒得好舒服😌

Overall黎講,宜家出街食飯都唔平,呢個價錢有咁多野食,仲有咁多花款,味道亦都唔錯❤️❤️
我覺得無論咁岩想燒烤定成班人黎食,都真係唔錯既選擇👍🏻