2021-08-08
陪了老婆去複診,一切安好,想食餐好😊今日3號風球,一直都落好大雨,成條街都比較冷清,見到呢間裝修優雅嘅日本餐廳。出邊有泊車位,等咗一陣,好彩遇到有車位,$8 1小時真係平。 12點返我哋即刻入到呢間餐廳避雨,店員有禮貌招呼我哋 壽司師傅亦都穿着他好整齊喺吧枱度預備食物 成個感覺真係好似去咗日本咁🍣😆我哋被安排窗口位置,非常好方便我哋睇車。 餐廳嘅午餐set價錢好實惠$100~$170不等,而且仲有omakasa ,四百幾蚊一位價錢唔算貴。咁我哋今日呢就試咗佢嘅lunch set $140 炙燒魚生丼 ,佢仲有好多其他配料,例如係帶子,燒三文魚🍣,成個飯好豐富,魚生同飯嘅比例啱啱好👍🏻 下邊仲有啲蛋🥳 每個餐佢都有沙律同埋蒸蛋,茶碗蒸好滑,味道啱啱好 食完之後仲有飯後自家製甜品🍮 今次真係大滿足