2019-12-06 55 瀏覽
呢排同同事ᴏᴜᴛ ᴊᴏʙ四圍搵嘢食見到呢間日式既小店 好慢活 好舒服 就一於試下除左嘢食 呢度仲有啲陶瓷同天然護膚品可以買係店主親身挑選 好迎合文青小店既感覺。.午市套餐都包左餐前小吃同湯好少飲湯既我好感動😭冬天拎住碗熱辣辣既湯 特別有感蟲草花粟米湯🌽味道清甜 飲完已胃口大開.必食呢度既失傳黑毛豚腩叉燒‼️豚肉肉質非常細膩 帶油光 色澤非常靚 肥肉均勻係選用左🐷西班牙黑毛豬 純天然餵飼絕不使用增長素及不含激素架 食得安心❤️加上溫泉蛋又係另一種風味 白飯沾滿蛋汁同油香真係可以食多2碗飯呢🍚🤤.另一款係麥芽糖走地雞雞翼🐓呢個即叫即焗 可能會等得耐少少雞肉好嫩口 甜甜的 好開胃入晒味 肉同骨會易啲分開~雖然係加左麥芽糖🍯但都唔會話甜得好過份👍🏻同樣係拌飯恩物。.餐後飲返杯🍵花茶 完美呢💜
呢排同同事ᴏᴜᴛ ᴊᴏʙ四圍搵嘢食
見到呢間日式既小店 好慢活 好舒服 就一於試下
除左嘢食 呢度仲有啲陶瓷同天然護膚品可以買
係店主親身挑選 好迎合文青小店既感覺。
午市套餐都包左餐前小吃同湯
另一款係麥芽糖走地雞雞翼🐓
呢個即叫即焗 可能會等得耐少少
雞肉好嫩口 甜甜的 好開胃
入晒味 肉同骨會易啲分開~雖然係加左麥芽糖🍯
但都唔會話甜得好過份👍🏻同樣係拌飯恩物。
餐後飲返杯🍵花茶 完美呢💜
2019-12-04
午餐
2019-12-02 101 瀏覽
第一眼上到黎的感覺,就是一種舒適,餐廳環境十分光猛,而且有別於一般香港的餐廳,這裡的座位好闊,不會像平時又迫,又講求快快食完,快快走的節奏。而是比人一種舒適自在的用餐感受。見到這裡的設計,都是相當有心思連每一盞燈都是有心思的設計。而且餐具等等都以木為主,清新簡約。 食物方面,都幾好食。而且日系風格裡,估唔到竟然有叉燒。女王黑毛豚叉燒老實說,實在比燒臘店的更好食。新鮮燒起,亦都是梅頭,半肥瘦的叉燒,香口又鬆化。 南瓜素餃餃子多數是有肉類在其中,今次素餃裡面只有南瓜和菇粒。係完全素食之選。南瓜蓉本身的甜味已經給予餃子味道,再配合湯一起食用,就更加好味。由於是素餃,完全沒有油,可算相當健康。 廣島吉列炸蠔相信大家對炸蠔都不陌生,炸蠔都幾大隻,而且內脆外軟,炸的時間掌握得唔錯。 芝士年糕伴雪糕芝士年糕就見得多,但真是第一次絆雪糕食。芝士年糕一咬開,流心芝士馬上流出。咸咸的味道,但遇上凍冰冰甜甜的雪糕,原來都幾有趣。雪糕馬上溶化,為年糕給予新的味道。 麥芽糖雞翼蜜糖就食得多,麥芽糖比較少見。麥芽糖黎整雞翼,都幾得意,味道又比蜜糖不一樣。
第一眼上到黎的感覺,就是一種舒適,
餐廳環境十分光猛,
而且有別於一般香港的餐廳,這裡的座位好闊,
見到這裡的設計,都是相當有心思

連每一盞燈都是有心思的設計。
而且餐具等等都以木為主,清新簡約。

食物方面,都幾好食。

而且日系風格裡,估唔到竟然有叉燒。

女王黑毛豚叉燒
老實說,實在比燒臘店的更好食。
新鮮燒起,亦都是梅頭,半肥瘦的叉燒,香口又鬆化。

芝士年糕伴雪糕

芝士年糕就見得多,但真是第一次絆雪糕食。

麥芽糖雞翼

麥芽糖雞翼

2019-12-02 57 瀏覽
「日和茶舍」,光聽名字便知道餐廳是走和風路線, 環境舒適樸實, 素色花藝的裝飾,加上週邊掛滿鳥籠和小鳥,氣氛優雅, 看餐牌便了解餐廳是特意形造這個環境。晚上六時後,餐廳便不提供飯餐和麵餐了, 所以要醫肚的我們便點了日和美姬鍋。跟餐有前菜胡麻沙律和泡菜冷豆腐盛載野菜籃的器皿超療癒 用竹製成的器皿上放了一隻小鳥,cute到爆。養生的我點了豆乳白雞湯, 雞味超級香濃, 一口滋陰又養顏。鍋裏有半隻日和雞, 餐廳標榜用沒有激素的雞, 雞味特別出眾和香滑。 順帶一提shabu shabu 的鍋是港女最愛的 Le Creuset, 揼本到呢。跟餐有十隻自家製餃子, 有五種坊間少見的特别口味, 分別有辣子雞、黑松露雜菌豚肉、日本大蔥黑豚肉、野生牛肝菌雞肉和南瓜素餃。個人最喜歡黑松露雜菌豚肉餃, 黑松露香味撲鼻之餘,餐廳亦使用西班牙走地豬, 所以比一般的豬肉餃豬味更加突出。辣子雞亦夠嘢味和特別。最後還有貢丸和芝士竹輪這個二人份量的窩份量剛剛好。街外開始轉涼,在這麼優雅的室內環境,吃完再喝點滋潤暖胃的豆乳雞湯, 簡直令人暖入心。

跟餐有前菜胡麻沙律和泡菜冷豆腐

盛載野菜籃的器皿超療癒
用竹製成的器皿上放了一隻小鳥,cute到爆。

。辣子雞亦夠嘢味和特別。

最後還有貢丸和芝士竹輪

2019-11-29 57 瀏覽
朋友介紹尖沙咀有間樓上鋪好雅緻, shabu shabu 好好食, 就去試吓...上到去, 環境空間感足, 地方寬堂,佈置了好多花花和小鳥飾品.. 好有鳥語花香的感覺.. 好治癒...我地叫左個2 人海鮮shabu shabu set.. 首先一定要讚下個湯底,雞湯底非常濃郁,必須先喝2 碗, 飲完一啲都唔會覺得口渴,所以一定冇加味精,火鍋吃到一半再加嘅湯都係同一開始一樣嘅雞湯並唔會好似其他火鍋店一樣加普通高湯。👍🏻 配料有雜菜野菌一大盤, 擺得好靚。 新鮮爽脆。自家製4 色餃子, 鄙薄餡靚料足!還有超級大盤的海鮮, 非常新鮮,而且全部都係高質素的,每一款海鮮size 都係巨型的.. 找不到投訴位!👏🏻👏🏻👏🏻 還附送兩杯啤酒,吃完火鍋啤啤佢實在人生一大樂事。大家都非常相宜每人$300左右。 可以encore!

我地叫左個2 人海鮮shabu shabu set..

配料有雜菜野菌一大盤, 擺得好靚。 新鮮爽脆。

自家製4 色餃子, 鄙薄餡靚料足!
找不到投訴位!👏🏻👏🏻👏🏻

還附送兩杯啤酒,吃完火鍋啤啤佢實在人生一大樂事。

大家都非常相宜每人$300左右。
可以encore!
2019-11-25 213 瀏覽
之前才在觀塘工廈小店吃過burger加上泰式船面的配搭 , 如今再下一城 , 獨個兒身處於尖咀旺區樓上舖中, 邊食著和風拉麵配上港式點心....這一間位處於二樓的小店 , 給人一種很和式的感覺。 走進店時剛好開門, 客人就只有我一個。 邊吃麵及點心邊就享受一個人的寧靜, 很是舒服....甫坐下,先叫了一杯凍豆漿。 呷下去有淡淡的豆香, 算是不錯了....午市定食套餐可以加錢追加小吃, 就來一客醉雞翼。 食落同樣有淡淡的酒香, 不過可惜的是可能雞翼是預先放進冰箱內, 咬下去肉是有點偏硬而且過冰了....聽聞這裏的所謂女王黑毛豚叉燒是店內之名物。 一場嚟到,又怎可能不試?試了一件, 有焦香味而且肉質頗淰,看上去也不似是下了色素, 很有homemade feel….以此來與湯拉麵伴吃。 蠻欣賞這裏的湯底, 很清。 麵條就較為普通一點, 吃起來和普通超市買回來的沒有太大分別....以湯拉麵來伴燒賣食可算是第一次。 可惜的是燒賣的味道普通, 肉汁不算多不過勝在菇粒足, 香氣自然是不會差了....埋單要百多大洋 , 於我來說是有點兒偏貴的....

埋單要百多大洋 , 於我來說是有點兒偏貴的....
2019-11-08 70 瀏覽
我同朋友係睇到好多好得意的點心而來的,我地一坐底,待應就同我地推介火鍋,但我地最後都係叫點心食。第一款是野生牛肝菌餃子,配一碗湯,我地將餃子浸一浸先食,好淡,無咩味道。第二款是牛油果米紙卷,米紙卷的皮太厚,好一般。第三款是醉雞翼,雞翼好大隻,咬落好硬,無酒味,平時食開醉雞翼應該用酒浸住,但佢既醉雞翼既酒是呈啫喱狀第四款是奇趣金魚蝦餃,賣相幾得意,但蝦餃皮勁厚,餡料又係無咩味!第五款是脆脆蝦春卷,好脆但好油同好粉第六款是女王黑毛豚叉燒,我地見好多人推介,呢個要等25分鐘,整個晚餐我地唯一一樣覺得好食同有味既日和茶舍大部分點心都好普通,除左叉燒有驚喜,其他食物都一般

第二款是牛油果米紙卷,米紙卷的皮太厚,好一般。

第五款是脆脆蝦春卷,好脆但好油同好粉

日和茶舍大部分點心都好普通,除左叉燒有驚喜,其他食物都一般
2019-11-06
2019-10-30 44 瀏覽
今次係第二次黎,我好中意佢地既裝修。同埋上次見到餐牌有火鍋,今次係專情黎試,店主人好好睇得出比左好多心機。餐廳個環境比人好舒受既感覺,而且每個位都有好多空間,個感覺都好PRIVATE。今次2個人叫左日和美姬鍋($218/位)佢有豆乳白雞湯 同蓄茄麻辣簡做湯底雞係用無激素雞,之後仲會幫你再斬件,肉質嫩,啖啖肉前菜有個芝麻醬沙律同KIMCHI 豆腐,兩樣食落都幾FRESH野菜籃佢擺得好有心思,吾想拆散佢HAHA有創意餃子有五款,每款2粒,佢D餃子係日日都新鮮包架,大推黑松露雜菌豚肉餃 係最好食,上次食過今次再ENCORE七味辣子雞肉餃 都不錯,店主話 餃子係選用用黑毛豬肉仲有蟹柳同貢丸
今次2個人叫左日和美姬鍋($218/位)
佢有豆乳白雞湯 同蓄茄麻辣簡做湯底
雞係用無激素雞,之後仲會幫你再斬件,肉質嫩,啖啖肉
野菜籃
佢擺得好有心思,吾想拆散佢HAHA有創意
餃子有五款,每款2粒,佢D餃子係日日都新鮮包架,大推
黑松露雜菌豚肉餃 係最好食,上次食過今次再ENCORE
七味辣子雞肉餃 都不錯,店主話 餃子係選用用黑毛豬肉
仲有蟹柳同貢丸
2019-10-29 35 瀏覽
呢間咁可愛既餐廳一早就比佢既裝修吸引好想黎,但其實都好有內涵,今日一於黎試下啦~環境都係粉粉紅紅有好多可愛既動物圖案~我好鐘意食餃子,所以先叫左一款餃子黎食~白菜馬蹄豚肉餃$58/6隻 $68/8隻餃子另跟一碗湯,有d蟲草花,幾清甜好飲!餃子皮薄但料好多,豬肉同菜既比例岩岩好,仲要有馬蹄既清甜味,好好食!呢個日和點心拼盤$58/5件 ,當然係為左可愛而叫啦!首先有熊貓包係奶黃,豬包係叉燒,金魚係蝦餃,仲有一粒豬肉燒賣,唔好以為佢剩係得個可愛,都好好食架,包既質地本身好食啦,內料都好食!酒醉雞翼$58/4隻 我同朋友都鐘意食醉雞,見到有緊係即刻叫啦,冰凍既雞翼有清香酒味,好正架,肉又爽脆脆脆蝦春卷$48/3件 呢個偏油,但係內料多蝦,又脆皮 都ok~野生牛肝菌雞肉餃$68/6隻 $88/8隻朋友想試多款餃子就叫埋呢個雞肉餃,偏少見用雞肉做餃,所以試下!牛肝菌味都好香,雞肉做既內料偏軟,無豬肉咁實,但都好唔錯!女王黑毛豚叉燒$128 終於到呢到既主打 叉燒啦!每一塊都好厚切,我地選擇左呢款女王叉燒係用梅頭部分,肉質細膩,肉味香又富彈性,口感香鬆化!呢個介紹一d都無誇大,真係好正!配埋餐廳既

我好鐘意食餃子,所以先叫左一款餃子黎食~

白菜馬蹄豚肉餃$58/6隻 $68/8隻

野生牛肝菌雞肉餃$68/6隻 $88/8隻

女王黑毛豚叉燒$128 終於到呢到既主打 叉燒啦!每一塊都好厚切,我地選擇左呢款女王叉燒係用梅頭部分,肉質細膩,肉味香又富彈性,口感香鬆化!呢個介紹一d都無誇大,真係好正!配埋餐廳既醬汁,真係食唔停啊!

香橙熱情果茉莉花茶$48 食到咁飽,我就叫左杯酸酸甜甜既飲品,好飲!

波子汽水$28 朋友見到波子汽水就話一定要叫🤣

呢間餐廳岩曬一班女仔黎傾計食野,見其他食客仲有打邊爐tim,下次一於叫多d朋友再試下先得!
2019-10-27 31 瀏覽
唔係朋友介紹都唔知道呢到有間咁既日式餐廳,睇過啲簡介都幾特別,主打黑豚肉、餃子同火鍋。餐廳入面裝修、擺設都幾簡樸又充滿和風,好舒服呢。我地黎既時候有做緊個promotion,只要like facebook同share location就可以有甜品送!醬料自選~我地點左個蕃茄海鮮火鍋餐,就咁睇啲配料都幾多,不過都另外點左份肉~我自己就最中意魷魚,超級彈牙爽口,店員有教我地淥幾多秒最好食,好貼心!有個泡菜豆腐小食,辣辣地幾得意呢。呢到最出名既餃子都冇令我地失望!總括黎講呢到既野食都唔錯的,而且勝在地方舒適,好岩情侶黎拍拖呢~

醬料自選~

有個泡菜豆腐小食,辣辣地幾得意呢。

呢到最出名既餃子都冇令我地失望!

2019-10-27 37 瀏覽
呢間特色茶舍一早已經好吸引我,今次同屋企人一齊黎試下,係門口已經感受到好大自然既氣息,烏言花香既感覺。店舖裝修用木材為主,到處都有不同顏色既雀鳥、鳥籠、花花草草等,非常舒服既感覺女王黑毛豚叉燒 $128賣相非常吸引既叉燒,新鮮做出黎熱辣辣,肉汁同蜜糖薄薄一層令到叉燒閃令令,仲另外有碟醬斗、脆卜卜既炸皮同沙律可以轉換下口味。女王叉燒用黑豚既梅頭部位,肥瘦分佈平均而且手切既叉燒厚厚的,食落肉質鮮嫩爽口,甜度適中既叉燒食完唔會膩試下用脆片夾埋叉燒一齊食,脆卜卜既口感非常有趣,幾有新意手工餃子雞湯 $228/半隻雞用鍋上既餃子雞湯可以放上電磁爐上加熱住食,熱辣辣食完個人暖洋洋,手工餃子可以自己選擇中意既味道,選擇頗多半隻雞原件上,所以比較難熟,建議可以讓店員幫忙切開,雞肉味濃,湯頭有麵豉湯既味道,煲耐左雞味更香濃手工餃子選擇左椰菜芝士豚肉餃,皮薄肉汁豐盛,咬落去芝士流出黎,肉汁又非常濃郁豬味,不錯!脆脆蝦春卷 $48/3件炸到金黃既春卷賣相非常吸引,外皮非常脆卜卜,食落咯咯聲,蝦肉非常鮮味,正濃湯浸雜菜濃湯用既係雞湯既湯頭,麵豉湯既味道,雜菜種類非常多,食落非常入味,而且非常淋身,不過不失冷榨

女王黑毛豚叉燒 $128

試下用脆片夾埋叉燒一齊食,脆卜卜既口感非常有趣,幾有新意

手工餃子雞湯 $228/半隻雞

脆脆蝦春卷 $48/3件

濃湯浸雜菜

冷榨提子混合果汁 $38
非常濃郁既提子味,飲落順口唔會太甜,帶少少苺味?比普通提子汁既味道更豐富一點,不錯

店舖既食物都非常有家既感覺,下次必定試埋新奇有趣既點心!
叉燒係我其中一個comfort food, 朋友知我鐘意就帶我食呢間以叉燒做主打嘅餐廳🤤由於我地只有兩人,又想食多啲其他點心,只能叫其中一種叉燒😫 我地揀咗女王黑毛豚叉燒,梅頭肉希望佢真係入口鬆化同腍🤣件件都好大塊😍 同好juicy 咬落真係好似餐牌形容咁好,肉味偏香甜,肉厚身而軟腍,帶少少肥肉啱啱好,餸飯一流呀❤️另一道豬肉菜色:日本大蔥黑豚肉餃大蔥味道好夠,但同豬肉嘅味道都做到平衡唔錯👏🏻蝦餃幾晶瑩剔透,蝦肉味道幾濃同肉質幾彈😆 做到皮薄餡靚嘅效果,幾推薦酒醉雞翼🤪 肉質好彈,雞翼無雪味,做得幾好仲叫咗個熱情果益力多,熱情果同益力多都係酸味,但夾落都好適合,可以解一解食得多肉類嘅膩感🙌🏻

由於我地只有兩人,又想食多啲其他點心,只能叫其中一種叉燒😫

我地揀咗女王黑毛豚叉燒,梅頭肉希望佢真係入口鬆化同腍🤣

件件都好大塊😍 同好juicy

日本大葱黑豚肉餃

另一道豬肉菜色:日本大蔥黑豚肉餃
大蔥味道好夠,但同豬肉嘅味道都做到平衡
唔錯👏🏻

海中明蝦餃

酒醉雞翼
酒醉雞翼🤪 肉質好彈,雞翼無雪味,做得幾好

百香果益力多

2019-10-14
日本大葱黑豚肉餃
海中明蝦餃
酒醉雞翼
百香果益力多
2019-10-24 229 瀏覽
日和茶舍全場和式環境,主以木色為題,店內都能感受到舒服放鬆的氣息卡位旁有雀籠作配襯,亦有些以花作裝飾,每張桌都有所不同🌠脆脆蝦春捲 $48🌠金黃色的外皮非常吸引,香味慢慢飄到鼻腔內,外皮果真極脆,不油膩,蝦亦夠彈牙很不錯的小食,香口味美🌌女王黑毛豚叉燒 $128🌌黑毛豚叉燒切成一塊塊,肉質幼嫩細膩,不乾而且有彈性,少許甜叉燒醬帶出豚的味道,非常好食🤤每舊黑毛豚的色澤都非常漂亮油膩及紋理分怖均勻🎇冷榨提子混合果汁 $38🎇濃縮果汁,酸中帶果甜,味道幾濃郁🎆手工餃子雞湯 $228🎆手工餃可自選喜愛之餃子,湯底內有半隻雞及雜菌,湯底為麵豉湯味道優化版,清清甜甜帶有濃香味,唔錯,而雞帶有鮮味,與湯底味道很夾😄🌅 椰菜芝士豚肉餃 🌅芝士味道香,皮不厚,食落甜甜的豚肉味加上芝士濃烈香味,味道不錯👍🏻結帳旁邊有不少精品可供選購總括而言,呢到環境氣氛都好好,好有和式感覺,可令人放鬆心情,而餃子與湯底結合之出色,令人留下不少印象😋正
日和茶舍

全場和式環境,主以木色為題,店內都能感受到舒服放鬆的氣息

卡位旁有雀籠作配襯,亦有些以花作裝飾,每張桌都有所不同

🌠脆脆蝦春捲 $48🌠
脆脆蝦春捲

很不錯的小食,香口味美

🌌女王黑毛豚叉燒 $128🌌

每舊黑毛豚的色澤都非常漂亮

油膩及紋理分怖均勻
冷榨提子混合果汁

🎇冷榨提子混合果汁 $38🎇
濃縮果汁,酸中帶果甜,味道幾濃郁

🎆手工餃子雞湯 $228🎆

🌅 椰菜芝士豚肉餃 🌅

結帳旁邊有不少精品可供選購

冷榨提子混合果汁
2019-10-23 30 瀏覽
本身想到同一大廈的另一間餐廳,但到達樓下時就對水牌上的這一間「日和茶舍」所吸引,好奇心下就去一試。餐廳擺放著雀籠、豬仔佈置、吊牆假花,桌上亦有內置電池爐,其實說不出風格,反正舒適就是了。點了兩個午市套餐,都碗有味道清甜的《蟲草花粟米紅蘿蔔豬骨湯》。日和午市定食1 - 自選配了《麻醬菠菜》小吃。主食《女王黑毛豚叉燒拌溫泉蛋飯 $98》店員介紹餐廳有兩款主打的黑毛豚叉燒,一款係"失傳黑毛豚"另一款是"女皇黑毛豚",前者會更肥美更多脂肪;後者就係肥瘦相間更為爽身;而我就選擇了"女王",厚身嫩腍汁。唯獨醬汁極淡,不能提味。飲品自選《抗氧化金羅漢果 凍飲+$3》清甜滋潤。日和午市定食2 - 自選配了《米網春卷》小吃,外層香脆,內有原隻蝦作餡料。主食《日和精選點心拼盤(6件點心) $85》有磨菇包、蝦餃、燒賣、牛肉燒賣、豬仔叉燒包、金魚蝦餃。都是現成的點心,驚喜不太。自選飲品 《花茶》。

日和午市定食1 - 自選配了《麻醬菠菜》小吃。

主食《女王黑毛豚叉燒拌溫泉蛋飯 $98》

唯獨醬汁極淡,不能提味。

飲品
自選《抗氧化金羅漢果 凍飲+$3》
清甜滋潤。

主食《日和精選點心拼盤(6件點心) $85》

自選飲品 《花茶》。
2019-10-19
2019-10-20 296 瀏覽
下班後去到尖沙咀吃晚飯,這家餐廳裝潢別緻,以大地色為主調,周圍以鳥籠和立體花做佈置,令人感覺舒服新鮮。翻開餐牌,這家餐廳提供的菜式很多,有火鍋、餃子、點心和叉燒飯,菜式比較多元化。⭐️牛油果野菜米紙卷$48麥菜以米紙卷起,上面還有牛油果,入口爽脆清爽,加上芝麻醬調味,實在很清爽解膩呢!我最欣賞是米子,入口煙韌,很好吃。⭐️黑松露豚肉餃子$88大大一隻餃子,用料十足,內餡有黑松露醬和豚肉,肉味突出。⭐️七味辣子雞肉餃子麵$78我選擇了扁麵,加錢換成炸餃子,炸餃子味道更佳,外脆內香軟。扁麵味道跟河粉相似,湯頭清淡,整體不錯。⭐️日和點心拼盤$58傻豬叉燒包、 奇趣金魚蝦餃、海中明蝦餃、黑松露冬菇燒賣和金沙熊貓包。傻豬叉燒包外型討喜,原來是叉燒包,味道不錯。比較突出是金沙熊貓包,裡面的的流沙不會太甜,包身軟熟。⭐️甜蜜蜜$68甜品以一個雀籠端出,頂端有一隻小鳥,頗有心思。分別有金沙熊貓包、甜甜地麻蓉煎堆、桂花糕、鳳梨酥。煎堆入口香脆,桂花糕味道清甜,不過鳳梨酥的內餡我吃得不習慣,味道不過不失。

牛油果野菜米紙卷

⭐️牛油果野菜米紙卷$48

黑松露豚肉餃子

⭐️黑松露豚肉餃子$88
黑松露豚肉餃子

大大一隻餃子,用料十足,內餡有黑松露醬和豚肉,肉味突出。

⭐️七味辣子雞肉餃子麵$78
炸餃子

我選擇了扁麵,加錢換成炸餃子,炸餃子味道更佳,外脆內香軟。

扁麵味道跟河粉相似,湯頭清淡,整體不錯。

⭐️日和點心拼盤$58
日和點心拼盤

奇趣金魚蝦餃

傻豬叉燒包

傻豬叉燒包外型討喜,原來是叉燒包,味道不錯。

金沙熊貓包

比較突出是金沙熊貓包,裡面的的流沙不會太甜,包身軟熟。

甜蜜蜜

⭐️甜蜜蜜$68
甜品以一個雀籠端出,頂端有一隻小鳥,頗有心思。

牛油果野菜米紙卷
金沙熊貓包
2019-10-15 20 瀏覽
呢間日式茶舍開係樓上鋪大家行過未必留意到但黑洞食試完 覺得值得推介👍🏻感受到店主好用心經營☺️-🔹日和美姬鍋($218/位)黑洞揀咗豆乳白雞湯🐔用無激素雞煲⭕️飲落好有雞味雞肉煲完再斬件上肉質嫩冧仲啖啖肉💕-🔹前菜泡菜日本豆腐+麻醬伴菜兩款涼菜好開胃🤣泡菜配豆腐呢個組合好清新日本豆腐入口超滑溜😗-🔹野菜籃有南瓜 金菇 同各款蔬菜🥬砌到靚靚 啱晒外貌協會會員黑洞🙈-🔹餃子一共有五款🥟黑洞私心推黑松露雜菌豚肉餃 夠香口惹味🤤另外七味辣子雞肉餃 辣辣地都幾爽😛值得一讚 餃子係用黑毛豬肉✅加分臨尾食埋芝士竹輪同貢丸 超級飽🤰🏻-除左食物用料高質之外餐廳環境都好舒服 吾似一般火鍋店咁嘈岩晒一路食一路慢慢傾😎
呢間日式茶舍開係樓上鋪
大家行過未必留意到
但黑洞食試完 覺得值得推介👍🏻
感受到店主好用心經營☺️
🔹日和美姬鍋($218/位)

黑洞揀咗豆乳白雞湯🐔
用無激素雞煲⭕️飲落好有雞味