2019-10-29
呢間咁可愛既餐廳一早就比佢既裝修吸引好想黎,但其實都好有內涵,今日一於黎試下啦~環境都係粉粉紅紅有好多可愛既動物圖案~我好鐘意食餃子,所以先叫左一款餃子黎食~白菜馬蹄豚肉餃$58/6隻 $68/8隻餃子另跟一碗湯,有d蟲草花,幾清甜好飲!餃子皮薄但料好多,豬肉同菜既比例岩岩好,仲要有馬蹄既清甜味,好好食!呢個日和點心拼盤$58/5件 ,當然係為左可愛而叫啦!首先有熊貓包係奶黃,豬包係叉燒,金魚係蝦餃,仲有一粒豬肉燒賣,唔好以為佢剩係得個可愛,都好好食架,包既質地本身好食啦,內料都好食!酒醉雞翼$58/4隻 我同朋友都鐘意食醉雞,見到有緊係即刻叫啦,冰凍既雞翼有清香酒味,好正架,肉又爽脆脆脆蝦春卷$48/3件 呢個偏油,但係內料多蝦,又脆皮 都ok~野生牛肝菌雞肉餃$68/6隻 $88/8隻朋友想試多款餃子就叫埋呢個雞肉餃,偏少見用雞肉做餃,所以試下!牛肝菌味都好香,雞肉做既內料偏軟,無豬肉咁實,但都好唔錯!女王黑毛豚叉燒$128 終於到呢到既主打 叉燒啦!每一塊都好厚切,我地選擇左呢款女王叉燒係用梅頭部分,肉質細膩,肉味香又富彈性,口感香鬆化!呢個介紹一d都無誇大,真係好正!配埋餐廳既
我好鐘意食餃子,所以先叫左一款餃子黎食~
白菜馬蹄豚肉餃$58/6隻 $68/8隻
野生牛肝菌雞肉餃$68/6隻 $88/8隻
女王黑毛豚叉燒$128 終於到呢到既主打 叉燒啦!每一塊都好厚切,我地選擇左呢款女王叉燒係用梅頭部分,肉質細膩,肉味香又富彈性,口感香鬆化!呢個介紹一d都無誇大,真係好正!配埋餐廳既醬汁,真係食唔停啊!
香橙熱情果茉莉花茶$48 食到咁飽,我就叫左杯酸酸甜甜既飲品,好飲!
波子汽水$28 朋友見到波子汽水就話一定要叫🤣
呢間餐廳岩曬一班女仔黎傾計食野,見其他食客仲有打邊爐tim,下次一於叫多d朋友再試下先得!