2020-05-25 44 瀏覽
上次食過我愛慢煮上環另一分店覺得幾好食,今次收工就約朋友去近地鐵站嘅孖沙街分店。我地今次被安排係樓上座位,上面既decoration無下面同門口咁多,不過有cute cute 連豬陪住食dinner。.收工又點可以無啤酒呢! 我地叫左兩枝啤酒 - 比利時紅桑子啤 ($45) 同紐西蘭黃金愛爾Get Lucky啤 ($48)。我比較鍾意紅桑子啤,因為倒出黎系粉紅色,飲落係偏甜,好啱女仔飲! Get Lucky個枝味道似係帶有淡柚子味既啤酒。有啤酒又點可以無送酒小食呢!!! 我地叫左炸蕃薯條($28) 同牛油卡真蝦仁串 ($36)。炸蕃薯條一兜份量對兩個人黎講啱啱好,唔會食得太多太熱氣haha,蕃薯條炸得香口,入口香脆,唔會食到成口油既感覺,配黑松露醬食味道層次更豐富。牛油卡真蝦仁串牛油味濃郁,蝦肉夠彈牙,唔會燒到好乾身,用黎送酒都幾match。黎到呢到一定要食肉,我地叫左兩份肉,分別係法式油封鴨髀($118) 同 安格斯頂級西冷牛扒 ($138)。法式油封鴨髀一份有兩隻髀,我同朋友一人一隻,啖啖肉,好正。鴨髀鴨味香濃,連皮食都唔會覺得好油膩,鍾意食鴨既朋友一定要試下。西冷牛扒我地叫左細s

炸蕃薯條

牛油卡真蝦仁串

法式油封鴨髀
西冷牛扒我地叫左細size,比我想像中大塊,對兩個女仔黎講我覺得足夠。牛油油份足,所以煎完非常有牛味! 牛扒外層煎得香口,內層肉質軟腍 juicy,唔會好硬,值得推薦俾大家!
安格斯頂級西冷牛扒
2020-05-20
炸蕃薯條
牛油卡真蝦仁串
法式油封鴨髀
安格斯頂級西冷牛扒
  • 法式油封鴨脾
  • US安格斯頂級西冷牛扒(小)