2019-01-21
見依間野都係食慢煮,就黎睇下佢會唔會好食過慢煮工業,出奇地感覺食材質量好過慢煮工業,價錢仲要平啲,性價比超高👍餐廳裝修幾有feel, 有點文青風,最鐘意就係佢個牌扁,寫住餐廳中文名 '我愛慢煮'❤💜我同朋友2個人叫左小食拼盤,慢煮牛面肉,炒露荀,芝士蛋糕,兩杯野飲,埋單都係400蚊🤤。超抵!拼盤有炸魚,芝士手指,蕃薯條,雞翼,栗米。全部都炸得好酥脆😻栗米燒搽左啲帶少辣嘅沙律醬,好惹味呀😉仲有,拼盤配埋黑松露mayonnaise,香濃嘅黑松露味,mayonnaise唔會好酸,完全係完美配搭👍慢煮牛面肉真係好淋,第一次食牛嘅面豬登~濃濃嘅牛肉汁再配埋紅酒汁,正!牛肉經過36個鐘慢煮,連啲筋都煮到淋一淋,充滿⻣膠原,個牛肉包含啫喱般嘅質地。百幾蚊就食到慢煮牛肉,真心性價比好高!下次黎開上環依頭,一定會再黎食!炒露荀同芝士蛋糕都幾有水準。飲品方面,我地叫左一杯檸檬青檸特飲、朱古力椰子特飲。檸檬嗰杯,酸酸地,甜度適中,幾清新。而朱古力椰子特飲就普普通通。
慢煮牛面肉真係好淋,第一次食牛嘅面豬登~
濃濃嘅牛肉汁再配埋紅酒汁,正!