2020-09-24 252 瀏覽
朋友個要求食個平靚正西餐,隨即諗起呢間慢煮良心小店,之前已經幫襯過孖沙街分店,原本懶行樓梯想去返同一間,但已經滿座,唯有做下運動上山去普慶坊分店,呢間分店嘅位置有啲隱蔽,但門口有大大幅老虎壁畫,所以都唔怕揾唔到。小店採用半自助模式,自己拎水同餐具,落單後由店員會送餐,因此唔收加一,而且價格非常合理,個人覺得普慶坊分店嘅水準稍高。🍽安格斯頂級西冷牛扒(小)之前試過平鐵牛扒覺得較多筋,今次就試西冷,切開後帶少少粉紅,保留到肉汁,肉味香濃又唔韌,推薦!🍽秘制保濕帶骨豬鞍架店員話呢款要等15分鐘,壓軸岀場果然冇令人失望,一如其名唔會乾爭爭,仲幾爽口,外層微焦,調味偏重但我覺得可以同西冷一較高下。🍽炸番薯條食扒當然要配薯菜,甜甜嘅番薯條新鮮炸起,份量又多,點蛋黃醬好好食,不過佢淋得較快,大家記得趁熱食。🍽墨西哥粟米花呢款喺其他慢煮餐廳較少見,原條粟米搽上香料同燒烤醬後燒香,賣相一流,少辣惹味。🍽芝士溫泉蛋大啡菇呢個組合大家應該唔陌生,厚厚嘅大啡菇鋪上芝士焗香,一切開溫泉蛋蛋汁湧岀,唔好食就奇。☕️熱情芒果特飲行完樓梯好渴叫左杯特飲,應該係雪碧加水果糖漿,冇乜特別,下次會試吓手工啤。

🍽安格斯頂級西冷牛扒(小)

🍽秘制保濕帶骨豬鞍架

🍽炸番薯條

🍽墨西哥粟米花

🍽芝士溫泉蛋大啡菇

☕️熱情芒果特飲
2020-09-24 112 瀏覽
行完元創坊搜尋倒附近店舖[我愛慢煮]行嚟行去都見唔到招牌!卒之要打電話問店員🤣隨即有個靚仔向我揮手👋⋯⋯果然,有料到嘅話係唔需要大招牌👍🏻當我研究緊餐牌嘅時候店員行黎話今日得番牛扒同埋雞鎚!😭😭😭😭下次要早D先牛油果什菜沙律,份量吾細而且牛油果比例都多(我估係成個)!酸甜適中沙律油好味再加埋D羅馬生菜、紅椰菜...好爽脆新鮮健康又有益主菜慢煮牛板腱扒(西冷),慢煮左幾個鐘再煎封帶少少濃邊好香,而只係簡單用鹽同埋黑椒調味令西冷既牛味完全保留曬👍🏻x10 😋入口嫩滑肉汁豐富,真係超正秘烤雞鎚用多種香草醃製,慢煮之後再用焗爐高溫烤香雞皮上碟,雞俾肉本身都滑加埋烤香嘅雞皮同埋D香草味,我哋連雞皮都食埋!再加埋D鬆化薯條同沙津菜伴碟大家齊齊話下次一定要再食正當想叫甜品嘅時候,又有件新鮮出爐比利時窩夫送上(原來係跟沙津。我地就叫咗杯拿鐵送窩天,令今日午餐做個happy ending 🥰🥰
2020-09-24 217 瀏覽
之前去孖沙街試過我愛慢煮😆發覺好好味😋今次嚟到普慶坊呢間分店再食多一次🤣餐廳位於半山中間,地點比較人隱世🙈餐廳有兩層高,都有幾多座位~到夜晚七點到八點嘅時間好多人幫襯,基本上坐滿晒😂同埋呢間餐廳都係黃店👍🏻喺餐廳內見到有啲連豬嘅圖案😍一人獨食燒烤拼盤($138)之前去孖沙街食過呢個燒烤拼盤~發覺幾抵食又好味😋今次繼續叫呢個燒烤拼盤😆因為餐廳賣晒美式豬腩🙈所以變咗豬肋骨~茄汁豬立骨幾新鮮👍🏻而且肉汁豐富☺️好入味🥰同樣咁正😍安格斯牛肉有好濃郁嘅香味💕一咬落去啲肉汁流晒出嚟~8小時蜜糖香草烤雞鎚四隻($88)大大隻烤雞鎚😍蜜糖幾香甜😋雞肉好嫩滑👍🏻每人兩隻都覺得幾飽肚🙈雞肉配蜜糖汁好夾🥰慢煮紅酒梨配雪糕($30)第一次食紅酒浸嘅梨😆一上碟就見到深紅色嘅梨🤣食個梨嘅時候有浸香濃嘅紅酒味☺️真係好入味👍🏻雪糕係士多啤梨雪糕,幾香滑~黐住個梨一齊食幾特別😂鹹焦糖醬朱古力布朗尼蛋糕($30)Brownie帶有少少鹹味🤣同時間亦都有甜甜嘅焦糖香味🥰蛋糕比想像中硬🙈但係都好易入口😋鬆軟好味💕草莓比利時窩夫配雪糕($30)草莓雪糕香滑又香甜😋給濃嘅奶味🤣窩夫外脆內軟👍🏻食落甜甜地~幾Rich嘅texture

一人獨食燒烤拼盤($138)

8小時蜜糖香草烤雞鎚四隻($88)

慢煮紅酒梨配雪糕($30)

鹹焦糖醬朱古力布朗尼蛋糕($30)

草莓比利時窩夫配雪糕($30)
草莓雪糕香滑又香甜😋給濃嘅奶味🤣窩夫外脆內軟👍🏻食落甜甜地~幾Rich嘅texture🥰

西西里香水檸檬碳酸飲品($26)
好似啤酒樽咁😂一嚟以為係啤酒🤣原來係檸檬碳酸飲品~飲落酸酸甜甜,仲有啲起泡😆幾好飲🥰

比利時琥珀啤($42)
有一浸花香味💕好清新😍仲有焦糖嘅香味☺️濃郁嘅啤酒👍🏻

總括而言,一人獨食拼盤同甜品,小食都好抵食👍🏻好適合家人,朋友,情侶聚會嘅好地方🥰
一人獨食燒烤拼盤
鹹焦糖醬朱古力布朗尼蛋糕
慢煮紅酒梨配雪糕
草莓比利時窩夫配雪糕
2020-09-21 784 瀏覽
🐂 安格斯頂級西冷牛扒 HK$148 (S)落咗黑胡椒同鹽去調味,雖然無乜特別醬料,但肉口感夠淋,大概Medium,肥瘦剛好。.🐷 美式煙烤豬仔骨 HK$98肉質夠淋,夠熟得黎唔會太韌。就算有脂肪位置,但勝在食起黎唔會好肥好膩。.🔥 炸番薯條 HK$28份量幾多,好似食極都仲有咁。炸得好脆,同埋原材料夠甜,好番薯甜。佢配黑松露沙律醬,番薯甜,配沙拉醬嘅味道幾Match。.🧀 芝士通心粉 HK$28面頭脆脆好正,唔會過溜。另外,特別喜歡焗完之後側邊嘅芝士脆邊食起黎有特別香芝士味。.🧀 芝士忌廉菠菜苗 HK$28呢個Combination好正,菠菜苗比例唔多,芝士忌廉比例好多,所以好香口。.🍋 澳洲檸檬青檸特飲 HK$38點咗少甜少冰,有檸檬味道得嚟,唔知道點解有少少似可樂糖味。.🥭 熱情芒果特飲 HK$38整體芒果味道相對比較出,酸酸甜甜幾開胃。.🍫 咸焦糖朱古力布朗尼 HK$30其實就係Brownie加上咸焦糖醬,但醬嘅鹹味道唔明顯。--📌 免加一服務費

安格斯頂級西冷牛扒

🐂 安格斯頂級西冷牛扒 HK$148 (S)
🐷 美式煙烤豬仔骨 HK$98

🔥 炸番薯條 HK$28
芝士通心粉

🧀 芝士通心粉 HK$28
🧀 芝士忌廉菠菜苗 HK$28
🍋 澳洲檸檬青檸特飲 HK$38
點咗少甜少冰,有檸檬味道得嚟,唔知道點解有少少似可樂糖味。
🥭 熱情芒果特飲 HK$38
整體芒果味道相對比較出,酸酸甜甜幾開胃。
咸焦糖朱古力布朗尼

🍫 咸焦糖朱古力布朗尼 HK$30
其實就係Brownie加上咸焦糖醬,但醬嘅鹹味道唔明顯。
📌 免加一服務費
午餐
芝士通心粉
  • 焗芝士通心粉
  • 牛板腱扒(平鐵)
2020-09-20 143 瀏覽
每次出到港島附近想搵間西式餐廳又唔想食漢堡嗰啲 我愛慢煮就係抵食又多款小食首選雖然呢間野唔近地鐵站同電車站 淨係行上去都行咗十幾分鐘 但係勝在可以喺 eatigo book位晚市有9折 不過佢有個規定 就係如果要用個折扣一定要一次過落晒單 不過都好嘅一次過諗晒唔使再煩佢啲小食廿幾三十蚊 份量幾精緻但一啲都唔求其 我地一行四人可以試到好多款全部食物都好用心同埋份量啱啱好 一啲都唔膩 唔使怕話食得多會滯唯一美中不足就係通風麻麻地 同埋坐咗入去電話唔係好收到 但專心食野都好嘅可以同朋友好好傾計享受下而且佢哋仲有好多款手工啤可以揀 正呀

不過佢有個規定 就係如果要用個折扣一定要一次過落晒單

• 炸番薯條
  • 法式豬鞍架
  • 草莓醬比利時窩夫配意大利雪糕
2020-09-17 34 瀏覽
「慢煮」「slow cook」近幾年就飲食業流行起來,意思就是把食材煮真空狀態下放進溫水中用適當時間慢慢煮熟。低溫慢煮能夠減少食物水份流失,保留食物的原味原色,令食物的質地及營養都是最佳狀態。所以特地去試了“我愛慢煮”這家餐廳。點了8小時香草烤雞,豬鞍架,甜番薯薯條,溫泉蛋及忌廉菠菜。慢煮雞及豬跟平日吃的大不同,肉質及口感能夠保存得特別好,經慢煮過後肉身依然好嫩滑,喜歡慢煮或未試過的朋友都可以試一試。@thehangoutcorner #我愛慢煮
2020-09-17 43 瀏覽
上環普慶坊一帶,開著一間又一間的休閒餐館,巷子與巷子間總有幾個又幾個空間,客人們享受著看著書。今次揀咗 我愛慢煮 呢間黃店,門口處牆壁上一虎一龍好有氣勢,同新店亦都好近!西冷牛扒(小)$148因為呢日無提供慢煮牛扒,我地叫左細細塊的西冷牛扒,口感偏肉質但就好多肉汁,一邊切肉汁一邊湧出黎!最正係醬汁,酸味味充滿香草味,夠開胃!48小時羊後膝 $138接著上菜係大大隻的羊後膝,經慢煮後的肉質非常柔軟,肉味較清香,羊羶味不重,多肉質不多脂肪, 好飽。芝士忌廉波菜苗 $28食完肉要食下菜,估吾到$28呢個價錢可以試到爆多芝士的菜式,好味!紅酒梨配雪糕 $30先前的牛扒丶羊後膝丶芝士波菜苗味道好好,但紅酒梨就遜色左d, 建議用啤梨會更好食!血橙梳打 $30檸檬碳酸 $26

西冷牛扒(小)$148

48小時羊後膝 $138

芝士忌廉波菜苗 $28

紅酒梨配雪糕 $30

血橙梳打 $30
檸檬碳酸 $26

2020-09-14 48 瀏覽
因為疫情已經好一段時間冇同朋友好好坐低食餐飯過,依家可以晚市堂食就梗係要把握機會食好野!可能因為個人唔熟港島,覺得呢間餐廳嘅位置都有少少唔易揾,但絕對值得再黎!餐廳嘅裝修好正!要大大力支持!欣賞呢間餐廳嘅價錢非常合宜,野食份量唔會太大而價錢調節返差唔多每樣主菜都$100內,就算2個人黎食都可以叫多幾樣野share黎食,唔駛食死一樣。有時兩個人出去食飯叫野食都係比較麻煩,呢度真係唔駛擔心呢個問題!燒露荀曲份量而個人share都足夠,唔會燒得老左!安格斯西冷牛扒叫左份細嘅,非常高質!肉質嫩滑又煮得入味,切開有微微紅色完全冇overcooked!有輕微油脂令到食入口更加香!唔駛額外再落pepper都已經好正!好快就比我地KO左!美式烤豬仔骨都好夠味,BBQ醬份量夠,肉質都唔會鞋,容易分黎食。不過相比之下hqijanl係比較鐘意食西冷!再叫左個慢煮紅酒梨酒配雪糕,$30有足晒成個梨,呢個價錢真係抵到爛!紅酒梨煮得入味,呢個配搭幾香,連我呢個唔鐘意酒味嘅人都欣賞到!呢度有唔少手工啤揀!荔枝接骨木花特飲味道幾清新,唔會太甜,食肉配黎飲幾解膩!
餐廳嘅裝修好正!要大大力支持!

燒露荀曲份量而個人share都足夠,唔會燒得老左!

呢度有唔少手工啤揀!
荔枝接骨木花特飲味道幾清新,唔會太甜,食肉配黎飲幾解膩!
2020-09-13 85 瀏覽
位置有啲遠,行完2條樓梯都無氣了價錢唔算貴 好多都想試點食物 需要自行到櫃臺買 餐具都係自助形式蕃薯條無乜特別 都係平時既蕃薯條 份量都正常 唔會炸到好油 夠熱 個醬就幾特別 有少少黑松露味油封鴨脾係香港就第一次食 好好味呀!生熟度岩岩好 所以啲肉好嫩 皮又煎到好香脆 唔會好油 完全無“蘇”味 真係好好味煙燻安格斯牛肉味道有啲似腸仔呀!應該係煙燻味 煮到好淋 一啲都唔鞋,唔會好油 都係好好味食完主菜 當然要食甜品brownies, 似嗰款韓國零食既叮熱版加左啲咸既焦糖係面 朱古力味夠濃 中間都有啲nuts 無太特別 但都好食白酒菠蘿配雪糕睇餐牌覺得幾特別 又試下似淋白酒上菠蘿度 不是浸菠蘿 係幾特別既配埋芒果雪糕 咁菠蘿同雪糕我都喜歡 所以都無乜輸仲有手工啤 都係四十蚊左右 唔算貴下次會試另一間分店 應該近啲

位置有啲遠,行完2條樓梯都無氣了

價錢唔算貴 好多都想試

點食物 需要自行到櫃臺買 餐具都係自助形式

蕃薯條

油封鴨脾

煙燻安格斯牛肉

食完主菜 當然要食甜品
brownies, 似嗰款韓國零食既叮熱版
加左啲

白酒菠蘿配雪糕
睇餐牌覺得幾特別 又試下
似淋白酒上菠蘿度 不是浸菠蘿 係幾特別既
配埋芒果雪糕 咁菠蘿同雪糕我都喜歡 所以都無乜輸

仲有手工啤 都係四十蚊左右 唔算貴
下次會試另一間分店 應該近啲

2020-09-11 1214 瀏覽
話說早幾日上環新開左間4000尺嘅雜貨店🤩, 小妹當然要去潮下聖🤣😆, 同朋友行到咁上下就係附近搵野食, 係門外見到有個<我愛慢煮>嘅牌匾覺得幾得意, 於是就決定入去試下😋, 餐廳所提供嘅野食種類幾多而且價錢一d都唔貴😮, 仲唔!收!加!一!😝 小妹同朋友揀好左野食, 之後係出面比左錢就可以等食啦😊! 所有餐具🍴調味料🧂同水🥛都係自助的, 十分方便😁!熱情芒果特飲🥭🍹芒果特飲冰涼得嚟帶酸酸甜甜嘅味道, 十分開胃😆!水果茶🥭🍋☕水果茶味道偏港式口味, 茶味剛好, 即使飲到最後都唔會有苦澀味, 因為比水果嘅甜味中和左!16小時美式煙烤豬仔骨🐖豬仔骨肉質鮮嫩, 利用慢煮技巧令其口感更香軟而且肉汁得以鎖緊, 食落更juicy, 外皮食到微微焦香, 調味適中, 份量剛好, 推介!😋US安格斯頂級西冷牛扒(小)🐂🥩➕燒蘆筍苗西冷牛扒肉厚軟腍多汁, 味道正常不過不失, 蘆筍苗顏色翠綠, 味道鮮嫩, 無草青味, 口感爽脆無渣😋👍🏻!墨西哥粟米花🌽燒粟米味幾香, 入口爽脆帶微甜芝士忌廉菠菜苗🧀🌱菠菜苗鮮香細嫩, 配埋極濃郁嘅芝士同忌廉, 味道幾夾😊咸焦糖醬朱古力布朗尼蛋糕🍫🍰布朗尼蛋糕口

熱情芒果特飲🥭🍹
芒果特飲冰涼得嚟帶酸酸甜甜嘅味道, 十分開胃😆!

水果茶🥭🍋☕

16小時美式煙烤豬仔骨🐖

US安格斯頂級西冷牛扒(小)🐂🥩➕燒蘆筍苗

墨西哥粟米花🌽
燒粟米味幾香, 入口爽脆帶微甜

芝士忌廉菠菜苗🧀🌱
菠菜苗鮮香細嫩, 配埋極濃郁嘅芝士同忌廉, 味道幾夾😊

咸焦糖醬朱古力布朗尼蛋糕🍫🍰
布朗尼蛋糕口感比較鬆軟, 朱古力味幾濃郁唔會太甜, 加埋微咸嘅焦糖醬令整體食感無咁膩, 一件細細地已經相當滿足!😊
2020-09-07
  • 燒露荀苗
  • 美式煙烤豬仔骨
Succulent and expertly seasoned slow-cooked meat to perfection for every carnivore - you gonna start salivating so get your handkerchief ready.-If you’re a meat-lover, make sure that this restaurant is on your list of MEAT-to-try coz their flavouring packs an exceptional punch! Everything impresses on the night of our visit - perfect-seared, fat-flecked without being overly gamey steals the show.-你沒有想過在寧謐太平山山腰住宅區藏着驚喜隱世的慢煮料理吧?(有夠跩)真的吼吼粗😭晚上只有兩桌預約的客人,有客人walk-in店家也婉拒表示客滿了,完全有包場的感覺,果然品質非常好🍖好友相聚一坐下就是熱
香草車厘茄

好友相聚一坐下就是熱火朝天的瘋聊完全沒有空隙,就只拍下僅有的一張😂 照片不是我最滿意的,但當天的回憶跟食物很完美。當天親愛的大家為我慶生,店家送上蛋糕時還播生日歌,還有超窩心畫碟噢賣尬,我是真的有驚喜到!如獲至寶,即便肚子飽到炸開大家都要給他清盤,已畫筆記要再訪🥳
🧾大推:《四人烤盤盛宴 BBQ FESR FOR 4》$468
➤ 24小時煙燻系列之烤頂級安格斯牛肉、烤美式豬腩、蜜糖香草烤雞腿、烤紐倫堡香腸、牛油卡真蝦仁串、椰菜紅蘿蔔沙律、香草車厘茄、比利時窩夫。相信我,份量是真的很足👆🏻每種慢煮都搭配各種涮嘴醬汁,入口即化完美鎖住肉汁油脂,大口吃肉都不會膩。另外加點了炸蕃薯條跟芝士忌廉菠苗,很適合下酒🍻
四人烤盤盛宴
  • 24小時煙燻烤頂級安格斯牛肉
  • 蜜糖香草烤雞腿
  • 24小時煙燻烤美式豬腩
2020-09-07 65 瀏覽
難得有兩日工返 又剛出糧 , 一於約人去食個幾回味嘅午餐,終於去左"我愛慢煮"。至愛嘅牛板腱扒 (美國頂級安格斯), 烤豬仔骨 (美式煙燻) 午餐,每個套餐都非常豐富除咗有爽嫩好味嘅肉類,仲有非常酥脆嘅薯條 沙律 免費嘅凍水果茶飲品 或可另外加錢有咖啡或者是日手工啤酒, 而我另外加咗隻流心嘅溫泉蛋真係大滿足了。 懶人必食 芒果蟹肉沙律啖啖果肉蟹肉 唔洗自己搣真係超爽呀 沙律菜又新鮮又多 沙律醬食咯有酸酸味味!仲有甜蜜窩夫添做甜品。
難得有兩日工返 又剛出糧 , 一於約人去食個幾回味嘅午餐,
終於去左"我愛慢煮"。
每個套餐都非常豐富
而我另外加咗隻流心嘅溫泉蛋真係大滿足了。

懶人必食 芒果蟹肉沙律
蟹肉芒果沙律
牛板腱扒
烤豬仔骨
蟹肉芒果沙律
牛板腱扒
烤豬仔骨
2020-09-06 76 瀏覽
呢間係我喜歡嘅良心餐廳,今日同朋友喺中環傾完嘢,就特登帶佢嚟呢度食午餐,由中環行到嚟其實都係大約10分鐘。雖然同好多其他良心餐廳一樣被迫拆晒啲文宣,但係入到去都依然感覺到正氣😊我哋兩個人叫咗三款慢煮食物,一個炸番薯條,一個甜品,同埋飲品,等我逐一講吓。24小時法式油封鴨髀($88):非常juicy兼有鹹香,肉質鮮嫩而結實,又有多種香草香味,呢個24小時慢煮顯出廚師功力😋8小時蜜糖香草丹麥烤雞鎚4隻($88):4隻雞鎚大大隻烤到金黃色,賣相好掂;雞肉好嫩滑,沾上蜜糖食,非常可口😋16小時美式煙烤豬仔骨($98):肉質結實帶些少煙燻香味,冇油膩感覺,配蕃茄醬食好開胃😋炸番薯條($28):非常美味,好食過炸薯條,沾上秘製白汁食到舔舔脷😋草莓醬比利時窩夫配雪糕($30):窩夫仲有少少熱少少脆,配凍冰冰嘅雪糕同草莓醬一齊食,冰火感覺超正😆😋澳洲檸檬青檸特飲($38):冰凍好飲泡沫咖啡($32):朋友話好香好滑基本上全部食物都好味,呢度仲冇加一收費,真係香港人嘅良心餐廳,值得支持🥰

澳洲檸檬青檸特飲($38):冰凍好飲

泡沫咖啡($32):朋友話好香好滑

2020-09-06
2020-08-29 1188 瀏覽
// Slow-Cook & Confit Comfort 🍴 //.TGIF and you know it’s time to treat yourself to a lip-smacking weekend with comfort food!😋Check out these temptingly fine dishes serving at a bargain price that goes into my must-order list!.▪️French Duck Confit▪️[$60]Haven't had a delectable confit duck in quite a long time, and this one was certainly worth the wait!🦆The tempting confit duck leg was slow-cooked in its own fat with classic confit seasonings for added tenderness and flavor!😋👌🏻.▪️Grilled Chicken Dr
▪️French Duck Confit▪️[$60]
▪️Grilled Chicken Drumsticks 2pcs▪️[$65]
Couldn’t forget how scrumptious these grilled chicken drumsticks were!🍗 They were all perfectly seasoned with honey, herbs, and chicken salt; not to mention how tender and succulent they were!🍴
▪️Flat Iron Steak▪️[$100]
It was certainly a no mis-steak on ordering this Angus prime steak!🥩 Even though the presentation doesn’t look too appealing, the flavor and tenderness were still beyond expectations with its medium level!🙈
▪️Smoked Salmon & Salsa Salad▪️[$60]
This would undoubtedly be a must-order if you are craving for some fresh salmon and greens!🥗
Freshly sliced salmon was rolled into the shape of a rose to top off the dainty and well-seasoned salad!🌿 Ordering this salad after the meaty meal is a no-brainer!
French Duck Confit 法式油封鴨髀
Grilled Chicken Drumsticks 2pcs 秘烤雞鎚2隻
Flat Iron Steak 平板腱扒(平鐵)
Smoked Salmon & Salsa Salad 煙三文魚鮮茄沙律
Waffle
Iced  Tea
French Duck Confit 法式油封鴨髀
Flat Iron Steak 平板腱扒(平鐵)
Iced  Tea
  • French Duck Confit
  • 法式油封鴨髀
  • Grilled Chicken Drumsticks 2pcs
  • 秘烤雞鎚2隻
  • 荔枝接骨木花特飲
  • 炸番薯條
  • 黑松露蕃薯條
  • 法式油封鴨腿
  • Flat Iron Steak
  • 平板腱扒(平鐵)
  • Smoked Salmon & Salsa Salad
  • 煙三文魚鮮茄沙律
1️⃣⭐️US安格斯頂級平鐵扒⭐️ $118 (8.5/10)幾出色嘅平鐵扒✨無得揀幾多成熟,雖然紅紅地,但絕對無減肉味🥳出面煎得小小脆脆地,裏面肉質好淋😍仲要哩個價錢有兩舊,抵啊💖2️⃣⭐️秘制保濕有骨豬鞍架⭐️ $138 (7.5/10)Pooh好中意豬鞍架,好少地方有,一見有就秒速決定叫🥰好入味,咁厚嘅豬肉都keep到好有肉汁💕但如果可以嫩少少同有啲配菜平衡個鹹味就好啦😗3️⃣焗芝士通心粉 $28 (7/10)有拉芝嘅通心粉😚啖啖芝士味,唔好睇佢細細碗,佢食極都好似仲有咁🤣幾抵食👍🏻4️⃣牛油卡真蝦仁串 $28 (6/10)牛油味幾香,但蝦仁似係雪藏嘅🤨得兩細串,CP值唔高😗5️⃣咸焦糖醬朱古力布朗尼蛋糕 $30 (7/10)朱古力味幾濃郁,唔會太甜👍🏻大細啱哂兩個人share黎做甜品😋可惜太太少咸焦糖醬😭

3️⃣焗芝士通心粉 $28 (7/10)

4️⃣牛油卡真蝦仁串 $28 (6/10)
牛油味幾香,但蝦仁似係雪藏嘅🤨得兩細串,CP值唔高😗

5️⃣咸焦糖醬朱古力布朗尼蛋糕 $30 (7/10)
  • 安格斯頂級平鐵扒
  • 法式豬胺架