2018-10-18
旺角-成都老碼頭:鴛鴦火鍋(hk$158)、極品鵝腸(hk$88)、脆豬黃喉(hk$46)、牛胸爽(hk$70)、即炸響鈴(hk$48) +10%-來自成都嘅成都老碼頭火鍋,來頭不少,座落旺角的邊邊,走進餐廳真的有內地火鍋店的感覺,因為,好闊落啊!我只夠膽點香港小辣,個鍋黎喇,嘩,堅係紅油呀!好厚既紅油,滾起香氣出來好香好辣,食落都好辣🤪係大陸風味麻辣,辣到會流眼水果隻,好過癮。-呢度有好多少見既內臟可以點,內臟愛好者應該興奮。除了鵝腸牛肚鴨血呢些基本野,仲有牛黃喉、豬黃喉、鴨腸頭...我唔太食內臟既,但經朋友鼓勵下試左豬黃喉,又幾得意wor!好脆爽的,食到尾有浸豬腸味出😂仲試左未食過既牛胸爽,是白色的,爽口脆身,幾特別。-而偏草食既我既top pick係即炸響鈴,應該係我近年食過最好食既響鈴,唔油膩、香脆、勁索湯、厚身,真得很出色,忍唔住食左兩件🤣然後係竹笙,索湯好正,索紅油湯好刺激!當然薯粉都係我最愛💓-另外加左每位$28任食生果同醬料。是晚有西瓜、蜜瓜、哈蜜瓜。佢地真係好重要😂一邊食辣一邊食生果解辣,蜜瓜好清甜,最喜歡💓-PS 瓜菜類因為無半份揀,份量如果兩個人都幾多,多人先可以
PS 瓜菜類因為無半份揀,份量如果兩個人都幾多,多人先可以試多幾樣啊。
PS 早離座有折嫁👍🏻