2011-11-02 85 瀏覽
之前紅磡已經成日幫襯,而家係尖沙咀梗係要試下啦,約晒成大班同事黎食,一班人一定要叫一大盆寿司先夠分味道很好,很鮮,我嘅最愛係三文魚超肥美 甜蝦也大隻爽口 海膽也要一提 鮮甜 蝦天婦羅好大隻 其中腐皮餃子值得推介可惜的是我同事唔飲酒,得我一個人飲環境不錯,很新,很乾淨,室外還有個露台,充滿情調服務都既好,侍應好有禮貌,雖然我無比貼士讚好,不錯的選擇
之前紅磡已經成日幫襯,而家係尖沙咀梗係要試下啦,

約晒成大班同事黎食,一班人一定要叫一大盆寿司先夠分

味道很好,很鮮,我嘅最愛係三文魚超肥美
甜蝦也大隻爽口 海膽也要一提 鮮甜

蝦天婦羅好大隻
其中腐皮餃子值得推介

可惜的是我同事唔飲酒,得我一個人飲

環境不錯,很新,很乾淨,室外還有個露台,充滿情調

服務都既好,侍應好有禮貌,雖然我無比貼士

蟹籽沙律
大大盆寿司
天婦羅
  • 寿司、刺身
2011-10-31 8 瀏覽
朋友介紹下到新開的德美壽司午餐當時人不多, 所以可以與朋友慢慢暢談, 品嚐鮮味那兒環境不錯, 座位空間寬闊, 不至與鄰座太親密點選的食品不多, 但卻感到品嚐美味佳餚的幸福沒想到午餐的壽司刺身也可如此新鮮!而且賣相精美, 有點捨不得把它們放進口內誠意推介海膽壽司, 一點也不苦, 而且好CREAMY, 比從前吃過的好吃多了!!

朋友介紹下到新開的德美壽司午餐
當時人不多, 所以可以與朋友慢慢暢談, 品嚐鮮味
那兒環境不錯, 座位空間寬闊, 不至與鄰座太親密
點選的食品不多, 但卻感到品嚐美味佳餚的幸福
沒想到午餐的壽司刺身也可如此新鮮!
而且賣相精美, 有點捨不得把它們放進口內
肥美的三文魚, 我最愛!!
SO CREAMY!!
小時候特別喜歡吃橋頭, 現加上紅酒炮製, 另一特別配搭!
三色精選, 三文魚, 吞拿魚, 池魚
餐後甜品, 芒果奶凍, 正!!
2011-10-20
肥美的三文魚, 我最愛!!
SO CREAMY!!
小時候特別喜歡吃橋頭, 現加上紅酒炮製, 另一特別配搭!
三色精選, 三文魚, 吞拿魚, 池魚
餐後甜品, 芒果奶凍, 正!!
2011-10-18 42 瀏覽
星期六兩公婆去尖東海旁散步,吹吹海風,曬曬太陽;沒多久就肚餓了,於是走去厚福街醫肚。本來打算去8號一家西餐廳吃午餐,結果發現《徳美》,她以前在紅磡是我週末吃日本菜的首選,可惜搬舖之後失去蹤影,今次意外重逢好開心!點菜忍唔住多叫幾樣,失而復得的味道一次過番晒來!<德美便當>的食材比以前更新鮮,魚蝦鮮甜,雜菜天婦羅則香口,附送的沙律、味噌湯、蒸蛋均維持水準。<壽司+牛肉烏冬定食>所用的魚生明顯比以前高檔,驚喜之下覺得特別好味。定食本來提供牛肉烏冬,因烏冬缺貨而改為拉麵,一樣好好味,因為湯底比以前濃。<雞皮花竹蝦串燒>上菜的時候,那燒過的雞皮散發出誘人的香氣,我咬下去又嚐到花竹蝦的鮮甜味,正!<軟殻蟹牛油果卷>我個人覺得ok啦,我老婆就覺得好好味。<德美>新舖比舊舖大,座位比以前寬闊,感覺舒服。舊服務員同老顧客有傾有講,新服務員也態度良好。
德美便當
點菜忍唔住多叫幾樣,失而復得的味道一次過番晒來!

<軟殻蟹牛油果卷>我個人覺得ok啦,我老婆就覺得好好味。
壽司+牛肉拉麵
雞皮花竹蝦+牛舌+雞翼串燒
軟殼蟹牛油果卷
2011-10-15
德美便當
壽司+牛肉拉麵
雞皮花竹蝦+牛舌+雞翼串燒
軟殼蟹牛油果卷
  • 德美便當,壽司+牛肉烏冬定食,雞皮花竹蝦串燒,軟殼蟹牛油果卷
2011-10-18 7 瀏覽
知道尖沙嘴厚福街好多新飯堂,便和朋友來試試,這間店新開張,還在試業階段,所以我們便戰戰兢兢的點餐了,點的菜主要有以下幾樣: 吞拿魚壽司 --- 新鮮,有鱼味,用上藍鰭吞拿鱼,合理價錢 鰻鱼壽司 --- 不過不失,因不是穴子吧油甘鱼腩壽司 --- 呢個好食,鱼油佈滿口中而不油膩,一點再點 三文魚壽司 --- 我冇食,朋友話唔錯可惜冇秋刀同大池鱼 到主食了: 泡菜 ---- 呢個有水準,喺好多韓式店都食唔到呢隻水準,聽講係師父親自醃製,所以底下有不知名的菜 付皮餃子 ---- 呢個又係師父自家製,出面食唔到,皮脆餡靚 燒鯖魚 ---- 同出面嗰d好唔同,好滑,有啲油份,唔會鞋口,貴啲都值银雪魚西京燒---- 雖然燒唔出皮香,但肉質尚嫩,ok 喬麥麵 ---- 爽口彈身,煮麵功夫到家,麵汁清口而不咸,夏天必食,亦係今晚最印象深刻的一道菜 蕃薯天婦羅 ----我同朋友都覺得可以再切薄啲最後甜品是三層糕加芒果汁作為是餐之完結,呢個又係師父自家製總括來講,整間店的食物都充滿廚師的個人風格,由醬油到菜式都是自家制,難得的誠意
知道尖沙嘴厚福街好多新飯堂,便和朋友來試試,
這間店新開張,還在試業階段,所以我們便戰戰兢兢的點餐了,
點的菜主要有以下幾樣:
吞拿魚壽司 --- 新鮮,有鱼味,用上藍鰭吞拿鱼,合理價錢

鰻鱼壽司 --- 不過不失,因不是穴子吧

三文魚壽司 --- 我冇食,朋友話唔錯

可惜冇秋刀同大池鱼

到主食了:

银雪魚西京燒---- 雖然燒唔出皮香,但肉質尚嫩,ok

蕃薯天婦羅 ----我同朋友都覺得可以再切薄啲

最後甜品是三層糕加芒果汁作為是餐之完結,呢個又係師父自家製

下次會來食點貴價食材.
2011-10-17
  • 泡菜