2011-10-18
知道尖沙嘴厚福街好多新飯堂,便和朋友來試試,這間店新開張,還在試業階段,所以我們便戰戰兢兢的點餐了,點的菜主要有以下幾樣: 吞拿魚壽司 --- 新鮮,有鱼味,用上藍鰭吞拿鱼,合理價錢 鰻鱼壽司 --- 不過不失,因不是穴子吧油甘鱼腩壽司 --- 呢個好食,鱼油佈滿口中而不油膩,一點再點 三文魚壽司 --- 我冇食,朋友話唔錯可惜冇秋刀同大池鱼 到主食了: 泡菜 ---- 呢個有水準,喺好多韓式店都食唔到呢隻水準,聽講係師父親自醃製,所以底下有不知名的菜 付皮餃子 ---- 呢個又係師父自家製,出面食唔到,皮脆餡靚 燒鯖魚 ---- 同出面嗰d好唔同,好滑,有啲油份,唔會鞋口,貴啲都值银雪魚西京燒---- 雖然燒唔出皮香,但肉質尚嫩,ok 喬麥麵 ---- 爽口彈身,煮麵功夫到家,麵汁清口而不咸,夏天必食,亦係今晚最印象深刻的一道菜 蕃薯天婦羅 ----我同朋友都覺得可以再切薄啲最後甜品是三層糕加芒果汁作為是餐之完結,呢個又係師父自家製總括來講,整間店的食物都充滿廚師的個人風格,由醬油到菜式都是自家制,難得的誠意
這間店新開張,還在試業階段,所以我們便戰戰兢兢的點餐了,
點的菜主要有以下幾樣:
吞拿魚壽司 --- 新鮮,有鱼味,用上藍鰭吞拿鱼,合理價錢
鰻鱼壽司 --- 不過不失,因不是穴子吧
三文魚壽司 --- 我冇食,朋友話唔錯
可惜冇秋刀同大池鱼
到主食了:
银雪魚西京燒---- 雖然燒唔出皮香,但肉質尚嫩,ok
蕃薯天婦羅 ----我同朋友都覺得可以再切薄啲
最後甜品是三層糕加芒果汁作為是餐之完結,呢個又係師父自家製
下次會來食點貴價食材.