2021-03-08
一直對豚肉湯底以外既拉面有些抗拒🙈 不過今日同朋友去試左依間主打雞肉湯底既拉面店 - 座銀主食主打三款, 今日咁岩三個人食齊晒!! 拉面面身係偏肥仔煙韌1️⃣ 雞白湯拉面(HK$138): 齋雞肉既湯底好清淡, 雞肉味幾濃, 又好似有d 菇菌類既味道~ 湯底比我想像中既濃稠好多👍2️⃣雞白海鮮湯拉面(HK$138): 岩晒重口味既我😌除左有雞肉味, 重有濃濃海鮮味, 但又有些少偏咸 🙊3️⃣雞白湯沾面(HK$148): 其實同第一款一樣😂😂只不過轉左沾面😆😂食拉面點可以少左溏心蛋(每份HK$15)!!! 三個人都有~ 三份都咁靚🤩🤩冇過齋既情況😗😗😗而每份面都會配一塊雞肉同一塊豚肉~ 而雞肉佢真係做得好出色!!! 好嫩滑好juicy🤤而佢份炸雞都算唔錯~ 唔會太轉炸漿令人食落去好漏👍👍👍
一直對豚肉湯底以外既拉面有些抗拒🙈 不過今日同朋友去試左依
間主打雞肉湯底既拉面店 - 座銀