知道幸福Pancake來港個時已經好想去試但無奈每次經過都大排長龍最近見人龍短咗一大截就嚟一於去試試最後排了大概一個鐘終於食到!甜同鹹嘅班戟都有 份量好大即叫即製 落單後大概要等20分鐘#幸福班戟 班戟軟棉棉好鬆軟係屬於半實在半空氣感嘅個種Pancake蛋香味幾濃 配埋cream後口感和味道更好#奶茶班戟配自家製穀物 奶茶醬略甜 有淡淡嘅茶味配埋Pancake食味道啱啱好cream同原味Pancake嘅cream唔同呢款偏向奶油狀 但同樣都夠滑好食
知道幸福Pancake來港個時已經好想去試
但無奈每次經過都大排長龍
最近見人龍短咗一大截就嚟一於去試試
最後排了大概一個鐘終於食到!
甜同鹹嘅班戟都有 份量好大

配埋Pancake食味道啱啱好
cream同原味Pancake嘅cream唔同
呢款偏向奶油狀 但同樣都夠滑好食
2019-06-25 125 瀏覽
日本人氣甜品幸福Pancake首店登陸在銅鑼灣利園已有一段時間幾次經過仍然經常大排長龍。A Happy Pancake 全靠優質食材打造充滿空氣感嘅鬆軟幸福班戟。對於我咁喜歡食pancake來講係時候去潮聖啦!品牌標榜係用獨家天然製作每份班戟都係即叫即製,為了控制品質保證,大家都要耐心忍耐等候一下約等20分鐘左右吧。提拉米蘇班戟$158班戟特色是熱巧克力醬及馬斯卡彭芝士慕斯。放入囗慢慢感受到熱呼呼香濃濃醇咖啡加配空氣梳乎厘班戟簡直一流水準。不愧被譽為有「幸福感的梳乎厘班戟」

提拉米蘇班戟

提拉米蘇班戟$158
班戟特色是熱巧克力醬及馬斯卡彭芝士慕斯。

不愧被譽為有「幸福感的梳乎厘班戟」
提拉米蘇班戟
2019-06-25 75 瀏覽
同男朋友食完晚飯見唔係好夜就提議不如去食幸福pancake,因為之前諗住晏晝食,但一去到見到條隊長到冇意欲食🤣我哋今次係夜晚8:45去到,條隊都唔算好長不過都等左20分鐘左右。入到去店員就俾咗兩杯水同餐牌我哋。我哋見到有期間限定Tiramisu味pancake😍二話不說揀咗呢一個因為我超鍾意食tiramisu🥰落單嘅時候店員就提醒我哋pancake只可以落一次單,唔可以之後再加單叫pancake🤨我諗佢係怕啲人會坐太耐(畢竟出面都仲有好多人等位)然後我見到枱面有一疊問卷,我無聊拎起黎睇,見到中間寫住你是否被通知關於以下服務「有關飲用水自助服務/提供食品的時間/有關行李存放籃的信息」雖然店員都好有禮貌同埋好友善,但我真係以上嘅一個消息都冇被通知🤣男朋友叫左杯熱咖啡☕️好大隻杯🤣主角黎啦🤩🥰🥳 Pancake上面有一pat tiramisu既cream, 側邊有一大pat cream!! (200%幸福感湧現) 令一邊都有一大pat朱古力醬。另外佢仲會提供一小杯咖啡俾你可以倒落個pancake度。Pancake好香蛋味,好鬆軟。配tiramisu cream同普通cream都perfect池

男朋友叫左杯熱咖啡☕️好大隻杯🤣

Pancake好香蛋味,好鬆軟。配tiramisu cream同普通cream都perfect池😭無得輸,佢朱古力醬都幾好味不過就略嫌有啲膩。

20 分鐘 (堂食)
$100 (宵夜)
2019-06-24 134 瀏覽
Pancake with hot chocolate & homemade granola (👅7.9/10)The chocolate sauce is so sweet and a bit thick, need to drink more water.The taste of the chocolate suitable for sweet tooth as always 🤤even cover the main pancake btw still taste good, not that worse as they are chocolate 🤣Pancake with milk tea sauce & homemade granola ☕️(👅9/10)The milk tea sauce is the best👍🏻😍and perfect match with the granola and pancake and it won’t be too sweet but the sauce is too little for these three big pieces of 🥞

奶茶班㦸配自家製穀麥
but the sauce is too little for these three big pieces of 🥞.
奶茶班㦸配自家製穀麥
The homemade granola which includes some nuts, apple grains and cinnamon with the milk tea sauce are pretty good 🤩
奶茶班㦸配自家製穀麥
that’s why this flavour costs the most in A happy pancake.

💕Really recommend A happy pancake to everyone
feel free please try it and taste the happiness in 2019!😛幸せのパンケーキ
2018-10-29
30 分鐘 (堂食)
  • 奶茶班戟配自家製榖麥
  • 熱朱古力班戟配自家製穀麥
2019-06-23 56 瀏覽
已經係第二次來光顧,每次排隊差不多半小時內可入座。兩個女仔share一個最好!如果一人一份可能要未吃正餐先好,否則可能會吃唔曬。店員會先上飲品,因為每個pancake都係即叫即整要等20分鐘。留意係無得追加pancake架!所以大家點前好諗定叫幾多份。如無叫飲品,店內有fruit water自助式任full...大家可以飲住黎等。期待以久既pancake終於登場!!見到都已經feel到佢陣幸福味,pancake熱騰騰,陣陣既蛋香味,質地香軟,空氣感到爆燈,再加上冰凍既奶油/濃郁既朱古力醬配香蕉或榖麥粒/麥盧卡蜂蜜配芝士忌廉。。邪惡到呢⋯⋯唔會太甜或太漏,再配上黑啡,一絕!就係甘完成呢個幸福儀式。佢最近期既係做提拉米蘇味,希望下次再黎時佢仲有呢款!
佢最近期既係做提拉米蘇味,希望下次再黎時佢仲有呢款!
20 分鐘 (堂食)
2019-06-20 88 瀏覽
呢間應該係我食過最好味既pan cake!!!無改錯名 食落去真係覺得好幸福叫左原味 係好濃好濃既雞蛋味 同d糖漿好match, 完全無過甜既感覺反而係覺得好夾好好味 無諗過自己可以清左成份pan cake不過就係要排好耐隊..但值得既!
呢間應該係我食過最好味既pan cake!!!
無改錯名 食落去真係覺得好幸福

叫左原味 係好濃好濃既雞蛋味
同d糖漿好match, 完全無過甜既感覺
不過就係要排好耐隊..但值得既!
2019-06-20 89 瀏覽
今日想同個friend過黎食好野,就選擇咗呢間餐廳。這裡原來好像係食日式甜品的,餐廳環境挺好的,裝修精緻,座位也比較寬敞。奶茶班戟配自家製穀麥 $118奶茶醬濃郁偏甜,啡色的醬可見大量的紅茶粉末,與微微打發的忌廉及鬆軟班戟一起吃口感幼滑好細緻!表面灑上大量自家製的蘋果肉桂穀麥,脆脆又香口,整體黎講班戟個賣相好新穎特別,味道也不錯!!芝士慕絲雜野莓醬班戟($128)雜野莓醬十分濃郁而且較酸,也很開胃,配上滑滑嘅芝士慕絲便中和了酸味,味道岩岩好!味道:这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服務:服務態度好,店員臉上常有笑容。 環境ok,消費有比較親民。

奶茶班戟配自家製穀麥 $118

芝士慕絲雜野莓醬班戟($128)

味道:这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。
2019-06-17
12 分鐘 (堂食)
午餐
用餐優惠
信用卡優惠
2019-06-19 87 瀏覽
閏蜜同我慶祝生日,來左呢間食班戟,入到去發現環境很不錯,坐得舒服,都唔會太逼。餐牌都好簡潔,不過太多款想食,結果傾左好耐,決定左每人叫一款,一齊開心分享。我叫左幸福班戟,既係原味加楓蜜,味道比較淡,適合喜歡比較清淡既人食。眼見附近每張都係叫呢款,應該都幾受歡迎。閏蜜反而叫左芝士慕絲雜莓醬班戟,芝士味唔算太重,都係屬於比較清既,配埋甜甜酸酸既雜莓醬,感覺即刻豐富左好多,我同閨蜜一致認同呢款反而好食好多,始終食呢d甜食,點都係酸酸甜甜既岩胃口好多有時候食生日飯,選擇下呢d另類少少既甜食,都不失為一個好選擇thx my dear😘
閏蜜同我慶祝生日,來左呢間食班戟,
入到去發現環境很不錯,坐得舒服,都唔會太逼。

thx my dear😘
2019-06-19
慶祝紀念
生日
  • 幸福班戟
  • 芝士慕絲雜莓醬班戟
2019-06-17 106 瀏覽
在灣仔食了個較早的晚餐,行陣街又可以再食。來到唔使等位,直接安排入座。今次坐的是大大枱,大家圍著中間的花草,圍邊坐著。枱面磚好適合影相,照靚!Tiramisu pancake三大件厚厚梳乎厘pancake上面有一球cream cheese和一球cream配上濃濃的朱古力醬朱力醬十分足夠,而且唔甜的另有咖啡溶液分開上,可自行決定份量Pancake鬆軟又厚不會有未熟感覺原味pancake識食一定係食原味!原味配上一球鮮牛油cream好味!另加了一球雪糕🍦第二次來,水準一樣保持。每人限定要點一份pancake或一壺正價茶,個人認為正價茶唔抵飲,因為茶壺係迷你板本。 今次來有新發現大家不用再大排長龍了而家用個apps可以訂位太貼心了Fans們真幸福!

Tiramisu pancake
三大件厚厚梳乎厘pancake
上面有一球cream cheese
和一球cream
配上濃濃的朱古力醬
朱力醬十分足夠,而且唔甜的
另有咖啡溶液分開上,可自行決定份量
Pancake鬆軟又厚
不會有未熟感覺

原味pancake
識食一定係食原味!
原味配上一球鮮牛油cream
好味!
另加了一球雪糕🍦

今次來有新發現
大家不用再大排長龍了
而家用個apps可以訂位
太貼心了
Fans們真幸福!
2019-05-20
$140 (宵夜)
2019-06-17 94 瀏覽
素聞「幸福班㦸」(日譯: 幸せのパンケーキ) 係日本長期人氣餐廳!更被譽為吃了「有幸福感的梳乎厘班戟」雖然呢間人氣餐廳黎左香港都一段時間,但人潮都依家高企,導致我好幾次到訪都未能成功一揭佢嘅神秘面紗。之前幾次到訪每每見到人龍都會掉頭走.....對於香港人嘅排隊耐力真心感到佩服,可能年紀大了,排隊嘅動力及體力都逐漸下降本來以為無緣同幸福班戟會面,誰不知因為年假積存太多,勒令要將部份年假清空難得清閒,所以就搵下一啲人氣長龍店黎個weekday dating原以為平日應該會比較快可以入座,所以係11:30左右先黎到。點知平日都會咁多人已經排緊隊,睇黎我都真係低估左幸福班戟嘅吸引力。幸好餐廳係商場裡面,避免左日曬雨淋的辛苦,所以等候都唔會太辛苦,加上我係一個人,所以等左大約10分鐘就安排到座位。職員編配左一張長枱俾我,一張枱大約有12個座位左右,好多單人都係安排坐呢張枱,可以避免搭枱的尷尬。是次目標好清晰,入座後即時去收銀處落單,點了【熱朱古力班戟配自家製穀麥】同加$18一杯凍檸茶。坐椅底下有個籃子可以放下手袋或背囊等雜物,相當貼心。朱古力氣味香溢豐富,朱古力漿幾乎蓋過了整個班戟! wow!

坐椅底下有個籃子可以放下手袋或背囊等雜物,相當貼心。
朱古力氣味香溢豐富,朱古力漿幾乎蓋過了整個班戟! wow! 班戟輕身而又有豐富蛋香味,配上旁邊的鮮忌廉增添了與別不同的香甜感。鮮忌廉質感輕軟,甜而不膩。自家制穀麥相當有咬口,豐富了口感。

朱古力漿溫度只屬微暖,質感濃稠,配上班戟會有一重一輕的感覺。甜度不算高,但吃多了始終會感覺好膩好滯。
甚至食到一半的時候已經有一種「吃不下去」嘅感覺? 平時對朱古力超熱愛嘅我居然對眼前呢份朱古力甜品持放棄態度,實在好驚訝。
食物本身質素同味道係無問題,可能呢款班戟真係唔適合一個人獨享,下次都係搵埋朋友再食會比較好吧。
2019-06-11
40 分鐘 (堂食)
$136 (早餐)
2019-06-16 65 瀏覽
聽到係日本公司泥開的甜品店,就好想試。不過等位時間比較長,等左50分鐘左右,但係入到去就會明白點解佢值得大家等咁耐。店內廚房用大塊透明玻璃做間隔,客人可以清楚睇到廚師們非常用心制作每一份班戟,每個步驟都非常講究,排咁耐隊都值得。當然佢地GE煮食環境都好整潔,俾客人睇哂個廚房都唔怕。主角班戟方面,我朋友就點左原味,我就點左奶茶味。班戟好鬆軟,叫一份都好飽肚。個人建議怕甜GE朋友仔就點原味比較適合。
當然佢地GE煮食環境都好整潔,俾客人睇哂個廚房都唔怕。
主角班戟方面,我朋友就點左原味,我就點左奶茶味。
班戟好鬆軟,叫一份都好飽肚。
個人建議怕甜GE朋友仔就點原味比較適合。
2019-05-16
50 分鐘 (堂食)
2019-06-10 307 瀏覽
係cwb返工咁耐,次次收工嚟都大排長龍,終於等到一日收早,閒日12:30pm,大把位唔洗排😂係門口企咗十零秒就有waitress 嚟帶位,吧枱位任坐。坐底之後waitress 即刻講解水任斟、班戟即製要等幾耐等,做足問卷問嘅嘢呀!Menu選擇唔多,日本分店都去過好多次,坐底好快就決定到要食咩,簡簡單單叫個招牌菜——幸福班戟。落單時都有提醒班戟無得加單,平時排曬長龍咁,唔畀加單都好合理。可能因為無乜人,等咗5分鐘左右即刻上到,勁快👍🏻睇相都感覺到口感鬆軟,但唔係食之無味嘅空氣感,反而係介乎日式芝士蛋糕嘅軟綿綿同美式芝士蛋糕嘅入口即融之間!而且唔會有部分小店嘅外皮煙韌感,係外至內都好鬆軟,完美!食落蛋味濃郁,加埋糖霜已經好夠味;配上焦糖漿就更有層次啦!反而貌似雪糕嘅牛油有啲太甜太膩,如果唔係甜食黨,點少少好啦,千其唔好多手搽到成舊都係😂另外加咗杯飲品,開頭落單落錯咖啡,我提佢之後都即時換返紅茶,反應夠快,但如果講嘢可以慢返啲+有笑容就100分啦!紅茶畀糖其實都好正常,但又無畀茶匙,唔知到底糖係因為上錯咖啡先畀,定本來茶都會畀呢🤔另外講一講張枱嘅設計🤔呢種花紋嘅磚上,拎所有餐具都超級嘈(wa

可能因為無乜人,等咗5分鐘左右即刻上到,勁快👍🏻

另外講一講張枱嘅設計🤔呢種花紋嘅磚上,拎所有餐具都超級嘈(waiters 放嘢時都好響)個人嚟講好介意,如果可以加返枱墊就好啦😂
2019-06-09 106 瀏覽
之前係日本食過,我覺得係我食過最好食既pancake!!!! 係日本就等20-30分鐘左右,仲可以寫名登記,唔洗排隊咁悶。香港就要排足個半鐘隊,想行開都唔得......不過條癮太勁,真係好想食先排同日本唔同,依度入座後係要自己行去cashier落單比錢先,果時咁岩係日本人收銀😍 水就一樣自己針。叫左原味pancake,同日本分別不大,不過食食下有少少顆粒,d粉好似未均咁。但都好食過其他香港既pancake (including flippers...)都係翻日本食好,又唔洗排隊,又平d。

都係翻日本食好,又唔洗排隊,又平d。

2019-06-07 296 瀏覽
端午節假期銅鑼灣人頭湧湧,但入到利園3期內街人潮明顯疏落,希望幸福班戟唔會太多人等位。上到商場 2樓幸福班戟店門,遙遠的龍尾,仍然跟隨龍尾等位,但好彩30分鐘已入坐,入到店內看過餐牌,款款班戟也非常吸引。分別和友人點了“幸福班戟”、“芝士慕絲雜莓醬班戟”、“涷朱古力奶咖啡”、“甜蜜香橙茶”芝士慕絲雜莓醬班戟,有3塊濃濃芝士班戟,班戟鬆軟綿密香甜,配上酸甜的雜莓醬、香草雪糕、香滑忌廉味覺的享受,美味無窮 吃得有點膩了,喝一口香甜的橙茶,消滯解膩,是甜品好配拾,而且可自行加熱水,無限飲 友人的“幸福班戟”多了分濃濃蛋香的綿密香軟,配上甜甜的焦糖及香草雪糕,香甜綿滑盡在嘴裡溶化成美味幸福的味道配上一杯凍朱古力奶咖啡,下午茶的美點這店是自助出外取水,水機又幾特別,放了香橙及檸檬片,頓把淡然無味的水,變成酸酸甜甜的水果水,悶熱的天氣消暑的涼水女生愛吃甜,在這店沒豪華的雅坐,侍應禮貌招待,在店內裝修環境也給人舒服幸福感覺,令我現在也掛念班戟,下次再惠顧

芝士慕絲雜莓班戟

甜蜜香橙茶

幸福班戟

配上一杯凍朱古力奶咖啡,下午茶的美點

2019-06-07
30 分鐘 (堂食)
芝士慕絲雜莓班戟
甜蜜香橙茶
  • 芝士慕絲雜莓醬班戟
2019-06-06 365 瀏覽
朋友食過話要再食,呢間pancake出名好食🥞 仲出名排長龍,所以一直未試😂 幾個朋友傾住計等,估唔到依家仍然成個鐘先入到👀 幸福班戟 $108 奶茶班戟配自家制穀麥 $133 日本國產草莓配軟芝士班戟 $158黎到一試,果然質感有想像中咁鬆軟😍 原味已經好好味,另外配搭嘅口味都好夾👍🏻 我就中意奶茶味😋 香蛋味十足嘅軟綿口感、濃度剛好嘅奶茶醬,加上滑溜嘅cream,營造出較豐富嘅味道🌟 視覺上同味覺上一樣幸福💕 總評🔮推介去試試

幸福班戟 $108

奶茶班戟配自家制穀麥
奶茶班戟配自家制穀麥 $133

日本國產草莓配軟芝士班戟
日本國產草莓配軟芝士班戟 $158

總評🔮推介去試試
60 分鐘 (堂食)
奶茶班戟配自家制穀麥
日本國產草莓配軟芝士班戟