2021-05-15
🇰🇷之前聽其他人講話呢間韓燒餐廳氣氛好韓國本土,感覺上好似去咗韓國一樣,無論係擺位同埋裝修亦都同韓國相似,啲食物亦都頗高質同抵食,所以今日去到旺角就上到去試吓!🤴🏻我同朋友都嗌左大君御膳($198)。本身都有邊爐蛋,同埋牛丶豬丶雞同海鮮類揀,仲有好多種唔同韓國嘅小食同料理架之類🥩喺肉類方面都有好多唔同種類揀㗎,肥牛片、LA排骨之類味道都唔錯,而且切得好薄,燒一燒就好快熟啦。本身啲肉上面已經有少少調味料,同埋呢度事先準備咗幾款醬汁,可以按個人喜好,覺得幾好味!至於五花腩之類亦都同樣咁好味,油脂分布平均,肉類方面整體算唔錯!🥘至於小食亦都唔輸蝕,韓國年糕相當煙韌,但同樣比較辣,所以唔食得辣嘅人可能要注意下。另外水冷麵麵量比我想像中多,可能食一個面都已經飽飽地,所以建議幾個人分,啲水冷麵條幼細而且煙韌,啱晒夏天食!整體來講覺得比起好多間韓燒都更加正統同抵食!