2021-05-27
一行4人,翻屋企睇負評,就知中伏,原來負評內容差唔多,就代表全部係真實體驗,又買多個教訓!以下係個人作為一個大食怪對呢間餐廳嘅體驗,純屬個人意見。1. 扣單問題!!!放題預比人扣單,呢間扣單問題特別嚴重。點餐數量用一份份計,一行4人,第一round樣樣寫一份,來到每份4舊。正常人都會跟住呢個思路,8舊寫2份,12舊3份,如此類推。但係,無論寫1,2,3,4,5,6份,永遠來到都係1-2份,點解要用「份數」唔用「件數」?定純遂度「縮數」?當然食量細比咁小無問題,遇著個大食怪,就難免有啲唔太盡興。2. 食物質素呢個價位都遇左食物質素平平,事實都係質素平平。有醬料嘅肉全部都係醬料味,無醬料嘅肉就肉味欠奉,上到檯啲嘢食係未解凍,肉類切得偏薄,加埋嚴重同過分嘅扣單問題,無法做到質量互補,質素就見仁見智啦。3. 用餐環境整體感覺衛生,唔見有小昆蟲,但地下油淋淋,衛生情況都叫合格。問題出喺塊燒烤盤,燒烤盤尺寸有限,放大概7-8舊肉就滿曬,燒烤盤細唔係問題,但係可唔可以整多一塊?4個人咁燒,略嫌辛苦。尺寸問題此其一,燒烤盤容易燶為其二,唔知餐廳燒烤盤係唔係無上油,燒肉燒唔夠十塊,塊板就已經燶曬,食物常
以下係個人作為一個大食怪對呢間餐廳嘅體驗,純屬個人意見。
1. 扣單問題!!!
當然食量細比咁小無問題,遇著個大食怪,就難免有啲唔太盡興。
2. 食物質素
3. 用餐環境
尺寸問題此其一,燒烤盤容易燶為其二,唔知餐廳燒烤盤係唔係無上油,燒肉燒唔夠十塊,塊板就已經燶曬,食物常常沾上鑊撈。
4. 侍應態度
餐廳侍應個個都好似「唔太開心」,隔住口罩都feel到黑口黑面。尤其係金頭髮高高瘦瘦位妹妹,每次行埋來攞張入菜單都燶口燶面,唔知得罪你啲咩咁。
菜籃只有5-6片生菜,我地4個人,好快就會食曬,叫佢攞多一籃來,要求左2-3次先攞過來,仲要攞到過來又喺到黑面。
到左60分鐘就吹我地last order,到75-80分鐘左右,每3-5分鐘就提醒我地要交檯,感覺不太友善。
5. 總結
對於一個大食怪,咁扣單法+60分鐘last order,今餐淨係夠攝牙罅,如果去自助式或者唔扣單嘅,$141絕對有更好選擇,