.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🔥 𝙳𝚒𝚜𝚌𝚘𝚟𝚎𝚛𝚒𝚗𝚐 𝙸𝚗𝚍𝚘𝚗𝚎𝚜𝚒𝚊𝚗 𝙵𝚕𝚊𝚟𝚘𝚞𝚛𝚜 @ 🌟 峇里堂《👽食神大媽食印尼菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Indonesian Tiger Prawns Curry HKD 158Indonesian Roasted Chicken Leg (Nasi Ayam Panggang) with Tumeric Rice HKD 63Indonesian Fried Noodles HKD 66Kaya Toast (Roti Bakar Srikaya) HKD 40Ice Cream Cendol HKD 60.👽 呢間新派印尼餐廳,採光度好好,有種好似CAFE嘅感覺;午市時間個別餐點仲有優惠價好抵食呢。.🦐 餐牌上見到「印尼咖哩炒虎蝦」好吸引,叫黎試下。真系好正啊!上枱嘅時候連埋個煲上,保持熱辣辣。虎蝦夠大只同埋好彈牙,咖哩醬汁濃郁,帶有微微嘅辣味同滿滿嘅香料香氣。食得好過癮!.🐔 另外叫左「香濃惹味醬燒雞脾飯」,可以加錢轉姜黃飯。雞髀肉質嫩滑,配上地道嘅印尼醬料調味,真系好惹味。配上姜黃飯,飯粒香氣四溢。
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Ice Cream Cendol HKD 60

Indonesian Tiger Prawns Curry

🍜 仲有就系經典地道嘅「印尼炒麵」,面炒得超級彈牙好好咬口,帶有炒鍋香氣。炒麵醬汁香濃,微微帶有辣味,非常滿足!

Indonesian Fried Noodles

🍞 就當然要再整多份「雙色咖央多士」,咖央醬味道帶有椰香但唔過甜,同埋厚厚嘅牛油夾喺多士中間,多士口感松脆,超邪惡但好好味。

Kaya Toast

🍧 見到有招牌甜品「峇里堂街頭珍多冰冰」一定要叫個試下,大大球雪糕,配上大量椰果配料,剛剛好清一清頭先食完惹味食物嘅味蕾。

Ice Cream Cendol

😌 大大塊玻璃採光度增加真系加分不少,令整個環境CHILL左好多,野食都幾好味,有機會可以試下。

📍 尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓
Indonesian Tiger Prawns Curry
Indonesian Fried Noodles
Kaya Toast
Ice Cream Cendol
👨🏻‍🍳峇里堂 (尖沙咀)📍尖沙咀彌敦道176號The Nate 3樓 「精緻有賣相又好食的印尼菜🤤」 👍🏻🍽️峇里堂海鮮煎印尼蝦片😻正宗、香脆!!下面海鮮混蛋漿煎成,熱辣辣,再配加芽菜同青瓜,仲有甜甜地的醬汁,口感好特別,有D台灣的蚵仔煎,但無左蚵仔煎外面既煙韌感同換左海鮮🤣 👍🏻🍽️招牌巴東牛展肉飯滿滿的醬汁,好開胃🤤肉質腍身得黎又有咬口🤤 👍🏻🍽️雙色咖央多士多士好脆😻中間有塊牛油,但系食落外脆內煙韌🥹正👍🏻👍🏻👍🏻甜度剛好,不會膩。 #峇里堂 #香港印尼美食 #香港印尼菜 #尖沙咀美食 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食分享 #香港美食推介 #香港美食地圖 #hkfoodie #likesforlike #like #likexlike #instalike #liketime #hkfood #hkfoodblogger
👨🏻‍🍳峇里堂 (尖沙咀)
📍尖沙咀彌敦道176號The Nate 3樓

「精緻有賣相又好食的印尼菜🤤」

👍🏻🍽️峇里堂海鮮煎
印尼蝦片😻正宗、香脆!!

👍🏻🍽️招牌巴東牛展肉飯
滿滿的醬汁,好開胃🤤
肉質腍身得黎又有咬口🤤

👍🏻🍽️雙色咖央多士

峇里堂海鮮煎
招牌巴東牛展肉飯
2022-07-30
峇里堂海鮮煎
招牌巴東牛展肉飯
雙色咖央多士
近年香港人主打健康生活,引致三高ge食物避得救避;但系有時忍唔住想食D重口味食物。香港ge東南亞餐廳總數唔算多,主要以星馬菜系同泰國各地菜式為主。印尼菜-系試呢間之前真系「只聞樓梯響」。呢間「峇里堂」ge來頭,相信好多高手已經詳細介紹過,小弟唔再「亂拋書包」。好多人對印尼菜式或者食物,主要有以下印象:印尼沙嗲、蝦片、重甜、重辣。當然,呢次試到ge款式,自然包括岩岩提到ge感覺;不過,「峇里堂」ge印尼廚師會唔會遷就香港人,將自己ge特色「加加減減」,定系原汁原味,比我地嘗試到印尼菜原本風味。總算趁呢次的起心肝,見識一下呢間排隊名店。小弟幫襯星期六晚餐,始終比較多人;等左十幾分鐘,終於可以系選擇困難症發作後,揀左以下菜式嘗鮮:第一款送到小弟面前ge,系呢款「沙嗲豬肉配米餅」。單純作為晚餐菜式,份量唔算多,賣相唔系走精緻路線;但系味道就好深刻:-米餅炸到外皮金黃,咬落去算爽脆,唔會太硬,加埋醬汁岩岩好;好難得食道一間餐廳ge米餅系「舒服」-個切絲豬肉更令小弟驚喜。本來試到些少甜醬個陣,已經覺得好得意,因為甜味稍稍蓋過豬肉本來微鹹同微油 ge風味;但裡面再加埋沙嗲(呢間沙嗲帶少辣同少少黃姜味
印尼菜-系試呢間之前真系「只聞樓梯響」。

好多人對印尼菜式或者食物,主要有以下印象:
印尼沙嗲、蝦片、重甜、重辣。
總算趁呢次的起心肝,見識一下呢間排隊名店。

沙嗲豬肉配米餅
第一款送到小弟面前ge,系呢款「沙嗲豬肉配米餅」。

ge風味;但裡面再加埋沙嗲(呢間沙嗲帶少辣同少少黃姜味);結果成件事「微辣、帶甜、微鹹、微油」。
 「嘩,真不愧重口味
蝦醬炒通菜
差唔多食完個米餅豬肉個陣,第二道送到小弟面前ge,就系呢款炒通菜。
「炒通菜?其他餐廳都有啦」-對唔住,您真系試左先再講。
呢間選用ge通菜,比起其他餐廳ge更幼身。如果您怕食到比較硬ge部分,放心,個通菜同樣爽脆

只系通菜真系太新鮮,炒個陣出左好多水,稍微沖淡蝦醬個味道。
羊肉串燒 - 兩串
最後送到面前ge,就系呢四串羊肉串燒。
個碟串燒「完美示範」乜野叫做印尼沙嗲:本來捻住羊肉會有少少騷味,點知成個串燒淨系食到「沙嗲+甜醬+花生粉(唔肯定?) 」味道,羊肉淨番少少韌性質地,唔算難咬,真系主力食汁

試曬三款菜式,系唔系覺得好奇怪,「點解唔配埋個黃姜飯?」
查實系小弟食唔到甘多

如果想黎試呢間,記住記住記住,一定要配飯。

呢間排隊名店,環境算乾淨,服務算唔錯,但老闆加員工人數較少,整體等候試間較長(尤其周末及公眾假期),加上價錢有D小貴;可能平日下晝,或者三五知己一起幫襯ge話比較化算。
2023-09-23
10 分鐘 (堂食)
沙嗲豬肉配米餅
羊肉串燒 - 兩串
  • 米餅,通菜
2023-09-26 113 瀏覽
平時好少諗起要食印尼菜,難怪有朋友帶路,試到新野原來幾好食小店裝修幾清新,食物間格中等,人均大概一百蚊左右峇里醬炒四季豆$70印尼菜式味道都偏甜,大食妹就幾鐘意的峇里醬汁甜甜地,有點似日式的照燒汁峇里堂惹味豬肋全骨$130BBQ風味好正,豬肋骨輕輕一咬就甩到骨炭烤完少少,燶燶地食仲正印尼特色炒飯$94炒飯比港式炒飯濕潤,飯粒淋身點醬汁甜甜地,配左雜錦海鮮好味峇里。爽翠$54菠蘿汁甜甜地,溝青檸酸酸地,更開胃梳打水溝埋有少少泡泡感
平時好少諗起要食印尼菜,難怪有朋友帶路,試到新野原來幾好食
小店裝修幾清新,食物間格中等,人均大概一百蚊左右

峇里醬炒四季豆$70
印尼菜式味道都偏甜,大食妹就幾鐘意的
峇里醬汁甜甜地,有點似日式的照燒汁
峇里堂惹味豬肋全骨$130
BBQ風味好正,豬肋骨輕輕一咬就甩到骨
炭烤完少少,燶燶地食仲正
印尼特色炒飯$94
炒飯比港式炒飯濕潤,飯粒淋身點
醬汁甜甜地,配左雜錦海鮮好味
峇里。爽翠$54
菠蘿汁甜甜地,溝青檸酸酸地,更開胃
梳打水溝埋有少少泡泡感

2023-09-23 154 瀏覽
睇完最新留言本來食完就算,都唔打算再幫襯就唔嘥時間留言。不過既然店主都唔想做,就等大家知道佢哋咩料啦~食物已經不值一提,唔難食唔好食,當填飽個肚還可以。水要自己裝可以,不過問佢拎暖水佢話無熱水,我話因為媽咪要食藥所以想要杯暖水,而我又有叫嘢飲,無熱水咁啲咖啡茶點沖呀?“服務”態度真心差,根本橆服務可言,店主話因為無收加一所以無服務囉。如果平均一個人 80 蚊,尖沙咀就算唔係麥當勞都仲可以有其他選擇,再講,佢喺山林道口近佐敦多啲囉,大家可以聽店主勸,唔好去幫襯,唔洗佢覺得自己慘過做雞㗎~
2023-09-22 111 瀏覽
打左食評一段時間好似都未介紹過印尼餐廳早前睇網路紅人已經想試 餐廳走清新café風的 #良心小店 完全估唔到原店已有超過40年歷史的老店,結業後由女兒同男友將佢脫胎換骨重開~ 🧡峇里參峇醬原條煎魚 Ikan Goreng Bali $130 (+$15 珍珠香飯)魚炸到外脆魚嫩,再淋上秘製香料製成的SAMBAL(參巴醬),酸酸甜甜又香辣,成條魚好入味,真係超好味!送飯食無得輸丫! 🐄巴東牛肉 $149 (+$15 珍珠香飯)牛𦟌肉軟腍又入味,老人家食都一咬即化原來用左10種香料,包括由椰漿、沙林葉、石栗、峇拉煎同酸甜蕃茄味等製成醬汁,濃郁醬汁係爪哇煮法會偏甜~但配飯食真係perfect呀!我成兜飯食曬仲想再加飯! 🥪Roti kaya雙色咖央多士 $40見個樣好得意一黑一白就order左濃香幼滑咖央多再加邪惡的牛油都係好邪惡咖央份量有點多,所以偏甜左少少。
打左食評一段時間好似都未介紹過印尼餐廳
早前睇網路紅人已經想試
餐廳走清新café風的 #良心小店
完全估唔到原店已有超過40年歷史的老店,
結業後由女兒同男友將佢脫胎換骨重開~

(+$15 珍珠香飯)
魚炸到外脆魚嫩,
再淋上秘製香料製成的SAMBAL(參巴醬),
酸酸甜甜又香辣,
成條魚好入味,真係超好味!
送飯食無得輸丫!

🐄巴東牛肉 $149 (+$15 珍珠香飯)
牛𦟌肉軟腍又入味,老人家食都一咬即化
原來用左10種香料,
但配飯食真係perfect呀!
我成兜飯食曬仲想再加飯!

🥪Roti kaya雙色咖央多士 $40
見個樣好得意一黑一白就order左
濃香幼滑咖央多再加邪惡的牛油都係好邪惡
咖央份量有點多,所以偏甜左少少。

2023-09-19 556 瀏覽
態度差就唔好做啦 依家邊個係客呀?首先,佢哋嘅員工態度真係好差,完全冇禮貌同埋冷漠。當我哋入到去嘅時候,冇人同我哋打招呼,好似我哋唔係客人咁。而且,佢哋面對我哋嘅問題時,冇耐性同埋冇幫助性,好似我哋嘅問題係一啲麻煩咁。不但係員工態度差,佢哋嘅食物質素亦都好差。我哋嘗試咗幾款印尼菜式,但個個都令我哋大失所望。味道無味、菜式冇新鮮感同埋份量好少。最令我哋傷心嘅係,啲菜式嘅味道好似係用咗好多味精同埋人造調味料嚟製造嘅,完全冇原汁原味。除咗呢啲問題,佢哋嘅服務速度亦都好慢。我哋等咗好長時間先有人黎招呼我哋同帶我哋去座位,而且等菜嘅時間亦都好長。即使餐廳冇咁多客人,我哋嘅食物都係要等好長時間先上嚟。總括黎講,呢間印尼餐廳真係好令人失望。員工態度差、食物質素差同服務速度慢,完全冇一個合格嘅餐廳應有嘅樣貌。我真係唔會再踏入呢間餐廳,同埋亦唔會推薦俾其他人嚟試。希望佢哋可以改善服務質素同埋提升食物水平
態度差就唔好做啦 依家邊個係客呀?

2023-09-17
50 分鐘 (堂食)
2023-09-18 237 瀏覽
成日都想試,但每次出尖沙咀都會食咗第二間😂今次終於的起心奸去試,1745去到樓下,已經有人排隊等1800開門,嘩….仲以為啲人排乜,不過幸好,餐廳都算多枱都入到第一輪,雖有多枱但人手唔夠,上菜都幾耐下,仲要係上完一碟,食埋,第二碟都要等下雙色咖央多士多士勁脆,一黑一白,咖央同牛油非常夾,呢個咖央多仲係厚牛油沙爹莉莉成份魚和蝦,口感好淋身印尼特色炒飯很有鑊氣既炒飯,仲要粒粒分明而唔油膩,材料有雞肉、蝦、蛋….仲有幾塊蝦片,蝦片都好食😋蝦醬炒通菜不過不失,味道正正常常峇里堂街頭珍多冰冰呢個甜品份量都多,不建議一個人食,有雪糕、紅豆、芒果粒、珍多條、刨冰,配仲公雞碗真係打卡一流椰汁紅豆冰紅豆份量算多峇里爽翠

雙色咖央多士
多士勁脆,一黑一白,咖央同牛油非常夾,呢個咖央多仲係厚牛油

沙嗲莉莉

沙爹莉莉
成份魚和蝦,口感好淋身

蝦醬炒通菜
不過不失,味道正正常常

紅豆份量算多

峇里爽翠

2023-09-09
20 分鐘 (堂食)
沙嗲莉莉
2023-09-17 244 瀏覽
今年我朋友要飛英國讀書,一年之後先返香港。我問佢飛之前有咩特別想食。佢推薦峇里堂,話佢食過一次,想再回味。當然首選大熱嘅📍雙色咖央多士睇佢賣相就覺得好吸引!一口落去,先是香脆嘅多士,後是帶有濃郁椰香嘅咖央配上冰冰涼涼嘅塊狀牛油,特別香濃,順口。糖油混合嘅快樂,回味無窮 😋📌 雙色多士香而脆 📌 清甜咖央椰香濃 📌 塊狀牛油啖啖香📝 必食指數:8.5/10 🍚 印尼沙爹炒豬肉飯 & 巴東牛肉飯 📍印尼沙爹炒豬肉飯 🐷🍚📌 沙爹醬香甜微辣📌 豬肉軟嫩多汁油香惹味配上帶有辛香料氣息嘅金貝飯,簡直係下飯神器,絕對一流,好開胃👍🏻三下五除二,一碗飯全消 ☺️📝 必食指數:9.5/10 📍巴東牛肉飯 🐮🍚招牌果然係招牌 📌 牛肉非常軟嫩多汁,入口即化,可以用無懈可擊黎形容 👏🏻👏🏻👏🏻 📌 醬汁主打一個甜,配白飯啱啱好⚡️但比起炒豬肉,就少了一股炒油香。個人都係鐘意食印尼沙爹炒豬肉飯多 d 🤭📝 必食指數:9/10 🥬 通菜雖然擺盤有 d 凌亂,但絕對唔會影響佢嘅味道 係今日餸菜入面唯一帶辣 🌶 📍開胃好食,送飯一流📍 微辣爽脆📍 外食攝取纖維必備 ✌🏻📝 必食指數:8/10
佢推薦峇里堂,話佢食過一次,想再回味。

當然首選大熱嘅📍雙色咖央多士

📌 豬肉軟嫩多汁油香惹味
📝 必食指數:9.5/10

📍巴東牛肉飯 🐮🍚
招牌果然係招牌
⚡️但比起炒豬肉,就少了一股炒油香。
個人都係鐘意食印尼沙爹炒豬肉飯多 d 🤭
📝 必食指數:9/10

🥬 通菜
雖然擺盤有 d 凌亂,但絕對唔會影響佢嘅味道
係今日餸菜入面唯一帶辣 🌶
📍開胃好食,送飯一流
📍 微辣爽脆
巴東牛肉飯
  • 印尼沙嗲炒豬肉飯
  • 蝦醬炒通菜
  • 金貝飯
早前睇YouTube介紹,第一次黎太夜截咗人龍,食唔成,今日終於試到。好多人等位,要人齊先入得,很嚴謹,但欣賞,如果要黎食,記住約守時的朋友😂 印尼餐印象中係甜同辣,特登去印尼餐廳都係第一次,聽講連印尼姐姐都會幫襯,我諗都應該幾正宗。今次我地兩個人點咗4餸1點品2飲品:1. 雙色咖央多士本身我唔係咁鐘意咖央因為覺得好甜,但依個薄薄一層加厚厚牛油我覺得好OK,朋友覺得咖央厚啲仲好,個多士堅脆,所以都值得一次!2. 巴東牛肉大推!真係超林超好食,我估用咗牛𦟌部位,入口即融。3. 串燒 - 羊 & 魚蝦羊偏酥,但可接受,幾juicy。魚蝦果串口感偏淋,我以為會彈牙,不過未食過,唔知本身係點。醬汁淋唔均,拆出黎點比較好或者汁另上。4. 原條煎魚 好驚喜,通常炸魚我不寄厚望,因為會偏乾又冇肉,依個又做得幾好,加埋勁多嘅辣醬,好惹味,會食唔停!5. 珍多冰超班! 本身我唔食依啲嘢,因為通常重色素又甜,我睇完訪問話佢個班蘭係自己整,咁有心,所以就好想試。真係好好食,唔甜之餘配埋大樹菠蘿嘅酸尾尾,料多過冰,同我印象唔一樣,係一個超完美嘅結尾。飲品:清 . 島風食咁多新嘢,配返青瓜味清新口感嘅飲品,相當

今次我地兩個人點咗4餸1點品2飲品:

1. 雙色咖央多士

2. 巴東牛肉
大推!真係超林超好食,我估用咗牛𦟌部位,入口即融。

巴東牛肉

3. 串燒 - 羊 & 魚蝦

4. 原條煎魚

原條煎魚

5. 珍多冰

珍多冰

飲品:
清 . 島風
食咁多新嘢,配返青瓜味清新口感嘅飲品,相當唔錯。不過價錢係偏貴。

峇里 . 日落
係一杯好靚嘅飲品,亦好好飲,topping 嘅玫瑰好香。

服務:
睇OpenRice 有唔少comment 話間嘢服務態度差, 又黑面,但親身體驗後,我真心唔覺差,佢地真係好忙,因為好多客,但都keep 住有笑容,上菜唔係慢,又會留意到張檯可以清嘢。係reception 姐姐feel到做到麻目,又要收錢,又要安排入座,又要解答客人查詢,一啲都唔容易,有時忘記要笑都好諒解。
2023-09-15
巴東牛肉
原條煎魚
珍多冰
  • 峇里堂珍多公雞冰冰
2023-09-13 178 瀏覽
初嘗喺香港嘅正宗印尼菜,喺平日既一個中午,唔使排隊就可以入座。整體食物質素唔錯,環境都坐得舒服,印尼嘢原來普遍偏甜,無論啲醬定係串燒。價錢算中等。人均消費:$100-130 lunch

雞軟骨沙嗲莉莉  串燒
招牌巴東牛肉飯
峇里堂珍多公雞冰冰
人均消費:$100-130 lunch
招牌巴東牛肉飯
峇里堂珍多公雞冰冰
2023-09-10 875 瀏覽
見到峇里堂鋪天蓋地嘅宣傳,於是同朋友一齊試試,點知就中伏。我哋一行八人前後腳到,其中四人已經坐低咗。我哋兩個想入去搵佢哋,點知就俾門口呀姐截住,話未齊人唔俾入去。我哋解釋話已經有人到咗,仲有兩個人嚟緊就到。呀姐就態度惡劣地不停重複”咁你宜家未齊人吖嘛”,點都唔俾我哋入去,如果坐低就要開始計時80分鐘。我哋話你可以照樣計時,反正唔差嗰幾分鐘。最後都係好唔情願地俾我哋入去搵已經坐低咗嘅朋友。之後每一位入座嘅客人都抱怨門口呀姐好惡趕客。食物方面有好有壞。咖央多好食,巴東牛肉都好正宗。不過所有食物嘅調味都偏甜,可能印尼菜都係咁樣。但係米飯唔夠水分非常硬,咬到牙較都軟。埋單每位$100。呢個價錢喺佐敦尖沙咀算平。但有其他更好嘅選擇,起碼唔洗受人氣,同埋對個胃都健康啲。
見到峇里堂鋪天蓋地嘅宣傳,於是同朋友一齊試試,點知就中伏。

又係傳媒報道、又唔信咗啦,賴嘢!總括收咁嘅價錢大把選擇,一次就夠😤睇過傳媒報道都好想試吓,點知冇睇其他人嘅食評,結果尚未一肚氣不過冇下次囉😫話說冇得訂位、冇人聽電話、只係知星期二休息,咁今日係星期三都應該會開門,好多時有報道出咗都會人多、冇位、要等、店員做到火滾所以態度惡劣、齊人先可以入坐、上菜慢、冷氣唔夠、..,這間店就是全中!首先我來先取飛,我家少爺要遲10分鐘後才到,帶位呀嬸話要人齊才可以入內,這個冇問題也冇所謂,因為都明白唔好阻人做生意,但係呀嬸態度差叫我要企開啲唔好阻佢,吓咁你地方有限我企去邊度,當時上未到7點晚飯時間,店內有好多吉枱,真的想問下咁你可唔可以收起附近嘅枱比其他客人企?話必食的巴東牛肉好甜、甜到好似糖水、一點辣也沒有(已經take 左要辣),仲只有5件牛肉(似係用牛腱)只係夠淋✋🏻。(價錢$150實在太令人失望)加左一碗金貝飯 ,正常(但係都要$34蚊)Gado Gado 超級細碟,只有半隻蛋、半個細薯仔、椰菜、大量甜到不得了嘅醬汁及加左花生碎✋🏻。(差唔多成佰蚊)4隻雞全翼,夠熱又夠甜(又一佰蚊)一杯Bali Colada 又係甜到呢..(又成50幾蚊)雖然冇
又係傳媒報道、又唔信咗啦,賴嘢!
總括收咁嘅價錢大把選擇,一次就夠😤

加左一碗金貝飯 ,正常(但係都要$34蚊)

4隻雞全翼,夠熱又夠甜(又一佰蚊)

一杯Bali Colada 又係甜到呢..(又成50幾蚊)

雖然冇收加一服務費(可能佢都知冇乜服務)但也好貴,升糖指數一定創新高☺️

2023-09-06
2023-09-04 362 瀏覽
白飯好難食,金貝米亦唔好得好多,都好惡啃!沙律醬都唔好味!椰汁紅豆冰還可以!收銀嗰個黑起塊面,問佢嘢黑起塊面手指指,仲以為佢唔識講中文添,點知原來佢淨係收錢嘅時候先大大聲話幾多錢?都幾冇禮貌㗎 !
2023-09-03 272 瀏覽
這間餐廳午市一般都十分繁忙那天和同事想起它便去踫踫運氣幸好近入口還有一張4人枱🥹.同事來過吃一兩次大力堆薦了咖央多士和炒蜆我們便點了這兩樣和多幾款主食每樣都非常惹味~ 是可ENCORE的選擇~是非常滿足的一餐哦!!!😋.🥪 雙色咖央多士 $40多士賣相可愛吸引麵包薄脆趁熱吃更好味中間薄荷綠色的是甜甜的班蘭咖央醬至於那個鮮香的牛油不要想卡路里, 只要吃下去, 心情就更好了🫣🦪 參峇醬炒蜆 $88蜆多沒沙, 份量很足~參峇醬不太辣又甜甜的很下飯😋🍛 印尼咖喱牛腩飯 $66🍛 峇里式豬肋骨飯 $63🍛 惹味醬燒雞髀飯 $63這三個主菜都是不同風味的咖哩牛腩味道正路略嫌薯仔大舊了點可以再煮冧些個人最喜歡雞髀飯的醬較另外兩款特別~.🍖 雞肉串燒 $35 (2串)相片拍得好乾身🥴但其實它很juicy喇~醬也很好味, 如果多一點也可以用來下飯🙊☕️ Latte $17 (跟餐價)味道較普通, 感覺份量也比較少但上面的蠟筆小新很可愛😀🫖 峇里之天堂茶 $17 (跟餐價)朋友說味道不錯~喝完還再加熱水添飲呢!😂
這間餐廳午市一般都十分繁忙
那天和同事想起它便去踫踫運氣
幸好近入口還有一張4人枱🥹
同事來過吃一兩次
大力堆薦了咖央多士和炒蜆
我們便點了這兩樣和多幾款主食
每樣都非常惹味~ 是可ENCORE的選擇~
是非常滿足的一餐哦!!!😋
🥪 雙色咖央多士 $40
多士賣相可愛吸引
麵包薄脆趁熱吃更好味
中間薄荷綠色的是甜甜的班蘭咖央醬
至於那個鮮香的牛油
不要想卡路里, 只要吃下去, 心情就更好了🫣

🦪 參峇醬炒蜆 $88
蜆多沒沙, 份量很足~
參峇醬不太辣又甜甜的很下飯😋

🍛 印尼咖喱牛腩飯 $66

🍛 峇里式豬肋骨飯 $63

🍛 惹味醬燒雞髀飯 $63

這三個主菜都是不同風味的
咖哩牛腩味道正路
略嫌薯仔大舊了點可以再煮冧些
個人最喜歡雞髀飯的醬
較另外兩款特別~
🍖 雞肉串燒 $35 (2串)
相片拍得好乾身🥴
但其實它很juicy喇~
醬也很好味, 如果多一點也可以用來下飯🙊

☕️ Latte $17 (跟餐價)
味道較普通, 感覺份量也比較少
但上面的蠟筆小新很可愛😀

🫖 峇里之天堂茶 $17 (跟餐價)
朋友說味道不錯~
喝完還再加熱水添飲呢!😂
  • 雙色咖央多士