草根爸媽常說年紀大了,胃口大不如前,無法如年輕時食得多,所以近年都很少再去吃放題了。不竟價錢動郁都要二三百元,而且不少放題店質素參差,自己吃的又不多,感覺上要「回本」不易,很多時還是寧願以同樣價錢找間餐廳好好地吃一餐算了。不過人總是貪心的,間中總會想去吃一頓放題,放肆地把菜單的食物都點上一遍。早陣子聽到草根媽媽提出想吃放題,草根當然馬上為此籌謀。正因不會常去,故一定要先做好功課。免得中伏之餘,總希望吃到與價錢相乎的美食。得知銅鑼灣有一間集燒肉、海鮮、刺身於一身的放題店,預先訂位更可享有四人同行送龍蝦二食的優惠。聽上還挺吸引,就選定這間試一試。到埗後店員說只要'Like'及"Share"尚鮮的facebook post就可享有「尚鮮浜燒」海鮮拼盤一份,拼盤內有2件甲羅燒,帶子、生蝦、鮑魚、生蠔各四隻。海鮮新鮮,當中草根最愛莫過於甲羅燒及鮑魚甲羅燒上面有蟹膏及鵪鶉蛋,燒時要同時攪拌,燒至水份收乾就可以食用。味道鮮甜有驚喜,每人只有半隻真的不夠喉呢!!鮑魚燒熟後仍然十分柔軟鮮味十足生蝦、生蠔可以任點!!當然還有特意前來一試的龍蝦二食!!首先送來龍蝦刺身,食完後店員會取去頭及尾部去煮粥。炸物還

尚鮮浜燒」海鮮拼盤一份,拼盤內有2件甲羅燒,帶子、生蝦、鮑魚、生蠔各四隻。海鮮新鮮,當中草根最愛莫過於甲羅燒鮑魚
生蝦、生蠔可以任點!!
甲羅燒

當然還有特意前來一試的
龍蝦二食!!首先送來龍蝦刺身,食完後店員會取去頭及尾部去煮粥。炸物還是第一次吃,肉質爽口鮮甜不錯!
不過份量不多,一人大約兩三片
龍蝦刺身

龍蝦粥就非常普通,粥如白粥般淡味
龍蝦粥

然後店員指示我們可以用ipad點餐,所有食物都可以在ipad上選擇,好方便又環保! 落單後很多食物就相繼送上,很有效率。

燒肉當然是必點了,選擇多得令人驚訝! 點了好幾樣試試,整體還不錯,有肉味,而且燒後仍然保留不少肉汁。
燒肉

點了一上要燒的食物,當然由草根爸爸動手了。

刺身點了三文魚、甜蝦、呑拿魚、鮑片、北寄貝、松葉蟹棒及劍魚腩。質素比想像中高,當中以三文魚及鮑片最出色,前者肥美油潤,後者十分鮮甜。

同樣,
壽司味道亦很好,細細件,多食幾款也不會很易飽。特別推介三文魚籽軍艦、火炙牛施羅壽司及海之卷。三文魚籽新鮮脆身,富鹹鮮味,想不到放題也有如此質素。牛施羅油潤富肉味,肉質細嫩好吃。海之卷放上了帶子和海膽,同樣十分好吃。
壽司

由於燒烤類製作需時,所以點了一之後還是乖乖地點炸物好了,餐廳一早做好,可以即叫即食,不用苦苦等待。每次食放題必叫的
榴槤炸彈、芝士年糕、炸蠔、炸蝦都很好吃,反而餐廳獨有的炸雙皮奶則怪怪的,不合口味。
炸物

飲品可以自由到汽水櫃選取,都是一般的大路貨式。
飲品
飲品

當晚的甜品令人失望,甜品櫃中只有果凍,其他甜品是一早被人取去嗎?
果凍

最後每人有一杯
Movenpick雪糕(可選朱古力/士多啤梨/雲呢拿/紅莓),Movenpick高質人人都知,總算彌補了沒有其他甜品的小缺陷。
Movenpick雪糕

全晚送菜效率都很高,沒有漏單的情況,看來用ipad下單真的十分準確。海鮮、燒肉、刺身及炸物的質素也十分不錯,尤其肉類選擇很多。甜品是最弱的一環,要是有更多甜品選擇就更好了。不過以一至四$278的價錢而言也算合理,可以一戰!!
甲羅燒
  • Movenpick
2017-06-28 146 瀏覽
$278+10%很少選擇!係就係有個所謂海鮮拼盤,鮑魚扇貝都ok,但個幾隻蝦完全唔新鮮!餐牌選擇食咁多次放題係最少既一間!!!完全唔會再去!炸物油到死,一d都唔乾身!!個燒爐d火弱到d野食唔識熟!冷氣好細食到出汗,咁既價錢200蚊都比多佢!
2017-06-27
2017-06-27 527 瀏覽
為咗食👅,我地一家四口子👪決定要一次過食日式魚生同韓燒!係2小時內鯨吞🐳2個國家🇯🇵🇰🇷嘅菜色,又展開一個大吃大喝嘅夜上😂尚鮮日式燒肉漁市場而加推出2小時⏰放題$278,各位大大記得📞4個人早一日訂位,可免費贈送龍蝦刺身+浜燒海鮮拼盤🐟!不過提提各位食唔哂,就唔好叫太多啦!好多貧困兒童都冇得食嫁😭!首先,店員會叫大家like & share佢地嘅facebook ,再馬上送上龍蝦刺身同浜燒海鮮拼盤🐟。✅第一次食龍蝦刺身,刺身好新鮮🌊,龍蝦肉透白又有光澤!食落質感同蝦刺身差不多,份量仲好多嫁😍,仲有大家唔好整污糟個龍蝦,因為餐廳仲要幫大家用龍蝦煮粥。浜燒海鮮拼盤🐟有生蠔、帶子、鮑魚、蝦同甲羅燒。可以係食用龍蝦時開始燒海鮮,因為需時喔~最有驚喜嘅係甲羅燒同鮑魚!✅🦀甲羅燒係在蟹蓋上放上蟹膏、蟹肉同鵪鶉蛋,味道好正!好濃烈嘅蟹膏味🦀👏*記得邊攪拌邊燒*✅鮑魚就食得多,燒鮑魚就第一次。第一次就令我愛上了😍!鮑魚表面燒至帶有少少焦身,用燒的方法可以令鮑魚表面收乾水份💦,脆身!鮑魚肉質彈牙,感覺好有趣!😎✅蝦好新鮮,肉質彈牙到不得了!size都唔細嫁👀帶子同生蠔就好新鮮,但水準冇鮑魚、蝦同甲羅燒禁

✅第一次食龍蝦刺身刺身好新鮮🌊,龍蝦肉透白又有光澤!食落質感同蝦刺身差不多,份量仲好多嫁😍,仲有大家唔好整污糟個龍蝦,因為餐廳仲要幫大家用龍蝦煮粥。
龍蝦刺身

✅蝦好新鮮,肉質彈牙到不得了!size都唔細嫁👀
帶子同生蠔就好新鮮,但水準冇鮑魚、蝦同甲羅燒禁高!
浜燒海鮮拼盤

餐牌種類繁多,等我為大家介紹下有咩最值得食。

接着,先講講肉食獸🍖(我)最關心嘅特選燒肉類。
✅原味牛仔骨🐂牛肉味好濃,薄薄一片又唔會油膩,又可以燒到表面脆身,不錯!
✅韓式泡菜豬頸肉辣辣地,調味唔錯!豬肉又夠爽口🐷
✅牛胸腹肉質較結實🐃,有牛味!
❎尚鮮一口牛就好韌,有渣。。。
❎厚切牛舌變薄切😂,因為太薄,所以食落冇咩質感
其實肉就分唔到啦,不但都唔錯。
特選燒肉類

之後,到講生勾勾嘅魚生刺身。🔝全部刺身質素都好高👍,仲要係厚切魚生添!其實我唔中意食魚生🐠,所以唔好食,我係寜願寧缺勿濫,但連我都讚👏,你就知佢地有幾好食啦!
✅三文魚🐟肉質柔軟又肥美
✅鮑片鮮甜
✅劍魚腩色澤透白,唔會腥,而唔會有渣
✅甜蝦肉質鮮嫩透白,蝦肉彈牙同埋黏口
呑拿魚、北寄貝同松葉蟹棒就不過不失。
魚生刺身

再者,講下嚴選炸物。
✅榴槤炸彈有濃郁嘅榴槤香,係榴槤迷必試的!仲要係流心榴槤喔~
✅吉列蝦🍤肉質依然炸透白,高質喔👌
✅黃金炸蠔脆而不膩,蠔肉亦不會炸到太乾
✅芝士年糕🧀好煙韌,芝士帶有鹹香😝
❎炸雙皮奶太甜,有點怪怪的🤔
嚴選炸物

接着,講下壽司先。
✅火炙牛施羅壽司,🐂牛肉味好濃郁,油脂十足
✅三文魚籽軍艦,魚籽新鮮,所以鹹味十足😍魚籽咬落仲好脆身!正!
✅海之卷係放了新鮮帶子同海膽,帶子肉質軟滑,味道很不錯!
✅鹽燒蟹盛壽司🦀
壽司

最後,以龍蝦粥同Movenpick雪糕🍦作結。粥食唔出有龍蝦味呢~

龍蝦粥
2017-06-26
浜燒海鮮拼盤
特選燒肉類
魚生刺身
2017-06-27 175 瀏覽
「尚鮮浜燒」海鮮拼盤 $128只要在FB讚好同分享就送,有甲羅燒、扇貝、生蠔、鮑魚、花蟹。如果四人同行再送波士頓龍蝦1隻!甲羅燒是以半熟鵪鶉蛋漿連湯加入蟹膏,烤到一半時已經聞到很香的蟹膏味,混飯吃一流。扇貝烤到收水就可以吃啦,不沾任何醬汁,直接吃到鮮味。鮑魚每邊燒個5、6分鐘,就能吃到彈牙爽口的感覺了。各式壽司軍艦三文魚籽絕對要試!咬破魚籽的時候,鮮甜味湧出。如果想吃海贍的,就點海之卷,因為刺身沒得選!各式刺身(吞拿魚、三文魚、劍魚腩、甜蝦)也是挺新鮮的,特別是甜蝦韓式腩條、韓式肩胛梅花、黑椒雞腿肉個人比較喜歡肩胛梅花肉,花油多,烤起來比較香,雞腿肉調味也不錯。尚鮮一口牛、蒜香腸一口牛很推薦,不過烤的時間要注意一下,每邊大約30-40秒就好,先吃原味再沾烤肉汁。厚切牛舌、牛腩腹、原味牛仔骨牛舌很好吃,跟醬汁很配合,肉味濃。牛腩腹的口感肥厚而香。粒粒雪糕很令人懷念的一款特色雪糕,吃的時候要注意點,不然會吃的滿身都是。因為形狀的關係,波子汽水味吃起來很特別。
「尚鮮浜燒」海鮮拼盤(5款)
「尚鮮浜燒」海鮮拼盤 $128
如果四人同行再送波士頓龍蝦1隻!
「尚鮮浜燒」海鮮拼盤
扇貝烤到收水就可以吃啦,不沾任何醬汁,直接吃到鮮味。
鮑魚每邊燒個5、6分鐘,就能吃到彈牙爽口的感覺了。
三文魚籽軍艦、芥末八爪魚軍艦、香草三文魚沙律軍艦、海之卷
各式壽司軍艦
各式刺身
各式刺身(吞拿魚、三文魚、劍魚腩、甜蝦)
也是挺新鮮的,特別是甜蝦
韓式腩條、韓式肩胛梅花、黑椒雞腿肉
韓式腩條、韓式肩胛梅花、黑椒雞腿肉
尚鮮一口牛、蒜香腸
尚鮮一口牛、蒜香腸
厚切牛舌、牛腩腹、原味牛仔骨
牛舌很好吃,跟醬汁很配合,肉味濃。牛腩腹的口感肥厚而香。
各款道地罐裝飲品
題外話/補充資料: 座位有USB插座!想充電記得要帶線!
2017-06-20
「尚鮮浜燒」海鮮拼盤(5款)
各式刺身
各款道地罐裝飲品
2017-06-27 193 瀏覽
上次食過覺得幾抵食 所以今次又帶左另一個朋友再食過!非常日本式既裝修,好想坐bar枱同師傅吹水,仲可以睇住佢即整壽司!海鮮拼盤同上次一樣所以唔廢話啦 不過仍然有幾樣食極唔嫌第一位:羅甲燒加左味噌真係好正,而且有埋鵪鶉蛋,打均後燒會更香。第二位:扇貝大大隻扇貝,燒既時候會有好多汁出黎,連調味都唔洗就有海鮮湯既感覺。第三位:蝦唔好以為蝦咋嘛,有幾特别。特别在佢極彈牙,又多膏,好有驚喜,而且可以無限追加。牛舌切得唔算厚,但勝在燒個時易控制,況且鍾意既可以再叫。爽口唔油膩,牛香豐富。牛肩肩肉油脂分佈平均,肉汁又多,輕輕一燒就已經食得,太熟反而唔夠香。牛胸腹薄切,加上我燒得太耐,乾左不過牛味仍然濃濃的!好喜歡!牛仔骨有骨一定比較香口惹味,加上油脂較多,食落好邪惡!食唔停口!五花肉姐係咁,我知豬腩肉係好邪惡既,不過燒完既脂香係令人無可抗拒既,所以朋友食完又食再追加另外壽司方面最推介鰻魚!刺身會係三文魚,帶子比較新鮮。呢度既劍魚好似都幾好,可惜當日沽清。其他小食如中華沙律同泡菜都好開胃,唔好錯過喔!
上次食過覺得幾抵食 所以今次又帶左另一個朋友再食過!

同上次一樣所以唔廢話啦 不過仍然有幾樣食極唔嫌
羅甲燒

第一位:羅甲燒
加左味噌真係好正,而且有埋鵪鶉蛋,打均後燒會更香。

第二位:扇貝

第三位:蝦

牛胸腹
薄切,加上我燒得太耐,乾左
不過牛味仍然濃濃的!好喜歡!

牛仔骨
有骨一定比較香口惹味,加上油脂較多,食落好邪惡!食唔停口!

羅甲燒
五花肉
之前銅鑼灣謝斐道既尚鮮,有新野潮食浜燒。所以今次朋友聚會就提議黎依度食飯啦。原來四人同行會送一盤海鮮拼盤用埋浜燒的,但是必須要預早訂枱。銅鑼灣平日夜晚價錢為$278 ,其實已經相當抵食。裝修以和風設計,有六人四人及吧枱選擇。吧枱轉為一支兩人人士方便進食,個人覺得這點比較細心,而枱面亦都很寬闊絕對足夠擺放食物。店內使用平板電腦點餐的,又環保又方便。全晚亦都沒有漏單的情況。四人同行就送意個浜燒拼盤,非常豐富,有甲羅燒,龍蝦,帶子,生蠔,鮑魚,四人份量。甲羅燒外面一個都$78-$98不等,真係回本無難度。仲有燒肉,肉質都好靚,肥瘦適中,選擇多。任點生蠔,真係好正,我地叫左四輪每次十隻壽司有海膽帶子,尺寸細小,可以食多幾款不同種類,不會一下就食飽。炸物有榴連炸彈,好香口,味覺香濃,榴連人士必愛。雪糕仲有貴價movenpick每位送一杯。^_^

之前銅鑼灣謝斐道既尚鮮,有新野潮食浜燒。
所以今次朋友聚會就提議黎依度食飯啦。
原來四人同行會送一盤海鮮拼盤用埋浜燒的,
但是必須要預早訂枱。

銅鑼灣平日夜晚價錢為$278 ,
其實已經相當抵食。

裝修以和風設計,有六人四人及吧枱選擇。
吧枱轉為一支兩人人士方便進食,
個人覺得這點比較細心,
而枱面亦都很寬闊絕對足夠擺放食物。

店內使用平板電腦點餐的,又環保又方便。
全晚亦都沒有漏單的情況。

四人同行就送意個浜燒拼盤,
非常豐富,有甲羅燒,龍蝦,帶子,
生蠔,鮑魚,四人份量。

甲羅燒外面一個都$78-$98不等,
真係回本無難度。

仲有燒肉,肉質都好靚,肥瘦適中,選擇多。

任點生蠔,真係好正,我地叫左四輪每次十隻

壽司有海膽帶子,尺寸細小,
可以食多幾款不同種類,不會一下就食飽。

炸物有榴連炸彈,好香口,味覺香濃,
榴連人士必愛。

雪糕仲有貴價movenpick每位送一杯。^_^

2017-06-25 108 瀏覽
放題同燒肉都有嘅餐廳真係好吸引🤤 好想食燒海鮮於是就去cwb試試~位置都好近鬧市,岩晒shopping完就去食餐好嘅~~甜品同飲品自取,除左汽水茶個d之外,仲有好多我好鐘意嘅冬瓜茶,紅茶,水果茶系列❤️海鮮拼盤二人前 賣相望落都唔錯有蠔,鮑魚,蟹蓋,蟹腳,帶子同蝦,基本上想食嘅海鮮都齊晒,我唔客氣了。等朋友幫手燒是常識吧。。。我就食住d熟嘅先,有醉雞翼!!好正,一開波就食左幾隻打底先,後面是清酒煮蜆(都係要放落去燒)唐揚炸雞,雞翼,味道不錯,雞肉外脆內軟,都算嫩滑有肉汁~雞軟骨亦好香脆,好惹味,一食停唔到口。。。我最愛的刺身到了!有甜蝦,拖羅,三文魚,北寄貝,赤貝,蟹棒同帶子。全部都好好吃😂😂😂太愛刺身,新鮮又鮮甜!食到咁上下,燒物都食得啦yeah蝦燒焦了 不過都好甜, 帶子燒完都仲好大隻 正~~ 蟹膏同蛋一齊燒實在太好味啦,而且蟹膏都幾多。。。燒海鮮的陣勢蠔仲有小小沙, 鮑魚好厚肉, 不過要自己落返D調味會好食D... 最好吃都係蟹同帶子另外有燒肉,各款牛肉都好好食,有D預先調味,有D就可以食到牛嘅原汁原味,個人最愛牛柳粒 牛舌同牛肩肉創作壽司都是必食!! 火灸三文魚壽司正~~其實仲有
海鮮拼盤二人前 賣相望落都唔錯
等朋友幫手燒是常識吧。。。
唐揚炸雞,雞翼,味道不錯,雞肉外脆內軟,都算嫩滑有肉汁~
雞軟骨亦好香脆,好惹味,一食停唔到口。。。
我最愛的刺身到了!
食到咁上下,燒物都食得啦yeah

創作壽司都是必食!! 火灸三文魚壽司正~~

其實仲有好多款食物,不能盡錄,刺身同牛肉都值得一試~
又幾好坐,性價比高!
2017-05-31
  • 刺身
有段時間沒去吃燒肉,特地又約了朋友去「尚鮮日式燒肉漁市場」~更好的是,今次有BB凳,我仔都有得食~ 4人同行,又提早咗一星期預約,就送一個海鮮拼盤~ 好豐富!有原隻大龍蝦、蟹、甲羅燒、鮑魚、生蠔、帆立貝! 建議燒咗呢個拼盤約一半再點要燒的東西,因木盤很大,阻掟呀XDDD 龍蝦爽口、啖啖肉,不錯~燒蠔跟燒鮑魚亦很鮮甜。甲羅燒有驚喜!半熟鵪鶉蛋加蟹膏,蟹膏味濃郁,很好吃! 在等待海鮮燒熟之前,點些小吃、刺身及炸物來醫肚吧。 刺身新鮮,跟主打刺身放題的日式店有得揮! 最開心有我鍾意食嘅榮螺!!帶子都不錯,厚切的喲~ 炸物必點我最愛的芝士年糕,炸得不錯,不會過油! 小吃可點醉香雞中翼,不錯,酒糟味掌握得好,不會太苦。 吃完一輪海鮮跟小食,當然不能放過燒肉! 燒肉質素KEEP到水準,推介一口牛,JUICY,易燒,牛味濃香,正! 其他牛肉也很不錯,以這個價錢食到這質素,仲要任點,非常值! 如果想再吃海鮮,更可點生蠔同虎蝦狂食! 食得有點膩亦可吃點燒菠蘿清清味覺。亦不會忘了我的歲半仔仔最愛的燒粟米及日本蕃薯仔。 完成大餐後,還每人送上一盒movenpick雪糕,絕對是滿載而歸呀!
更好的是,今次有BB凳,我仔都有得食~

龍蝦爽口、啖啖肉,不錯~
燒蠔跟燒鮑魚亦很鮮甜。
甲羅燒有驚喜!半熟鵪鶉蛋加蟹膏,蟹膏味濃郁,很好吃!
在等待海鮮燒熟之前,點些小吃、刺身及炸物來醫肚吧。
刺身新鮮,跟主打刺身放題的日式店有得揮!
最開心有我鍾意食嘅榮螺!!
帶子都不錯,厚切的喲~

炸物必點我最愛的芝士年糕,炸得不錯,不會過油!
小吃可點醉香雞中翼,不錯,酒糟味掌握得好,不會太苦。

吃完一輪海鮮跟小食,當然不能放過燒肉!
其他牛肉也很不錯,以這個價錢食到這質素,仲要任點,非常值!
如果想再吃海鮮,更可點生蠔同虎蝦狂食!
食得有點膩亦可吃點燒菠蘿清清味覺。
亦不會忘了我的歲半仔仔最愛的燒粟米及日本蕃薯仔。

2017-06-01
  • 生蠔
  • 榮螺
  • 海鮮拼盤
2017-06-13 98 瀏覽
終於食到了!上網成日見到有人share佢地既宣傳片,個晚市燒肉海鮮放題好吸引,好豐富!於是我就約埋三五知已收工食啦! 呢間尚鮮最吸引係抵食! 每人HKD278已經可以有晚市既放題任食,仲要有「日式燒肉」!平時食日式刺身放題 或者 韓式燒肉放題較多日式燒肉+刺身既放題真係好少有 可能成本相對黎講比較高,所以278蚊就真係呢個放題真係好抵啊!加上 個時5月咁岩做緊promotion 所以如果早一日BOOK位同埋4位以上,仲會送埋海鮮拼盤同龍蝦刺身 更加抵食! 因為平時海鮮類呢D,都係要加錢upgarde先會有呢D正野食!! 坐底開始計,120分鐘既限時放題就開始了!一開波就叫左D燒肉同刺身先! 野飲就係自己出面拎order左ard5~7mins 野食就開始黎啦先黎既係BOOK位送既海鮮拼盤同龍蝦刺身我地個個都話 呢兩個真係最正,無呢兩個真係差好遠啊先講個海鮮拼盤大概有帶子、海蝦、鮑魚、蠔等等好多都係四人份量的!!未燒之前已經覺得好新鮮,鮑魚還在動呢!! 個人認為帶子、海蝦、鮑魚都唔錯,三款都好鮮甜而蠔 自己都係鐘意食新鮮生蠔多D! 再講下個龍蝦刺身我地四個人都係第一次食龍蝦刺身!口感同味道
終於食到了!
於是我就約埋三五知已收工食啦!

平時食日式刺身放題 或者 韓式燒肉放題較多
日式燒肉+刺身放題真係好少有 可能成本相對黎講比較高,所以278蚊就真係呢個放題真係好抵啊!

坐底開始計,120分鐘既限時放題就開始了!
一開波就叫左D燒肉同刺身先! 野飲就係自己出面拎
order左ard5~7mins 野食就開始黎啦
先黎既係BOOK位送既海鮮拼盤同龍蝦刺身
我地個個都話 呢兩個真係最正,無呢兩個真係差好遠啊
先講個海鮮拼盤
大概有帶子、海蝦、鮑魚、蠔等等
好多都係四人份量的!!
未燒之前已經覺得好新鮮,鮑魚還在動呢!!

個人認為帶子、海蝦、鮑魚都唔錯,三款都好鮮甜
而蠔 自己都係鐘意食新鮮生蠔多D!

再講下個龍蝦刺身
我地四個人都係第一次食龍蝦刺身!
口感同味道都幾奇妙
佢係偏爽口 口感並不濃 要沾鼓油帶出味道

食完龍蝦刺身後,餐廳會收返個龍蝦頭同尾,拎黎煲個龍蝦粥食!

除左以上兩個promotion送既拼盤之外,
仲有好多唔同款式既壽司選擇,
呢個帶子海膽壽司都唔錯 ,帶子同海膽都係我既最愛
2017-05-29
2017-05-25 208 瀏覽
今日黑雨,無咁忙,原本book咗土瓜灣食海鮮,5點幾先打嚟話無位😕😕😕唯有去第二度搵食!上網睇食評唔錯就去試下,反正一下子要book位都唔易😅Share FB短片送海鮮頭盤好吸引!海鮮好新鮮有我至愛嘅蟹蓋即燒,好味!相比之下,肉類就一般般食完呢碟肉其實已經好夠😅例牌刺身,每次都嚟足哂!讚!蝦同蠔就好新鮮,又夠大隻每樣嗌咗幾轉,好正!燒完嘅蝦好彈牙,蠔又大大隻!辣酒煮蜆,都係一般般~有燒菠蘿呀!我一條友都食咗10幾舊,夠甜又大件!埋單就送上一人一杯雪糕👍🏻278加1,其實都抵食仲食咗沙律,壽司同炸物同埋嗌咁多都嚟足哂,無漏過單呢樣真係值得一讚!👍🏻👍🏻👍🏻
今日黑雨,無咁忙,
原本book咗土瓜灣食海鮮,
5點幾先打嚟話無位😕😕😕
唯有去第二度搵食!

上網睇食評唔錯就去試下,
反正一下子要book位都唔易😅

Share FB短片送海鮮頭盤
好吸引!海鮮好新鮮
有我至愛嘅蟹蓋

即燒,好味!

相比之下,肉類就一般般
食完呢碟肉其實已經好夠😅

例牌刺身,每次都嚟足哂!讚!

蝦同蠔就好新鮮,又夠大隻
每樣嗌咗幾轉,好正!
燒完嘅蝦好彈牙,蠔又大大隻!

辣酒煮蜆,都係一般般~

有燒菠蘿呀!

我一條友都食咗10幾舊,夠甜又大件!

埋單就送上一人一杯雪糕👍🏻

278加1,其實都抵食
仲食咗沙律,壽司同炸物
同埋嗌咁多都嚟足哂,無漏過單
呢樣真係值得一讚!👍🏻👍🏻👍🏻
2017-05-23 204 瀏覽
本來book了8:45pm,朋友們7:30已到齊所以打電話到店舖看看有沒有位,店員說現在有位即上來吧!一坐下很快便有食物,刺生盤壽司種類繁多、還有燒海鮮最愛鮑魚極爽甜燒得啱啱好!正體覺得不錯
2017-05-17 234 瀏覽
以這個價錢食到日式燒肉,真係冇投訴,食物質素ok, 更加有刺身,壽司等日式食物任點,地方舒適。海鮮盆食物新鲜,鮑魚上枱時仲識郁。以後去銅鑼灣,日式放題外,現在可以有多一個好算擇!
以這個價錢食到日式燒肉,真係冇投訴,食物質素ok, 更加有刺身壽司等日式食物任點,地方舒適。海鮮盆食物新鲜,鮑魚上枱時仲識郁。以後去銅鑼灣,日式放題外,現在可以有多一個好算擇!
  • 燒蠔
有家人生日最適合去食放題。所以book左意間尚鮮。今次比較特別有浜燒+燒肉+刺身壽司,完全可以滿足不同家人口味,仲要兩小時$278任食任飲抵食。店鋪裝修以日式設計,地方夠大,有卡位。落單沒有落單紙,是用平板電腦下單,環保又方便清晰,全晚都無灟單,值得讚揚。飲品及甜點都是自取的,十分方便。四人同行like facebook 就送左個勁大浜燒拼盤。上枱時,真係好大驚喜勁豐富。有龍蝦、扇貝、鮑魚、生蠔、蝦、甲羅燒蝦好大隻,肉質彈牙,生蠔尺寸都不小,肉身都算厚肉,味道鮮甜。最特出燒龍蝦,已經切好,方便燒,口感彈口爽口,啖啖肉。刺身種類都算多,壽司細件,可以食多幾款。燒肉種類都好多,肥美可口,尺寸適中。個人特別喜愛鎮江骨同牛粒。鎮江骨坊間少有,牛粒肥瘦適中,入口即溶。肉味濃配上醬汁一齊食用,十分美味。

有家人生日最適合去食放題
所以book左意間尚鮮。
今次比較特別有浜燒+燒肉+刺身壽司
完全可以滿足不同家人口味,
仲要兩小時$278任食任飲抵食。

店鋪裝修以日式設計,地方夠大,有卡位。

落單沒有落單紙,是用平板電腦下單,
環保又方便清晰,全晚都無灟單,值得讚揚。

飲品及甜點都是自取的,十分方便。

四人同行like facebook 就送左個勁大浜燒拼盤。

上枱時,真係好大驚喜勁豐富。
有龍蝦、扇貝、鮑魚、生蠔、蝦、甲羅燒

蝦好大隻,肉質彈牙,
生蠔尺寸都不小,肉身都算厚肉,味道鮮甜。

最特出燒龍蝦,已經切好,方便燒,
口感彈口爽口,啖啖肉。

刺身種類都算多,壽司細件,可以食多幾款。

燒肉種類都好多,肥美可口,尺寸適中。
個人特別喜愛鎮江骨同牛粒。
鎮江骨坊間少有,牛粒肥瘦適中,入口即溶。
肉味濃配上醬汁一齊食用,十分美味。

2017-05-06 295 瀏覽
雖然這個價錢於日式放題而言稱不上便宜,但是很抵食,特別推介晚市更有浜燒海鮮!四人吃飯便送上鮮海鮮盤,原條有肉地龍蝦一隻,少不得的帆立貝和生蠔,走不甩的鮑魚,及驚喜最愛的甲羅!!!全部海鮮都十分新鮮、鮮甜,毫不覺腥味!不過要注意的絕對是火候和時間的控制,鮮甜才可得以完整保留。跟我平常的浜燒一樣,龍蝦肉質彈牙嫩滑,甲羅雖然偏甜但亦交足料,生蠔洗得乾淨大隻,鮑魚真係好活生生都大隻,帆立貝是真的好大隻,建議加上清酒一齊燒,鮮味倍增。當然亦地道叫上一些炸物,中規中矩吧!不多粉亦不老,最推介是炸雞翼,真的忍不住叫了幾隻又幾隻,很大隻很juicy!!!另外榴連炸彈十分過癮,很香的榴連流心,很點味!海膽壽司則是正正常常,沒什麼特別。那天不是很想吃肉類,所以沒怎麼叫肉。至於雪糕真的令人很驚喜,除了有韓國的粒粒雪糕(重拾童年回憶哈哈),還有movenpick! 我選的口味是很推介!粒粒雪糕呢,喜歡酸酸甜甜果味的可以選rainbow彩虹口味(有點似是波子汽水),喜歡creamy的必選曲奇味道!movenpick是雪糕界的愛馬仕,隨意一口味基本不出錯,較推介panna cotta口感十分特別亦很清新!記得留肚

至於雪糕真的令人很驚喜,除了有韓國的粒粒雪糕(重拾童年回憶哈哈),還有movenpick! 我選的口味是很推介!粒粒雪糕呢,喜歡酸酸甜甜果味的可以選rainbow彩虹口味(有點似是波子汽水),喜歡creamy的必選曲奇味道!movenpick是雪糕界的愛馬仕,隨意一口味基本不出錯,較推介panna cotta口感十分特別亦很清新!記得留肚吃甜品,真的不錯。
海鮮做得相對出色,服務亦不錯,位置佳,價錢真的可以接受!

2017-05-06 426 瀏覽
尚鮮晚市放題主打海鮮呢道可以用電子手帳落單 勁方便!預先訂座 每位會送一份浜燒拼盤🍴四人同行還有一隻額外的波士頓龍蝦 認真抵食👍🏻鮮鮑和蟹噌甲羅燒更是亮點😍先將佢搞匀再燒熟燒好左勁靚 真係令人垂涎欲滴!味道非常鮮甜可口 值回票價海鮮款式好多 扇貝 鮑魚 蠔 全部都幾高質素而且好新鮮 又大隻燒龍蝦平時比較少 所以我好享受自己落手落腳燒 加d酒同鹽簡簡單單已經好正除了燒海鮮還有日式燒肉同炸物刺身放題🤘🏻肉類種類唔多 比海鮮略為失色不過牛肩肉幾香 唔錯呢道既甜品係埋左單先比有movenpick 好開心星期四黎 每位只係$278加一限時2小時尚算合理

尚鮮晚市放題主打海鮮
呢道可以用電子手帳落單 勁方便!

預先訂座 每位會送一份浜燒拼盤🍴

四人同行還有一隻額外的波士頓龍蝦 認真抵食👍🏻
鮮鮑和蟹噌甲羅燒更是亮點😍

先將佢搞匀再燒熟

燒好左勁靚 真係令人垂涎欲滴!
味道非常鮮甜可口 值回票價

海鮮款式好多 扇貝 鮑魚 蠔 全部都幾高質素