2017-06-27 193 瀏覽
上次食過覺得幾抵食 所以今次又帶左另一個朋友再食過!非常日本式既裝修,好想坐bar枱同師傅吹水,仲可以睇住佢即整壽司!海鮮拼盤同上次一樣所以唔廢話啦 不過仍然有幾樣食極唔嫌第一位:羅甲燒加左味噌真係好正,而且有埋鵪鶉蛋,打均後燒會更香。第二位:扇貝大大隻扇貝,燒既時候會有好多汁出黎,連調味都唔洗就有海鮮湯既感覺。第三位:蝦唔好以為蝦咋嘛,有幾特别。特别在佢極彈牙,又多膏,好有驚喜,而且可以無限追加。牛舌切得唔算厚,但勝在燒個時易控制,況且鍾意既可以再叫。爽口唔油膩,牛香豐富。牛肩肩肉油脂分佈平均,肉汁又多,輕輕一燒就已經食得,太熟反而唔夠香。牛胸腹薄切,加上我燒得太耐,乾左不過牛味仍然濃濃的!好喜歡!牛仔骨有骨一定比較香口惹味,加上油脂較多,食落好邪惡!食唔停口!五花肉姐係咁,我知豬腩肉係好邪惡既,不過燒完既脂香係令人無可抗拒既,所以朋友食完又食再追加另外壽司方面最推介鰻魚!刺身會係三文魚,帶子比較新鮮。呢度既劍魚好似都幾好,可惜當日沽清。其他小食如中華沙律同泡菜都好開胃,唔好錯過喔!
上次食過覺得幾抵食 所以今次又帶左另一個朋友再食過!

同上次一樣所以唔廢話啦 不過仍然有幾樣食極唔嫌
羅甲燒

第一位:羅甲燒
加左味噌真係好正,而且有埋鵪鶉蛋,打均後燒會更香。

第二位:扇貝

第三位:蝦

牛胸腹
薄切,加上我燒得太耐,乾左
不過牛味仍然濃濃的!好喜歡!

牛仔骨
有骨一定比較香口惹味,加上油脂較多,食落好邪惡!食唔停口!

羅甲燒