2017-07-28 312 瀏覽
朋友搵到呢間新放題,見到有海鮮拼盤好吸引,四個人以上仲有龍蝦刺身送見價錢五貴 (平日$278加一),所以就決定去食順便興祝一下大家都搵到工間餐廳得兩個時間選擇,分別係6:15~8:15/8:45~10:45,見後者好似太晏,所以就揀左前者 (提提大家佢計時唔係計兩個鐘,當你七點去到淨係可以食到八點三) 由於我地食六點三加上係平日,所以計埋我地得五枱人都冇。一坐低侍應就好好咁教點用ipad點餐同送上海鮮拼盤同龍蝦刺身拼盤賣相非常吸引尤其是個甲羅燒鮑魚好新鮮仲識得陏龍蝦刺身亦都好爽口食完刺身之後店員會幫你拎個龍蝦殼去煲粥。食物種類繁多,有各種燒肉海鮮,炸物,魚生,壽司,沙律,飲品,甜品。除左甜品質素比較遜色之外其他野食都真系絕對五伏而且冇漏過單,送野食嘅速度都好快真心推介呀!

拼盤賣相非常吸引尤其是個甲羅燒
鮑魚好新鮮仲識得陏
龍蝦刺身亦都好爽口
食完刺身之後店員會幫你拎個龍蝦殼去煲粥。
而且冇漏過單,送野食嘅速度都好快
真心推介呀!
2017-07-27
  • 龍蝦刺身
  • 海鮮拼盤
2017-07-26 316 瀏覽
7月之星生日飯我揀了有得自己燒又有刺身壽司既尚鮮4個人可以食燒海鮮仲有龍蝦2食諗起都正,最緊要價錢實惠都要錫住朋友仔荷包既見到呢個海鮮盤非常興奮 有鮑魚、帶子、生蠔、甲羅燒、大蝦 每樣食材都好新鮮好大隻 另外龍蝦二食是龍蝦刺身及最後的龍蝦粥 龍蝦刺身份量都不少肉質清甜最後吃的龍蝦粥味道非常鮮,雖然要自己拆殼,但有啖啖龍蝦肉一開爐,當然要燒我最喜歡的帶子及鮑魚。海鮮本身沒有調味燒好之後微微洒點七味粉已經好正牆身掛了幅牛牛圖不同部位一目了然我們點了牛小排也有點豬腩肉什麼的我最欣賞的是: 雖然是放題任食自己燒但出碟的食物都排放整齊不會見到過份急凍或混亂的擺盤胃口也大開,也是我喜歡尚鮮的原因之一燒蠔除了海鮮盤有之後,還可以獨立點,我們前前後後點了20多隻,我一個人都吃了10隻8隻。 生蠔頗大,燒熟之後是小了一圈,但仍然非常非常非常鮮, 帶海水的微咸,正到痺! 另一樣煮蜆也非常令人意外因為是大蜆,不是豆鼓般的小蜆肉質彈而甜清酒味極香濃另一款帶辣的其實不算辣,可更辣一點刺身選擇不算多,但勝在都是我喜歡吃的, 甜蝦我最愛,又甜又黏的味道,我喜歡! 壽司最特別是這款卷物,中間卷了炸蝦,香口又開胃。 走
7月之星生日飯
我揀了有得自己燒又有刺身壽司既尚鮮
4個人可以食燒海鮮仲有龍蝦2食
諗起都正,最緊要價錢實惠
都要錫住朋友仔荷包既

見到呢個海鮮盤非常興奮
有鮑魚、帶子、生蠔、甲羅燒、大蝦
每樣食材都好新鮮好大隻

另外龍蝦二食是龍蝦刺身及最後的龍蝦粥

龍蝦刺身份量都不少
肉質清甜
最後吃的龍蝦粥味道非常鮮,雖然要自己拆殼,但有啖啖龍蝦肉

一開爐,當然要燒我最喜歡的帶子及鮑魚。

海鮮本身沒有調味
燒好之後微微洒點七味粉已經好正

牆身掛了幅牛牛圖
不同部位一目了然

我們點了牛小排也有點豬腩肉什麼的
我最欣賞的是: 雖然是放題任食自己燒
但出碟的食物都排放整齊
不會見到過份急凍或混亂的擺盤
胃口也大開,也是我喜歡尚鮮的原因之一

另一樣煮蜆也非常令人意外
因為是大蜆,不是豆鼓般的小蜆
肉質彈而甜
清酒味極香濃
另一款帶辣的其實不算辣,可更辣一點

壽司最特別是這款卷物,中間卷了炸蝦,香口又開胃。

走時店內的人不多,環境其實不錯,客滿時很有氣氛。
最正1個人來其實坐吧台好像另有一番味道。
開心又滿足的生日飯!
2017-07-24 254 瀏覽
好耐都冇約妹妹食飯,今天剛好女兒訂左謝斐道的燒肉放題,名叫尚鮮燒肉漁市場,女兒同朋友去食過,話食品豐富好味又好底食,所以約埋一齊去食,記得妹妹是休星期三的,就叫埋她一齊去食,聚一聚傾下計。浜燒海鮮:每人一份海鮮,有:蠔、鮑魚、蟹、大扇貝、大蝦和甲羅燒。海鮮很新鮮,味道鮮甜!鮑魚大隻又爽口!女兒提前訂位,而且我們也超過四個人,所以有龍蝦刺身送,龍蝦其他部位之後就會拎去煲粥。龍蝦刺身非常爽口鮮甜!龍蝦粥又鮮美又綿,十分美味!我們六人還有成板海膽送,入口即溶,鮮甜無比。除了海鮮,還有多款肉類:豬肉、牛肉、雞翼都很入味。刺身拼盤:當然還有我的至愛,肥美的三文魚、鮮甜的甜蝦、爽口的北寄貝等,其他刺身都很新鮮!炸蝦、炸蠔也很美味!酥脆可口!甜品的粒粒雪糕和MOVENPICK,,每人可選其一。任飲任食太多美味的款式,一次食吾曬,下次再來吧!

鮑魚大隻又爽口!
我們六人還有成板海膽送,入口即溶,鮮甜無比。

除了海鮮,還有多款肉類:豬肉、牛肉、雞翼都很入味。

炸蝦、炸蠔也很美味!酥脆可口!
甜品的粒粒雪糕和MOVENPICK,,每人可選其一。
任飲任食太多美味的款式,一次食吾曬,下次再來吧!
2017-07-12
  • 龍蝦刺身
  • 刺身
  • 海鮮
2017-07-23 244 瀏覽
吃得放題太多,你漸漸覺得要學會選擇。要留點quota吃點值得吃的東西。這次吃尚鮮,我也花了點時間考慮要不要去,但是晚市的燒肉海鮮放題實在太吸引了! 尚鮮的燒肉放題不只提供燒肉和刺身放題,還送你浜鮮海鮮,相當豐富,而價錢上每人大概$300 ,質素不差,也拍得住外面的浜鮮市場。 海鮮拼盤有大蝦、鮑魚、帆立貝,質素不錯,又夠大隻,錯在不太會燒,而店員又未能及時協助,搞到海鮮有點燒焦。 刺身上基本款式也有,要滿足一下也是沒有問題的。 海鮮拼盤有大蝦、鮑魚、帆立貝、生蠔、甲羅燒。質素不錯,又夠大隻,錯在不太會燒,而店員又未能及時協助,搞到海鮮有點燒焦。額外加的龍蝦刺身,口感爽甜鮮味,在放題餐廳實在相當少見的。剩下的龍蝦肉會用來煲粥,雖然算不上又很多龍蝦肉,但是粥底非常美味!比起刺身,燒肉有更多的選擇,牛肉有點韌度但不失牛味,食牛獸的朋友在尚鮮可以得到滿足的一頓了! 尚鮮日式燒肉漁市場 銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓

額外加的龍蝦刺身,口感爽甜鮮味,在放題餐廳實在相當少見的。

尚鮮日式燒肉漁市場
 銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
2017-07-18 9963 瀏覽
我本人就最鍾意食 燒肉同埋浜燒海鮮, 難得今日好胃口約埋朋友嚟食 個放題先可以 勁食 先夠盡興夠開心平日一至四嚟食就最抵嘞278蚊可以食足兩個鐘。不過星期五六日同假期前夕都係加多20蚊啫👍👍呢度嘅裝修 都幾有心思 感覺都似喺日本 食燒肉嘅餐廳裝修格局。 每枱都會有一份 海鮮拼盤送畀你㗎, 一坐低侍應就放咗落嚟啦睇見都覺得超級吸引, 鮑魚,大石蠔,蟹,甲羅燒,大扇貝,大蝦淨係攞嚟影相都呃唔少like.😂😂😂已經忍唔住啦啦聲放落去燒啦~ 除咗甲羅燒最快可以燒起,一開始乾身就食得架啦。其他嘅貝殼類海鮮都要燒一陣個鮑魚燒完都仲好大隻, 其實鮑魚就本身冇乜味道係食去夠矜貴同埋煙韌嘅口感, 依家燒完有啲燶邊嘅味道, 更加香口惹味我哋自己就另外再點左八爪魚,蝦同埋蠔。呢哋海鮮就係任點嘅, 食完一輪q彈嘅 下同美味嘅號之後我哋開始再攻 燒肉啦點解自己最鍾意食嘅幾款牛 西冷牛 牛仔骨 牛舌 牛肉片 豬就一定要點 五花腩 豬大腸 豬頸肉喇呢幾款簡直次次去親燒肉店 都必食的。佢哋呢度嘅燒肉 都好嫩嫩,不錯呀!食咗咁多肉同海鮮 都要點返少少沙律清下啲味覺, 如果唔係真係會好漏㗎不過呢度刺身就唔係好多款基本嘅都

平日一至四嚟食就最抵嘞278蚊可以食足兩個鐘。
不過星期五六日同假期前夕都係加多20蚊啫👍👍

鮑魚,大石蠔,蟹,甲羅燒,大扇貝,大蝦
淨係攞嚟影相都呃唔少like.😂😂😂

已經忍唔住啦啦聲放落去燒啦~
除咗甲羅燒最快可以燒起,一開始乾身就食得架啦。
其他嘅貝殼類海鮮都要燒一陣

我哋自己就另外再點左八爪魚,蝦同埋蠔。

點解自己最鍾意食嘅幾款牛 西冷牛 牛仔骨 牛舌 牛肉片
豬就一定要點 五花腩 豬大腸 豬頸肉喇
呢幾款簡直次次去親燒肉店 都必食的。
佢哋呢度嘅燒肉 都好嫩嫩,不錯呀!

不過呢度刺身就唔係好多款基本嘅都有既, 勝在夠新鮮冰凍。
其實我哋兩個女仔食咗两轉海鮮, 一轉燒肉 同一轉刺身之後, 已經在冇能力食落去啦

埋單嘅時候就會有雪糕送㗎啦 ,我發覺呢期好多燒肉店都有送呢一款雪糕做推廣。
呢個係雲呢拿,朱古力同士多啤梨 都係覺得雲呢拿最好味

飲品方面都有好多款不含酒精飲品任你飲
如果想飲酒精就要另外special order喇😁
2017-07-17 373 瀏覽
星期五8時半入座,成人每位$298。入座後店員才問有沒有小朋友,同行有一位9歲小朋友,可惜店家表示身高於140cm就當成人收費。最終胃量很小的小朋友收了成人價。4人訂枱送上新鮮龍蝦刺生上枱時龍蝦觸鬚仍然會動。然後送上海鮮拼盤有生蠔,海蝦,帶子,甲羅燒,活鮑魚。全部都十分新鮮。店舖油煙味不重,枱面有上手的食物碎,碗筷洗得不乾淨,肉類種類不多,但肉質不錯。用餐90mins,即使有很多吉枱,仍然要你準時交枱。總括而言,試一次就夠。
星期五8時半入座,成人每位$298。

4人訂枱送上新鮮龍蝦刺生

上枱時龍蝦觸鬚仍然會動。

然後送上海鮮拼盤

有生蠔,海蝦,帶子,甲羅燒,活鮑魚。
全部都十分新鮮。

店舖油煙味不重,
枱面有上手的食物碎,
碗筷洗得不乾淨,
肉類種類不多,但肉質不錯。
用餐90mins,即使有很多吉枱,仍然要你準時交枱。

總括而言,試一次就夠。
放題任食刺身就見得多, 但同場有日式燒肉放題,又有浜燒海鮮真係好少見。🙈 而座落於銅鑼灣的「尚鮮燒肉漁市場」(下稱「尚鮮」), 就可以一次過滿足三個願望啦~😼 餐廳以日式居酒屋的裝潢為主題,🇯🇵 除吧檯、長檯和獨立卡位外, 更設有和室榻榻米的獨立房間, 同行滿10人即可預訂, 適合一大班朋友一起談笑風生,大快朵頤~😏 每個烤爐上都設有獨立抽氣系統, 像韓式燒烤店一樣, 比一般的抽風系統好得多, 就唔怕食完一身燒烤味啦!😁👍🏻 價錢方面, 星期一至四:成人$278/位,小童/長者$178/位。 星期五、六、日及公眾假期前夕: $298/位,小童/長者$178/位,另收加一服務費, 以有日式料理,有燒肉,又有海鮮來說都算合理~😏 值得一讚的是「尚鮮」採用電子餐牌, 以平板電腦落單,食物種類一目了然,更易選擇,連沽清的食品都可清楚看到, 送餐也非常快捷。 食物方面,種類都算多~ 先介紹主打-浜燒海鮮, 每枱均有一客浜燒海鮮拼盤, 4人同行還額外加送波士頓龍蝦刺身,好抵呀!👏🏻 海鮮拼盤的份量是按人頭計的, 而款式則以店家當日有咩新鮮海鮮而定。 我們三人份量便有生蠔、鮑魚、帆立貝和虎蝦
放題任食刺身就見得多,
但同場有日式燒肉放題,又有浜燒海鮮真係好少見。🙈
而座落於銅鑼灣的「尚鮮燒肉漁市場」(下稱「尚鮮」),
就可以一次過滿足三個願望啦~😼
餐廳以日式居酒屋的裝潢為主題,🇯🇵
除吧檯、長檯和獨立卡位外,
更設有和室榻榻米的獨立房間,
同行滿10人即可預訂,
適合一大班朋友一起談笑風生,大快朵頤~😏
每個烤爐上都設有獨立抽氣系統,
像韓式燒烤店一樣,
比一般的抽風系統好得多,
就唔怕食完一身燒烤味啦!😁👍🏻

價錢方面,
星期一至四:成人$278/位,小童/長者$178/位。
以有日式料理,有燒肉,又有海鮮來說都算合理~😏
值得一讚的是「尚鮮」採用電子餐牌,
送餐也非常快捷。

食物方面,種類都算多~
先介紹主打-浜燒海鮮,
每枱均有一客浜燒海鮮拼盤,
4人同行還額外加送波士頓龍蝦刺身,好抵呀!👏🏻
海鮮拼盤的份量是按人頭計的,
而款式則以店家當日有咩新鮮海鮮而定。
我們三人份量便有生蠔、鮑魚、帆立貝和虎蝦各一,一客甲羅燒,一隻花蟹,
材料很豐富~😍
浜燒海鮮
帆立貝都算新鮮,厚肉彈牙,不錯吃!😋
帆立貝
最欣賞的是大大隻的活飽魚,
放到烤爐時仲識郁,十分新鮮~😍
肥美厚肉,肉質爽口彈牙,正!
飽魚
甲羅燒是指日本燒烤名物-燒蟹蓋,🦀
蟹蓋除了蟹膏外,
還加了蟹柳、蟹籽、鵪鶉蛋和蔥等配料,
燒製時需自行將材料拌勻,入口帶蟹膏香,
吃起來層次感豐富,蟹味又濃郁,
可惜三人只有一客,有點不夠share呢!🙈
甲羅燒
生蠔大大隻,燒完之後仍然保持其鮮味,
而且可以隨後還可免費添吃,好抵食呀!😻👍🏻
生蠔
虎蝦蝦肉肉質結實,爽口彈牙,
且是可免費添吃,一定要番點!👍🏻😏
虎蝦
雖然是原隻花蟹,但作為燒烤卻有點遜色,
要把花蟹燒至熟透,水份會流失過多,
所以蟹肉會比較dry。🙁
原隻花蟹
如果海鮮食得唔夠喉,
亦可額外加錢追加海鮮如鮑魚、帆立貝和其他較為矜貴的肉類,價格合理,都算是不錯的選擇。🙈

除浜燒海鮮外,
其他食物可分為10個類別-特選燒肉類、燒烤類、尚鮮刺身壽司🍣、卷物、小食、嚴選炸物、冷盤熟食和酒類及單點食品。

尚鮮刺身方面,
常見的刺身如三文魚、吞拿魚、八爪魚、帶子、北寄貝、希靈魚、榮螺、甜蝦、松葉蟹棒、帶子等都有,
其中的三文魚尤其新鮮肥美。👍🏻
尚鮮刺身
冷盤熟食方面,
我們點了芝麻八爪魚和蟹籽沙律,
蟹籽沙律水準一般,
進口貨芝麻八爪魚則是香甜爽口,不錯!😆
蟹籽沙律
芝麻八爪魚
特選燒肉類方面,
選擇都算多,質素也不錯。
其中最為推薦的是厚切牛舌、炭燒牛仔骨、尚鮮一口牛和蜜汁雞中翼,
特選燒肉類
厚切牛舌雖不是我想像中的厚切,
但勝在軟嫩多汁,不錯吃!😙
厚切牛舌
炭燒牛仔骨是「尚鮮」眾多類牛肉中最瘦的,
🐮牛肉味又突出,值得一試!😁

一口牛食得方便之餘,口感十足,
而且充滿牛肉脂香,
不過記得注意的是千萬不要把牛肉粒燒得過老,
再好質素的牛肉粒熟過頭都會變得難食!🙈🙊

拆成單骨的雞中翼可見到店家的用心,
方便食客食用之餘,更可省掉許多燒烤時間~😉

其他燒烤類中,
最有信心保證的是一口甜薯🍠,
口感軟糯,入口軟綿幼滑,味道香甜~
真的沒誇張,我們起碼點了40粒呢!🙈😂
而店家自家獨立包裝的蒜香金菇,牛油粟米粒味道也是相當不錯。👍🏻
最令我失望的是清酒煮蜆,
原個錫紙兜放上燒烤爐燒,
可惜沒有一隻煮得熟,全部開不了口。😤😫

炸物方面,
芝士年糕和榴槤炸彈都是小編每次放題必吃之物~
芝士年糕, 榴槤炸彈
芝士年糕一口開微脆的外皮,
🧀軟綿的芝士便緩緩地流出來,
芝士入口綿滑,味道香濃。
榴槤炸彈香脆外皮內藏着滿滿的榴槤蓉,
榴槤味濃郁!😌

飲品和甜品方面,
款式雖不多,但汽水和紙包飲品都是任飲的,
酒精類則要額外收費。
飲品
飲品櫃旁邊設有一個甜品櫃供食客自行選取各款迷你甜品🍮,
每人更可在用餐後均享用Movenpick雪糕一杯,
值得加分!
生蠔
虎蝦
Movenpick雪糕
2017-07-15 232 瀏覽
同事生日, 壽星女中意食日式燒肉, 又想多款式選擇, 第一時間諗到"尚鮮"食放題。大半年冇黎, 原來呢度多左個新優惠, 提前一日預訂, 四人同行可獲送龍蝦刺身兩食, 同埋浜燒海鮮拼盤。幸好我早有準備提前BOOK位, 享用到呢個優惠。入到餐廳發現人流比大半年前黎差好遠, 平日晚餐廳內已經坐滿九成, 果然呢個優惠吸引到唔少人前黎一試。入座起計2小時任飲任食, 飲品同甜品都係自助形式自取, 飲品以罐裝果汁同汽水為主。浜燒海鮮拼盤以人頭份量計算, 有虎蝦、甲羅燒、蠔、帶子同埋鮑魚。每款海鮮都很新鮮, 完全沒有腥味。甲羅燒 - 燒之前將蟹蓋上配料攪拌, 燒後, 蟹膏味很濃郁, 味道唔會太鹹鮑魚大大隻 - 超級鮮甜、爽口彈牙帶子沒有加任何調味同樣都有鮮味不過虎蝦雖然大隻, 但間中有幾隻都唔太新鮮, 蝦肉痴住D殼, 沒有彈牙鮮甜味浜燒海鮮拼盤只限一次性ORDER, 但任食中還有好幾款海鮮可以無限再加六人以上仲有刺身船同埋馬糞海膽~海瞻入口即溶, 沒有腥臭味, 鮮甜至於刺身船, 其實唔夠六人, 都可以任點刺身, 款式大致都係一樣, 不過刺身船上的刺身比起任點的質素高一點~三文魚為厚切, 帶點魚油味;

每款海鮮都很新鮮, 完全沒有腥味。

鮑魚大大隻 - 超級鮮甜、爽口彈牙

帶子沒有加任何調味同樣都有鮮味

六人以上仲有刺身船同埋馬糞海膽~

海瞻入口即溶, 沒有腥臭味, 鮮甜

三文魚為厚切, 帶點魚油味; 八爪魚為薄切, 反而減少了煙韌口感; 希靈魚既甜味很出; 螺肉爽得黎又唔會難咬開。

四人同行所送的龍蝦刺身以冰墊底, 不過就算我地同行有六人, 龍蝦刺身都是一樣只有一隻, 龍蝦肉已被去殼, 入口帶少少爽口感, 仲有微微既甜味。

店員提示我地食刺身後唔好掉, 還需保留冰上既龍蝦殼, 因為另一款兩食的就是以呢隻蝦殼去煮粥。

呢度既任點任食, 都以IPAD自行落單, 所以唔洗擔心係落order過程中會有錯漏, 食物算黎得幾快。

除左主打既燒肉, 豬、牛、雞外, 仲有海鮮、冷盤、炸物、刺身壽司、蔬菜等等....款式都幾多

肉類都很新鮮, 唔係雪左好耐表面有雪氣果種, 當中我地最中意食原味牛舌同埋蜜汁雞翼。

雞翼被切成單骨, 方便食用, 而且醃得很入味, 我地encorn左好多round tim....

丸類既芝士丸都值得一試, 咬開時, 半溶芝士已經流出

我地再額外order 刺身同埋壽司, 質素雖不比刺身船為高, 但亦唔會差~

至於壽司我地就叫左個火炙三文魚壽司, 咁岩係腩位, 魚油味非常豐富!

蔬菜類除左order左d 菇, 仲order左粟米同金菇, 兩款都以鋁包好, 更加入好調味料。

接近尾聲, 店員送上龍蝦粥, 有點稀, 味道較淡...其實冇咩龍蝦味, 算係清清地食碗粥清下腸胃

最後, 每人可揀一杯粒粒冰/MOVENPICK雪糕tim....

整體黎講, 愈多人一齊黎, 試既款式就更加多, 預早book檯, 每人三百蚊左右就可以食埋浜燒海鮮, 龍蝦、鮑魚貴價既都可以食到, 真係好易回本~
晏畫黎左呢度食放題! 好!失!望!簡直要用10個黎形容款式/食物:燒既食物比較多, 都幾新鮮! 但熟食真係好少, 炸物好硬, 如果唔係好*好*炸物的話, 大可唔試! sushi 既選擇又係好好好少!!不多過10款。有d 妟畫無得叫既, menu又有得俾你選擇, 之後同先你講話無! 其實本身menu 已經起碼有10款野係話無曬, 選擇少之又少! 野飲, 約10款罐裝汽水或茶! 如果你想好似其他放題咁應有盡有既, 呢度?no! 最係全場得幾枱客, 但每次入單後都起碼等15分鐘! 唔追都唔黎!! 放題時間有限, 燒都要時間架? 環境: 環境就咁睇係好ok ge.有卡座。好似好舒服咁。但問題係當你開爐燒野就好熱好熱!! 其實我坐個邊計埋我個枱在內, 10枱先有2枱燒野, 但已經好熱! 一路出汗一路食! 感覺有如野外bbq!! 問經理話佢已經開左冷氣! 對面枱個女仕無燒野, 散食午餐, 都熱到1路用手撥涼! 服務: 你搵佢既時候, 永遠都搵唔到! 個個都要自己走出去搵人問野追單! 我食左個半鐘, 已經走左出去最少4次! 最後咁埋單", 竟然又計錯數! 計少左長者優惠! 職員話忘記左計! 好彩自己
晏畫黎左呢度食放題! 好!失!望!
簡直要用10個
黎形容

款式/食物:

最後
好彩自己計1計! 大家都要小心!!
因為佢張單只有1個lum sum數, 基本上除非你數底好, 唔係有好幾個人黎食, 就咁1個大數唔花時間睇睇都唔知有無收錯!!

總括黎講, 平心而論,價錢款式唔多, 但食物質素都叫ok 。

但係出曬汗咁食, 不停追單, 不停等 (最少15分鐘) 又漏單, 我真係食過第2間!!
燒蠔
今日放左工就同啲同事,三五知己一齊來食位於銅鑼灣的尚鮮燒肉放題!我自己都係首次來食😁這裡環境都算乾淨,座位舒服!而且仲有usb 叉電🔌點單仲係用平板電腦,非常方便,而且環保👍 今次都係為咗食佢地的海鮮拼盤而來,只要集齊四隻腳就可以免費食到啦❤️入面有鮑魚、生蠔、海蝦、甲羅燒、扇貝和花蟹👍樣樣都好新鮮,隻鮑魚仲係郁郁下架😆 除了海鮮呢度仲有燒肉!這裏的燒肉質素高!比普通放題還要好😋😋牛肉好有肉汁,而且有牛肉嘅鮮味❤️ 這裏還有刺身❤️刺身雖然新鮮,但如果可以放上冰盤上就更加涼快啦😆 不得不提個炸物👍👍👍超級香口,好味而且熱辣辣鍾意食榴槤的朋友,一定要試試榴槤炸彈超有榴槤味道而且炸得好香😋記得一定要熱食,因為凍左冇咁好食 最後食咪個movenpick 雪糕就飽了😽雖然呢間尚鮮價錢比較貴但食物好有質素👍👍👍直得一試😋
我自己都係首次來食😁
這裡環境都算乾淨,座位舒服!
而且仲有usb 叉電🔌
點單仲係用平板電腦,非常方便,而且環保👍

海鮮拼盤
入面有鮑魚、生蠔、海蝦、甲羅燒、扇貝和花蟹👍
樣樣都好新鮮,隻鮑魚仲係郁郁下架😆

燒肉
除了海鮮呢度仲有燒肉!
這裏的燒肉質素高!
比普通放題還要好😋😋
牛肉好有肉汁,而且有牛肉嘅鮮味❤️

這裏還有刺身❤️
刺身雖然新鮮,但如果可以放上冰盤上就更加涼快啦😆

炸物
不得不提個炸物👍👍👍
超級香口,好味而且熱辣辣
鍾意食榴槤的朋友,一定要試試榴槤炸彈
超有榴槤味道而且炸得好香😋
記得一定要熱食,因為凍左冇咁好食

MOVENPICK 雪糕

炸物
MOVENPICK 雪糕
  • 榴槤炸彈
2017-07-11 163 瀏覽
銅鑼灣番工團隊又搵野食啦!今次隊長話有好野介紹,就係去位於謝斐道嘅尚鮮食燒肉放題啦。$278一位以放題黎講唔算平,但係有個海鮮拼盤又唔同講法啦!如果四位仲有得送龍蝦,今次我地得三個,真可惜。飲品選擇非常多,仲有我最中意嘅可樂🤞🏻🤞🏻一坐低,店員就送上海鮮拼盤。蝦蟹蠔帶子鮑魚勁豐富,鮑魚上枱後仲識郁,可見非常新鮮!下單方法值得一讚,用部平版下單,除左節省時間,仲好環保,唔會浪費紙張。食完燒海鮮就到刺身!份量同落單一樣,無扣起。味道不過不失日本蕃薯仔,食左超多..自己燒燒到小小燶,熱辣辣即刻食,完全停唔到。菠蘿好甜又無渣蟹籽沙律肉類選擇亦非常多。我都食到完全唔記得影相,豬牛雞魚乜都有。牛舌,牛肩肉我地食左三round.仲有清酒蜆,蔬菜類等等,每次落單食物好快就到。食到應接不暇最後每位都有一杯movenpick雪糕,呢個真係番本之作!總結價錢齋睇可能會覺得貴,但其實有個海鮮拼盤,又任叫刺身燒肉飲品同甜品已經係無得輸。加上餐廳裝修又好似日本,充滿香噴噴燒肉味,三五知己圍埋一邊食一邊傾計,心情都好d.
銅鑼灣番工團隊又搵野食啦!
今次隊長話有好野介紹,就係去位於謝斐道嘅尚鮮食燒肉放題啦。

如果四位仲有得送龍蝦,今次我地得三個,真可惜。

飲品選擇非常多,仲有我最中意嘅可樂🤞🏻🤞🏻

一坐低,店員就送上海鮮拼盤。
蝦蟹蠔帶子鮑魚勁豐富,鮑魚上枱後仲識郁,可見非常新鮮!

食完燒海鮮就到刺身!份量同落單一樣,無扣起。味道不過不失

蟹籽沙律

仲有清酒蜆,蔬菜類等等,每次落單食物好快就到。食到應接不暇

最後每位都有一杯movenpick雪糕,呢個真係番本之作!

期待左一個月終於食到,結果係失望既,失望在根本燒唔切訂左位,6:15入座,可以食到8:30,未齊人我地都開始叫野食先(係用pad 點菜既),肉類選擇多,刺身和壽司就唔多,放題就緊係咩都點黎試下。~~全晚既重點~~點完菜,侍應上左個龍蝦刺身&海鮮拼盤(蠔,鮑魚,扇貝,蝦,蟹蓋),係4個定5個人訂位就會送。海鮮拼盤係要燒既,侍應都會略略講下要點燒。我地努力燒,密密燒哂啲海鮮,但唔知係咪爐既問題,燒好耐都未熟。龍蝦刺身 - 第一次生食龍蝦,龍蝦上枱個陣仲識郁,新鮮😎蝦身肉已經起左,食落肉質好爽,彈牙。食完後,侍應會收走龍蝦,拎去煲個龍蝦粥👍正突然侍應提我地last oder😨,岩岩燒完海鮮拼盤,當時已經係7:45-8點。我地一行人o哂嘴,淨係食左啲刺身,壽司,同埋係海鮮拼盤黎之前燒左少少肉食,飽肚感都沒有!成枱開頭叫落既食物未燒,所以淨低個半個鐘喪燒,想食飽啲同埋唔想浪費食物。好彩到最後每人有杯movenpick安慰下個心靈Btw 個爐似乎有啲問題,最開頭叫左一份蜆,由一開波燒到最尾得幾粒開左。如果大家覺得大耐都未熟要出聲轉枱換爐
期待左一個月終於食到,結果係失望既,失望在根本燒唔切

訂左位,6:15入座,可以食到8:30,未齊人我地都開始叫野食先(係用pad 點菜既),肉類選擇多,刺身壽司就唔多,放題就緊係咩都點黎試下。

龍蝦刺身
龍蝦粥

突然侍應提我地last oder😨,岩岩燒完海鮮拼盤,當時已經係7:45-8點。我地一行人o哂嘴,淨係食左啲刺身壽司,同埋係海鮮拼盤黎之前燒左少少肉食,飽肚感都沒有!成枱開頭叫落既食物未燒,所以淨低個半個鐘喪燒,想食飽啲同埋唔想浪費食物。

好彩到最後每人有杯movenpick安慰下個心靈

如果大家覺得大耐都未熟要出聲轉枱換爐
2017-07-10 136 瀏覽
上openrice諗住搵下有咩日本正菜,見到評分唔差就試下打到book位,又咁啱有位。好好彩準時7點去到,已經有好多人。用fb share送左個海鮮拼盆,d料超新鮮,隻鮑魚仲未死。用pad入機,幾方便,不過太大部,張枱又係bar枱黎,唔知放邊好。野食款式算多,有刺身,有海鮮,有肉,有小食....每樣叫小小都飽到人都癲。肉既種類普通,不過泡菜雞翼都幾好食。清酒煮蜆隻蜆都好大好juicy。燒菠蘿都幾甜。埋單仲有movenpick雪糕食。真心一次過滿足晒所有願望。下次仲想搵多d朋友再黎,好似話4個以上仲有龍蝦刺身。(btw,我見個師傅係咁開龍蝦都開到手軟)

準時7點去到,已經有好多人。

埋單仲有movenpick雪糕食。

真心一次過滿足晒所有願望。
  • 燒蠔
2017-07-05 5633 瀏覽
位於銅鑼灣金利文廣場的尚鮮日式燒肉漁市場,主打日式料理加燒肉放題。如果是四位或以上來到,並打卡,就可以有一客珍寶海鮮拼盤和龍蝦刺身,拼盤包括鮑魚、帶子,生蠔、蟹蓋和海蝦,所有海鮮都要先燒熟才可吃,海鮮夠新鮮所以十分不錯。燒肉的味道也好正,包括牛柳粒、牛舌、豬頸肉等,烤得香香的,很脆口。而且全部不算很大件,可以多要幾款品嚐。這餐廳更有一個小的甜品櫃,有cheese cake、曲奇凍餅等,還有movenpick 雪糕。如果這店的空調再強勁一點便好了。

2017-07-03
2017-07-04 131 瀏覽
上個星期朋友生日 想去一D特別D既餐廳 於是最後朋友決定左去呢一間主打食日式燒肉加放題 就咁聽都已經覺得好吸引肯好 我地早就 book 左台 如果唔係就要係出門等啦! 所以我都建議大家如果有興趣 一定要去之前book位 費時白行一趟 或者要苦等啊!其實我同朋友們都係被呢間餐廳既宣傳片深深吸引左 宣傳片真係拍得超豐富呢! 之後再睇原來係只要四個人去就會送 「龍蝦刺身」! 剛好,我地四個朋友,可以順利地有埋龍蝦刺身 超爽的龍蝦刺身,其實我都係第一次食! 味道都幾特別啊 刺身並沒有平時食到熟左既龍蝦肉味,反而味道較淡,口感爽口!仲有一個海鮮拼盤! 有蠔、鮑魚、帶子、海蝦同埋甲羅燒!雖然呢D就唔係任叫,但係呢個海鮮拼盤都有四個人既份量! 好多款都有四件!其實我都係第一次燒鮑魚,見到鮑魚係鐵板不停晃動,十分新鮮,口感厚實而爽口!仲有甲羅燒 之前係其他餐廳食過一次 都幾貴 呢到竟然包埋! 真係好抵食啊!

仲有一個海鮮拼盤! 有蠔、鮑魚、帶子、海蝦同埋甲羅燒!
2017-06-26