2017-12-06 2013 瀏覽
用openrice booking,早一日都可以book到,夠晒方便!! 不過就無顯示buffet係由幾點食到幾點。食物:熱盤選擇唔算好多,味道還可以。最好味係生蠔😋,即開即食。其次就係冰鎮海鮮,refill得好快好有效率,而且好新鮮。另外仲有甜品,款式多又好味。價錢:$5xx一個人價錢偏貴!!!! 服務:侍應服務態度較差,全部都零表情 無笑容,完全係酒店級價錢,茶餐廳服務😠。反而廚房部嘅staff服務態度仲好!

食物:熱盤選擇唔算好多,味道還可以。

價錢:$5xx一個人價錢偏貴!!!!

2017-12-03
  • 甜品
2017-11-18 3017 瀏覽
由於地區及方便老人家,今次選擇遠征將軍澳吃buffet!未吃之前沒有什麼特別期待,見到中銀信用卡優惠,2百多有酒店lunch buffet,覺得還可以試試。友人打電話去訂座,說已經滿座。但我用openrice 的訂座功能,一按即有。於是我成功訂座後,再打電話去reconfirm, 餐廳回覆要坐走廊位置;由於我們當中有輪椅,所以需要空間多一點⋯ 職員回應走廊比餐廳內更闊落。但現場其實是通道位置,人來人往,絕對不適宜放置餐桌。幸好職員說內裡有空枱,幫忙調回餐廳內,才比較合意。服務方面,職員都友善又帶笑容,整體來說都很不錯。即煮麵檔有公仔麵。生蠔較瘦,每人限取3件。無停止的人龍,所以令我取了一次就算數。另外海鮮有蝦、青口、蜆、翡翠螺、蟹腳⋯ 刺身人龍也多⋯ 熟食不對我的口味⋯ 有牛仔骨、燒牛肉⋯ 燒蠟⋯ 甜品外型不錯👍🏻但太甜了⋯⋯下次還可以再試食多次的。
由於地區及方便老人家,今次選擇遠征將軍澳吃buffet!
服務方面,職員都友善又帶笑容,整體來說都很不錯。

熟食不對我的口味⋯
有牛仔骨、燒牛肉⋯ 燒蠟⋯
甜品外型不錯👍🏻但太甜了⋯⋯

下次還可以再試食多次的。
2017-11-17 2859 瀏覽
自從新鴻基地產成功將天晉打造成區內豪宅後,連帶將軍澳港鐵站的商場Popcorn的格調也被提升,成功將該區發展成一個中產區。毗連商場的香港九龍東皇冠假日酒店,應該是區內唯一的5星級酒店。對住在將軍澳一帶的朋友來說,如果想吃酒店自助餐,而又不想行得太遠,位於該酒店的尚廚,應詃會是唯一的選擇。由於友人住在將軍澳,所以便約到這裡吃自助餐。餐廳正在推廣「貝多芬」,即以貝類海產為主的自助餐,對喜歡吃海鮮的朋友來說,應會喜歡。當然,除了海鮮之後,場內也有不少熟食及甜品選擇,儘管選擇難以與其他大場相比,但總算是「麻雀雖小,五臟俱全」,有充足的食物品種應客。除了放在枱上的食物外,若食客對生蠔和燉湯有興趣,就可能要主動一點去工作人員或廚師查詢。為了有好東西吃,主動一點也沒所謂吧﹗這裡的自助餐設有不少信用卡或其他優惠,在訂位前最好前查清楚,務求可以進一步提高性價比。可能因為這裡是將軍澳區內唯一可吃酒店自助餐的地方,所以就算是平日晚上,入坐率也提高的‥

長腳蟹、青口及海螺
生蠔
疏乎厘及雪糕
題外話/補充資料: 是次席中有小朋友生日,若在訂位時說明,酒店會準備一個精美的小型生日蛋糕,甚為窩心。
2017-11-16
長腳蟹、青口及海螺
生蠔
疏乎厘及雪糕
2017-11-12 2270 瀏覽
上星期五晚一家人到店内吃自助晚餐,每位七折後都要四百多元。1. 食物只供應首輪 约6:45, 約三至四個熱葷,及湯巳沒有但又不補充, 直至7:30我們走都無補充熱葷。 2. 串燒燒至太乾不能吃, 浪'費食物。主要全晚只有一位廚師要照顧 鐵板燒,牛扒燒烤及熱葷。 而導至沒有時間補充。 期間曾叫待應補充,但都能補充切雞义燒一些巳能早巳準備好的食品。 此不是廚子的錯是為餐廳管理上出現嚴重問题 人手不足。 請酒店餐廳管理人正視此問題。
上星期五晚一家人到店内吃自助晚餐,每位七折後都要四百多元。
2. 串燒燒至太乾不能吃, 浪'費食物。
2017-11-10
2017-11-11 1703 瀏覽
因為試過午餐所以想試埋晚餐,整體黎講抵食,有生蠔,食物補得快,食物質素正常,例如無霉蝦,麵包、沙律同生果位冇發現蚊滋,龍蝦湯有點咸,迷你燉湯不錯,另外生果質素唔差,服務正常會再去食

2017-11-10
2 分鐘 (堂食)
紀念日
信用卡優惠、優惠券
今天19/10/2017 晚上進食自助餐,已是第三次到訪,理由是居住此區,帶老人家去較方便。首先,每款食物,包括冷熱的食物,味道真不是味道,所謂海鮮,包括蝦,長腳蟹等等,数量係極少兼霉霉地,生蠔就收埋,要開口問才好不願意給2隻,食落超咸及冇蠔鲜味,差差差。甜品種類更少得可憐兼冇特色,放食物的器皿破舊及附近也不衞生,食物多掉在枱上而沒有人清理。那些熱湯,比喻所謂龍王湯也淡而無香味,倒想喝淡酒樓的味精湯還好,吃羊架的配料也欠奉。其實這裏晚上自助餐質素比起一般普通酒店中午自助餐還差很多,很多,雖然有很多食評都說這裹差,但始終看不到酒店負責人作出一点改善,說到尾可能係在這區做獨市生意,冇競爭對手吧!!以上評語,並冇誇張,完完全全反影本人的感受……
以上評語,並冇誇張,完完全全反影本人的感受……
2017-10-05 2827 瀏覽
Food is fine but not impressive. Desserts look quite cute but again, not impressive at all. They provide fresh fruit juice but it is disappointing that the lady who was preparing the juice was EXTREMELY IMPOLITE. The juice has a lot of foam/impurities so I asked if she could get rid of those foam for me, but she just pulled a long face and ignored me. The table is greasy, with food debris left behind. I told the manager but he didn't seem to care. Limited choice re cold cuts. Hot dis

Limited choice re cold cuts. Hot dishes are not very appealing.

overall, DISGUSTING

2017-10-05 2408 瀏覽
生蠔收得幾埋,要問才知哪裏拎,質素一般味道偏腥蟹腳大隻的比人掃晒,得番啲細的,試左一隻就無再吃了,淡而無味又難剪刺身算係幾好,吞拿魚三文魚外仲有醋鯖魚,每樣食一件感覺幾balance熟食就應該係最好的一部份,即燒牛仔骨推薦,燒羊肉都ok無羶味,叉燒亦大件又好吃甜品本身唔多吃,選擇亦似乎不多,食左杯haggen dazs 同豆腐花,中規中距要算最差的應該係蒸點同芝士夾餅乾,前者蒸到乾晒又款式少,後者塊餅乾唔新鮮浪費左啲芝士總結:相對食物質素嚟講偏貴,不過將軍澳區無乜選擇嚟講都算可吃的,但不值得專程入去食
生蠔收得幾埋,要問才知哪裏拎,質素一般味道偏腥

• 燒牛肉
2017-09-10 4244 瀏覽
諗住係同區近近地搵個地方,請屋企人食自助餐,咁岩見呢間餐廳5週年有優惠,做緊第1個原價,第2個加$5就可以食,為返起用原價加一,每人都係3百幾蚊,真係超級抵~!係去食之前都已經上泥睇下食評,見好多人都因為有優惠先泥食,所以都不帶期望,純粹一家人開心下環境方面第一次去呢間餐廳,完全唔知之前枱既擺位係點。今次泥到覺得好迫,心諗或者做優惠特登開多幾張枱啦⋯⋯原本安排係坐𨋢口加開位,但去到比左入面近拎野食既大枱,但情況好惡劣,櫈太大張,好易起身坐低時撞到隔離枱既食客,我已被撞幾次。食物方面由於環境擠迫,時間有限,好多人都擠埋一齊排住拎食物,放碟既地方又係排隊既地方,攪到兜個圈先拎到碟,又唔好意思穿過條隊拎食物。3百幾蚊有生蠔食好正咁,但人家邊會蝕比你丫~即開比你,每人拎3隻,每次排起碼15-20分鐘,又限時食2小時,排得泥都食唔到其他野。食物種類都OK,味道尚可,但值得食既野都REFILL得慢,好咪即燒即煎比你,但預每樣只可食一次服務方面原本要求我係BOOK枱後兩日比DEPOSIT,我選擇用信用卡比,佢話會SEND EMAIL比我,但我到食果日都收唔到EMAIL,我係食前兩日已打電話問佢,佢話

環境方面

食物方面

服務方面
原本要求我係BOOK枱後兩日比DEPOSIT,我選擇用信用卡比,佢話會SEND EMAIL比我,但我到食果日都收唔到EMAIL,我係食前兩日已打電話問佢,佢話同事SEND唔切比我,叫我到時直接去到就有位。到今日晏晝打比我CONFIRM BOOKING,竟然話我無比DEPOSIT,我咪講話打過泥問囉~佢先話OK,好奇怪

而有件唔係好開心既事,令今晚餐飯有個唔好既完結
係我地個位隔離有部咖啡機,一直都唔覺得可以用,但我見隔離有個阿叔有用,而又無人話佢,咁咪以為可以用,家人諗住臨尾飲杯咖啡先走,點知沖到一半,有個侍應衝過泥話唔用得,然後搶左家人個杯即時倒左杯咖啡,果下都呆左,佢講清楚咪得,唔洗搶人隻杯又即時倒左去,好無禮貌,唔比人用大可寫清楚

總括來講,完全認同之前既人話無優惠一定唔會來,同埋我唔會推介人去

純粹個人體會,大家想平平地去食自助餐,可以照去食
2017-09-10
信用卡優惠
我和哥哥二人於8/9/2017到「尚㕑」食自助晚餐,枱係預早兩星期訂的,但訂枱時對方並無聲明當天的自助晚餐要分兩輪進行,我只見網頁上寫時間為6:30 - 9:30,所以便訂枱由6:45開始…誰知道我於當晚大約6:50到場時,仕應即場才說當晚要分兩輪時段,我的訂枱為頭輪只可食至7:50那麼我們只有一小時即係比食午飯的時間還短,最後連甜品也來不及品嘗便被要求離場…對此我極表不滿,若無改善,以後都black list呢間酒店自助餐並會告知好友親朋避之則吉…失望兼失敗👎🏻
2017-09-08
2017-09-01 3606 瀏覽
今日老公生日,因為有bb一齊出街街,所以近近地食個下午自助餐。琴日係開飯訂枱,好彩有位。我之前食過,無生蠔,又小野食,又唔抵。但今次見有人放相,有生蠔,試下啦12:30去到,好多人,差不多滿坐眼見熟食唔太多,但幾好味,三文魚頭勁好味呀即開生蠔,幾鮮味,有咸味三文魚係厚切,甘筍湯好味,好濃甜品細細件,有h字雪糕,正飲品自助,奶茶好飲,好似茶餐廳的濃滑我地2大人,1長者,1bb 而家HSBC or Boc 信用咭有7折,折完$630,好抵食呢!下次會再去的
琴日係開飯訂枱,好彩有位。

我之前食過,無生蠔,又小野食,又唔抵。

但今次見有人放相,有生蠔,試下啦

12:30去到,好多人,差不多滿坐
眼見熟食唔太多,但幾好味,三文魚頭勁好味呀

即開生蠔,幾鮮味,有咸味

三文魚係厚切,

甘筍湯好味,好濃

甜品細細件,有h字雪糕,正

飲品自助,奶茶好飲,好似茶餐廳的濃滑

我地2大人,1長者,1bb

下次會再去的

2017-09-01
  • 甜品
2017-08-21 4564 瀏覽
今天可以星期一放假,約家人食自助午餐,揾到呢間東九龍酒店,仲做緊信用卡優惠,七折。到步已有九成入座,好在用openrice預早book定位,12.20分去到,可以即刻有位,真估唔到平日自助午餐,都咁多人,因暑假期間,一家大細一齊來食lunch buffet多。天氣熱,新鮮即開,最多人捧場,每人每次攞三件,我唔食得多,攞左一碟,蠔似是廣島蠔,大隻,肉厚,我欣賞開蠔既哥哥,由頭開到尾,滿足曬客人需要另外凍蝦,大隻新鮮我試左啲熱食燒雞(普通) ,牛扒(太熟,比較鞋), 白切雞(雪既,肉鞋), 燒鵝(肉鞋,皮韌), 煎 龍利柳(普通). 嗯。。。都係來碗熱清湯麵。以下是我放隻凍蝦係上面裝飾下,賣相可以罷?甜品蛋糕沒什麼吸引我,抹茶忌廉蛋糕是可以試吓的,雪糕有雲呢拿,咖啡,朱古力,Orio曲奇 四種味。生果只有三種,提子,蜜瓜(上曬後轉火龍果) ,菠蘿。餐茶,揀熱茶 有一盅English Breadfast Tea,俾你 freshing!

,我欣賞開蠔既哥哥,由頭開到尾,滿足曬客人需要

另外凍蝦,大隻新鮮

即開新鮮生蠔

我試左啲熱食

以下是我放隻凍蝦係上面裝飾下,賣相可以罷?

生果只有三種,提子,蜜瓜(上曬後轉火龍果) ,菠蘿。

freshing!

2017-08-21
即開新鮮生蠔
2017-08-21 3109 瀏覽
訂位前忘記睇食評,去到門口先睇。死!咁多負評!做好心理準備入坐。但真係差到無朋友😭先攻蟹腳、蠔、青口等,一看,胃口減半,D食物全部比冰蓋住,D冰點解唔係放食物下面!生冰放食物上面有衞生問題。講番食物,D蟹、蠔、青口好明顯是海產,因為咬落去成口鹽水,無錯,係唔知沈咗幾耐,好咸好多水,無其他味!再試魚生,又係唔新鮮又無味!生野唔得唯有搵熟食!頂,真係未見過咁少選擇😡,沙爹串燒得雞,但唔知點解雞都要用蘇打粉,超難食。有咖哩牛肉同雜菜,聞唔到香味,味道衰過快餐店。其他仲有炒菜、蒸魚、蝦餅同魚蛋粉面。當然有湯同面包。甜品又係見過自助餐最少選擇!豆腐花,三四款蛋糕、布丁,雪糕!講完!五百幾一個人,差過二百元以下的lunch buffet!

五百幾一個人,差過二百元以下的lunch buffet!

2017-08-08 3250 瀏覽
係九龍東皇冠假日酒店裏面有間抵食嘅自助午餐,因為之前買咗餐券,所以今次就能夠用餐券來食。我記得個餐卷位返唔使$200一位,所以好抵。呢度食物種類選擇都算多,最欣賞嘅就係生蠔任食,另外仲有Haagen-Dazs雪糕,不過飲品只能點一杯。整體來說,性價比非常高,環境唔算話太靚啊,另外食自助午餐既人都好多。有好多一家大細嚟食。
2017-07-30 30554 瀏覽
生日月份食飯會有優惠當然要用盡啦! 今日同屋企人去左將軍澳站的九龍東皇冠假日酒店食自助午餐~尚廚.一家人入面有3個都係7月份生日, 之前打電話問左, 如果生日, 每4個人會有1人半價, 其他會有85折。今次只有7位成人, 所以只能1位半價。長者亦有長者價的. 早些去到登記, 雖然未入得但在外有椅可以坐。還有4部夾糖比小朋友玩, 好貼心。係RECEPTION見到宣傳單張, 原來生日仲有白酒或紅酒送, 打電話時無提過, 只要同職員講聲都無問題。入到去坐, 就開始拎食物, 自已未食過尚廚的自助餐, 估唔到中午都有生蠔, 開生蠔職員慢工出貨, 所以都要比些耐性。但生蠔好新鮮, 只沾了檸檬汁都可以。所以生蠔我都食了差不多一打呢。冷盤亦有松葉蟹腳, 蜆, 螺, 青口等等....沙律都有我喜歡的火箭菜, 還有刺身, 壽司。粥粉麵都有即製, 但太飽都無食到。餐湯有兩款, 亦有不同的麵包。熱盤都有10多款, 其中有即製腸粉, 不過師傅手勢麻麻, 整得外表好怪相。甜品以自助午餐黎計都唔錯, 雪糕亦有haagen-Dazs.飲品會一人一杯, 我地選了cappuccino, 還有可愛面孔生日優惠附送的酒, 我

生日優惠附送的酒, 我地揀了紅酒, 可以選擇帶走或現場飲, 我地揀了現場飲, 紅酒不是靚牌子, 但唔會苦澀算入口.
想不到將軍澳都有一間不錯的酒店自助午餐, 當然生日半價先係最抵啦 ! 如果無生日優惠, 用信用咭都會有折呀 !!
午餐