尖沙咀凱悅酒店咖啡廳

Cafe, Hyatt Regency Tsim Sha Tsui
2011-09-19 29 瀏覽
意大利類..有Gnocchi~車厘茄配茄醬汁香草煮成gnocchi好煙韌有咬口..整體味道都好開胃白汁三文魚長通粉~白汁比較輕身唔漏~味道都好ok"意大利炒雜菜"..好爽脆"番茄蘑菇pizza"..餡料夠足~批底好脆又香口另一款味道清d~但好夠cheese..2款pizza都好好味"燒牛肉"..聽聞都可以(因為我唔食牛的)中式類都有好多選擇~包括燒味,點心,粉麵,小菜等等不過無試到~反而另一半拎左碗"牛腩"..話唔好味喎中式類既"炒菜"..炒得好脆綠爽口整體冷盤,各款食物都由師傅即場烹理所以好夠熱~而味道都好唔錯呢仲有"沙律類"整體沙律類都好新鮮~部份沙律仲有廚師即場調製給客人(待續)
意大利類..有Gnocchi~車厘茄配茄醬汁香草煮成
gnocchi好煙韌有咬口..整體味道都好開胃
白汁三文魚長通粉~白汁比較輕身唔漏~味道都好ok
"意大利炒雜菜"..好爽脆
"番茄蘑菇pizza"..餡料夠足~批底好脆又香口
"燒牛肉"..聽聞都可以(因為我唔食牛的)
中式類都有好多選擇~包括燒味,點心,粉麵,小菜等等
不過無試到~反而另一半拎左碗"牛腩"..話唔好味喎
中式類既"炒菜"..炒得好脆綠爽口
整體冷盤,各款食物都由師傅即場烹理
所以好夠熱~而味道都好唔錯呢

仲有"沙律類"
整體沙律類都好新鮮~部份沙律仲有廚師即場調製給客人
(待續)
2011-09-07
2011-09-19 22 瀏覽
另一半Day Off..我話想去食lunch buffet前一日打去book檯都驚無位~因為依間"Cafe(Hyatt)"都幾爆book檯果陣接線生話要坐近門口位置~感恩..都好過無位ma中午去到酒店餐廳~服務員帶我地入座~雖然話坐近門口但個位置都好靚喎~係大門口轉入去另一間仿圖書館既地方相比出面仲要靜+環境氣氛都好好lunch buffet既食物都算ok多~海鮮類有翡翠螺,龍蝦仔,蝦翡翠螺灼得夠軟身又唔會韌口..而且有鮮味龍蝦仔夠鹹鮮~但比較細隻..無乜肉感"火腿配蜜瓜"~火腿唔太鹹又無豬羶味日本刺身類有5款..品質都夠新鮮天婦羅類..分別有蝦,菇,紫蕃薯~全部即炸..新鮮熱辣好夠脆串燒類..露筍,雞軟骨等等串燒類用鐵板即燒~所以又係好夠熱雞軟骨好香口夠軟骨..唔太膩感! 露筍都好脆嫩印度類..全由印度師傳煮理~食物有好幾款選擇汁醬都有起碼5款以上~咖喱味好香好印度feel烤包都整得好味..夠軟身~後面果件係烤雞仲有試左少少印度飯..夠乾身都幾香口(待續)
另一半Day Off..我話想去食lunch buffet
中午去到酒店餐廳~服務員帶我地入座~雖然話坐近門口
但個位置都好靚喎~係大門口轉入去另一間仿圖書館既地方
相比出面仲要靜+環境氣氛都好好
翡翠螺灼得夠軟身又唔會韌口..而且有鮮味
龍蝦仔夠鹹鮮~但比較細隻..無乜肉感
"火腿配蜜瓜"~火腿唔太鹹又無豬羶味
日本刺身類有5款..品質都夠新鮮
串燒類..露筍,雞軟骨等等
串燒類用鐵板即燒~所以又係好夠熱
仲有試左少少印度飯..夠乾身都幾香口
(待續)
2011-09-07
2011-09-12 610 瀏覽
好耐都無真真正正係酒店食過buffet了~對上一次係兩年前~希望今次滿意啦坐低後,門口已經係甜品櫃,有好多款甜品,感覺好吸引雖然場地唔太大, buffet枱都唔多,但食物種類都唔少呢! 值得一讚!這裡無生蠔,有龍蝦,新鮮之選(75分)刺身: 好新鮮, 你要邊樣, 佢就會即刻切比你~仲要d刺身好快比人拎晒, 之後又再有新的(80分)巴拿馬火腿+蜜瓜, 煙三文魚: 兩樣野係放一個透明玻璃櫃入面, 自己拎的~感覺都好衛生呢(75分)響螺湯: 我覺得ok啦, 唔係咁鍾意飲味精湯, 所以覺得普通啦(65分)漢堡包仔: 真係迷你版, 師傅即叫即做, 途中可以睇住佢點整~食落口好似食緊mos burger咁~不過兩個人分一個包比較好d~因為太過一個人食晒太過滯了(70分)炸甜蛋: 食落好似玉子, 出面有糖漿, 我覺得普通啦, 無乜特別(65分)士多啤梨拿破崙: 一層一層都咁脆, 面頭的士多啤梨每粒都好大粒!!正(75分)士多啤梨芝士餅: Cheese Cake真係百吃不厭, 這裡的不例外!!還有每件蛋糕都有粒大大粒的士多啤梨, 真係想食多幾件!!(75分)自制雪糕杯: 這裡的正糕最特別是可以叫人斟完

希望今次滿意啦

坐低後,門口已經係甜品櫃,有好多款甜品,感覺好吸引

這裡無生蠔,有龍蝦,新鮮之選(75分)

自制雪糕杯: 這裡的正糕最特別是可以叫人斟完後, 自己揀配料~有生果, 多款朱古力粒粒, 軟糖, 仲有醬汁潻!!!小朋友最愛(80分)
龍蝦
自制雪糕杯
士多啤梨拿破崙
士多啤梨芝士餅
  • 軟雪糕
友人生日, 今次選擇了到 Café (Hyatt) 食 Tea Buffet 慶祝一下之前已經試過 Dinner Buffet 印象唔錯, 但上次太飽, 所以無咩點試甜品。 今次我第2轉就行去甜品櫃睇睇, 甜品師傅好殷勤咁介紹各款甜品, 咁好啦 ~~ 我唔好意思等佢講完之後走左去, 今次決定食甜品先!! 點了2款朱古力 cake、紅豆綠茶蛋糕、咖啡朱古力cake …… 返埋位一試! 不得了 ~~~~~ Cake 很軟, 唔太甜, 尤其紅豆綠茶蛋糕!! 紅豆餡好夠凍, 好軟, 好豐富, 好清甜!! 好好味啊 ~~~~ 試完甜品之後又食返其他食物, 整體黎講都唔錯, 很多選擇, 味道也不錯, 我個人推介燒雞翼、叉燒、翡翠螺、xo醬粉腸粉等等 (還有很多未試, 所以講唔到太多)環境不錯, 但比較熱, 我哋要求可唔可以調教一下冷氣, 叫完之後的確好d! 讚!整體黎講係唔錯的, 我個人覺得如果想試的話可試 Tea Buffet 先, 因為 $2xx 都好多野食。相比之下就覺得 Dinner Buffet 要 double 價錢, 雖然係多d 野食但無都咁吸引。

2011-08-13
  • 紅豆綠茶蛋糕
2011-08-17 11 瀏覽
晚餐黎講真係唔算多野食就都冇咩邊樣係勁好食龍蝦d肉質有d怪青口好霉冷蝦還可以魚生~soso天婦羅算係比較出色鐵板牛柳就唔錯indian corner~so far so good la熱食真係唔多吸引dessert~ 唔算好多choice不過有froyo 同雪糕~ ok la但係應該唔會再去
晚餐黎講真係唔算多野食

不過有froyo 同雪糕~ ok la

但係應該唔會再去
2011-08-16
2011-08-14 21 瀏覽
曾說過我有「禮物選擇困難症」,最近的情況已有改善,因為遇上好友生日,我會主動請纓選購生日蛋糕,始終「搵食」才是我的本性吧!在尖沙咀買蛋糕,說易不易,因為這區實在有太多選擇,唯有先將範圍收窄在 K11 之內。來到 K11,即時會想到 Awfully Chocolate、agnes b. cafe LPG、Paul Lafayet、甚至位於 B1 層的 La Creation,但這天想來點新意,就決定上 Hyatt Regency TST 的 Hyatt Cafe 看看。Hyatt Cafe 以供應自助餐為主,膽粗粗向侍應詢問,原來這裡也接受訂餅的,但需三日前落單,而一磅的價錢為 $175,竟是 K11 芸芸餅店中最相宜的選擇。走近設在大門口的餅櫃,櫃內放的全是大路款式,如黑森林、芒果拿破崙等,即興問問餅廚師傅哪一款最受歡迎,得到的答案是 Earl Grey Tea Chocolate Cake。Earl Grey Tea Chocolate Cake,外層是豐富濃郁的朱古力,一磅份量剛好足八人用,再放上八粒 rapsberries 作裝飾,外表看起來完全跟 Earl Grey Tea 拉

Earl Grey Tea Chocolate Cake,外層是豐富濃郁的朱古力,一磅份量剛好足八人用,再放上八粒 rapsberries 作裝飾,外表看起來完全跟 Earl Grey Tea 拉不上關係,但吃一口便能感受茶香,可惜這份味道未能持續,其後慢慢被朱古​力的甜味掩蓋,幸好蛋糕質感是挺濕潤的,總算令大家吃得開心就是了!
2011-08-13
外賣自取
一路都知道呢到係好FULL的,我都已經醒水,早一個星期打去BOOK台,原來都係爆晒既,咁就再早2個星期BOOK啦...原來都只係俾到WAITING LIST我~7月17日,12點正,有人同我地講LUNCH BUFFET開始,咁我地就出去拎野食有分4個主要部份,近大門位置的甜品區;中間的冷盤區;靠邊的西菜區;及最內裡的中菜區甜品區有個座地式的大櫃,內各式各樣的甜品,仲有2位師傅不停地將雪糕同YOGURT新鮮即製,雪糕同YOGURT香滑軟熟,並不是坊間的自取牛奶公司雪糕,正!!!冷盤區包括沙律,魚生,凍蝦,凍螺,,芝士,火腿,師傅們都忙於加冰/切芝士/做魚生,壽司...每樣都係KEEP住新鮮!!中菜區內有港式燒味,廣式點心,炒小菜,天婦羅,湯品...不得不讚的是~她不像坊間的熱薰,每一樣小菜都是有師傅在後面新鮮即炒的!我食左咁多年BUFFET,真係第一次有呢種咁FRESH既感覺!西菜區亦有多款咖喱,PIZZA,意粉,扒類,炭燒肉類...但因本人不太好肉,只食了少數,但單單只是那個『羊脾』就已令人拍案叫絕,無法抗拒!!最後,我地一行五人已食飽飽,係時候叫餐茶飲~DADDY點的熱奶茶原來是一壺

每樣都係KEEP住新鮮!!

最後,我地一行五人已食飽飽,係時候叫餐茶飲~
DADDY點的熱奶茶原來是一壺上的,早知道就一早落ORDER,宜家食飽飽了,都飲不下吧!

係比較上貴,但物超所值!!!
2011-07-17
2011-07-16 30 瀏覽
一星期前訂了兩位午餐,隔日會有人來confirm booking,未夠12點就到達,未來時都驚暑假好多人,多人好彩大家質素好好無搶嘢食的狀況出現(上一次的buffet 恐懼症),一入門口就俾精緻的甜品吸引住眼花瞭亂,環境幾好吾錯,12點正服務員就會同我們講buffet開始,侍應服務幾好,有個外國樣都幾靚仔,行行企企應該比較高級的員工。講返食物方面個人認為最好是甜品。入門口就是甜品區,all cake 好好味,有雪糕不過吾知咩牌子無吃到,生果款式吾多。右手邊是水吧咖啡茶要order可能只供一杯無詳問。中間是凍盤區魚生都幾好,蝦剝了殼幾好不過無乜味,有翡翠螺無生蠔,沙律凍肉太少款式,芝士有三款我不能接受其味道,產地分別荷蘭、法國、瑞士,整蛋糕好味就係淨食好難頂。咖喱區的嘢食物都幾好,燒烤區腸仔好食,天婦羅見到好多人食,鐵板燒、燒臘區及麵檔我們無乜點食,蒸點心都幾好,唯獨是中菜好似吾夠鍋氣無乜味,啖啖肉不過和獻汁貌合神離,觀感是幾好的。總括食物款式吾多。補充 : 通常去食buffet都不會浪費食物,每款都夾少少試下,好食再攞第二輪,當然是除了好難食或味道吾啱我啦!! 有時可能會一次過攞兩三碟

右手邊是水吧咖啡茶要order可能只供一杯無詳問。

補充 : 通常去食buffet都不會浪費食物,每款都夾少少試下,好食再攞第二輪,當然是除了好難食或味道吾啱我啦!! 有時可能會一次過攞兩三碟返坐位吾想行幾轉,今次就係啦! 兩個人去燒烤區攞了三樣嘢分別是秋刀魚,雞及牛漢堡扒各一塊,想要多一條腸,夾食物的員工就俾說話我們聽啦! 話下次先攞啦哦! 浪費食物可以話人囉!但做得buffet都預左囉!!
2011-07-11
$239.8 (午餐)
2011-06-20 38 瀏覽
今日係父親節,原本book咗lunch buffet,點知囝囝要上堂,所以改食tea buffet。呢度樓底高,座位亦很寬敞,坐得很舒服。我先食壽司,種類少,有三文魚,熟蝦,加州卷等,味道一段。凍海鮮有翡翠螺,蝦。蝦都ok,翡翠螺就唔係幾新鮮,完全冇味。天婦羅有蝦,蕃薯和冬菇。蝦幾爽口有蝦味,唔錯。蕃薯又甜又脆。燒味有雞,鴨,叉燒和,味道幾好,燒烤有腸,雞翼,牛肉或雞肉漢堡,味道亦不錯。點心有魚翅餃,潮州粉稞,味道麻麻哋。其他有雞粥,撈麵,椒鹽魚塊,咖喱牛等,味道不過不失吧。甜品有多款蛋糕,榛子慕絲幾好味。Adult- $258 (父親節價)

呢度樓底高,座位亦很寬敞,坐得很舒服。

天婦羅有蝦,蕃薯和冬菇。蝦幾爽口有蝦味,唔錯
。蕃薯又甜又脆

燒味有雞,鴨,叉燒和,味道幾好
,燒烤有腸,雞翼,牛肉或雞肉漢堡,味道亦不錯
。點心有魚翅餃,潮州粉稞,味道麻麻哋。

其他有雞粥,撈麵,椒鹽魚塊,咖喱牛等,味道不過不失吧。

甜品有多款蛋糕,榛子慕絲幾好味。

Adult- $258 (父親節價)
2011-06-19
(非會員)
2011-06-18 13 瀏覽
抱著十分期待的心情用餐,看見網上食評不俗,心存厚望,可惜簡直是浪費金錢 唯一值得一讚的是服務,侍應殷勤周到但整餐的幾宗罪,包括一.食物款式看似很多,但refill過程真的慢到不堪入目,出去兩轉,心儀的食物都不會補上二.食物款式真的不多,又話順德特色,但原來只是幾個小炒三.食物的保溫不足,很多菜式都是熱度不足四.放置食物桌的桌面經常濕漉漉,令人擔心衛生問題五.食物選擇不多,在甜品部份,沒有pancake,沒有豆腐花,雪糕只有2種味道:云呢拿及朱古力我亦覺得廚師實在太忙了,一人要分擔一張長檯的食物,顧得頭又唔顧得尾,以這類的價錢,我覺得一點也不值得
 唯一值得一讚的是服務,侍應殷勤周到
但整餐的幾宗罪,包括

二.食物款式真的不多,又話順德特色,但原來只是幾個小炒
三.食物的保溫不足,很多菜式都是熱度不足
四.放置食物桌的桌面經常濕漉漉,令人擔心衛生問題
2011-06-17
$440 (其他)
2011-06-13 27 瀏覽
今天一行四人到hyatt 食lunch buffet去到坐位未滿 但訂位已full環境方面 : 不知為何要這麼暗 加上亦沒有任何view 食物方面 : 沙律BAR好多不同的菜 但沒有最愛的 Caesar Salad 亦有不同已調好的沙律 另有已切好的煙三文魚 放在冰箱裡 保持新鮮刺身只有幾款 個人認為三文魚最好味 其他都一般 印度菜都算多款式 有多種不同的咖哩 喜歡食咖哩的朋友 一定能滿足 熱食方面 有燒味 有點心 有炒飯 有少量中菜 還有天婦羅(蝦勁正) 鐵板方面 一邊是西式 (有漢堡/腸/魚/雞肉) 一邊是日式 (有燒餅/炒茹) 甜品方面最吸引 款式超多 而且全部都放在冰箱裡 要就開口 有人幫你攞 不會弄到好亂 最後餐飲就只有咖啡奶茶 檸茶檸水 果汁要加$60總括來說 : 喜愛甜品的朋友一定喜愛這裡
今天一行四人到hyatt 食lunch buffet
去到坐位未滿 但訂位已full

環境方面 : 不知為何要這麼暗 加上亦沒有任何view

食物方面 :
亦有不同已調好的沙律
另有已切好的煙三文魚 放在冰箱裡 保持新鮮
刺身只有幾款 個人認為三文魚最好味 其他都一般

最後餐飲就只有咖啡奶茶 檸茶檸水 果汁要加$60

總括來說 : 喜愛甜品的朋友一定喜愛這裡
2011-06-11
2011-05-27 23 瀏覽
朋友說HYATT的入口不易找,其實入到K11商埸地下,按指示牌找即可,很易.今次的龍蝦很好,甜品亦好.只是沙律汁只有三種,且無一些常用的法汁,影響食味.熱食很多,但不算特別. 西式的食材不足,品種少些. 只能說"合格" 不是精選.

龍蝦好味
其他一般
甜品好好
  • 龍蝦及南瓜湯
2011-05-12 95 瀏覽
首次在此酒店咖啡廳品嚐中午自助餐, 訂了兩次才有位, 之前在此參考很多食評, 首先很多人投訴入口難尋找, 其實正確的門口是河內道, 對正MTR出口,而不是K11商場,咖啡廳座位相距可以接受, 環境不錯, 服務員會主動問是否有OpenRice 優惠卷,食物分為幾個區, 中,西,日,鐵板,燒烤,印度及甜品, 基本上要一次品嚐所有食品都不容易, 我自己就吃完這中午飯, 晚餐都不用吃 提交食評
2011-04-29
法國多士, 一定要試!
不同食物安排在不同區域
燒烤最好味是牛肉及雞漢堡飽, 烤魚都不錯!
甜品選擇豐富, 最好味道是布丁.
乾酪及朱古力連淋酒蛋糕最好味.
最多人推薦, 牛肉漢堡飽.
龍蝦就不推薦頭大身小無肉吃!天婦羅最有水準不油
  • 甜品及天婦羅
2011-05-03 1351 瀏覽
It is a pre mother day buffet ....even there dont hv any oyster ,but who like to get sick cos 4 that ? It is very nice on the loster and cold disk on seafood . and there is wonderful taste for the Goose feet with oyster source. off course there some more to explore~http://tabero-tabero.blogspot.com/and the px I think it is resonable.
It is a pre mother day buffet

母親節
2011-04-29 28 瀏覽
復活節最後一天假期,好想食個TEA BUFFET,之前食過DINNER覺得好得,所以黎試下TEA BUFFET先!先講下沙律先,雖然選擇唔多,但勝在夠新鮮!冷盤:D蝦搣晒殼,非常GOOD WOR,翡翠螺非常鮮甜熱盤只係食左燒漢堡,非常JUICY甜品:有專人幫你拎,好好,唔洗比人拎到亂晒!我會再黎架!

先講下沙律先,雖然選擇唔多,但勝在夠新鮮!

冷盤:D蝦搣晒殼,非常GOOD WOR,翡翠螺非常鮮甜

熱盤只係食左燒漢堡,非常JUICY

甜品:有專人幫你拎,好好,唔洗比人拎到亂晒!

我會再黎架!
2011-04-25