2017-03-05 157 瀏覽
晚市限制90分鐘因為地方不大亦有很多人等所以來這兒吃飯不論午市或萬事最好都係訂枱😎最喜愛這兒的豬肉餃子同all day breakfast仲有芝士麵包炸雞👍🏼👍🏼👍🏼😋😋😋豬肉餃子湯內有粉絲年糕全都是我最喜愛的韓國食品😬all day breakfast 的牛角包超正👍🏼但炸薯條有點失望因為個人問題不喜愛芝士有甜甜的味道。😅😅唯一美中不足的是這兒子衹提供熱水並沒有冷或溫水供應。這兒的飲品也可以不過還是喜愛冰冰的飲品😝

2017-02-20
慶祝紀念
生日
  • 溶岩芝士炸雞麵包
  • 紫菜年糕餃子
2017-03-02 482 瀏覽
觀塘食韓國野嘅餐廳唔太多,呢度就係其中一間。平日夜晚7點幾去到都已經9成滿,好彩岩岩冇一枱走先有得入去,真係都幾多人。店裡裝潢都有韓國咖啡廳嘅風格,上面仲有最新嘅mv睇添。我地一坐低我地見到差唔多每一枱客人都有叫一個充滿芝士嘅麵包,隔離仲有啲炸雞。我諗應該係王牌食物,所以我都打算叫黎試下。最後我地叫左個卡邦尼年糕同熔岩芝士炸雞麵包。卡邦尼年糕份量都幾多,一個人食都已經好飽,年糕係比較粗身款,咬落去唔會過軟同過硬,好煙韌。味道就真係充滿濃濃嘅卡邦尼醬汁。入面有菇同煙肉碎提味同增加口感,上面嘅草香都令年糕更香,多啲層次。中間仲有溫泉蛋,流心蛋黃撈埋落年糕到增加加分。醬汁份量岩岩好,條條年糕都可以包晒。不過如果啲汁更入味就更好,中間略為淡左啲。見到入黎個個都叫呢個炸雞,我地當然都唔執輸。外賣相當吸引,有一個烤到外皮脆卜卜嘅麵包,日間全部都係芝士,芝士表面都烤到焦焦地。隔離係無骨炸雞,炸雞size 唔算大,岩晒放落啲芝士到。芝士炸雞嘅配搭,係永遠都唔會失敗。炸雞點落啲芝士到,充滿拉絲芝士,熱辣辣咁食,食落口炸雞外表被芝士軟化左少少,仲有炸雞表面本身淋有酸酸地嘅汁,多重口感同滋味。雖然炸雞肉質普
店裡裝潢都有韓國咖啡廳嘅風格,上面仲有最新嘅mv睇添。
溶岩芝士炸雞麵包
見到入黎個個都叫呢個炸雞,我地當然都唔執輸。外賣相當吸引,有一個烤到外皮脆卜卜嘅麵包,日間全部都係芝士,芝士表面都烤到焦焦地。隔離係無骨炸雞炸雞size 唔算大,岩晒放落啲芝士到。芝士炸雞嘅配搭,係永遠都唔會失敗。炸雞點落啲芝士到,充滿拉絲芝士,熱辣辣咁食,食落口炸雞外表被芝士軟化左少少,仲有炸雞表面本身淋有酸酸地嘅汁,多重口感同滋味。雖然炸雞肉質普通,但因為無骨同有芝士搭配,令整道菜加分唔少。另外,麵包都好食,麵包外表係脆,入面係軟綿綿,加埋吸引左啲芝士,好似食緊芝士火鍋加級版咁💕同埋呢個份量好大,最後啲麵包食唔晒,照呢個價錢都好抵食。
整體質素都幾吸引,特別價錢方面都抵食,觀塘區嘅好選擇
2017-02-24
2017-03-01 165 瀏覽
大概2年前, 我和她共遊韓國作畢業旅行是同學, 也是摰友...2年來, 我和她各有各忙, 沒有好好共進一餐晚飯今晚是我倆兩年來的相約,不約而同的約到同一家餐廳,韓流文化將我們拉近這間韓式餐廳很舒適, 位置寬敞拉絲芝士牛肋條伴泡菜炒飯芝士份量多, 整個盤都是芝士, 牛肋條大條, 不要以為會好韌, 肉質不但不韌, 入口軟腍且有濃郁牛肉的味道, 芝士配上牛肋條, 滋味令人一再想食炒飯剛好的乾身, 飯粒帶有泡菜香、辣, 加上豐富芝士, 韓味十足韓醬牛肋條面包面包新鮮熱辣烘上, 茄醬同芝士盛得滿滿的, 一拉牛肋條, 面上的芝士隨牛肋條拉絲上, 吸引程度極高牛肋條的美味不在話下, 面上外脆內軟, 配上內層豐富的茄醬和芝士, 香軟面包加醬汁的滋味, 令人停不到口飯後來一杯 巨峰乳酸特飲 令人感覺滿足 巨峰味道香濃, 跟乳酸配搭, 不會太甜, 甜中帶酸, 剛好去除飽和感 也可以坐坐跟她相會多刻, 好好的談心

這間韓式餐廳很舒適, 位置寬敞
拉絲芝士牛肋條伴泡菜炒飯

韓醬牛肋條面包

飯後來一杯 巨峰乳酸特飲 令人感覺滿足

也可以坐坐跟她相會多刻, 好好的談心
2017-03-01 15636 瀏覽
約了舊朋友食飯,遷就一下到官塘開飯,小弟一向少去官塘區,平時食野都只會去apm的連鎖店食肆,今天經朋友介紹發現原來附近的商廈都有好野食呢!餐廳裝潢開揚,有點似cafe的輕鬆格局,亦有很多大電視播放著韓國明星的MV,整個餐廳都充滿韓國風,女生們應該會比較喜愛!朋友說平時會來吃午市套餐,價錢實惠抵吃,但夜晚就沒有套裝供應要散叫!小弟一向很少吃韓國菜式,以為都是人參雞、泡菜、石頭飯居多,但一看餐牌,現在的韓國菜都很新潮,比我想像中有出入呢!😮😮溶岸芝士韓醬牛肋麵包:一個類似農夫包的菜式,伴有幾件牛肋肉串燒!初初以為是辣醬,但原來內裡是茄醬,再鋪上大量芝士烤焗,很正!牛肋肉亦很唸很入味!吃完亦可以不浪費地將麵包沾上芝士和醬汁吃,物盡其用😝😝溫泉蛋肉醬黑雨伴飯:看來平平無奇,但意外地好味的菜式!溫泉蛋的調配較好,刺穿蛋黃再伴上肉醬,說穿了其實是免治牛肉飯呢!但伴碟的紫菜很香脆,吃入口感覺就像吃薯片一樣,伴飯吃更加美味呢!餐廳秘製的辣醬也是色香、味濃,連不嗜辣的小弟也添多幾口到飯中,增加味蕾的刺激感呢!😜😜藍柑白桃梳打:普通的梳打飲料,味道清香甜美,不過勝在大杯解渴!將樽倒轉插入杯中,也算是令人留
溶岩芝士韓醬牛肋麵包
溫泉蛋肉醬黑雨伴飯
藍柑白桃梳打
藍柑白桃梳打:普通的梳打飲料,味道清香甜美,不過勝在大杯解渴!將樽倒轉插入杯中,也算是令人留下深刻印象吧!👍👍
溶岩芝士韓醬牛肋麵包
溫泉蛋肉醬黑雨伴飯
2017-02-28 151 瀏覽
原來係APM旁有間咁既韓式餐廳,真係唔係朋友講都唔知。朋友介紹話幾好食,今日見有時間悠閒d食下下午茶所以就黎試下。同好多韓式餐廳一樣,呢到都有好多部大電視係到無限loop K-pop。環境幾光猛舒服。係開放式設計,幾靚幾modern。我地叫左個$138既麵包韓醬牛肋。都幾大份!每人可以分到三舊牛肋。芝士好多!首先要讚下d牛肋。係炆完先放係包到同芝士一齊焗既,所以牛肋好林,唔會咬唔到,肉質好軟,亦有d甜味。麵包內層有一層好似蕃茄醬咁既醬汁。有甜有酸,不過甜味重d。但就唔係話好痴到係d牛到,主要係幫個麵包調味。芝士幾香。成個賣相都好靚。其實因爲我係諗住黎食tea既,諗住食完呢個再叫小食,點知。。。食飽左下次再黎試佢其他野先得
下次再黎試佢其他野先得

2017-02-27 366 瀏覽
最近鍾意左食韓國野,所以會去下唔同既韓國餐廳試下!呢間近港鐵站,一上商場就係,好易搵。座位就逼啲,張枱唔係好大,兩個人位放到兩碟野到。食物價格唔算貴,幾十蚊至百幾蚊都有,好多選擇!不過呢度啲食物份量都幾大,兩三碟就飽,多啲人黎食化算啲溶岩炸雞麵包,我見差不多每枱都叫甘濟!有好多件炸雞,外脆內軟,好嫩滑。淋左沙律醬係面,亦可以點麵包入面既芝士食。麵包中間全部都係芝士!!係成個!!!中意食芝士既真係唔好錯過!麵包外邊好脆,較硬,中間啲麵包好鬆軟,點埋芝士食一流!!芝士可點雞或者麵包食,我就中意後者多啲。啖啖芝士,唔係太濃,但好和味!!個包真係幾大,最多後我地都食唔晒,早知就唔好切到爛晒,拎走佢雞翼年糕,好中意食啲雞翼,好嫩滑,蜜糖甜甜地!年糕份量幾多下,用韓醬炒,辣辣地,幾惹味!紫薯拿鐵,紫薯味較重,有啲紫薯粉,好香,唔錯。仲送左塊曲奇,好濃綠茶味,超鬆化!!有成包賣,可能做宣傳,所以送包試下,哈哈好食!唔錯唔錯!!
最近鍾意左食韓國野,所以會去下唔同既韓國餐廳試下!

溶岩炸雞麵包,我見差不多每枱都叫甘濟!
柚子蜜糖雞翼炒年糕
紫薯拿鐵,紫薯味較重,有啲紫薯粉,好香,唔錯。
紫薯拿鐵
好食!

唔錯唔錯!!
曲奇
柚子蜜糖雞翼炒年糕
紫薯拿鐵
2017-02-27 348 瀏覽
朋友快要離開香港, 臨走決定來個韓風夜, 我們很早便到達因此不用等位,卡位不算寬敞, 女生坐還好, 如果包包比較大的話會有點擠。 餐廳電視正播著韓國MV 很有氣氛, 但整晚一直不停播,到最後會覺得有點吵。先來個韓風炸雞沙律, 沙律十分新鮮, 醬汁剛好不會太酸, 沾上了酸辣醬的炸雞十分香脆, 雞肉嫩滑, 醬汁醒胃又惹味, 十分值得推薦。再來是芝士豬肋骨炒飯 及芝士熔岩炸雞麵包, 兩碟都是大得驚人, 芝士份量極多,芝士迷一定會喜歡。芝士熔岩包外面焗得香脆, 配上烘得金黃的芝士, 非常美味, 芝士初時熱烘烘的還可以牽絲, 之後會變硬, 要趁早吃, 不然芝士會結成一團的。配搭的炸雞仍然炸得香脆, 但他他醬沒有驚喜,也不夠包覆往所有雞塊, 炸雞吃起來較乾, 沒有剛才的酸辣醬炸雞好吃。豬肋骨份量不少, 肉質彈牙, 而且BBQ 醬很入味, 只是跟芝士不算很搭, 而且芝士也黏不住在肋骨上, 只能伴炒飯吃。 炒飯伴了泡菜汁, 加上紫菜絲味道十分討好。天氣冷我們都沒有點飲品, 可是要請店員加水要叫很多遍才加一次, 杯子還非常小…如果沒有人手, 希望能提供自助的水壺。整體食物質素算不錯, 份量非常大適合多人

炸雞沙律
芝士豬肋骨炒飯 & 溶岩芝士炸雞麵包
芝士豬肋骨炒飯

整體食物質素算不錯, 份量非常大適合多人分享, 會再光顧的。
2017-02-26
炸雞沙律
芝士豬肋骨炒飯 & 溶岩芝士炸雞麵包
芝士豬肋骨炒飯
  • 芝士豬肋骨炒飯&溶岩芝士炸雞麵包
2017-02-27 150 瀏覽
唔係朋友帶我黎都唔知道呢度有間韓食餐廳!地方唔係好大,有一半都好似係商場地方既感覺,但圍起左既。我地八點去到,滿座,排左一陣隊,都幾快入得,之後keep住都有人等位,幾旺下!門口有個廚櫃,擺滿左杯同line 公仔,好吸引我!!!職員好nice ,仲介紹我地試下呢個限定既3A牛肋骨鍋!好正!果然無介紹錯!!香葱3A牛肋骨鍋其實我就唔係好識點分3A4A果啲,只識分好食同唔好食個鍋入面有紅蘿蔔、洋蔥、金菇、葱同牛肋骨等。首先,個湯好清甜,有少少牛肉味,好好味,會令人飲上引!!唔似加左味精,因飲完都無口渴,可能洋蔥同牛骨既關係,令個湯甘甜。呢個就係牛肋骨,有兩大舊,黎到時,職員會先幫我地剪開。肉好林,唔鞋。有少少肥肉或者筋痴住,食落更林更juicy!呢個鍋好好味,一定要試!!另外叫左個雞翼炒年糕,雞翼甜甜地,好嫩滑。有成六只甘多!底就係年糕,有少少辣,煙煙韌韌,記要趁熱食,咪凍左好硬!柚子蜜甜甜地,同平時飲開既差不多。不過好彩只係叫左一杯野飲,咪叫多杯既加埋個湯真係會成肛水總括黎講,呢度係唔錯既韓式餐廳!會再黎!!
門口有個廚櫃,擺滿左杯同line 公仔,好吸引我!!!
香葱3A牛肋骨鍋
其實我就唔係好識點分3A4A果啲,只識分好食同唔好食

香葱AAA牛肋骨鍋

呢個鍋好好味,一定要試!!
柚子雞翼炒年糕
蜂蜜柚子茶
總括黎講,呢度係唔錯既韓式餐廳!會再黎!!
香葱AAA牛肋骨鍋
柚子雞翼炒年糕
蜂蜜柚子茶
2017-02-24 148 瀏覽
七點一家四口,專程去小火焰韓式咖啡餐廳潮拜,一到口門見到條龍長到呢,好彩用手機APP提前攞咗飛,但都要等半個鐘至入到坐,有小朋友當然唔可以食辣啦,所以我點咗個明蝦刀切面,蝦都幾大隻,茄汁味小朋友一定鍾意嘅味道,點咗個鮑魚人蔘雞湯,估去唔到雞湯味好濃,人蔘味比其他我試過嘅韓式餐廳更加突出,可能係慢煮嘅關係,仲有隻鮑魚添。另外仲有個韓式豬手沙律,炸雞拼盤,燒烤韓式豬肉都好味,見到台台都有一個大面包菜式,原來係招牌菜芝士面包鷄,下次要試下佢個芝士面飽鷄。
,好彩用手機APP提前攞咗飛,但都要等半個鐘至入到坐,
茄汁明蝦刀切面。
芝士面包鷄,下次要試下佢個芝士面飽鷄。
2017-02-23
30 分鐘 (堂食)
茄汁明蝦刀切面。
  • 鮑魚人蔘雞湯。
2017-02-22 2703 瀏覽
二人前想食炸雞卻又怕份量很多.. 所以就上網揾揾有咩好推介.. 就揾到呢間小火焰不過無得訂座.. 幸好我今日趕到6點多仲有位不用等.. 一入去二話不說就一定要叫熔岩芝士炸雞麵包.. 見到有好多重點推介而且份量都多2-3人食剛好.. 之後再睇下menu有咩揀.. 見到差不多7點大部分枱都坐滿人.. 點左個前菜鮮果明蝦沙律.. 食多啲菜健康啲中和一下炸雞嘅熱氣.. 不過份量都幾大盤.. 而且包含不同種類生果.. 沙律菜就普通一點單一種菜.. 勝在蝦夠新鮮搭夠.. 到招牌主菜熔岩芝士炸雞麵包.. 炸雞就咁食都好味夠熱都脆.. 而且雞肉都幾滑.. 再點埋芝士漿就仲正.. 中和返炸雞嘅熱氣.. 心諗應該好'流'.. 食落口就芝士味夠香但又唔算'流'.. 食多幾舊都唔怕.. 但食左麵包點芝士就覺得馬馬地.. 本身麵包唔夠脆點芝士感覺就好似就咁食芝士汁咁.. 卡邦尼年糕都係一個好juicy嘅菜.. 我地就將溫泉蛋整混先一齊食.. 有埋蛋汁.. 白汁加年糕的確幾特別.. 年糕食落都唔太入味.. 但勝在夠足料.. 有磨菇加煙肉多汁.. 連汁食夠creamy..青蘋果乳酸特飲味道夠unique.. 不似係
鮮果明蝦沙律
芝士炸雞麵包
卡邦尼年糕
青蘋果乳酸特飲味道夠unique.. 不似係街隨便買到.. 而且多清甜獨特乳酸味.. 感覺不似益力多味..
青蘋果乳酸特飲
我地點的份量其實都夠3個人食.. 每一樣的份量都適中.. 所以都比我地想像中大份左.. 兩個人都食到飽著肚子走..
另外我最欣賞係我地order左5分鐘就上晒所有菜.. 好有效率.. 而且食物質素亦有水準.. 服務員態度很有禮貌.. 無論講食物質素及環境確實不錯.. 性價比高值得一試..
2017-02-20
鮮果明蝦沙律
芝士炸雞麵包
青蘋果乳酸特飲
  • 溶岩芝士炸雞麵包
2017-02-22 141 瀏覽
翻左kwun tong都一段時間,最近睇open rice先發現附近有韓國野食,lunch就黎試下~~Lunch menu 有七八樣野到,我選左個雞翼芝士xx飯,賣相都幾好~朋友嗌左個pork ribs刀切面 有得簽Visa card👍🏽👍🏽

有得簽Visa card👍🏽👍🏽
2017-02-22 124 瀏覽
食飯時間人頭湧湧,仲有一條長長既人龍等緊位,睇黎今次同朋友誤打誤撞搵宜間韓式餐廳冇中伏了!同朋友行街行到口乾,先叫左兩杯飲品!我點既綠茶Latte冇令我失望,綠茶味超濃超重,沖多半杯水都仲得呀!朋友點既青蘋果乳酸特飲,佢話好fresh好開胃!拉絲芝士bb豬肋骨伴泡菜炒飯,炒飯有一大碗既份量,兩個人share就岩哂!炒飯好有泡菜既酸辣味,撈埋青椒、紫菜、粟米、泡菜,更加惹味豐富!最正既豬肋骨煮得好入味,骨頭唔會太大,肉既位置都幾多!卷上拉絲既芝士,更好味!柚子蜜糖雞翼炒伴糕另我地回味無窮!雞翼好重柚子味,甜甜地,好惹味!唯一可惜無雞翼細左小小,但都6隻,份量還可以喇!炒伴糕同韓國食到既味道一樣,夠辣,中意食辣既必愛!
2017-02-20 126 瀏覽
七點半排哂長龍,好彩男友醒目一早用apps遙距拎左飛,唔洗排隊正所謂有食唔食,罪大惡極🤘🏻😝!芝士炸雞!芝士炸雞!芝士炸雞呀!失心瘋都好正常吧?!今次黎既目標就係男友同同事食過話好味既溶岩芝士炸雞麵包🧀🍞🍗份量真係好多,大約有十二隻雞件,帶辣既炸雞,香脆內嫩,再卷上芝士絲,醮上忌廉芝士汁,那有不吃的理由喎!?麵包裝滿芝士同忌廉,令鬆脆既麵包食落一啲都唔乾,好濃芝士味!!食完之後再吃埋伴碟既車厘茄,咁就唔洗怕膩喇!
正所謂有食唔食,罪大惡極🤘🏻😝!
2017-02-16 134 瀏覽
冬天咁凍 鍾意周圍搵食嘅我竟然搵到來觀塘呢間韓式餐廳。一去到嘅時候已經係八點,但係門口仍然有好多人排緊隊相信一定冇揀錯啦,好彩我哋一早訂咗位唔需要等太耐。入到去見到餐廳入邊非常之有韓國嘅風格,坐低左之後就叫咗幾款唔同嘅食物。第一款就係卡邦尼年糕,韓式年糕加上呢個西式嘅卡邦尼汁,仲有一隻溫泉蛋喺上面食落非常之滿足因為有好多芝士同埋非常之creamy之後就叫左呢個麵包芝士炸雞,見到每台都好似有叫呢一樣嘢,相信都一定非常之好食。 將麵包入邊全部放滿芝士,之後可以攞啲炸雞放入麵包中撈埋啲芝士一齊食食晒啲炸雞之後仲可以食埋個芝士麵包,非常之滿足,極力推薦大家叫過嚟試吓,相信一定會滿足到好多芝士迷。最後仲嗌咗個韓式豬肋骨配泡菜炒飯,嚟到又係發現有超多芝士,啱晒鍾意食芝士嘅朋友,豬肋骨做得相當好,啲肉唔會太硬,而炒飯配上芝士汁都係非常好食,每啖都有芝士同埋泡菜嘅味道,價錢亦都唔太貴。飲品方面就叫左呢個Oreo 冰沙,除咗朱古力味之外,仲有其他口味好似紫薯咁。賣相同味道都非常好,啱晒大家影相放上網啦。雖然今次走咗去觀塘但係食完就覺得值得
冬天咁凍 鍾意周圍搵食嘅我竟然搵到來觀塘呢間韓式餐廳。

一去到嘅時候已經係八點,但係門口仍然有好多人排緊隊
食落非常之滿足因為有好多芝士
同埋非常之creamy
2016-12-20
  • 麵包芝士炸雞
2017-02-14 176 瀏覽
今天晚上約了小宝chatting,吃晚飯,我們知道觀塘有一間小火熖,有korean 傳統的dishes, 所以我們都很有興趣一探究竟!首先我們叫了兩個雪芭水冷麵,這個冷麵的味道這清新,也很有口感,因為雪芭加了青瓜絲,蛋絲和籮白絲,口感一涼o!凱撒沙律是我們女孩子指定要叫的菜,因為多吃沙律菜,比任何减肥的健康食品也好,這個沙律菜很新鮮也很爽口,我們都很喜歡!甜品我每次都是叫心太軟,今次我選了甜品我選了經典心太軟伴雲尼拿雪糕,心太軟外脆內軟,而朱古力流出來誘惑是不能抗距,這個心太軟真的做出水準!凍烤杏仁咖啡有很重的杏仁香,而我很少可以飲到這樣香的否仁咖啡,今晚我和小寶又要減肥了!  The most happy things for us to pick this restaurant is the Coffee really smelling good and the Dessert is really very very tasty.  Especially all the Food and Drink are good in this Restaurant.
2017-02-14
1 分鐘 (堂食)