2017-02-16 134 瀏覽
冬天咁凍 鍾意周圍搵食嘅我竟然搵到來觀塘呢間韓式餐廳。一去到嘅時候已經係八點,但係門口仍然有好多人排緊隊相信一定冇揀錯啦,好彩我哋一早訂咗位唔需要等太耐。入到去見到餐廳入邊非常之有韓國嘅風格,坐低左之後就叫咗幾款唔同嘅食物。第一款就係卡邦尼年糕,韓式年糕加上呢個西式嘅卡邦尼汁,仲有一隻溫泉蛋喺上面食落非常之滿足因為有好多芝士同埋非常之creamy之後就叫左呢個麵包芝士炸雞,見到每台都好似有叫呢一樣嘢,相信都一定非常之好食。 將麵包入邊全部放滿芝士,之後可以攞啲炸雞放入麵包中撈埋啲芝士一齊食食晒啲炸雞之後仲可以食埋個芝士麵包,非常之滿足,極力推薦大家叫過嚟試吓,相信一定會滿足到好多芝士迷。最後仲嗌咗個韓式豬肋骨配泡菜炒飯,嚟到又係發現有超多芝士,啱晒鍾意食芝士嘅朋友,豬肋骨做得相當好,啲肉唔會太硬,而炒飯配上芝士汁都係非常好食,每啖都有芝士同埋泡菜嘅味道,價錢亦都唔太貴。飲品方面就叫左呢個Oreo 冰沙,除咗朱古力味之外,仲有其他口味好似紫薯咁。賣相同味道都非常好,啱晒大家影相放上網啦。雖然今次走咗去觀塘但係食完就覺得值得
冬天咁凍 鍾意周圍搵食嘅我竟然搵到來觀塘呢間韓式餐廳。

一去到嘅時候已經係八點,但係門口仍然有好多人排緊隊
食落非常之滿足因為有好多芝士
同埋非常之creamy