2017-06-11 1443 瀏覽
今日天氣爽爽,最適合就是燒烤,由屯門市中心坐巴士不用半小時已經到達《小攬燒烤樂園》現在的燒烤樂園不只是燒烤這麼簡單,吸引一家大小去的就是玩樂設施。這裏有吹汽滑梯和兒時攤位遊戲如釣魚,勾起大家的集体回憶。燒烤方面食物選擇主要有咖喱尤魚、叉燒粒、雞翅、牛扒、雞扒、豬扒、牛仔骨、蝦丸、牛丸、腸仔等,種類數量多,而且是自己點完,店員為你一件一件放在盤內,乾淨衛生,場內燒烤食物任叫任食。我個人認為食物質素是優質,比同其他燒烤場食物佳。肉類上以牛扒條較好,另外亦有麵包和粟米。飲品方面,一般市面上見到的都可以在燒烤店買到,每人可以免費拿兩罐飲料。烤肉併盤,看起來是非常的豐富。在好幾款肉食中,豬肉牛肉雞肉皆醃得入味,而豬扒及牛扒更是受在座的食友歡迎,尤其是前者,鮮嫩爽脆,吃得要再給我們添吃。丸子選擇超多,大家一致認為墨魚丸最讚!烤好後的墨魚丸外脆內軟,粉粉綿綿的很是好吃。香腸跟芝士腸也比其他自助BBQ場的好,記得吃過某家的香腸是黏牙又無味的…青椒用烤肉叉子刺好慢慢烤,不用加任何醬料巳經夠鮮甜。厚切茄子不容易烤到熟透蕃薯對我來說也是另一驚喜。這裏的地瓜都巳經洗好沒泥巴,黃肉地瓜綿軟甘甜,皮薄得可以連著皮

這裏有吹汽滑梯和兒時攤位遊戲如釣魚,勾起大家的集体回憶。

我個人認為食物質素是優質,比同其他燒烤場食物佳。
肉類上以牛扒條較好,另外亦有麵包和粟米。

烤肉併盤,看起來是非常的豐富。

丸子選擇超多,大家一致認為墨魚丸最讚!
烤好後的墨魚丸外脆內軟,粉粉綿綿的很是好吃。

這裏的地瓜都巳經洗好沒泥巴,
黃肉地瓜綿軟甘甜,皮薄得可以連著皮一起吃本來限定只吃一條的我,
忍不住吃了兩條…小的啦~

我們最注重的洗手間,這裏也有好好打理
洗手液全部充份供應,沒有什麼臭味和積水,乾淨衛生。
2017-03-11
5 分鐘 (堂食)
午餐
2017-06-11 298 瀏覽
多年前來過這個位於海旁邊的《小欖燒烤樂園,》但印像已經很模糊。這晚跟一班好朋友重遊舊地,感覺耳目一新; 來到燒烤場地,感覺寬躺開揚,地方也十分整潔。雖然遠離市區,但有巴士可以直達,頗為方便。更重要,發現這裏海景非常漂亮, 黃昏時分還可欣賞醉人景色。這裏不單單是燒烤場,還有很多其他設施例如: 兒童彈彈床,兒童遊樂區,賽車區, 真是可以滿足不同人士的需要。雖然是冷藏蜆肉,燒起來出奇地好味而且完全無雪藏味,燒出來效果與新鮮蜆肉無異。員工服務態度殷勤專業,不一會已經為我們起好爐了。 這裏是燒烤放題,試過不少燒烤場出品的食物,無論什麼蒜香、蜜汁、咖哩等所醃制出來的食物,也好像同出一轍沒有什麼大分別,而這裏所醃製的食物卻名副其實,各有其特色。肉類方面個人比較喜歡他們的咖喱雞扒及蜜汁叉燒。個人認為肉類以雞扒及雞中翼最為出色, 肉質鮮嫩, 芳香入味,惹味非常!香腸有三種口味: 芝士腸,雞肉腸及豚肉腸, 個人較喜歡風味濃厚及皮脆肉嫩的豚肉腸。這晚每位消費也是一百元左右, 由下午玩到夜晚, 玩了一整天; 加上有遊樂設施,還有迷人日落景色,真是非常超值抵玩呢!

2017-03-11
5 分鐘 (堂食)
午餐
2017-06-07 216 瀏覽
又係happy family day嘅時候啦, 咁多個燒烤場我始終都係覺得小欖最正 可以燒成日,仲有咁多嘢玩,又坐得舒服環境好, 近海邊 又有海風, 仲可以去冇下蜆添兩點零鐘嚟到仲未算好多人揀咗個好位坐就可以開始燒嘢食啦,位置係隨便你揀㗎, 唔會好似有啲場緊指定你坐邊, 感覺舒服好多門口行入嚟有個小朋友遊戲區, 就算太陽幾世都唔怕, 陰陰涼涼幾舒服。旁邊仲有標機,簡直小朋友同大人都一樣可以玩得好開心大熱天時真係唔好慳,出邊20蚊可以買桶冰,雪住啲飲品, keep住個邊度溫度燒起嘢食熱起上嚟,飲兩啖凍飲舒服好多環境空曠又夠多洗手間,唔使同人哋逼,又要排隊排一大餐, 正 如果有小朋友唔方便就咁差住呢燒,加30蚊仲可以 買個網同埋夾夾, 方便好多。我哋今次有六個人跟咗兩包炭畀我哋。settle down曬所有嘢就可以去攞嘢食啦, 有好多款式畀你食呀, 除咗海鮮基本乜都有曬我哋自己另外加咗45蚊買咗包蜆 ,呢燒下,仲要包埋錫紙同埋調味料供應添準備咗一大堆功夫攞咗自己最鍾意嘅嘢食終於可以燒啦當中我最鍾意食嘅就係豬頸肉墨魚丸 金沙骨同埋豬扒 ,佢哋嘅豬扒係香茅味道㗎 ,好出色, 豬頸肉更加燒完爽脆

旁邊仲有標機,簡直小朋友同大人都一樣可以玩得好開心

環境空曠又夠多洗手間,唔使同人哋逼,又要排隊排一大餐, 正

我哋今次有六個人跟咗兩包炭畀我哋。

準備咗一大堆功夫攞咗自己最鍾意嘅嘢食終於可以燒啦

豬頸肉更加燒完爽脆嘢未。推介

如果燒足一日嘅話啲炭用完仲可以16蚊買一包炭,價錢合理。
2017-04-10 421 瀏覽
搭入四月,天氣還有點稍涼,於是找來一班朋友一起到屯門小欖燒烤,於是一行 6 人就找了這個燒烤場。在中環乘坐 962B 巴士,不用一個小時便到達大欖湧警察宿舍。下車後,走了三分鐘就已經聞到一陣陣的燒烤香味,再加上沿途都有清晰的指示,所以不用擔心迷路。我們走了大約 5 分鐘左右,便到達燒烤場。入去前店員會提供飲料給你,可以選擇蒸餾水或者王老吉(之後還可以用一張兌換卷來換取一罐汽水)。整個燒烤場都算頗大,有很多個燒烤爐,還有兩個空地可以讓小朋友玩高卡車和打藍球,很適合一家大細一同前往。環境由於燒烤場是臨海的,所以環境絕對是一大賣點,連燒烤場的英文名也是 "BBQ by the beach" 就可以知道這裡的美景絕對係賣點之一。所以我們特別找來一個近海的燒烤爐,可以一路燒烤一路欣賞日落的景色。食物雖然這是自助燒烤,但是取食物的時候卻有店員幫你,不用怕觸碰到生的食物,還蠻貼心的。拿著一個銀色的鐵盤到「食物部」取食物,跟店員說要那一款食物,他們就會放到盤上。食物款式都算頗多,例如有不同味道的雞翼,豬頸肉,不同類型的肉排,叉燒粒,芝士腸等等,調製的味道都算不錯,但我個人覺得有些肉類有點兒偏鹹,可能是

食物

食物款式都算頗多,例如有不同味道的雞翼,豬頸肉,不同類型的肉排,叉燒粒,芝士腸等等,調製的味道都算不錯,但我個人覺得有些肉類有點兒偏鹹,可能是個人的口味吧。
但論烹調的手法就完全取決於自己本身的技術了。一開始的時候,我們每人都拿著一支燒烤叉慢慢的燒,可是這樣效率就比較偏慢,所以最後決定用燒烤網燒,這樣既可以一次過烹調更多食物,又可以騰出更多時間與朋友聊天。
值得一提的就是那個甜酸豬頸肉,由於都是厚切豬頸肉,就算燒熟後,仍能保持外脆內軟的口感,很彈牙很滿足。
燒烤怎可以沒有番薯?! 我們到小賣部買了兩根番薯,大家都喜歡烤過後的番薯,又香又甜又美味。
因為吃了太多肉類,我們想吃點海鮮,於是我們買了一包蜆, 外還有一小瓶鹽和一小瓶蒜蓉讓我們調味。我們加入調味料後,便把它放進爐底,用微溫把它烤熟。十五分鐘後,我們便嗅到非常香濃的蒜味,鮮甜的蜆肉讓我們胃口大開。

飲品
我們利用入場時得到的飲品券,每人換了一罐飲料。飲品選擇眾多 我們分別換了芬達橙汁、七喜、綠菜、水蜜桃茶及可樂等等,真是名副其實的包羅萬有。

我們當晚由黃昏六點坐到差不多午夜,氣氛都不錯,還好天氣稍涼不時都有海風吹來很舒服。等天氣回冷,我也會考慮再來這裏。
2017-04-10 381 瀏覽
近排天氣都偏涼 涼得黎又唔會太凍 幾個朋友都話想趁夏天黎之前 燒一次烤 輕鬆下 😆 有朋友話小欖有個燒烤場好正 提供大量食物任食之餘 仲有好多其他唔同既娛樂 重點係有靚風景 😍 聽到有美景之後 大家都好雀躍 😝我地約左六點半燒烤 燒烤場既隔離係一個大海 咁岩可以睇到日落 呢個日落實在太靚 😍 係一個又圓又大紅噹噹既太陽 漫天彩雲 未食野淨係欣賞美景都好滿足 🌅小欖燒烤樂園佔地好大 成個場都好熱鬧 適逢週末 大家都趁住好天氣出黎燒烤玩樂😝 好特別一定要提既係 呢到有好多娛樂設備 例如適合親子參與既兒童區域 可以玩下碰碰車 整下手工咁 除左照顧到兒童既需要之外 場內仲有岩曬大人玩既麻雀 一應俱全 👍🏼喺入口處拎完兩張飛同埋一枝飲品之後 就立即入場 😂 飲品可以選擇水或者王老吉 入到去再有另一枝野飲 有大量汽水飲料同果汁 🍸🍹 我地用餐具換拎券拎左餐具之後 就開始去拎食物~我個人係食肉主義 所以拎左好多腸仔、牛柳粒、雞翼、豬頸肉、魷魚、多春魚等等既肉類 但朋友好中意瓜果蔬菜 所以最後變左蔬菜同肉類岩岩好一比一 👍🏼😂場地既服務員幫我地透爐之後 我地好快已經展開呢場美食之旅 開始瘋狂燒雞翼、豬
場地既服務員幫我地透爐之後 我地好快已經展開呢場美食之旅 開始瘋狂燒雞翼、豬頸肉同埋丸
我地見到食物放題既隔離 有一個要付款既區域 嗰到可以買飲品、雪糕🍦、番薯🍠、粟米🌽等等既食物 仲有沙灘用品同玩具 連防蚊用品都有!😲
我地燒燒下太懶 所以就用$40 買左一個燒烤網 然後將啲雞翼、腸仔、金莎骨擺曬上去 咁就可以一路傾計一路燒 😝 又快又方便~
因為食得太多肉 想搞啲新意思 所以我地就去買左包蜆 😍 佢仲有一細樽鹽同一細樽蒜蓉俾我地調味~我地落左啲調味料之後 就擺左落去個爐底 用微溫慢慢焗熟佢🔥
呢個就係製成品 🎉🎊 啲蜆好快熟 放左十五分鐘之後拎返佢出黎 入面已經充滿蜆肉既汁 啲蒜味非常香濃 我地大家都覺得啲蜆肉好鮮甜 可以幫我地清減一啲烤肉既油膩感☺️
燒烤點可以冇番薯架🍠~我地去小賣部買左兩條番薯 但因為放左去爐底好耐都唔熟 我地又冇時間慢慢等佢熟 所以就放左上爐面😂 番薯又香又甜 真係燒烤之王 人人都中意食😋😋
我地用入黎嗰陣拎到既飲品券 一人換左一枝野飲~飲品選擇眾多 我地換左芬達橙汁、七起、綠菜、桃茶同可樂等等 真係包羅萬有 🍹🥂
我地燒完行返去出口既途中 見到有幾部遊戲機 原來除左碰碰車、麻雀嗰啲小玩意之外 仲有啲咁有個性既飛標同埋好少喺戶外會見到既大型遊戲機台 果然係燒烤樂園 應有盡有~👍🏼👍🏼

源源不盡既食物 多款飲品、小食同遊戲 再加上熱心既服務員 美食美景😋😍 我地都渡過左一個愉快既晚上 ☺️ 下次放假要再同朋友一齊去 😆
2017-04-01
2017-04-05 355 瀏覽
上星期六係小妹妹生日,契媽提議去BBQ,最終我地選擇左小欖燒烤樂園。因為有免費停車場,大家好以舒舒服服就到達目的地。今次去呢度,可以話係我去過既自助燒烤場最乾淨。呢度佔地廣,環境優美,場內空間十足,非常乾淨企理,最令我驚喜係連洗手間都非常清潔! 食物自助吧,有多款食物選擇,旁邊有小士多,出售飲品、雪糕術條同小玩具。燒烤式食物賣相當新鮮,而且款式都算多。食物味道相當唔錯,叉燒粒同牛仔粒係我既至愛。雞全翼好好味。醃得好入味,燒到外層微焦,內裡仍然充滿肉汁,非常juicy。$45買左一包蜆肉,加入調味料(蒜蓉同牛油),用錫紙包住烤20分鐘,一打開已經鮮味撲鼻,全部開晒口,而且冇沙,蜆肉鮮甜多汁,抵食。小朋友仲可以玩呢款自行車,$50/20分鐘,仲可以分開2次各10分鐘玩。另外亦有吹氣彈床,小手工,(同樣要自費)但小朋友玩特好開心。環境舒適,職員非常友善,食物美味,下次燒烤聚會,一定要再黎。
燒烤式食物賣相當新鮮,而且款式都算多。
食物味道相當唔錯,叉燒粒同牛仔粒係我既至愛。

2017-04-04 331 瀏覽
趁住未到夏天,我地成班姊妹去返上年去過個間BBQ!☺️雖然位置有D僻遠,但設施齊備,又想打露天麻雀,唯有再過黎!值得推介係香茅豬扒,醃得好入味!淨係肉同丸類都有十幾二十款揀,任均選擇!又有法包、方包揀揀燒!入場費包一枝蒸餾水/加多寶加一罐汽水!唔夠又可以係士多再買!如果唔想叉住燒咁辛苦,可以加$45買個燒烤網就可以極懶烤野等食啦!🍽場地又歡迎自攜食物,我地就帶左好多海鮮去燒黎食啦!🤤🤤🤤🤤另外都加左$45買左包蜆!雖然係雪藏蜆,但加左附送牛油同鹽,香噴噴幾好味,唔算太多沙!如果手痕又可打下麻雀,$100租金加$100按金,還返俾佢個陣就可以攞返$100按金啦!題外話,廁所比起上年黎個陣乾淨左好多!唔使再覺得燒野食個廁所一定污糟啦!👍🏻
趁住未到夏天,我地成班姊妹去返上年去過個間BBQ!☺️
雖然位置有D僻遠,但設施齊備,又想打露天麻雀,唯有再過黎!
值得推介係香茅豬扒,醃得好入味!
場地又歡迎自攜食物,我地就帶左好多海鮮去燒黎食啦!🤤🤤🤤🤤

2017-04-04 252 瀏覽
約了一班C9仔同d小朋友一齊bbq,最好就平靚正😁這間也不錯😎$130/人,燒足全日👍👍地方算大,有蓋頂,不怕曬,也不怕雨,我們選了最外邊那排,方便監視小朋友🙊食物種量及新鮮度算ok, 雞扒,雞翼,墨丸,魚蛋,多春魚,蕃茄仔,翠肉瓜,茄子...為方便一次過起貨,另外加$40買了張大網去燒,正👍飲品包2支,可以選擇支裝水或罐裝汽水,有隻C&C 蘋果汁幾好飲👍加$玩的跳跳床及賽車,小朋友玩足全日👏總括而言,今天是食到飽玩到攰,放曬電回家😆

地方算大,有蓋頂,不怕曬,也不怕雨,
我們選了最外邊那排,方便監視小朋友🙊
為方便一次過起貨,另外加$40買了張大網去燒,正👍
加$玩的跳跳床及賽車,小朋友玩足全日👏
總括而言,今天是食到飽玩到攰,放曬電回家😆

其他
2017-04-03 224 瀏覽
一入到黎見倒個燒烤場好似渡假村咁,小朋友踏單車嘅車場又有,大型氣墊滑涕又有,even大人嘅娛樂,麻雀都有!真係響度全日都唔會悶!啲野每樣都會有張卷俾你去拎,好均真,唔驚俾小俾溜。入到黎仲有涼茶,唔係講笑,燒野食咁熱氣,真係要飲翻啲涼茶下下火。蜜糖就仼添嘅,不過用完要拎翻個兜去自己添。仲可以加錢要蜆嫁,有埋蒜蓉同鹽俾你,燒落都幾野味!食物種類都算多,我覺得最正係豬扒叉燒同豬頸肉!豬扒係用香茅醃嘅,燒完之後香茅味好出!而個叉燒呢就好juicy,咬落好多汁。豬頸肉好肥美,咬落好爽而丸類就冇乜特別,同平時食開果啲一樣!
啲野每樣都會有張卷俾你去拎,好均真,唔驚俾小俾溜。
蜜糖就仼添嘅,不過用完要拎翻個兜去自己添。
仲可以加錢要蜆嫁,有埋蒜蓉同鹽俾你,燒落都幾野味!
食物種類都算多,我覺得最正係豬扒叉燒同豬頸肉!
豬扒係用香茅醃嘅,燒完之後香茅味好出!
而個叉燒呢就好juicy,咬落好多汁。
豬頸肉好肥美,咬落好爽

而丸類就冇乜特別,同平時食開果啲一樣!
2017-04-02 252 瀏覽
肥妹8歲生日,提議去BBQ。原本唸住去元朗。後來經朋友介紹,小欖燒烤樂園好啱大小朋友去的。因為小朋友有吹氣彈床,吊魚,小型賽車。大人就可以打麻雀。擲飛標。(所有娛樂都要自費)又可以燒烤。地方又大,厠所亦好乾淨。簡直係老笑咸而。燒烤食物種類都算多,而且味道唔錯。有甜酸雞全翼,香茅雞中翼,雞腎,多春魚,墨丸,魚蛋,貢丸,咖喱尤魚,叉燒粒,牛仔粒,豬扒,雞扒,茄子,蕃茄仔,翠肉瓜。另外有蕃薯,蔬菜包,燒菠蘿。蜆。不過要自費。我地就自費買咗一包蜆(配有海鹽及蒜蓉)。將蜆用錫紙包住放在燒烤爐大概5分鐘就食得。好鮮味,正呀!我想特別介紹叉燒粒,肉質好淋,又唔靱,味道剛剛好。雞扒,肉質軟滑。豬扒,好多時肉質比較鞋,但今次食嘅豬扒肉質比較淋,唔鞋。燒烤場只包一支水及一罐飲品。如不夠飲可自費在場內買。還有雪糕買的。肥妹今晚玩得好開心,一上車就訓咗

肥妹今晚玩得好開心,一上車就訓咗

慶祝紀念
生日
2017-03-21 229 瀏覽
呢排天氣好唔穩定,難得今日天氣好好,於是一家人走咗去小欖到燒嘢食。 我哋喺元朗過去其實都好方便 因為 有一架出 佐敦道嘅紅van直達已經到達小欖 燒烤場。 門口入到嚟 職員會畀幾張飛仔你分別係取消烤用具,同埋一張飲品飛, 攞住張飛仔嚟到 飲品呢個部位比 當值嘅同事佢哋就會 畀曬燒烤用具你, 燒烤,碟,蜜糖,廁紙,手套有齊曬。 鍾意食辣嘅朋友 ,呢度仲有個調味㗎供應,可以 加辣椒醬食 燒到咁上下而哋仲可以買雪糕雪條食㖭 攞住佢哋俾你嘅盤就可以行埋嚟呢一度自助 取食物 ,雞牛豬羊魷魚 魷魚 雞翼乜都有 對上一次聖誕節嚟宵超級多人 目測都開咗有幾百個爐好虛撼呀。 始終都係閒日嘅中午呢燒嘢食最舒服 ,人唔多空氣好好,又空曠。 而且仲可以任你選擇想坐邊個位置,不似有些燒烤場規定你一定要坐某些位置,一埋人迫埋一齊燒又焗又熱。 不得不讚一下佢哋嘅職員全部態度都好好 開爐費係另外收錢的一個爐會跟兩包炭比你燒, 另外仲可以加錢買網同燒烤夾 。 由於我哋今日有小朋友一齊燒 所以我覺得買賣個網同個夾會方便好多。 揀咗一大堆自愛嘅食物我哋就開始開始燒啦。 另外可

鍾意食辣嘅朋友 ,呢度仲有個調味㗎供應,可以 加辣椒醬食

燒到咁上下而哋仲可以買雪糕雪條食㖭

對上一次聖誕節嚟宵超級多人 目測都開咗有幾百個爐好虛撼呀。

不得不讚一下佢哋嘅職員全部態度都好好

揀咗一大堆自愛嘅食物我哋就開始開始燒啦。

另外可以加48蚊買包蜆 消化海鮮添, 佢哋仲會跟埋錫紙牛油同埋嚴俾你非常細心。

天朗氣清呀小朋友喺度玩得好開心自成一角慢慢喺度畫下畫咁渡過一日

其實仲有好多嘢可以自己玩下架,魚糕魚角同埋自己整脆豬都得㗎四蚊雞仲有埋牛油同煉奶跟埋畀你添, 再唔係自己整個豬扒包都得,使乜俾幾十蚊去茶餐廳食呀😂

星盤隔離仲有幾幅畫 棟喺度比大家欣賞,好攪笑, 燒雞翼我自細鍾意食,哈哈

其實入場費就跟得一罐汽水,當然我哋呢度係可以畀你全日任燒嘅, 飲完就在自己自費

我最鍾意食 呢款法包,記得另外一定加兩蚊買多個蒜蓉香草牛油醬呀,搽埋上去燒至最好味

除咗有大量嘅肉類同丸類比你燒之外,仲有少量嘅蔬菜可以供你選擇

燒呀燒 燒呀燒, 當中最極力推介嘅係豬頸肉 叉燒粒 韓式五花腩 同埋蒜蓉包係我嘅飛佛😍😍。

不知不覺有燒咗八個鐘呀真係勤力過返工😂
2017-03-21 2446 瀏覽
天氣開始回暖,趁炎夏前約埋班好姊妹黎個全日燒,個個都有大有細,去自助燒烤場就最方便。今次揀左小欖燒烤樂園,早2年食過相當滿意,唔知keep唔keep到水準呢。燒烤場位於沙灘旁,佔地廣,環境優美,場內空間十足,乾淨企理,最令我驚喜係連洗手間都非常清潔。食物自助吧,有多款食物選擇,旁邊有小士多,出售飲品同小玩具。食物賣相新鮮吸引。我地加左燒烤網同夾,湊住小朋友,咁燒方便好多。蜆肉用加入調味料,用錫紙包住烤半小時,一打開已經鮮味撲鼻,全部開晒口,而且冇沙,蜆肉鮮甜多汁,絕對性比價高。食物水準唔錯,樣樣都好好食。粟米青椒等蔬菜類都好新鮮,而且處理得好乾淨。法包配上蒜蓉牛油($2)隨便烤一烤就成為一道美食,蒜蓉牛油非常香滑,又唔會過咸,加上烤脆左既法包,結果係...我食左超過十塊,正!韓式五花腩,肥瘦適中,燒熟後油脂微焦,加上微辣既味道,味道比美韓燒店,仲要食多都唔覺膩。仲有雞翼同豬頸肉,我都非常欣賞,全部都醃得好入味,燒到外層微焦,內裡仍然充滿肉汁,非常juicy。場內有大空地,小朋友可以跑跑跳跳,大人就燒得更開心啦。環境舒適,店員非常友善,食物好似比上次黎更加美味,下次燒烤聚會,一定要再黎。
食物賣相新鮮吸引。
我地加左燒烤網同夾,湊住小朋友,咁燒方便好多。

場內有大空地,小朋友可以跑跑跳跳,大人就燒得更開心啦。

2017-03-17 966 瀏覽
數年前陪伴兩老山長水遠都要來這裡燒烤,實在是有它的吸引力!今次愛人撐枱腳,真的很驚喜,這麼的設施翻新了,換然一新。郊外的空氣特別清新,地方廣闊開揚,令人心情自然輕鬆起來。門口附近更設兒童遊樂區,很適合家庭樂。食物部裝修後的確很有系統, 分門別類 有專人送常所需食物,非常衛生。 飲品部汽水涼茶,雪條,雪糕及番薯,花蜆之類。另外,提供娛樂用品購買租借,包括氣球麻雀等等。場地提供洗手空間,非常衛生整潔。食物方便的確比起其他燒烤場優質,款式繁多,尤其是辣雞翼和豬頸肉醃製得非常入味,很回味。本人愛菠蘿,如果可以提供菠蘿會非常興奮。花硯配合海鹽和香蒜一起用錫紙包著放在燒烤網上烤,十餘分鐘後就有香噴噴的多汁花硯食,海鹽可以不用放盡供給的分量。燒烤爐換上新款,俾以前的更就手,更舒適!利用燒烤網可輕鬆享受燒烤美食,一邊享受家庭樂,或和朋友暢談互動。看到一家帶著小孩和小狗一起樂也融融,甚是寫意。食物質數保持高水平,是兩老最愛的燒烤場地,同時會場不設時限,讓家人盡情享受假日美好時光。由於燒烤場在海旁,可以選擇海邊的位置,海風輕送令人心廣神怡!另設大型吹氣樂園區,很受小朋友歡迎,大些的少年朋友則在空地上踢蜆玩
數年前陪伴兩老山長水遠都要來這裡燒烤,實在是有它的吸引力!

今次愛人撐枱腳,真的很驚喜,這麼的設施翻新了,換然一新。
場地提供洗手空間,非常衛生整潔。
本人愛菠蘿,如果可以提供菠蘿會非常興奮。
燒烤爐換上新款,俾以前的更就手,更舒適!
另設大型吹氣樂園區,很受小朋友歡迎,大些的少年朋友則在空地上踢蜆玩球,氣氛一流!
兩老得悉我們浪漫拍拖燒烤去,已經投訴了我們,要我們快快安排下次一齊來食過飽,玩過夠!
  • 豬頸肉
  • 辣雞翼
2017-03-10 255 瀏覽
平時幾個人無無聊聊 想燒野食就會去自助燒烤,就真係最方便啦,百幾蚊一位乜都有得你食。依家郊區都有好多不同模式嘅燒烤場, 如果近 市區 啲 方便啲嗰啲燒烤場就淨係得燒烤供應唔會太多有其他兒童設施可以俾小朋友玩, 如果唔怕遠嘅其實有好多都有大型設施俾小朋友玩 ,有啲自助燒烤場就限時四個鐘嘅, 有啲就全日無限燒嘅, 好多不同嘅選擇睇你會鍾意邊啲啦。今日去咗小欖燒烤場呢度係全日任燒嘅,而且仲有個吹氣兒童樂園 俾小朋友玩,咁你如果同小朋友一齊嚟嘅時候 ,小朋友就可以去玩,你 就可以舒舒服服喺度燒嘢食啦。記得以前呢度爐與爐之間 比起依家喺寬敞好多㗎, 依家就密密的裏裏外外擺滿曬成個area。相信過時過節呢到爆曬 客人嘅時候, 應該都會幾煙下。另外啲炭好矜貴啦,以前全日任燒包埋炭依家只有2包炭比你, 燒完就要再比錢買啦。搞完一輪我哋終於可以燒嘢食啦,其實都有好多扒丸類嘅 ,咁肚餓大家當然燒烤場呀燒賣呀麵包先啦。

相信過時過節呢到爆曬 客人嘅時候, 應該都會幾煙下。

搞完一輪我哋終於可以燒嘢食啦,
2017-03-01 302 瀏覽
環境: 第一次黎, 以為就係一個普通燒烤場,點知唔入到場見到竟然有籃球機同掟鏢機~行入d有好多人租左麻雀台係度一邊打牌一邊燒野食; 再望過少少仲竟然有好大個俾小朋友踩單車既場地同埋吹氣滑梯設施,真係完全岩一家大細假日黎玩~食物:基本燒開既食物都齊全,腸仔 丸子 麵包 各種扒類雞翼等都齊全~不過最有特色既係有韓式豬頸肉同埋韓式年糕燒!而且原來燒年糕係出奇地好味~外脆內軟超正! 呢度基本上唔限時,日頭燒到夜晚都得,我地中午開始燒,燒到睇埋海邊日落先走~正呀