2023-06-29
今日黎到跑馬地呢間勁靚既寿々乃食omakase,成個環境勁日本feel,超舒服!今日中午黎到,揀左呢個set,有前菜刺身壽司湯樣樣齊,唔錯海帶茶碗蒸,食落超級滑,一不小心就滑左入喉嚨鱧魚蓴菜湯,魚肉好軟身,索晒啲湯汁味道唔錯八爪魚觸手,吸盤同觸手原來質感完全唔同,吸盤位價落勁爽口彈牙,觸手反而軟身煙韌,我個人比較中意食吸盤有咬口多啲,好特別好impressive關鯖、鱸魚刺身,關鯖勁高質,油脂好重味道極濃,就算厚切都唔會好硬好難咬,一試難忘呢到係好多好多隻白蝦堆埋一齊,食落勁甜勁清爽,食完成個口都有浸清香係到海膽手卷,食落勁鮮味好creamy,入口即溶咁海老真丈,其實係炸白蝦球,外皮脆卜卜,入面塞滿晒白蝦,啖啖肉!壽司六貫,上面刺身大件過飯,食得出好鮮味,壽司飯全部有加左醋,唔洗點豉油食都好正,最出色係個帶子,係帶子中間𠝹一刀再放壽司飯入去,好出色好好食!
今日中午黎到,揀左呢個set,有前菜刺身壽司湯樣樣齊,唔錯
海帶茶碗蒸,食落超級滑,一不小心就滑左入喉嚨
鱧魚蓴菜湯,魚肉好軟身,索晒啲湯汁味道唔錯
海膽手卷,食落勁鮮味好creamy,入口即溶咁