2022-11-16
好友陪我食生日飯,我揀咗間想試好耐嘅和牛放題佢呢個係食九州櫻花牛!咁佢聲稱係自己成隻咁買我叫咗第二貴$898套餐openrice訂有88折一坐低店員就叫我哋自己落嘢,轉頭會有拼盤上成個拼盤除咗最頂唔係任食外,其他全部都係任食好老實每個部位都好好味!肩口肉同五花腩!店員有同我哋講拼盤由邊度開始食起,而壽喜燒部份就由佢負責燒俾我哋食燒晒第一部份之後發覺全部肉都非常高質黃牛嘅脂肪嗰種甘香未完全好徹底感受到!嗰種回甘真係冇得頂每日有三種和牛內臟任食!今日係牛肝牛腸同埋牛肺 內臟新鮮冇奇怪味道!牛肝真係非常之好味🤤鍾意食內臟嘅千祈唔好放過叫咗雞皮、雞皮餃子、雞冠!雞皮香口冇得頂雞皮餃子裏面係雞軟骨加肉正!不過燒到咁上下有機會開咗口🤣雞冠好特別,佢嘅爽脆感好得意和牛餃子試左普通同埋辛口 😚整體來講辣嘅版本好食啲!可以中和和牛嗰啲油膩感覺和牛米通對比之下就好普通😂可以不試佢嘅甲羅燒喺呢度嘅最推介之一幫我香濃嘅蟹膏味但係冇腥味!回本推介雖然未到放題食粥好似好奇怪 🤣但係佢呢個海膽蟹肉粥非常之鮮甜相信好多地方都冇嘅雞頸肉雞肉中間有條筋燒起上嚟幾彈牙幾好味㗎推介大家試下食咁多肉真係會非常之漏、所以要食返啲
佢呢個係食九州櫻花牛!咁佢聲稱係自己成隻咁買
我叫咗第二貴$898套餐openrice訂有88折
一坐低店員就叫我哋自己落嘢,轉頭會有拼盤上
成個拼盤除咗最頂唔係任食外,其他全部都係任食
好老實每個部位都好好味!肩口肉同五花腩!
燒晒第一部份之後發覺全部肉都非常高質
黃牛嘅脂肪嗰種甘香未完全好徹底感受到!嗰種回甘真係冇得頂
和牛米通對比之下就好普通😂可以不試
食咁多肉真係會非常之漏、所以要食返啲沙律中和一下
佢嘅依兩個甜品超推介!柚子雪葩好清新正
以佢嘅牛奶布甸超濃牛奶味!大推
整體來講如果胃口唔係特別好嘅人可以叫698嘅套餐 ,因為佢嗰set 牛都好正 😆但係佢放題部份材料真係好高質 如果叫到$898呢個套餐好似我咁食到四碟後加牛嘅基本上都回到本