2022-11-02
話說呢一間燒肉店,其實一直都係我嘅口袋名單入邊,每一次喺銅鑼灣行街都好想試吓,但係仲係未有機會,今次約咗同朋友食lunch就去試吓!呢間餐廳主打係日本和牛,佢哋使用九州宮崎直送嘅櫻花牛作為佢哋嘅主打肉品。佢嘅風景亦都好靚,窗口係對住維多利亞公園,食飯對住呢個景色,絕對係心曠神怡。今次我哋專門試佢嘅午市定食,包括喺本舖A5和牛三寶盛合,同埋A5和牛咖喱蛋包飯定食。佢哋嘅本舖A5和牛三寶盛合用上三款牛肉,包括牛肋肉,牛後腿肉同埋牛肩肉。只需輕輕烤熟兩邊就已經可以食得。牛肉香味好濃郁,而且因為油花豐富嘅關係有入口即溶嘅感覺,配合返白飯簡直係天衣無縫!牛咖喱蛋包飯定食我覺得都好好食,佢嘅牛肉燉得好鬆軟,入口輕鬆就咬開咗,而且配合返日本傳統嘅咖喱汁同埋香滑嘅雞蛋,絕對令你嘅味蕾變得豐富。配菜方面我自己都覺得質素好好,凍豆腐上面嘅肉碎勁香,配合返滑溜嘅豆腐絕對相得益彰。麵豉湯方面都好出色,比一般外間飲到嘅冇咁鹹之餘,亦都好濃郁,我自己都飲晒!總括嚟講我覺得呢間餐廳真係質素好高,如果午市過嚟食嘅話絕對係CP值之選,大家如果去開銅鑼灣嘅話,記得要試吓!