餐廳: 宮崎肉本舖
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
國泰會員於夥伴餐廳消費可賺高達HKD4 = 2里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 會員每次可賺取「亞洲萬里通」里數之消費額上限為港幣10,000元。
  • 會員於國泰夥伴餐廳用膳,結賬時出示國泰會員二維碼,每消費港幣4元可賺取1里數。
  • 渣打國泰Mastercard®客戶憑卡消費可享每港幣4元賺取2里數,包括合作夥伴餐廳合資格消費之餐膳里賞(每港幣4元賺取1里數)及基本餐飲類別之合資格簽賬獎賞(每港幣4元賺取1里數)。
  • 賺取之「亞洲萬里通」里數將根據餐飲與膳食消費,包括服務費、稅項及小費的總和而計算。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別「賺里餐廳」查詢。
  • 賺取的「亞洲萬里通」里數將於認可餐膳消費交易後7個工作天內存入會員的賬戶。
須受其他國泰條款及細則約束。
去開花展,順便喺附近搵食。🔥呢間燒肉放題就喺維園隔離,日系裝修簡約雅致,半開放嘅座位入面仲可以從高處望到成個維園𠻹,個景真係好開揚好靚,而且2個人都可以坐,又大又舒服,私穩度極高!另外仲有包廂提供,好啱多人聚會!食物方面走高質路線,除咗引入原隻得獎櫻花牛,可以食到各款稀有部位外,其他嘅食材都係日本時令食材,有鹿兒島黑豚、熊本地雞同蔬菜等。🤤今次我哋揀咗A5宮崎牛特上放題,$698/位可以食到6款包括宮崎牛,肩里肌、肩口肉、牛肋肉、內後腿肉、外後腿肉同五花腩。其後可以無限追加外後腿肉同五花腩,仲有超過60款豬、雞、海鮮、野菜、小食同甜品等。😋整體下今次食嘅每樣都好,完全無伏!🥰想食好啲,比貴少少都係值嘅!必點推介:🐂和牛五花腩牛五花油脂均勻,肉質嫩滑,甘香軟腍!今次主力食咗好多片呢!🥟和牛黑松露餃子餃子皮薄,煎到脆卜卜,餡料飽滿又惹味,和牛同黑松露好夾!🍤雜錦天婦羅天婦羅多款野菜同蝦,炸粉薄而香脆,野菜都好新鮮,而且唔會炸得太乾,最like南瓜同菇!🦀松葉蟹肉沙律撻沙律撻有滿滿松葉蟹肉,加埋甜甜嘅沙律醬,好清新開胃!🍮自家製奶凍甜品柚子雪葩同桃味雪糕等幾款都好食,但最鍾意係奶凍,又香又滑

必點推介:

🐂和牛五花腩
牛五花油脂均勻,肉質嫩滑,甘香軟腍!今次主力食咗好多片呢!

🥟和牛黑松露餃子
餃子皮薄,煎到脆卜卜,餡料飽滿又惹味,和牛同黑松露好夾!

🍤雜錦天婦羅

🦀松葉蟹肉沙律撻
沙律撻有滿滿松葉蟹肉,加埋甜甜嘅沙律醬,好清新開胃!

🍮自家製奶凍
甜品柚子雪葩同桃味雪糕等幾款都好食,但最鍾意係奶凍,又香又滑,超重奶味,正!
2024-03-15
  • 和牛五花腩
  • 雜錦天婦羅
  • 自家製奶凍
2024-03-21 1599 瀏覽
我最近光顧了一家名為「宮崎肉本舖」的餐廳,他們提供午市半放題的用餐服務。在這裡,我享受了一頓美味的午餐,讓我對這家餐廳留下了深刻的印象。首先,他們的午市半放題提供了90分鐘的用餐時間,讓我有充足的時間品嚐各種美食。他們的放題選擇包括了多種肉類,例如A5宮崎牛、日本雞肉以及日本黑豚,每一款都有獨特的風味。我這次選擇了後腿和牛肉以及和牛五花腩,它們都非常鮮嫩多汁,口感極佳。除了肉類,他們還提供了30款各式各樣的放題美食,包括和牛餃子、吉列廣島蠔和松葉蟹腳茶漬飯等。這些菜餚的味道都非常出色,每一口都讓人回味無窮。今次品嘗了蕎麥面,配搭清爽的醬汁,好合適在品嘗各款燒肉後品嘗。此外,他們還有10多款飲品和甜品可供選擇,例如清新的柚子雪葩、香濃的3.6牛乳奶凍以及各種口味的Calpis梳打。這些飲品和甜品為整餐增添了一絲甜蜜的風味。在環境方面,餐廳位於維多利亞公園對面,享有開揚怡人的景色。這裡的用餐環境非常舒適,讓我感到放鬆愉悅。此外,值得一提的是他們優秀的服務態度。店員們非常友善和專業,他們會細心指導各款燒肉的所需時間,確保每一道菜都能夠烹調得恰到好處。總的來說,我對「宮崎肉本舖」的午市半放題用

除了肉類,他們還提供了30款各式各樣的放題美食,
包括和牛餃子、吉列廣島蠔和松葉蟹腳茶漬飯等。
這些菜餚的味道都非常出色,每一口都讓人回味無窮。
這些飲品和甜品為整餐增添了一絲甜蜜的風味。

總的來說,我對「宮崎肉本舖」的午市半放題用餐體驗非常滿意。他們提供優質的肉類選擇和精緻的美食,同時環境優美,服務周到。如果你是一位燒肉愛好者,我強烈推薦你來這裡品嚐他們的美食。
  • 九州A5和牛特上套餐
2024-03-11 1325 瀏覽
宮崎肉本舖主打日本A5級和牛,定期以一頭牛方式購入,除咗有各款和牛肉外,仲有各種稀有部位呢🤩🤩😙😆🐮A5宮崎牛半放題🐮 $796 (2人份量) A5宮崎牛共有12 片,厚切牛五花腩6片及前腿肉6塊。牛五花厚切,油花極靚,奶香味十足,燒到5成熟左右係最正口感,入口即浴!前腿肉薄片輕燒就可以,輕炙更能保持嫩滑質感,不愧為A5和牛,大滿足呢🥰🥰😘😘和牛外以外嘅沙律,野菜,小食,主食,甜品同飲品都可以QR code 落單, 款式相當豐富, 以下為推薦菜品:🐮自家製A5宮崎牛餃子🐮: 有黑松露醬同辛口,餃子皮薄,肉餡飽滿豐富,而且係用A5和牛製作,必點之選🐮山賊汁A5宮崎牛米餅🐮:山賊汁有啲似燒汁,甜口汁醬配合和牛肉粒,米餅香脆,口感豐富🦪吉列廣島蠔🦪,炸香草雞,炸一口芝士,能登雲海揚:炸物相當出色,香脆不膩,上枱時熱辣辣,即叫即炸🐥辛口雞冠🐥:Q彈爽口,少見嘅食材啊,記得要自己燒熟先食🍮自家製3.6牛乳奶凍🍮:味道香濃,奶味十足嘅Panna Cotta餐廳位於sugar+ 6樓,可以睇到維園景色, 邊食邊欣賞開闊靚景 😊😊🥰🥰宮崎肉本舖地址:銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 6樓

🐮A5宮崎牛半放題🐮 $796 (2人份量)

🐥辛口雞冠🐥:Q彈爽口,少見嘅食材啊,記得要自己燒熟先食

宮崎肉本舖
地址:銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 6樓

• 山賊汁九州和牛米餅
  • 日式醬燒茄子
  • 柚子雪葩
A5 宮崎牛90 分鐘午市半放題套餐🐮 五花腩、外後腿肉賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧兩款牛牛色澤鮮豔紅潤,油花均勻,十分悅目吸睛。五花腩厚身肥美,經燒香後散發出滿溢的牛香,口感爽滑彈牙,油香豐腴而不膩,牛味濃郁出眾,未需另加調味醬料已經非常惹味。外後腿肉薄身而緊緻,食落嚼感十足,肉香滿滿,出色必食之選。前菜種類:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧前菜有和風沙律、漬物等常見款式,🐧 試了胡麻豆腐菠菜沙律和漬物牛蒡,兩者均十分清爽醒神,作為開胃菜十分不錯。炸物種類:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧炸物款式頗多樣化,有香草炸雞、酥炸魷魚、炸餃子等經典日式小吃。🐧 最欣賞餐廳自家製的和我黑松露餃子,餃子皮煎得香口薄脆,內餡濃香又多汁,非常邪惡美味。主食種類:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧主食除了經典的茶漬飯、冷麵、拉麵之外,餐廳還特別提供山賊汁九州和牛米餅,鹹香帶甘的和牛粒粒與卜卜脆的米餅非常合拍,食落風味十足非常可口,必點推薦👍甜品味道:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳一共有三款和式甜點提供選擇,包括柚子雪葩、櫻花柏餅和果子以及牛乳奶凍。其中牛乳奶凍由餐廳自家製,誠意十足,食落又滑又嫩,奶香濃厚,高質推介。飲料種類:🐧🐧🐧🐧🐧
A5 宮崎牛90 分鐘午市半放題套餐

🐮 五花腩、外後腿肉

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

兩款牛牛色澤鮮豔紅潤,油花均勻,十分悅目吸睛。

外後腿肉薄身而緊緻,食落嚼感十足,肉香滿滿,出色必食之選。

前菜

種類:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

炸物

主食

飲料

種類:🐧🐧🐧🐧🐧

飲品可選梳打、汽水、熱茶等,如有興趣亦可加錢下單酒類飲品🍻

🐧❣️餐廳採用全QR code 自助下單❣️

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳採用和風日系設計,座位以半開放式單間為主,空間感十足,配搭自然採光照明,感覺明亮又舒逸。

部分單間鄰近落地玻璃,客人可邊享受燒肉,邊欣賞維多利亞公園的美景,十分寫意怡人。

🐧❣️餐廳設有可外借洗手間❣️

🐧❤️結語:宮崎牛高質又美味,誠意推薦

2024-01-28 1072 瀏覽
🍖 Recently, I had the pleasure of dining at Miyazaki Niku Honpo, a Japanese semi-buffet restaurant that came highly recommended by a friend. We opted for the A5 Miyazaki Beef (90-minute lunch semi-buffet) priced at $398 (plus an additional charge). The quality of the food was exceptional, with the highlight being the top-quality beef.Here are some of the dishes we enjoyed as part of the set:1️⃣ Japanese Chicken Offal:Indulge in a variety of flavorful chicken offal dishes, including the spicy chick

1️⃣ Japanese Chicken Offal:
Indulge in a variety of flavorful chicken offal dishes, including the spicy chicken kidney, tangy chicken crown, savory black pork cheese sausage, and crispy chicken skin dumplings.

2️⃣ Japanese Vegetables:
Savor a selection of fresh and seasonal Japanese vegetables, including Kyoto onions, sweet potatoes, pumpkin, assorted vegetables, green peppers, and okra.

3️⃣ Salads:
Enjoy the Miyazaki Meat Honpo Japanese-style salad, cabbage salad, sesame tofu spinach salad, and tomato salad with soy sauce-pickled radish and burdock.

4️⃣ Appetizers:
Treat yourself to a range of delectable appetizers, such as edamame, Hiroshima oysters, fried herb chicken, homemade A5 Miyazaki beef dumplings with black truffle sauce (spicy), spicy cod roe-stuffed chicken wings, deep-fried calamari rings, fried quail eggs wrapped in bacon, bite-sized fried cheese, Noto Unkai tempura, and Japanese-style soy sauce-glazed eggplant.

5️⃣ Rice Dishes (Using Japanese Rice):
Savor the Matsuba crab meat tea-infused rice, A5 Miyazaki beef rice cakes in mountain thief sauce, and natural rice.

6️⃣ Noodle Dishes:
Choose from the A5 Miyazaki beef tsukemen, Miyazaki spicy noodles (with chicken and egg), Kyushu sesame tossed noodles, and buckwheat noodles.

7️⃣ Desserts:
End your meal with refreshing treats like yuzu shaved ice, homemade 3.6 milk jelly (limited availability), and traditional Japanese confectionery kashiwa mochi.

8️⃣ Beverages:
Quench your thirst with a variety of drinks, including Calpis lychee soda, Calpis white peach soda, Calpis green apple soda, Calpis mandarin soda, canned Coca-Cola, canned sugar-free Coca-Cola, Kobe Tea House iced oolong tea, and Kobe Tea House iced green tea, as well as hot genmaicha.

💰 The total bill came to $398 per person, excluding a 10% service charge.

🥩 Miyazaki Niku Honpo offers an exceptional dining experience, showcasing the finest Miyazaki beef and a wide variety of delicious dishes. With its stylish ambiance and attention to detail, it's a restaurant that guarantees a memorable culinary journey.
2024-01-26
3天前 0 瀏覽
宮崎肉本舖位於銅鑼灣糖街鄰近皇室堡主打頂級宮崎縣桜花牛燒肉放題宮崎肉本舖推出本舖燒肉半放題買一送一優惠人均價格唔使港幣四百真心抵燒肉頭盤齊集牛肋肉以及外後腿肉同埋肩口肉三款部位總共六片宮崎牛以及三片雞腿肉同埋三片黑豚上肩肉宮崎縣桜花牛色澤粉嫩紅潤肉質柔軟細膩同時脂肪豐腴甘甜油花細密霜降燒肉半放題可以無限追加七味雞腎以及辛口雞冠同埋黑豚芝士腸以及雞皮餃子四款燒肉小食宮崎肉本舖同時提供十款小食放題;個人私心推薦吉列廣島蠔金黃酥脆同時蠔肉飽滿鮮甜;酥炸魷魚圈同埋黑松露醬或者辛口自家製宮崎和牛餃子同樣惹味飯類/麵類大胃王絕對必試松葉蟹肉茶漬飯以及宮崎牛一之藏拉麵同埋宮崎辣麵;山賊汁宮崎牛米餅配搭獨特驚喜甜品留意番柚子雪葩以及自家製牛乳奶凍限量供應記得預早落單叫起

燒肉頭盤

• 自家製A5宮崎和牛餃子
  • 宮崎牛一之藏拉麵
  • 自家製3.6牛乳奶凍
2024-07-05 79 瀏覽
簡左8百几蚊個放提餐,除左第一下黎果盤牛係同menu一樣有雪花,之後果d簡直係垃圾。大家唔好中伏。問個經理仲要話牛有唔同部位,當我傻仔咩… 8百几蚊一個頭唔洗做到咁cheap麻
日本燒肉放題應該好多人都食過,但一間主打「日本一」A5宮崎牛燒肉放題店你又食過未?猶記得上年我們一家人到銅鑼灣燒肉店- 宮崎肉本舖品嘗過$998的宮崎A5櫻花牛極上放題,櫻花牛油脂分布真係超級靚,入口即化的感覺真係好味到回味無窮,是暫時我食過最好食的燒肉店🤩但如果有小朋友又不怕份量太多的話,現在推廣的本舖燒肉半放題(買一送一推廣),真係超級超級抵食👍宮崎肉本舖的座位寛敞舒適,景觀更是非常優美,有部分座位可遠望跑馬地靚景,服務亦非常好。本舖燒肉半放題* $680/位 (90分鐘) 🥩 燒肉頭盤 : A5宮崎牛6片雞腿肉3片黑豚上肩肉3片🍹放題部分 :40款日本食材/飲品/甜品(因季節會有所改動)*入座時間為 12:00,13:30,17:30 及 20:00*買一送一即每位 $340另收以優惠價計算加一服務費當日我們除了食了指定燒肉頭盤的A5宮崎牛、雞腿肉、黑豚上肩肉外,亦點選了很多不同種類的小食、炸物、沙律、飲品甜品。宮崎牛肉真的是非常高質,而雞和黑豚的肉質也不錯。其他小食、甜品也美味可口,炸物鬆脆,法律冷盤開胃別緻,甜品亦相當吸引呢。🌟淮山松葉蟹肉豆腐🌟冷豆腐龍蝦沙律🌟吉列廣島蠔🌟枝

本舖燒肉半放題* $680/位 (90分鐘)

🥩 燒肉頭盤 :
A5宮崎牛6片
雞腿肉3片
黑豚上肩肉3片

🍹放題部分 :
40款日本食材/飲品/甜品
(因季節會有所改動)

*入座時間為

2024-06-14
父親節
  • 宮崎A5桜花牛稀有部位盛合
2024-07-04 67 瀏覽
位於銅鑼灣糖街的宮崎肉本舖主打宮崎A5櫻花牛燒肉放題店舖從宮崎縣自家農場引入原隻得獎櫻花牛,確保食材的質素餐廳推出咗90分鐘本舖燒肉半放題套餐買一送一優惠,非常抵食套餐除了燒肉頭盤外,放題有野菜、沙律、小食、燒肉類、飯類、麵類、飲品及甜品等數十款可以無限追加燒肉頭盤每位提供A5宮崎牛三款部位共六片,鹽蔥雞腿肉三片,七味黑豚上肩肉三片A5宮崎牛三款部位包括牛肋肉、外後腿肉及肩口肉,肉質粉嫩油潤,油花如霜降般分布均勻幼細,入口脂香四溢燒肉類套餐內有四款燒肉類可以無限追加,包括雞皮餃子、七味雞腎、辛口雞冠及黑豚芝士腸小食自家製A5宮崎牛餃子配黑松露醬(上)或辛口(下),自家製餃子餡料飽滿,皮薄香脆,兩款都好味吉列廣島蠔炸得金黃酥脆,內裡軟嫩爆汁,蠔味鮮甜酥炸魷魚圈炸得香酥脆口,口感鮮美有嚼勁能登雲海揚,以鱈魚肉混合蔬菜炸至金黃色,口感似魚蛋,彈牙脆口鵪鶉蛋串炸及炸一口芝士都是唔錯的選擇飯類/麵類山賊汁A5宮崎牛米餅,山賊汁味道似燒汁,配搭宮崎牛肉及香脆米餅口感豐富有驚喜徐咗肉食外私心推薦可以試埋松葉蟹肉茶漬飯、宮崎辣麵(雞肉、蛋花)及A5宮崎牛一之藏牛骨湯拉麵都是唔錯的選擇甜品柚子雪葩及自家
位於銅鑼灣糖街的宮崎肉本舖主打宮崎A5櫻花牛燒肉放題
店舖從宮崎縣自家農場引入原隻得獎櫻花牛,確保食材的質素
餐廳推出咗90分鐘本舖燒肉半放題套餐買一送一優惠,非常抵食

燒肉頭盤

燒肉類

小食
吉列廣島蠔炸得金黃酥脆,內裡軟嫩爆汁,蠔味鮮甜
酥炸魷魚圈炸得香酥脆口,口感鮮美有嚼勁

鵪鶉蛋串炸及炸一口芝士都是唔錯的選擇

飯類/麵類

甜品
柚子雪葩及自家製3.6牛乳奶凍,奶凍是限量供應,記得提早落單賣晒就無

飲品
可樂及calpis白桃味乳酸梳打,乳酸梳打有四款口味,仲有凍、熱茶飲選擇添
2024-06-03
銅鑼灣高質日式燒肉店❤️見佢做緊優惠90分鐘本舖燒肉午市半放題 😋$680買一送一緊係要試下😍環境都幾唔錯😌落地大玻璃望到維園街景,裝潢高級又光猛☀️仲有唔同款式嘅包廂🤩私隱度高,喺呢個環境下食嘢都幾滿意🫶🏻今次既燒肉午市半放題可以食到⚜️日本第一⚜️A5宮崎牛🐮日本黑豚上肩肉🐷日本雞腿肉🐔肉味油香十足,非常軟腍香口都幾優質👍🏻👍🏻另外半放題食物超過40款💕試左好多款小食、沙律🥗例如黑豚芝士腸、雞皮餃子、野菜盛盒、宮崎肉本舖和風沙律、胡麻豆腐菠菜沙律、牛蒡漬、吉列廣島蠔、鵪春蛋串炸…🥟🦪🥬🍗🤍飯麵類🍚🍜仲叫左蕎麥麵、松葉蟹肉茶漬飯、山賊汁A5宮崎牛米餅等等😋份量唔少而且味道都可以🫶🏻💓甜品方面🍨🍮可以任點柚子雪葩或者自家製3.6牛乳奶凍🤤兩款試過都好味👍🏻

• 山賊汁九州和牛米餅
  • 胡麻豆腐菠菜沙律