2023-02-04 79 瀏覽
平時無咩消費,日常最大支出就用係「食」方面,食野抒壓又滿足。今晚近窗的卡位可以睇到美麗的港島夜景,其實也有日式風格的榻榻米四至六人座位自成一角,喜歡私隱度的也有包廂~放題的主菜-牛肉黎喇!!一睇就知係靚野,咁多稀有部位,好難得會係香港食到,乜都抵返哂!仲有服務員幫手燒西冷肉眼,咁大塊好搶火,佢燒得恰到好處,讚!話說得知老婆揀左放題任食,由中午開始我就餓住個肚,食到好多款式!雜錦天婦羅,我敢話係任食入面數一數二!茶漬飯都好有日本風味!最有驚喜係柚子雪糕😋

放題的主菜-牛肉黎喇!!

雜錦天婦羅,我敢話係任食入面數一數二!
茶漬飯都好有日本風味!

最有驚喜係柚子雪糕😋

ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧我又同我 @Mia 仔食勁好西啦💕呢到環境唔止寬敞,仲有靚景靚空間🫶🏻品嚐宮崎肉本舗💕午市A5定食A5和牛係最高評級,品質都係最正❤️🥣鍋物定食配是日前菜、茶碗蒸、🥤飲品或甜品一客🧉🥩九州A5和牛西冷鍋$598來自黑毛和牛後腰脊肉,近臀部的部分,霜降分佈均勻,肉質有彈力,口感有咬勁,每一口都擁有濃郁的牛肉香氣,肉質嫩而多汁。🥩九州A5和牛壽喜燒鍋$498肉質也滑嫩有彈性,鮮味成分更加豐富,壽喜燒、突顯和牛鮮美的滋味❤️兩個餐都正到暈🥢喜歡吃高質烤肉必來的餐廳💕見佢晚市有個和牛放題$9xx!下次都一定要黎試吓先👍🏻𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ 宮崎肉本舖 宮崎肉本舗≋ ≋ 銅鑼灣糖街25-31號Sugar+6樓₊˚· ७── ⁼³₌₃ (⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享☷➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕-

我又同我 @Mia 仔食勁好西啦💕
呢到環境唔止寬敞,仲有靚景靚空間🫶🏻

品嚐宮崎肉本舗💕午市A5定食
A5和牛係最高評級,品質都係最正❤️

🥣鍋物定食配是日前菜、茶碗蒸、
🥤飲品或甜品一客🧉

🥩九州A5和牛西冷鍋$598
來自黑毛和牛後腰脊肉,近臀部的部分,
霜降分佈均勻,肉質有彈力,口感有咬勁,
每一口都擁有濃郁的牛肉香氣,肉質嫩而多汁。

🥩九州A5和牛壽喜燒鍋$498
肉質也滑嫩有彈性,鮮味成分更加豐富,
壽喜燒、突顯和牛鮮美的滋味❤️

兩個餐都正到暈🥢喜歡吃高質烤肉必來的餐廳💕

見佢晚市有個和牛放題$9xx!
下次都一定要黎試吓先👍🏻

༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶
˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ 宮崎肉本舖 宮崎肉本舗
≋ ≋ 銅鑼灣糖街25-31號Sugar+6樓
₊˚· ७── ⁼³₌₃
(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享☷
➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕
2023-01-30 1400 瀏覽
今日慶祝11週年紀念,老公帶我食宮崎A5櫻花燒肉放題。120分鐘任食998餐,地點方便,環境優雅清靜,聞說成隻宮崎牛空運到港,每一個部位都有,非常利害,令人嘆為觀止。私隱度極高,自成一角,遠望年宵維園全景,環境一流,非常relax!有圍裙提供,以免彈到成身都係,感覺非常細心專業。頭盤有十款不同部位既牛,上面放了各種名牌,而桌上有張圖簡單說明每款牛的部位,讓我們更加清楚部位在那裡。頭盤非常壯觀,可見牛肉鮮豔奪目,切割分明,不同部位既油脂分佈各有不同,一次過可以每款試一片,食完好食可以再encore,真係霸氣十足。火爐温度適中,夠猛又唔會好易燒燶。這片和尚頭肉厚切大片,入口軟綿綿,牛肉味香嫩,入口即溶既感覺,令人垂涎三尺。壽喜燒牛肉薄切而且大大片,油脂分佈均衡,當中包住南瓜,味道鮮甜帶口感,感覺新穎而又可以品嚐另一番風味。和牛扒一整片厚厚既和牛扒,油脂分佈分明,老闆豪不吝嗇, 品質相當高,很喜歡入口即溶既口感,有專人為我地而燒,還細心地剪成一小片,把多餘既脂肪剪走,感覺相當專業。生熟程度剛好,燒到帶點金黃色,口感軟嫩,完全停不了口。鯛魚燒到香脆帶金黃色,比想像中更嫩滑仲好juicy 而且仲
有圍裙提供,以免彈到成身都係,感覺非常細心專業。

壽喜燒
和牛扒
生熟程度剛好,燒到帶點金黃色,口感軟嫩,完全停不了口。
鯛魚
燒到香脆帶金黃色,比想像中更嫩滑仲好juicy 而且仲一d都唔腥。
椰菜沙律
食左咁多肉再吃點椰菜,感覺無咁濟。椰菜配少許芝麻醬,好爽之餘原來都幾夾喎。
自製3.6特濃牛乳奶凍
牛奶味濃郁,香滑又唔會太甜,呢杯奶凍暫時
係我咁內以黎覺得最好食既一杯,忍唔住要再encore。
綠茶雪糕夠晒香濃而又唔會苦,日本直送,食完雪糕真係大滿足,一試難忘,啱哂我哩個綠茶控。
2023-01-18
2023-01-30 118 瀏覽
今晚慶祝生日,本身喜愛吃肉,預約了這間專售宫崎和牛的餐廳點了價位998的宫崎A5櫻花牛極上燒肉套餐,可以用app下單超方便,又有專人幫手燒首先上了和牛拼盤,匯集了不同部位,有肩里肌、肩口肉、五花腩、牛肋肉,店員建議我們先吃比較深色的部位,配上櫻花鹽進食,帶出濃濃的牛味,感覺超爽!粉嫩的肉比較重油脂,可以與較少油脂的部位間接吃以避免過量油膩,亦可別到有肉香味變為油脂香的轉變。普遍部位大概燒至五至七成熟就可以,不過店員會幫手處理,全程只需負責吃就可以,不用動手,亦不用擔心燒至過熟。其他菜餚亦相當美味而富有特色蟹味噌甲羅燒淮山松葉蟹肉、胡麻豆腐菠菜沙律黑松露餃子柚子、抹茶雪糕3.6牛乳奶凍
今晚慶祝生日,本身喜愛吃肉,預約了這間專售宫崎和牛的餐廳

其他菜餚亦相當美味而富有特色

蟹味噌甲羅燒

淮山松葉蟹肉、胡麻豆腐菠菜沙律
黑松露餃子

柚子、抹茶雪糕
3.6牛乳奶凍
2023-01-30 85 瀏覽
🐂宮崎肉本舖 吃和牛🌟✨推薦✨✨油花靚 環境舒適😊我又同我嘅朋友搵好西食啦今次我地一齊去宮崎肉本舖 🐂試壽喜燒和牛😍高質又好味😋環境不錯,可以提供✨一個獨立嘅空間比客人大聲小小傾計都唔怕比隔離枱聽到✨✨面向維園靚景,一邊食和牛,一邊睇靚景真係令人心曠神怡😀😍今次我地品嚐宮崎肉本舗💕午市A5定食包括🍲鍋物定食、🧆是日前菜、🥚茶碗蒸 及飲品或🍨甜品一客🥩九州A5和牛西冷鍋$598 (5片)呢個超級好味,勁正,每塊和牛比較厚身霜降分佈均勻,口感軟滑,油脂味濃✨每一口都充滿和牛肉香氣✨涮兩吓就食得✨🥩九州A5和牛壽喜燒鍋$498 (4片)這款肉質較薄身,口感更嫩滑用上壽喜燒汁及蛋一齊食更能突顯和牛鮮味,油香味濃$500食到幾片A5和牛,真係好超值而鍋物材料好豐富,有豆腐、魚蛋、竹輪等壽喜燒湯底好清甜香茶碗蒸好正好鮮味,每口蛋都滑嘟嘟,有魚籽、蝦仁🌟鐘意吃高質和牛必來嘅餐廳🌟還有晚市和牛放題套餐$998應該都好正,下次要試埋先得😍
🐂宮崎肉本舖 吃和牛🌟✨推薦✨✨
油花靚 環境舒適😊

我又同我嘅朋友搵好西食啦
今次我地一齊去宮崎肉本舖
🐂試壽喜燒和牛😍高質又好味😋
環境不錯,可以提供✨一個獨立嘅空間比客人
大聲小小傾計都唔怕比隔離枱聽到✨
✨面向維園靚景,一邊食和牛,一邊睇靚景
真係令人心曠神怡😀😍

今次我地品嚐宮崎肉本舗💕午市A5定食
包括🍲鍋物定食、🧆是日前菜、🥚茶碗蒸 及
飲品或🍨甜品一客

🥩九州A5和牛西冷鍋$598 (5片)
呢個超級好味,勁正,每塊和牛比較厚身
霜降分佈均勻,口感軟滑,油脂味濃✨
每一口都充滿和牛肉香氣✨
涮兩吓就食得✨

🥩九州A5和牛壽喜燒鍋$498 (4片)
這款肉質較薄身,口感更嫩滑
用上壽喜燒汁及蛋一齊食
更能突顯和牛鮮味,油香味濃
$500食到幾片A5和牛,真係好超值

而鍋物材料好豐富,有豆腐、魚蛋、竹輪等
壽喜燒湯底好清甜香
茶碗蒸好正好鮮味,每口蛋都滑嘟嘟,
有魚籽、蝦仁

🌟鐘意吃高質和牛必來嘅餐廳
🌟還有晚市和牛放題套餐$998
應該都好正,下次要試埋先得😍
2023-01-30 81 瀏覽
宮崎肉本舖 (銅鑼灣)銅鑼灣糖街25-31號Sugar+6樓今晚男朋友同我慶祝紀念日,知我係牛魔王,bk左呢間專食宫崎和牛嘅餐廳,門口有晒獎狀同證書,可以放心進食叫左$998宮崎A5櫻花牛極上燒肉套餐,用app點餐好方便第—round 食到成9款和牛,有西冷、壽喜燒外後腿肉、內後腿肉、肩里肌、肩口肉、五花腩、牛肋肉,店員建議我地又深紅色食到赤身粉嫩,可以食到有肉香味變為油脂香既改變。油脂比較重嘅肉,配Wasabi係最好,可以中和返個油脂睇下雪花幾靚!西冷唔使燒得太熟,大概四成就OK,之後想食嘅時候就燒熱返,肉質相當軟淋而牛味濃郁除咗和牛,其他嘢食都好有特色蟹味噌甲羅燒淮山松葉蟹肉沙律胡麻豆腐菠菜沙律雞皮餃子黑松露餃子日式醬燒茄子最後就算幾飽都忍唔住試左三款甜品,我最鍾意個柚子雪糕同個奶凍,柚子雪糕味道好清新,食落好似飲緊柚子汁咁,一啲都係甜膩,奶凍真係好香滑,奶味濃郁,食落好滋潤
宮崎肉本舖 (銅鑼灣)
銅鑼灣糖街25-31號Sugar+6樓

叫左$998宮崎A5櫻花牛極上燒肉套餐,用app點餐好方便

第—round 食到成9款和牛,有西冷、壽喜燒
外後腿肉、內後腿肉、肩里肌、肩口肉、五花

睇下雪花幾靚!

西冷唔使燒得太熟,大概四成就OK,之後想食
嘅時候就燒熱返,肉質相當軟淋而牛味濃郁
除咗和牛,其他嘢食都好有特色

蟹味噌甲羅燒
日式醬燒茄子

2023-01-15
  • 本舖A5和牛三寶盛合
2023-01-30 100 瀏覽
平時燒肉放題就食得多,但咁高級既和牛燒肉放題又真係比較少食🫣難得新年,就帶左屋企人去維園行花市,順便book埋隔離呢間主打食宮崎A5櫻花牛既日本過江龍燒肉放題🤩餐廳裝修以日式木系為主調,舒服並帶有高雅既感覺。最值得關注係有幾個窗邊卡位,但有包廂既感覺,私隱度好高,仲對住個維園景觀既落地大玻璃,非常舒適!$998 宮崎A5櫻花牛極上燒肉餐,可以任食6款頂級A5和牛以及超過60款其他食材宮崎A5櫻花牛拼盤,有齊六款可以任食既 •外後腿肉•内後腿肉•肩里肌• 肩口肉•五花腩•牛肋肉,仲贈送四種稀有部位和尚頭•前腿肉、肉眼扒同埋壽喜燒牛肩肉🥺 和尚頭同前腿肉每隻牛只佔有一點幾%比例,所以真係非常珍貴!!!店員推薦由雪花較小既肉開始食起,最後會係最多雪花既肉眼扒同壽喜燒,會由店員幫手料理,燒既程度啱啱好,達到A5級別既宮崎牛雪花成霜狀,就咁睇都知有幾靚!嫩滑入口即溶,好似食緊和牛雪糕咁,超級滿足!!除左和牛,仲有日本產既走地雞同豚肉。其中特別推薦雞頸肉,好脆好爽口,有雞味得黎又完全唔腥!日本直送海鮮我最鍾意甲羅燒同生蠔,生蠔粒粒肥美鮮甜,甲羅燒蟹膏好鮮甜濃郁燒肉以外仲有好多其他選擇,例如沙律、爆

燒肉以外仲有好多其他選擇,例如沙律、爆汁既九州和牛餃子、冷面、海膽粥等等。飲品都有各種梳打,最後仲有雪芭同布甸🥰真係好滿足

餐廳環境 🌟🌟🌟🌟🌟
食物味道 🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度 🌟🌟🌟🌟🌟
價錢 🌟🌟🌟🌟 🌟

全部都五粒星星最高級!唔洗一千蚊一位真係超值!
2023-01-30 118 瀏覽
第一次食到咁豪華既燒肉,完全顛覆左我對放題質素一般唔會高嘅概念, 首先呢度嘅放題係每個餐都有和牛,而且除咗和牛之外,仲會有好多唔同嘅小食同埋海鮮可以選擇❤️❤️餐廳係位於銅鑼灣,同維園只係一街之隔喺地鐵站行上嚟都唔使10分鐘,我哋食飽仲落咗維園行咗一陣花市,一入到黎已經見到大落地玻璃可以望到對面既維園,有野食有景睇❤️同埋呢度有唔少卡位,兩個人食都有卡位坐,可以靜靜地傾下計😍我哋今日叫咗最貴嗰個餐,一開始嗰個拼盤已經有西冷,肩里肌,牛腿肉,個拼盤除咗比較油脂重嘅和牛之外都有唔少牛味比較重嘅瘦肉,例如肩里肌,令到大家唔會一開始食個拼盤就食到飽晒,我覺得係呢方面餐廳都幾細心😁😁😁呢度上完個拼盤之外,仲有牛西冷同埋壽喜燒和牛,牛脂感十分重食多可能會有啲膩,但呢幾啖爆發出嚟嘅和牛油香真係令人回味無窮😘除咗和牛之外,我哋仲叫咗好多唔同部位嘅雞肉,例如雞頸肉,相比起牛肉呢度嘅雞都做得好唔錯,絕對值得一試除咗燒肉之外仲有唔同嘅熟食,例如甲羅燒,雞肉串燒,和牛米餅,海膽泡飯❤️每款都好好食❤️❤️我覺得一次絕對食唔晒咁多款嘢食,所以我諗好快又會嚟第二次😂

2023-01-29 66 瀏覽
最近同朋友慶祝生日,朋友係一個牛魔王,所以就同佢嚟咗呢間勁高質嘅燒肉店慶祝,好彩之前預咗位,所以唔使點樣等就已經可以入場。晚市提供幾款放題,包括有特上放題 ($698),嚴選放題 ($898)同極上放題 ($998),有得揀當然梗係揀最高級嗰隻。落咗單冇耐,好快就送上櫻花牛拼盤,拼盤相當震撼,好多部位都食到,而且仲可以任叫添,滿足晒鍾意食牛嘅朋友。除咗黃牛高質其他食物亦相當唔錯。最後食埋幾款雪糕,非常滿足咁離開 🥰

除咗黃牛高質其他食物亦相當唔錯。
最後食埋幾款雪糕,非常滿足咁離開 🥰
2023-01-28 73 瀏覽
是日同朋友團年到銅鑼灣食和牛日式涮涮鍋shabu shabu 🍖 午市套餐包括茶碗蒸、前菜、味噌湯及甜品九州A5和牛西冷鍋 (120g) $598九州A5和牛盛合 (8片) $368🍖西冷牛有4大塊,雪花紋理勁靚顏色粉嫩無比😍放入鍋中大約3秒至5成熟,入口超嫩滑又有牛脂味,又唔會太過油膩,油脂剛剛好啊🥰🍖和牛盛合有外後腿肉及五花腩,每款有4大塊左右,肉質入口嫩滑,2款牛味更濃,油膩適中😚♨️鍋物裡面有竹輪、豆腐、菇類同埋菜,湯底唔會太甜唔會太咸!🔆有午市定食附送是日前菜、蒸蛋、味噌鲜魚湯、白飯、甜品或汽水一份
午市套餐包括茶碗蒸、前菜、味噌湯及甜品

九州A5和牛西冷鍋 (120g) $598
九州A5和牛盛合 (8片) $368

午餐
宮崎肉本舖🥩超高質和牛鍋🍲.是日食團年飯😍一齊食到lamlam脷👅個shabu shabu午市套餐真係好好味🤤環境開揚光猛,樓底又高,成個感覺都好舒服☺️.九州A5和牛西冷鍋🐮嘩呢個超級好食‼️第一啖我地已經心心眼左😍實在係太肥美,入口即溶,係好軟滑嘅一舊肉😋但又唔會成口油喎!.九州A5和牛盛合🐮個籃整得好靚,有外後腿肉&五花腩🥩個肉無西冷咁juicy但係肉味香濃🤗.每人有個鍋入面材料超豐富,有芽菜、豆腐、魚蛋、竹輪、花型蘿蔔🥕個壽喜燒湯底好清甜😚.午市套餐包左好多嘢😚⬇️茶碗蒸🥚好滑嘟嘟,落左好多魚籽又有蝦仁🍤前菜🍲係肉粒豆腐,我平時唔食豆腐㗎但肉碎令我不知不覺就食埋🤪白飯🍚可以用黎送肉,落左大量飯素啊味增湯🥣好濃但係無平時咁鹹,鐘意呢個🥰甜品🍨係柚子雪芭,好冰凍🥶🤣少少硬過龍~
宮崎肉本舖🥩超高質和牛鍋🍲

九州A5和牛西冷鍋🐮

九州A5和牛盛合🐮

午市套餐包左好多嘢😚⬇️
茶碗蒸🥚好滑嘟嘟,落左好多魚籽又有蝦仁🍤

白飯🍚可以用黎送肉,落左大量飯素啊
味增湯🥣好濃但係無平時咁鹹,鐘意呢個🥰
甜品🍨係柚子雪芭,好冰凍🥶🤣少少硬過龍~
2023-01-28 192 瀏覽
之前亞女出雙糧就同我食omakase ,今次就輪到亞仔請我食好西,原以為佢請我食燒肉放題無乜新意,點知原來喺食和牛放題,嘩~超正呀😍餐廳位於銅鑼灣糖街,開業未夠一年,是日本過江龍,香港是首間海外分店標榜採用日本自家櫻花農場飼養的頂級A5和牛,每月以整頭牛的方式採購,所以做到高質又價錢合理每隻牛的油花分布標準BMS平均達10或以上宮崎A5櫻花牛極上燒肉拼盤拼盤包括西冷扒或肉眼扒(由廚師發辦)、壽喜燒(跟1只蛋)和稀有部位和尚頭、前腿肉,而肩里肌、肩口肉、牛肋肉、五花腩、內後腿肉及外後腿肉這六款就可以任點;由於櫻花牛由幼時開始已經用中藥及秘製飼料餵飼故此肉質份外幼嫩,色澤紅潤,油花分布幼細,脂肪溶點與人體溫相近,故入口油香餘韻持久雞皮餃子/雞冠本身已經好喜歡食雞皮,當燒至雞皮香脆連同肉餡一齊食相當邪惡;至於雞冠就更是少見,屬於稀有部位,當然要試啦,口感非常爽脆有嚼勁雞頸肉/雞腎以九州熊本產的雞,用香料餵飼,而雞頸是經常活動的部位,肉質爽口嫩滑,帶點淡淡香草味;而雞腎則爽彈有𡁻口香草牛油廣島蠔/吉列廣島蠔自己燒同炸咗嘅吉列廣島蠔都同樣好味,蠔味濃又唔腥北海道一汐赤魚赤魚油脂豐富,肉質細緻緊實

每隻牛的油花分布標準BMS平均達10或以上

宮崎A5櫻花牛極上燒肉拼盤

雞皮餃子/雞冠

雞頸肉/雞腎

香草牛油廣島蠔/吉列廣島蠔

自己燒同炸咗嘅吉列廣島蠔都同樣好味,蠔味濃又唔腥

北海道一汐赤魚

赤魚油脂豐富,肉質細緻緊實,經過燒烤後鹹甘透著鮮味

雜錦天婦羅

天婦羅是即炸上枱,熱辣香脆,唔覺油膩

廣島蠔和牛豆乳湯烏冬

烏冬彈滑,廣島蠔及和牛加上豆乳湯底非常鮮味

柚子雪糕/3.6特濃牛乳奶凍

雪糕有多款口味,試咗柚子雪糕,微酸帶甜,幾清新;至於牛乳奶凍就非常香甜滑溜,不過是限量供應,記得留肚食呀

可口可樂/乳酸梳打

食燒肉點可以無可樂㗎,而乳酸梳打都有多款口味,我就鍾意蜜桃味,香甜可口

除咗以上食材外,套餐超過六十款日本食材無限追加,自問一次過無可能試得晒
2023-01-13
  • 宮崎A5櫻花牛極上燒肉拼盤
2023-01-28 406 瀏覽
宮崎日本舖位於銅鑼灣皇室堡附近設有靠窗半開放式包廂以及榻榻米座位可以眺望維園景色宮崎肉本舖主打宮崎櫻花牧場和牛標榜全港獨家供應;採用原隻方式購入和牛並且經由日本宮崎櫻花牧場直送抵港然後自家切割可以提供各種稀有部位選擇宮崎櫻花牧場和牛連續多年獲得宮崎經濟連系統和牛枝肉共勵會等機構頒發獎項認證;飼養牛隻自小餵食中藥增強自身免疫力減少使用抗生素機會同時通過餵飼已發酵甘蔗渣以及菠蘿渣攝取植物性來源奧米加三脂肪酸提升肉質鮮嫩;飲用水源取自霧島山脈經過地下火山岩層自然過濾含有天然礦物保證牛隻成長環境天然純淨宮崎A5櫻花牛極上燒肉拼盤宮崎櫻花牛極上燒肉拼盤嚴選十款頂級櫻花和牛部位包括外後腿肉、前腿肉、內後腿肉、肩里肌、肩口肉、和尚頭、五花腩、牛肋肉、壽喜燒以及當日廚師發板西冷扒或者肉眼扒;其中外後腿肉、內後腿肉、肩里肌、肩口肉、五花腩以及牛肋肉六款宮崎櫻花和牛部位可以無限追加;宮崎A5櫻花牛色澤粉嫩紅潤而且肉質細緻綿軟同時油花豐腴細密分佈均勻加上脂肪溶點貼近人體體溫入口油潤甘香雞頸肉/雞腎/雞冠/雞皮餃子九洲熊本產香草雞飼料混合百里香以及鼠尾草同埋迷迭香雞肉自然滲帶淺淡香草氣味;個人推薦雞頸肉脂肪含

宮崎A5櫻花牛極上燒肉拼盤

雞頸肉/雞腎/雞冠/雞皮餃子
九洲熊本產香草雞飼料混合百里香以及鼠尾草同埋迷迭香雞肉自然滲帶淺淡香草氣味;個人推薦雞頸肉脂肪含量相對較低而且肉質爽口嫩滑;雞冠屬於稀有食材比較罕見難得宮崎肉本舖可以無限追加絕對必試

全日本食材放題單品
超過六十款全日本食材放題單品可以無限追加包括日本直送海產例如香草牛油廣東蠔以及北海道一汐赤魚
唔夠飽嘅可以挑戰粉麵飯;全部米飯使用百分百日本米;首推海膽蟹肉脆脆米魚湯泡飯同埋廣島蠔和牛豆乳湯烏冬真心好食
放題單品同時提供十幾款小食選擇試咗雜錦天婦羅同埋吉列廣島蠔以及自家製九州和牛辛口餃子質素唔錯
零系同埋可口可樂以外同時提供多款乳酸梳打以及冰茶等無酒精類飲品無限添飲
雪糕同樣提供多款口味選擇其中柚子雪糕夠哂清新;留意番自家製3.6特濃牛乳奶凍超級香濃堅係正可惜限量供應記得預早落單
2023-01-13
  • 宮崎A5櫻花牛極上燒肉拼盤
2023-01-27 82 瀏覽
最近牛肉癮發作,加上食得燒肉多,呢家都開始對燒肉嘅質量有要求,最近知道銅鑼灣 Sugar+ 開左間燒肉店,當然二話不說就去試試。餐廳環境乾淨企理,景觀開揚,窗邊重有大玻璃,遠眺維多利亞公園,自己同朋友都超鍾意食和牛,所以就揀咗宮崎A5櫻花牛極上放題 ($998 / 120 分鐘) 😍主角未黎之前叫咗幾款小食先過過口癮,餐牌多款食品有得無限追加,包括主角宮崎A5 櫻花牛。😍宮崎A5 櫻花牛拼盤相當吸晴,之後侍應會逐一講解食法同先後次序,而且某幾款部位仲會幫你燒埋,服務非常好。叫得 A5 肉質同味道都唔洗多講,放上爐上輕輕燒燒,濃郁嘅牛味一湧以上咁散發出嚟 🤤 另外叫咗幾款海鮮亦非常新鮮同高質。(北海道一汐赤魚) (香草牛油廣島蠔)最後食埋柚子雪糕,非常滿足咁離開 🥰

最後食埋柚子雪糕,非常滿足咁離開 🥰
2023-01-25 74 瀏覽
位於銅鑼灣糖街有間日本餐廳,除了食物高質,還可以望到維園景色。午市套餐由$128起,包前菜、茶碗蒸、味噌湯、飯和甜品,性價比高。因為天氣寒冷,我就點了個鍋物定食 - 九州A5和牛西冷鍋($598) 茶碗蒸有蟹肉和三文魚籽,蛋很嫩滑,味道很夾~味噌湯也很足料。前菜是辣肉碎豆腐,惹味得很。而上面放上花生碎,令口感更佳。和牛片有120G 也不小唷,還有四大片!看上去還以為會肉質會肥到咬不開,原來完全不用。肉質細嫩,油脂味十分濃郁,更有入口即溶感。鍋內配料也很豐富,有竹輪、日式魚蛋、椰菜、豆腐、蘿蔔和芽菜等等。最後還有清新的柚子雪糕🍦下午時段較繁忙,要有心理準備要等半小時才上菜唷😝這間餐廳環境真超棒😝 除了食物高質,還可以望到維園景色,下次會選晚上時段上來!

茶碗蒸有蟹肉和三文魚籽,蛋很嫩滑,味道很夾~
味噌湯也很足料。
前菜是辣肉碎豆腐,惹味得很。而上面放上花生碎,令口感更佳。
最後還有清新的柚子雪糕🍦
下午時段較繁忙,要有心理準備要等半小時才上菜唷😝