一直都聽過有依間和牛燒肉店,但係因為一直都冇機會食,直到朋友約我哋食飯我先的起心肝約呢間餐廳餐廳標榜食宮崎A5桜花牛原來仲有10款唔同嘅部位有得揀,真係勁高質西冷、肉眼、前腿肉、肩里肌、五花腩都非常高質一坐低,我哋就叫咗最多款式嘅10款肉,第一盤上嘅就係櫻花牛拼盤試過咁多部位,之後發現最正嘅肩里肌同埋佢嘅花紋係最靚,同埋肥瘦最均勻,我完全係燒兩下好短嘅時間就可以迫晒啲肉汁出嚟入口即溶嘅感覺真係好正仲有最邪惡嘅就係西冷,睇到左上角最大塊嗰個西蘭真係勁邪惡,油脂最多但係真係食幾舊就已經超級飽就算想追加到除咗牛肉之外,其實仲有好多款式,仲有沙律、前菜、豆腐同埋泡菜,可以叫啲山菜嚟夾住啲牛肉嚟食另外仲有一啲炸物,例如炸蠔同埋炸雞全部都好新鮮估唔到除咗牛肉之外,仲有海鮮,甲羅燒同埋帆立貝都有得食除咗熟食之外,估唔到甜品同埋飲品都咁高質嘢飲方面我就叫咗一杯烏龍茶同埋乳酸梳打,即使係任叫都好我哋都食得太飽飲唔到太多嘢,但係飲品都真係好多選擇仲有汽水同埋茶另外甜品不得不提嘅就係牛奶布甸限量,但係真係超級好食,奶香味勁重,我encore 咗幾個嚟食加上餐廳嘅位置非常之有優勢,高樓層得來仲可以望到銅鑼灣嘅

西冷、肉眼、前腿肉、肩里肌、五花腩都非常高質

另外仲有一啲炸物,例如炸蠔同埋炸雞全部都好新鮮

估唔到除咗牛肉之外,仲有海鮮,甲羅燒同埋帆立貝都有得食

加上餐廳嘅位置非常之有優勢,高樓層得來仲可以望到銅鑼灣嘅景色可以睇到靚景嘅燒肉店真係唔多,所以真係好值得一試
選址在銅鑼灣sᴜɢᴀʀ+開業的和牛燒肉放題,行日本直送和牛的貴價路線,絕對能反覆大家對燒肉放題的印象!餐廳大部份座位都是包廂形式,私隱度比較高,而且近窗邊的位置可以看到維園景色,在高處觀賞最近的花卉燈展挺浪漫✨⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<宮崎ᴀ5櫻花牛極上放題> $998/ᴘᴘ⸝⸝10款宮崎ᴀ5櫻花牛⸝⸝❅ 前腿肉|肩里肌*|內後腿肉*|外後腿肉*❅ 和尚頭|肩口肉*|五花腩*|牛肋肉*❅ 西冷|壽喜燒店員一開始會按人數送上宮崎ᴀ5櫻花牛拼盤,長木板放了一共十款和牛,單是賣相已經遠超平時一般放題的品質,更比得上那些和牛燒肉的專門店!當中打了*記號的六款和牛可以任食,可以先把全部款式試一次,再按個人口味添食!個人喜歡厚切多於薄切和牛,油花會更加澎湃,入口有幸福的感覺,當中和尚頭更是稀有部份,口感軟嫩得來亦重牛味💕⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫⸝⸝全日本食材精選放題單品⸝⸝❅ 蟹味噌甲羅燒(配米餅)❅ 香草牛油廣島蠔❅ 北海道一汐赤魚❅ 櫻花蝦蛋黃醬帆立貝❅ 地雞頸肉❅ 自家製ᴀ5和牛餃子除了和牛之外亦有不同單品可以任食,全部食材都由日本直送!當中以上幾

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<宮崎ᴀ5櫻花牛極上放題> $998/ᴘᴘ

⸝⸝10款宮崎ᴀ5櫻花牛⸝⸝
❅ 前腿肉|肩里肌*|內後腿肉*|外後腿肉*
❅ 和尚頭|肩口肉*|五花腩*|牛肋肉*
❅ 西冷|壽喜燒

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
⸝⸝全日本食材精選放題單品⸝⸝
❅ 蟹味噌甲羅燒(配米餅)
❅ 香草牛油廣島蠔
❅ 北海道一汐赤魚
❅ 櫻花蝦蛋黃醬帆立貝
❅ 地雞頸肉
❅ 自家製ᴀ5和牛餃子
除了和牛之外亦有不同單品可以任食,全部食材都由日本直送!當中以上幾款都是比較推薦,甲羅燒蟹膏味香濃,沾上香脆米餅,蟹味的餘韻在口腔持久🦀另外試了幾款海鮮也很高質,雖然有加芝士牛油等調味,但也沒有蓋過頭先本身的鮮甜,而且店員也會不時過來幫忙烹調,感覺比起自己燒更好吃🤭
2023-03-21 45 瀏覽
星期六見朋友喺戈社交平台 post左相,誠意推介呢間「宮崎肉本舖」,於是趁今日下午放假,餐廳又近我office (在銅鑼灣糖街Sugar+ 5/F),就約埋同事一齊過嚟食返餐好嘅,奬勵一下自己!餐廳環境開揚,座位寬敞舒適,且設有包廂雅座,適合二人情侶用餐,私隱度到十足,並有落地大玻璃,對住維多利亞公園大草地用餐,未食已先嚟一個視覺嘅滿足享受!放題特選燒肉包括有:肩里肌、肩口肉、牛肋肉、內後腿肉、外後腿肉、五花腩,塊塊肉嘅色澤均勻、紋理清晰、油脂豐富,因為切功夠薄,每塊肉只需每邊燒約8-10秒便可,沾上些少櫻花鹽同芥末,更能帶出和牛嘅鮮味!除咗燒肉之外,放題仲可以任食多達60多款料理食材,當中最具人氣嘅包括有:櫻花蝦蛋黃醬帆立貝、香草牛油廣島蠔 - 廣島蠔非常肥美、肉汁鮮甜!新瀉走地雞、鹿兒島黑豚肉 - 肉質非常滑嫩黑豚芝士腸拼七味雞腎 - 非常入味,留意盛食物的器具也很精緻!海膽蟹肉脆脆米魚湯泡飯、松葉蟹肉茶食飯 - 用料上乘,又有海膽、又有松葉蟹,呢兩碗飯真系冇得輸!溫馨提示:90分鐘放題真喺好快完結,大家記得唔好講太多嘢,打開你嘅五感,靜心品嘗各款食物的珍味呀!

新瀉走地雞、鹿兒島黑豚肉 - 肉質非常滑嫩

溫馨提示:

2023-02-20
  • 蟹味噌甲羅燒
  • 本舖A5和牛三寶盛合
2023-03-21 40 瀏覽
今晚去左食和牛燒肉放題,CP值非常高,我地揀左宮崎A5櫻花牛極上放題,$998/位,120分鐘,可以任食10款宮崎A5櫻花牛,同埋60款日本食材,仲有飲品,甜品任飲任食,餐廳就係維園隔離,正值維園舉行花展,餐廳可以望到花展既夜景。首先每一款牛都試左一輪,店員推介由淡味開始食,分別有內後腿肉、前腿肉、外後腿肉、肩里肌、肩口肉、五花腩、和尚頭、牛肋肉、壽喜燒、西冷,牛肉味香濃,雪花分佈均稱,肉質軟熟,入口即溶,而且肉味會係口入面逗留一段時間,店員先建議食其他,而最後壽喜燒和西冷,店員會幫忙燒,壽喜燒配蛋汁食,令到肉質更嫩滑,而西冷油脂極高,鍾意油份重既一定要試。燒汁雞心雞心燒完爽脆。黑七味雞肝雞肝比較難燒,肉質比較軟身。日式黑豚芝士腸黑豚味濃,食落有口感。蟹味噌甲羅燒呢個甲羅燒超好食,蟹膏味濃,配埋燒到脆卜卜既米餅一齊食好夾。櫻花蝦蛋黃醬帆立貝帆立貝本身已經熟,但店員都建議燒一燒再食,燒到蛋黃醬完全溶哂係帆立貝上面。准山松葉蟹肉沙律海膽蟹肉脆脆米魚湯泡飯雜錦天婦羅自家製九洲辛口餃子自家製3.6特濃牛乳奶凍牛乳味超濃,奶凍嫩滑,入口即溶。
燒汁雞心
雞心燒完爽脆。

黑七味雞肝
雞肝比較難燒,肉質比較軟身。

日式黑豚芝士腸
黑豚味濃,食落有口感。

蟹味噌甲羅燒

櫻花蝦蛋黃醬帆立貝

准山松葉蟹肉沙律
海膽蟹肉脆脆米魚湯泡飯
雜錦天婦羅
自家製九洲辛口餃子
自家製3.6特濃牛乳奶凍
牛乳味超濃,奶凍嫩滑,入口即溶。
2023-03-14
位於銅鑼灣sugar+ ,位置方便,環境開揚🇯🇵餐廳120 分鐘燒肉放題揀咗$998套餐,有十個和牛部位😋餐廳會提供一盤和牛拼盤,當中有大塊西冷、和尚頭、前腿肉、壽喜燒、肩里肌、肩口肉、牛肋肉、五花腩、內後腿肉同外後腿肉😎全部附上名牌方便大家辨認追加🤣食前了解咗宮崎縣嘅楼花牛,養殖和牛技術係經過900日儲脂肪再送上市場,年產約100隻非常稀有,而且餐廳門外有獲獎無數🇯🇵全部都色澤紅潤,最出色係霜降油花特別均勻好靚🥩真係做到入口即溶,留有餘香😋店員建議由最薄身嘅牛開始,最後先到兩種西冷及壽喜燒,而兩款則不設追加,店員最後會代勞,兩種油份比例高,特別大火🤣🤌🏻西冷建議: 沾上櫻花鹽、芥末🤌🏻壽喜建議: 沾生蛋黄食,口感滑嫩🤌🏻個人推薦: 五花腩 肉味油膩剛好😋🤌🏻和尚頭,係屬後腿根部位置比較特別,肉味純正軟嫩,仲有唔太鍾意脂肪感,另一款肩里肌脂肪相對較少,肉味較濃帶口感放題仲提供內臟、黑豚肉,雞肉、甲羅燒、甜品雪糕等超過幾十款食物選擇,極上燒肉體驗🇯🇵😋🚩宮崎肉本舖 @miyazaki.nikuhonpohk銅鑼灣糖街25-31號 Sugar+ 6樓#addifoodie #addifoo

🤌🏻西冷建議: 沾上櫻花鹽、芥末
🤌🏻壽喜建議: 沾生蛋黄食,口感滑嫩
🤌🏻個人推薦: 五花腩 肉味油膩剛好😋

🚩宮崎肉本舖 @miyazaki.nikuhonpohk
銅鑼灣糖街25-31號 Sugar+ 6樓

#addifoodie #addifoodie銅鑼灣
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫 #宮崎A5椶花牛 #椶花牛 #燒肉放題
2023-03-16
  • 壽喜燒
呢間專門供應🇯🇵日本得獎🏆宮崎牛嘅🔥燒肉餐廳除咗套餐🍱之外,仲有超高質嘅🤩午市放題!入邊裝修☺️雅致,環境寬敞又👍開揚,仲可以望住👀中央圖書館🏫食嘢,另外佢哋仲有🥰包廂添。我哋揀咗💰$498一位嘅九州A5🏯和牛90分鐘特選放題😍,首先佢哋會俾一個好豐富嘅🔥烤肉拼盤,之後其他嘢食就可以📱 scan QR code 自助落單,方便快捷👍!佢哋提供唔同嘅🤤燒肉醬汁、wasabi 同埋粉紅岩鹽🧂,都幾貼心。呢個餐有超過🤩60款食品/飲品/甜品可以任飲🍹任食,而且質素十分之高🥰,個人覺得幾抵食!呢個餐最正😋嘅係主打任食🇯🇵九州A5和牛🐂後腿肉,油脂豐富😍分布均勻,而且肉味濃郁☺️。佢哋仲有多款外邊🔥烤肉放題好少有嘅食品🧆,例如呢個明太子🧈牛油野菌🍄,除咗牛油味香濃🤤之外仲有少少🤏辛口嘅明天子撈埋啲雜菇🍄一齊食鮮味又惹味!🐔雞頸肉可以揀配唔同嘅醃料😋,肉質好爽嫩彈牙🦷,真心推介。魚🐟肉雖然只有一款但🔥烤完之後皮脆肉嫩又多汁好🤤鮮甜。黑七味🐓雞肝、雞腎同埋雞冠🐔都係外邊少有嘅,鍾意食🥰內臟嘅話就一定唔可以錯過啊!其他食物方面呢度都係十分之😍豐富又高質,雜錦天婦羅🍤、多款特色沙律🥗、山賊汁九州和牛米餅🍘、

其他食物方面呢度都係十分之😍豐富又高質,雜錦天婦羅🍤、多款特色沙律🥗、山賊汁九州和牛米餅🍘、自家製九州和牛🐂黑松露/辛口餃子🥟、櫻花蝦🦐蛋黃醬帆立貝等等都係🤩好值得食嘅!

雖然雪糕🍨只有兩款,但都係日本🇯🇵雪糕,特別係佢個宇治抹茶🍵雪糕係用京都宇治抹茶🥰做嘅,入口十分之香濃😋,超級好味!

另外佢哋嘅柚子雪葩🍧亦都好值得一試☺️,酸甜解膩,食完🔥烤肉食佢就啱晒啦👍!
午餐
2023-03-20 38 瀏覽
朋友介紹食和牛放題,呢度裝修好靚,座位寬敞,好舒服,位於銅鑼灣區。可包房,一班人想有自己空間任食超優質和牛同吹下水,呢度真係啱晒!120分鐘放題,60款食物,食到抱住肚腩,超滿足!呢度既和牛係來自日本既櫻花牧場,級數係屬於A5級,油花級數係最高既霜降12級程度,而且仲攞晒獎,有晒證書,質素絕對有保證!極上放題 - 宮崎A5櫻花牛套餐和牛部位包括:西冷,和尚頭,前腿肉,肩里肌,肩口肉,牛肋肉,五花腩,內後腿肉,外後腿肉。首先一盤和牛送到,個個見到都會嘩一聲,和牛極靚!每個部位既和牛都係肉同油花均勻,望落去已經見到個種新鮮既紅色。首先食左比較薄既前後腿肉同肩里肌,可能d 牛太靚既關係,夾起都有d 治愈感😝 放落爐已經有牛香飄出黎,燒左只係大約1分鐘,仲有粉紅色,配岩鹽,wasabi, 入口即溶,和牛味充滿口腔,超滿足!食完薄身牛,即燒厚牛,真正厚身,油花一樣極品級。和尚頭部位係稀有部位,果然與眾不同,雖然其他部位都已經極高品質,和尚頭更出色及香濃!成個拼盤食到停唔到口!最後店會幫你燒西冷同壽喜燒,技術非常好,壽喜燒燒後加入雞蛋,超滑超級好食!😋西冷好大塊,同樣級數,好食到爆燈!除左拼盤,仲
極上放題 - 宮崎A5櫻花牛

西冷好大塊,同樣級數,好食到爆燈!
除左拼盤,仲有大量食物飲品放題
燒汁雞心,黑七味雞肝,淮山松葉蟹肉沙律,蟹味噌甲羅燒,櫻花蝦蛋黃醬帆立貝,海膽蟹肉脆米魚湯泡飯,雜錦天婦羅,自家製九州和牛辛口餃子,日式黑豚芝士腸,凍烏龍茶,白桃乳酸梳打,青蘋果乳酸梳打,荔枝乳酸梳打,熱玄米茶,甜品就叫左柚子雪糕,自家製3.6特濃牛乳奶凍。
全部都好有水準,其中我覺得最吸引既係蟹味噌甲羅燒,燒大約2分鐘,蟹膏溶後就可以配米通一齊食,蟹膏味超濃,唔會太鹹。柚子雪糕同奶凍都清新味濃,最啱燒肉後中和一下!

而且和牛係放題,質素保持,物超所值!
2023-03-14
2023-03-20 32 瀏覽
呢間宮崎肉本舖嘅午市498蚊90分鐘和牛燒肉放題真係超乎想像咁豐富!上到去餐廳佔咗全層,十分之大而且冇乜油煙乾淨企理。揀好咗呢個九州A5和牛特選放題之後佢哋就會上一個好豐富嘅燒肉拼盤,牛豬雞樣樣都有,試過好食嘅仲可以無限追加!燒肉點唔同款嘅燒肉汁、wasabi 同埋粉紅岩鹽各有風味,好正。今次食呢個餐,最正嘅係可以無限追加九州A5和牛後腿肉,肥美肉嫩十分高質!呢個特選放題有超過60款唔同嘅嘢食嘢飲可以無限 order,除咗各款燒肉、海鮮、飲品、甜品之外仲有多款熟食,例如天婦羅、餃子同埋沙律等等,十分之豐富!而且佢哋仲有外邊燒肉放題少有嘅雞內臟、雞頸肉甚至乎雞冠添。甜品方面佢哋就唔算太多選擇,不過有日本直送嘅雪糕、自家制3.6特濃牛乳奶凍同埋柚子雪葩,絕對係大滿足嘅一餐!宮崎肉本舖 地址: 銅鑼灣糖街25-31號Sugar+6樓

上到去餐廳佔咗全層,十分之大而且冇乜油煙乾淨企理。

而且佢哋仲有外邊燒肉放題少有嘅雞內臟、雞頸肉甚至乎雞冠添。

宮崎肉本舖
地址: 銅鑼灣糖街25-31號Sugar+6樓
2023-03-20 35 瀏覽
我品嚐到了性價比高的燒肉菜餚,包括九洲A5和牛燒肉、雞腿肉燒肉、豚肉五花腩燒肉等。茶碗蒸用了新鮮的魚肉和蛋,搭配上獨特的湯汁,味道十分豐富。燒肉方面, 首先是九洲A5和牛燒肉。搭配上各式醬汁,味道十分豐富。肉質鮮嫩,口感滑爽接下來是雞腿肉燒肉。雞肉肉質鮮嫩,外脆多汁第三道是豚肉五花腩燒肉,口感滑爽,這道菜餚帶來了豬肉的豐富口感和獨特風味,讓人垂涎三尺的料理。接著是味噌鮮魚湯,這道湯品使用了新鮮的魚肉和獨特的味噌湯底,湯底香濃,其中一道值得一提的是黑松露餃子。這道菜餚使用了新鮮的豬肉和獨特的黑松露,搭配上特殊的醬汁和調味料,味道十分豐富。接下來是柚子雪葩。這道甜點使用了清新的柚子味道,搭配上綿密的雪葩,味道十分清新。

茶碗蒸用了新鮮的魚肉和蛋,搭配上獨特的湯汁,味道十分豐富。

接下來是雞腿肉燒肉。雞肉肉質鮮嫩,外脆多汁

宮崎肉本舖係日本人氣燒肉放題店,今次衝出日本,喺香港開設海外首間分店,為香港人帶來120分鐘A5和牛燒肉放題🤩 餐廳位於銅鑼灣全新食廈Sugar+,全店有7間靠窗的半開放式包廂及榻榻米座位,坐位間隔寬敞,落地大玻璃採納自然光,配上和式嘅裝潢,環境舒適👍 店員十分親切有禮,客人可邊欣賞維園靚景,邊享受超高質A5和牛放題😻宮崎A5櫻花牛極上放題 $998/位 (120分鐘)今次介紹期待已久嘅宮崎A5櫻花牛極上放題,包括廚師發辦嘅和牛稀有部分同和牛放題,擺盤震撼眼界,每款和牛雪花超靚🤤 呢個放題包括西冷﹑和尚頭﹑壽喜燒🔥 另有無限追加嘅肩口肉﹑肩里肌﹑牛肋肉﹑五花腩﹑内後腿肉和外後腿肉,仲有超過60款放題單品仼你選擇,花多眼亂令人食指大動。由店員席前燒嘅和牛西冷令人印象難忘,西冷嘅脂肪同肉質比例非常均勻,比起肉眼脂肪會較少脂肪,唔會太肥膩,幼嫩中帶少許咬口,牛肉味道焦香濃郁😋 壽喜燒肉油花分佈均勻,手勢嫻熟嘅店員將新鮮蛋黃同壽喜燒汁拌勻,香味馥郁嘅蛋汁同清甜嘅壽喜燒汁混和,再配上壽喜燒肉,色香味俱全!! 部分和牛仲可以無限encore食到你夠飽為止,啱曬我依啲食肉獸😌放題單品因為單品實在多不

宮崎A5櫻花牛極上放題 $998/位 (120分鐘)

放題單品
因為單品實在多不勝數,我就揀幾樣嚟介紹啦😎
1) 蟹味噌甲羅燒:滿滿的蟹膏,喺烤爐上一邊加熱,香氣一邊不斷湧出,鮮味濃郁細膩
2) 自家製九州和牛黑松露餃子:餃子皮薄餡靚,和牛肉質鮮甜,配上黑松露獨特香味,絕對係驚喜之作
3) 明太子牛油野菌:一打開鍚紙,清新嘅菇味撲鼻而來,配合明太子鹹香味,鮮味十足
4) 白汁芝士帆立貝:帆立貝用錫紙兜裝著,經烤爐燒一陣,面層芝士燒焦香噴噴,帆立貝口感細膩鮮味濃郁
5)食燒肉我鐘意配沙律菜、凍料理一齊食,可以減低肉類嘅油膩感,宮崎肉本舖提供多款沙律🥗 例如宮崎肉本舖和風沙律,淮山松葉蟹肉沙律,胡麻豆腐菠菜沙律,和風蕃茄🍅 主食如蕎麥冷麵,廣島蠔和牛豆乳湯烏冬,同燒肉都係十分夾!!

食完火辣辣嘅燒肉一定要食番啲冰凍嘅甜品,試咗自家制3.6特濃牛乳奶凍,抹茶雪糕,柚子雪糕,都十分高質👍 為依餐宮崎A5櫻花牛極上放題畫上完美句號😁
2023-03-09
  • 宮崎肉本舖和風沙律
  • 胡麻豆腐菠菜沙律
  • 自家製九州和牛黑松露餃子
  • 明太子牛油野菌
趁周末就打算姊妹倆撐枱腳吹水+和牛放題就最適合不過喇果然好介紹 (呢間唔係我搵的LOL)環境、位置都好好易搵 裝修又好日式 好靚🤩九州A5和牛特選放題 (90分鐘) $498九州A5和牛後腿肉 🙆🏿‍♀️油花好靚 而牛後腿肉係比較重牛味肉質比較結實 同埋唔算油膩雞皮 (鹽葱) 🙆🏿‍♀️推!燒完啲雞油亦迫晒出嚟而且薄薄一塊 好香口 有少少脆嘅口感雖邪惡 但美味 🤤雞頸肉 (鹽葱 & 自家製香草醬) 🙆🏿‍♀️推!肉質比較有彈性咬落去啖啖肉之餘 油脂感亦都唔少佢自家製嘅香草醬 調味適中 更加增添層次感雞髀肉 (自家製香草醬) 🙆🏿‍♀️同雞皮同雞頸肉口感好唔同雞髀肉嘅肉質比較滑嫩 易入口黑豚五花腩 (柚子味噌) 🙆🏿‍♀️燒完啲肥膏脆脆哋再加埋黑椒同醬汁 令佢食落無咁寡甜甜哋 香香哋 好吸引鹿兒島黑豚上肩肉 (黑七味 & 柚子味噌) 🙆🏿‍♀️推!薄薄一片 除咗好快就燒好之外入口仲比較軟腍嫩滑加上佢嘅肥瘦比例剛剛好😋七味粉更令到有香辣口感日式黑豚芝士腸 🙆🏿‍♀️大推!一開始都係本住食普通芝士腸嘅心情去點點知有驚喜!!!佢夠脆皮之餘 仲要肉質好彈牙👍🏿香濃嘅豬肉味再加粒粒芝士混喺腸入面我哋2個一致認為
趁周末就打算姊妹倆撐枱腳
吹水+和牛放題就最適合不過喇
果然好介紹 (呢間唔係我搵的LOL)
環境、位置都好好
七味粉更令到有香辣口感
日式黑豚芝士腸 🙆🏿‍♀️
大推!
一開始都係本住食普通芝士腸嘅心情去點
點知有驚喜!!!
佢夠脆皮之餘 仲要肉質好彈牙👍🏿

必點!

加分欄
⭕️ 環境
⭕️ 位置
⭕️ 有圍裙、口罩套提供

✅ 加一服務費
✅ Openrice訂座78折
✅ 90分鐘用餐時間
✅ 會員制
2023-03-11
$547.5 (午餐)
九州A5和牛後腿肉
吉列廣島蠔
芝士年糕
抹茶雪糕
自家制3.6特濃牛乳奶凍
宮崎肉本舖位處銅鑼灣地標大廈、高樓底⛩️日式設計、寬敞舒適、食住靚牛,望住靚景🌳,咁先係真享受正宗🇯🇵和牛名不虛傳,油脂分布🥩靚到飛起,入口軟糯即溶,滿滿油香,回味回甘,呢到兩人份量,$998 -位就食到咁頂級嘅牛肉🥩,唔好講放題,單點都絕對超值宮崎A5櫻花牛,源於日本🇯🇵自家經營農場,係宮崎縣嘅No. One 🥇,[-頭牛]🐂切割🛫空運到港、唔駛飛日本🇯🇵都食得到,我哋好有口福基本十式🥩包括稀有部份, 霜降西冷、牛小腿肉、都係貴價部位,油脂分布🥩就好似大理石花紋,入口即化,質地軟嫩,極品A5 ,連年獲獎,實至名歸🏆追加嘅指定肉肉🥩-様咁靚,落單上菜✔️快捷到位,服務員招呼有禮,抵讚除咗燒肉,冷盤和食同樣出色,多款選擇,精緻高質,120分放題,舒適超值👍👍👍甲羅燒、天婦羅、牛肉米通餅,未食過放題可以咁重本,仲要係高水準製作和牛即燒即食🔥光速秒殺,兩小時絕不急趕,食開日本餐,散叫價位心中有數,宮崎牛本舖貨真價實,又係信心保證,-定要試⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

,單點都絕對超值

2023-03-19 34 瀏覽
銅鑼灣嘅宮崎肉本舖係日式燒肉放題店,由日本自家農場引入桜花牛,質素有保證!宮崎A5桜花牛除咗夠矜貴之外,仲獲獎無數,啲獎杯獎狀show晒喺舖頭,勁有氣勢!極上放題  宮崎A5桜花牛 $998極上日本A5桜花牛任食,而其他放題食材都係日本直送,夠晒地道!定量項目:西冷 - 巨型嘅和牛西冷扒,有一定厚度,油花極漂亮!由專人幫忙燒製,仲剪走埋多餘嘅油脂!西冷入口細嫩,勁爆多汁,值回票價!壽喜燒 - 同樣由店員燒製,混入蛋黃同埋醬汁,份外濃甜滋味!前腿肉 - 係和牛嘅頂級赤身!和尚頭 - 稀有部位,極柔軟多汁!任食項目:外後腿肉、內後腿肉 - 屬和牛赤身位置,油脂稍為少一點,肉味香郁!牛肋肉、五花腩 - 肥瘦均稱嘅部位,口感特別軟嫩!肩里肌、肩口肉 - 屬較肥美嘅部位,當中肩口肉勁嫩滑,脂香仲好細膩,必須瘋狂encore!蟹味噌甲羅燒|日本魷魚|北海道一汐赤魚鮮味無窮嘅甲羅燒,好睇又好食!日本魷魚鮮甜美味!北海道一汐赤魚富有咸香!新潟地雞頸肉|雞腿肉雞頸肉真係勁嫩勁多汁,必試!雞腿肉配自家香草醬,人見人愛!鹿兒島黑豚上肩肉|黑豚五花腩日本嘅黑豚肉質素都好高,仲有多款調味風格可以選擇!飲品|甜品
極上放題  宮崎A5桜花牛 $998
定量項目:

前腿肉 - 係和牛嘅頂級赤身!

和尚頭 - 稀有部位,極柔軟多汁!
任食項目:

牛肋肉、五花腩 - 肥瘦均稱嘅部位,口感特別軟嫩!

蟹味噌甲羅燒|日本魷魚|北海道一汐赤魚
新潟地雞頸肉|雞腿肉
雞頸肉真係勁嫩勁多汁,必試!雞腿肉配自家香草醬,人見人愛!
鹿兒島黑豚上肩肉|黑豚五花腩
日本嘅黑豚肉質素都好高,仲有多款調味風格可以選擇!
飲品|甜品
有多款乳酸梳打提供,可以爽住食!甜品有雪糕、奶凍等!
2023-03-19 40 瀏覽
今日嘆左一餐係我食過最正嘅和牛燒肉,絕對物有所值,我認為人一世物一世,一定要試,而且要食就食最好嘅😘宮崎樱花牛,店舖展示咁多年嘅得奬奬杯獎牌,貨真價實,絕對有保證,信心嘅表現,上得來食嘅客人,多數係做哂功課,慕名而來,口卑真係好重要架🤗店舖座落銅鑼灣核心地段,可以遠眺維園,而且樓底高,空間感夠,坐得舒服,可能係提早訂位關係,今日坐到窗口位二人房,單邊望維園好正,適逢舉行花奔展,居高臨下,好正好爽呀😙今日食豪D,食$998極上放題,全部用得獎🏆宮崎A5櫻花牛,放題項目 All-you-can-eat items,有成60款食材,食足120分鐘,真係十分之期待😚第一round 係會奉上唔同部位嘅得奬樱花牛,包括廚師發辦西冷 或 肉眼扒,稀有部位和尚頭、前腿肉、壽喜焼、肩里肌、肩口肉、牛助肉、五花腩、内後腿肉、外後腿肉 等等,你睇吓靚到吖,真正嘅雪花和牛,雪花分布靚到爆燈,無花無假,淨係呢盤牛已經值回票價啦😙😙😙呢塊和牛西冷,貴價霜降部位,肉質細嫩且油脂分布情呈大理石花紋,入口即化,真係靚到唔捨得食,朋友同我梗係博命打卡影相先,望住靚景,嘆咁正嘅靚牛,真係人生一大樂事,乜嘢煩惱都無哂🤣🤣🤣仲

仲有好多其他海鮮食材任點任食架,包括好多飲品!
牛肉簡單燒到一邊變色,反轉再燒約8-10秒即可,牛肉簡單沾上櫻花鹽,芥未,便可帶出牛味🤤
除此之外,仲有天婦羅同埋好多唔同嘅海鮮以供選擇,特別推薦廣島蠔,又鮮又肥美👍🏻
仲可以無限追加六款靚牛不同部位,我哋兩個覺得120分鐘真係好足夠,傾吓講吓嘆吓,都係食咗個零鐘,絕對唔會趕時間,因為佢哋上菜嘅速度和效率都係好高,做生意夠老實,扺讚👍🏻
再嘆埋呢個海膽湯飯暖下胃,今餐真係超級無敵滿足,唔係誇張,暫時係我食過最正嘅和牛燒肉🥰
而且招呼好,服務周到,真心推薦俾大家😘😘😘
宮崎肉本舖 (銅鑼灣)📍銅鑼灣糖街25-31號Sugar+6樓-Sugar+ 地理位置優越,基本上每一間食肆都有落地玻璃可以飽覽維港/開揚維園景色!由其係下午時間去,成個餐廳都好光猛,採光度好高!可惜今日天氣比較大霧,景色唔係咁靚。-安排咗窗邊包廂兩人座,私隱度極高,而且有靚風景!環境真係一流!-今次試咗個90分鐘九州A5和牛特選放題$498。-先上個頭盤,有兩片來自九洲A5 和牛後腿肉、兩片黑豚五花腩、兩片鹿兒島黑豚上肩肉、同兩款雞腿肉。九洲A5 和牛後腿肉油花均勻,色澤紅潤,始終後腿肉位置都比一般瘦,所以入口較嚼勁,少咗陣油膩感!-黑豚五花腩一層肉一層肥膏,肥瘦分明,肉質緊緻!-鹿兒島黑豚上肩肉口感紮實,合乎預期-至於雞腿肉就正常發揮-QRCode 內除咗可以追加雞肉同豬肉外,仲有多達60 款特色小食、飲品、甜品。雖然全程有90分鐘任食,但係會提前30分鐘截單。所以點餐時間只有60分鐘,想試晒咁多樣小食真係要分秒必爭!-小食方面我地order 咗芝士蕃薯脆脆、天婦羅、雞皮餃子、吉列廣島蠔、日式免治雞肉軟骨棒、櫻花蝦蛋黃醬帆立貝、白汁芝士帆立貝、山賊汁九州和牛米餅 等等!賣相有屋酒屋
宮崎肉本舖 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣糖街25-31號Sugar+6樓
可惜今日天氣比較大霧,景色唔係咁靚。

今次試咗個90分鐘九州A5和牛特選放題$498。

黑豚五花腩一層肉一層肥膏,肥瘦分明,肉質緊緻!
鹿兒島黑豚上肩肉口感紮實,合乎預期
至於雞腿肉就正常發揮

小食方面我地order 咗芝士蕃薯脆脆、天婦羅、雞皮餃子、吉列廣島蠔、日式免治雞肉軟骨棒、櫻花蝦蛋黃醬帆立貝、白汁芝士帆立貝、山賊汁九州和牛米餅 等等!賣相有屋酒屋擺盤般精緻。

甜品我哋叫咗柚子雪糕 同埋 自家制3.6特濃牛乳奶凍
兩款甜品都出色,而且甜度比較低,必叫!

後記:
老實講90分鐘對於我呢啲慢食嘅人,真係好趕頭趕命😅
呢種格式比較適合速食大胃王,特別係鍾意食小食嘅人士!
可能下次我地揀番套餐,享受程度會高啲。
2023-03-19