2018-01-16
上星期同朋友喺the one行街,因為過咗聖誕,間間舖都大減價,我同朋友買衫買得超開心,都忘記了已經到了晚餐時間,行吓行吓行到5樓,突然覺得很肚餓,就入咗這間叫'宏'嘅日式餐廳試吓!我們點了兩個飯麵套餐,因為又想食飯又想食海藻烏冬。套餐還有沙律和抹茶小蛋卷,配上斯里蘭卡的紅茶。燒鰻魚飯套餐套餐包沙律,燒鳗魚飯,烏東,抹茶蛋卷同飲品。沙律係柚子醬,夠fresh。燒鰻魚燒得脆口,魚肉勁滑,但醬汁偏濃味,一定要配飯食!烏東同平時食既唔同,呢度既偏扁身,有咬口,好好味!野菜天婦羅冷烏冬套餐 呢個套餐都有幾多野! 個天婦羅飯D蔬菜用嘅炸粉岩岩好,唔會炸到好厚!除咗個天婦羅仲有一盆好出名嘅海藻烏冬!條條烏冬都加咗好有營養嘅海藻,烏冬食落好彈牙,唔錯! 個套餐都幾豐富,因為佢有前菜沙律,仲有抹茶小蛋糕做甜品!同朋友叫左2個set,食完加埋2個抹茶小蛋糕做甜品,飽到上心口。
燒鰻魚飯套餐
野菜天婦羅冷烏冬套餐
個套餐都幾豐富,因為佢有前菜沙律,仲有抹茶小蛋糕做甜品!