串燒 同朋友傾計飲酒好地方🍻雞中翼 牛柳 雞軟骨 原條蒜蓉茄子 燒聖子 魷魚鬚 多春魚 雞胸軟骨 日本雞泡魚干 重牛油味金針菇 辣味重泰式鳳爪兩個人食既份量 我唔知算唔算叫大食😂 都食到成檯都係佢上菜唔會好慢 但又唔會一次過上晒菜搞到凍晒 串燒要熱食 這是重點😎雞中翼好脆皮 好想知佢點皮燒成脆皮🥺 雞軟骨都好好味 推介推介原條蒜蓉茄子 重口味系列🤤蒜蓉聖子 果份量都幾多 重有少少金針菇 多春魚好好食 因為太想食 未影相就已經食左一條 原先係一份三條🤣雞泡魚干都幾好食 乾身 配埋沙律醬 再加啤酒 真係好爽重牛油金針菇 超堅 陣陣牛油香 個人覺得魷魚鬚就一般比較濕潤 唔似有燒既效果泰式鳳爪對我呢個食十少辣既弱者黎講🥲🥲太辣
串燒 同朋友傾計飲酒好地方🍻

重牛油金針菇 超堅 陣陣牛油香
個人覺得魷魚鬚就一般比較濕潤 唔似有燒既效果
泰式鳳爪對我呢個食十少辣既弱者黎講🥲🥲太辣
2021-11-26 1916 瀏覽
大南街開了很多咖啡店,但我還是鍾情來這兒吃串燒。這裏四點就開始營業,一早來就不會太多人。地方整潔光猛,感覺舒服。不過因為疫情關係,枱子多了塊膠板,令二人枱面空間小了,食物不夠放🙈。串燒款式多樣,在點餐紙選好食物就可以等廚師燒好送上枱。懶人如我,加上廚藝不精,就很喜歡這種模式😊。另外記得點餐紙最下方有得選辣度和調味料。原個蒜頭,$17。賣相很靚。口感軟乎乎,個人覺得蒜味不會很強烈,好得意。翠玉瓜(一份),$28。份量多,好抵!燒得勁正,香口但又鎖住水份,咬落有爆汁感覺,好juicy!黑松露什菌包,$52。黑松露好似不用錢,勁多,令什菌更香更好味,而且同樣保留到水潤的感覺。鹽燒馬友,$128。少碎骨,正!肉質好滑,醮汁更提升了味道層次。另外,魚皮好香脆,也被我們吃清😜。鹽燒牛舌串,$28。軟嫩得來有咬口,非常惹味!羊肉串。$19。吃得出羊肉的羶味但不濃烈,同樣好有口感。會提供小夾子、刀叉,方便分食物。樣樣都好味又抵食,下次會再來。😋
大南街開了很多咖啡店,但我還是鍾情來這兒吃串燒。

鹽燒牛舌串,$28。軟嫩得來有咬口,非常惹味!

羊肉串。$19。吃得出羊肉的羶味但不濃烈,同樣好有口感。

會提供小夾子、刀叉,方便分食物。

樣樣都好味又抵食,下次會再來。😋
2021-11-21
  • 鹽燒牛舌串
  • 翠玉瓜
  • 黑松露什菌包
  • 原個蒜頭
  • 羊肉串
  • 鹽燒馬友
2021-11-16 273 瀏覽
太子附近有好多酒吧,但係就冇乜好食,要搵一間有酒飲又有好嘢食嘅,我同朋友揀咗好燒式串燒。飲住啤酒食串燒,人生一大樂事😂😂各款串燒可以揀大中小辣,亦都可以加孜然,悉隨尊便!一流👍🏻必食嘅雞泡魚乾,燒得好香👍🏻👍🏻多春魚,也燒得剛好,一d都唔腥,又多春😋鷄中翼,外脆內滑,好好味羊肉串,好有羊味,燒得又軟,這個要encore 添,推介😋😋日本鯖魚,少骨啖啖肉,正!蠔季梗係要叫兩隻芝士焗蠔,芝士味濃,蠔肉鮮甜,貴小小都要試吓嘅😍😍最最欣賞佢哋燒蔬菜嘅技巧,控制得非常好,燒完上枱仍保留各蔬菜嘅水份,真係串串都滿意,食得好滿足☺️☺️
飲住啤酒食串燒,人生一大樂事😂😂
各款串燒可以揀大中小辣,亦都可以加孜然,悉隨尊便!一流👍🏻
必食嘅雞泡魚乾,燒得好香👍🏻👍🏻
多春魚,也燒得剛好,一d都唔腥,又多春😋
鷄中翼,外脆內滑,好好味
日本鯖魚,少骨啖啖肉,正!

2021-11-06 180 瀏覽
禮貌好好既 但廚房真係有啲差咩野肉都有 啦過牛舌又梅哂咁菜唔夠味 魚好食雞腎硬生蠔可以燒到變蠔豉…熟哂…又黑帶子勁熟 差啲咬唔開相比起旺角真係差好遠我係旺角既fans黎無奈旺角真係無位..不過希望會改善一下廚房喇..
禮貌好好既 但廚房真係有啲差
咩野肉都有 啦過
牛舌又梅哂咁
菜唔夠味
魚好食
雞腎硬
生蠔可以燒到變蠔豉…
熟哂…又黑
帶子勁熟 差啲咬唔開
相比起旺角真係差好遠
我係旺角既fans黎
無奈旺角真係無位..
不過希望會改善一下廚房喇..
2021-10-27 180 瀏覽
𝐵𝐵𝒬 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒫𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒 𝐸𝒹𝓌𝒶𝓇𝒹先講環境,入到舖轉個彎原來仲有另一邊,所以店舖比想像中大,而且裝修新淨,感覺乾淨企理✨老闆好有禮貌,每枱入座都會問你係咪第一次黎,未黎過的話會教你點樣填落單紙👍🏻揀左幾款店家推介,果然不錯😍最鐘意個🌟安格斯牛肋串同🌟西班牙黑毛豬肋串,有肉味、有肉汁、又軟熟😋🌟羊肉串都係𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺 同淋既,有好香的孜然味,不過有少少羶味🌟大啡菇幾有驚喜,切開就爆晒汁,原來入面釀左芝士煙肉,所有野一齊食好夾💕🌟豆腐外脆內軟,淋左d 醬汁幾惹味🌟原條茄子🍆上有大量蒜蓉,燒得好香好好味🌟墨西哥薄餅又熱又脆,夾住黑松露、雜菌、仲有拉絲芝士,口感豐富又好味,下次想試埋另一款芝士雞肉墨西哥薄餅🧇📍好燒式串燒太子大南街32-34號地舖

🌟豆腐外脆內軟,淋左d 醬汁幾惹味

🌟原條茄子🍆上有大量蒜蓉,燒得好香好好味

📍好燒式串燒
太子大南街32-34號地舖
2021-10-23 199 瀏覽
突然好想吃串燒🍢,看到這間評價不錯的好燒式串燒專門店大南街店就和朋友訂了位來踩踩點了~一到店裡好熱鬧啊,人氣滿滿👬🏻全部的菜式都是現點現做,店內充滿炭烤香味,聞了好餓,和朋友就開點了 🌟蒜蓉扇貝🌟扇貝不腥,燒得正好,不乾,保留扇貝湯汁,加上蒜蓉辣椒無敵美味!🌟豆腐🌟豆腐先炸後燒,炸過後外皮容易吸附湯汁,甜甜的燒汁加上清淡豆腐,相當美味~🌟牛肋串🌟調味適切,沒有掩蓋軟嫩牛肉的美好,現點現燒,非常推薦~🌟炭燒牛舌串🐮🌟牛舌厚切,入口軟而不韌,不同於薄牛舌片爽脆嚼口,進入了牛舌新世界~🌟燒茄子🍆(原條)🌟整條茄子,放滿蒜蓉,烤至皮脆內軟,茄肉軟棉辛辣非常正點~🌟番茄白酒煮花甲🍶🌟甲肉不算大,但爽口鮮甜,湯底有車厘茄,蘆筍和粉絲,帶淡淡酒香,好清甜~🌟芝士墨西哥薄餅🍕🌟難得在串燒店可以點這個,不期不待,但卻出奇地好吃,外層烤至酥脆配上拉絲,加上雞肉,大滿足!

一到店裡好熱鬧啊,人氣滿滿👬🏻

🌟蒜蓉扇貝🌟

🌟豆腐🌟

🌟牛肋串🌟
調味適切,沒有掩蓋軟嫩牛肉的美好,現點現燒,非常推薦~

🌟炭燒牛舌串🐮🌟

🌟燒茄子🍆(原條)🌟
整條茄子,放滿蒜蓉,烤至皮脆內軟,茄肉軟棉辛辣非常正點~

🌟番茄白酒煮花甲🍶🌟

🌟芝士墨西哥薄餅🍕🌟
  • 蒜蓉燒扇貝
2021-10-16 137 瀏覽
去基隆街睇中醫, 在開飯仔search 下附近有什麼食店, 比我見到此串燒店, 嘩, 居然食評全讚, 於是即管走去試試。5:20pm去到, 沒有訂枱,老闆話7:30前交枱便可以.2位即時入座, 在串燒紙叫左1) 燒茄子 (老闆推介)2)安格斯牛肋串(老闆推介)3) 鹽燒牛舌串 ()(燒得外脆內軟林, 超正。)❤encode 再encore4)雞軟骨串5)豬頸肉串。(好林)6)雞腎串。(好爽)7)羊肉串。(唔羶好林)8)墨西哥薄餅(香辣惹味,內有黑松露,芝士,菇菌與青紅椒)9)黑松露蝦多士(炸得好脆口, 蝦膠少d)店舖比較中式feel, 唔係日式, 環境乾淨,唔會好大油煙味, 老闆和善feel, 廚房員工少左d(目測3個),有點燒唔切。。。如爆滿, 估計起碼要等半小時。總評。8.7分。串燒好味, 肉新鮮, 林滑軟有肉汁, 唔像雪藏貨, 值得一試。溫馨提示:個個食客讚都應有佢道理, 要去食, 最好訂位, 星期五六日夜晚好爆滿。埋單以現金付款

5:20pm去到, 沒有訂枱,老闆話7:30前交枱便可以.

2位即時入座, 在串燒紙叫左
1) 燒茄子 (老闆推介)

2)安格斯牛肋串(老闆推介)
3) 鹽燒牛舌串 (

(燒得外脆內軟林, 超正。)
❤encode 再encore

4)雞軟骨串
5)豬頸肉串。(好林)
6)雞腎串。(好爽)
7)羊肉串。(
唔羶好林)

8)墨西哥薄餅
(香辣惹味,內有黑松露,芝士,菇菌與青紅椒)

9)黑松露蝦多士
(炸得好脆口, 蝦膠少d)

如爆滿, 估計起碼要等半小時。

總評。8.7分。

溫馨提示:

埋單以現金付款
2021-09-21 169 瀏覽
去到太子行街,發現好耐無食串燒,用OPENRICE一搵附近餐廳,就見到呢間好燒式選擇多,好多野都好吸引,我諗要分幾次黎先得!如果同D朋友黎,一定要試下D海鮮先得,見到格離枱D海鮮勁吸引!!!樓底夠高,回音唔大,方便大家一齊傾計,另外,通風做得好,唔會一大陣味,食完之後個身又唔會有陣味呢個金菇超好食,金菇入哂味,唔會太鹹,另外,又唔會話煮到太老好難咬燒豆腐,燒茄子,意想唔到咁好食,燒豆腐唔會一夾就散,外脆內香,推介!燒茄子唔會靠回調味,佢舊舊都好JUICY好有水份,燒得剛剛好牛肋串,唔會鞋烚烚,好重牛味,咬落去好JUICY,好香口牛舌串,爽口不突只,仲要個調味調得半點牛"蘇"味都無,正!黑毛豬肋串,岩哂唔食牛既朋友,夠嫩夠鮮豬頸肉串,爽口多汁,唔洗點醬汁都已經好好食煙肉金菇,師父手勢好好,煙肉緊緊咁將金菇包好,燒出層層好味道墨魚丸,燒到外層好香口,墨魚丸都唔係平價貨,無冰鮮味食串燒熱氣,當然要飲個王老吉!超抵食,食到咁飽連加一都係呢個價咋!

選擇多,好多野都好吸引,我諗要分幾次黎先得!

牛肋串,唔會鞋烚烚,好重牛味,咬落去好JUICY,好香口
牛舌串,爽口不突只,仲要個調味調得半點牛"蘇"味都無,正!
黑毛豬肋串,岩哂唔食牛既朋友,夠嫩夠鮮
豬頸肉串,爽口多汁,唔洗點醬汁都已經好好食
墨魚丸,燒到外層好香口,墨魚丸都唔係平價貨,無冰鮮味

食串燒熱氣,當然要飲個王老吉!

超抵食,食到咁飽連加一都係呢個價咋!
2021-09-18 115 瀏覽
串燒有得揀辣度,仲會有唔會醬汁比客人調味蒜蓉燒扇貝鮮甜,蒜蓉連扇貝一齊食,好香蒜蓉燒茄子 茄子配上滿滿嘅蒜蓉味,食到唔停口鹽燒牛舌串牛舌燒到好香口,加孜然粉更惹味😙 燒得啱啱好雞全翼加左蜜糖去燒,無得頂~墨西哥薄餅芝士雞肉餅皮香脆,芝士超多,好好味

串燒有得揀辣度,仲會有唔會醬汁比客人調味

蒜蓉燒扇貝
鮮甜,蒜蓉連扇貝一齊食,好香

蒜蓉燒茄子
茄子配上滿滿嘅蒜蓉味,食到唔停口

鹽燒牛舌串
牛舌燒到好香口,加孜然粉更惹味😙 燒得啱啱好

雞全翼
加左蜜糖去燒,無得頂~

墨西哥薄餅芝士雞肉
餅皮香脆,芝士超多,好好味
2021-09-02 153 瀏覽
特別嗚謝餐廳職員好細心地為我地一個小小生日cake而放得靚靚咁特別地遞上,真係令我地很意外。。。除此外,其實食物都好好食,今晚我地叫了蟶子,啡姑,牛扒,茄子,等等。。。真心好味,坐得舒服,值得再去。
2021-09-02
慶祝紀念
生日
2021-08-25 141 瀏覽
我時不時都想去食串燒,呢間之前同同事已經成日去食,因為好食,款式又多選擇!落單後會問你要咩程度既辣,然後上一個醬汁俾你,好細心呀~◇個醬汁好味依道好多特別菜色,出面既串燒店見唔到~主食都有好多選擇☆燒烤一定唔少得茄子,而且我一定要多蒜蓉多蒽☆燒蟶子必食,鐘意佢地在蟶子底加埋金針菇一齊燒。☆燒菠蘿,每次必食☆魷魚須,汁調得好好☆羊肉串,有冇人同我一樣中意食羊?☆燒韭菜,菜類最鐘意☆串燒豆腐,原來好食,今次都係第一次叫,好脆口☆重點推薦Q芝士啡菇!!記得一定都要趁熱食!流汁
依道好多特別菜色,出面既串燒店見唔到~
主食都有好多選擇
☆燒烤一定唔少得茄子,而且我一定要多蒜蓉多蒽
☆燒蟶子必食,鐘意佢地在蟶子底加埋金針菇一齊燒。
☆燒菠蘿,每次必食
☆魷魚須,汁調得好好
☆羊肉串,有冇人同我一樣中意食羊?
☆燒韭菜,菜類最鐘意
☆串燒豆腐,原來好食,今次都係第一次叫,好脆口
☆重點推薦Q芝士啡菇!!記得一定都要趁熱食!流
2021-08-24 93 瀏覽
這間串燒店環境真的很清潔,真是加分!!因為很多時取消店環境都總是油油的,甚至有些在馬路邊。所以對這間串燒店的第一印象十分好。蒜蓉茄子的調味其實很好,但如果能夠挑選一些更粗的茄子就滿分了。另外點了魷魚鬚,冬菇,羊肉串,雞軟骨,和安格斯牛肉串。我覺得安格斯牛肉串和魷魚酥是必點的。所以最後再點多兩串安格斯牛肉串!另外這個芝士年糕有驚喜!推薦!最後一定要點菠蘿作甜品!菠蘿很甜很多汁,而且師傅很細心已經把菠蘿切好一片片。

另外點了魷魚鬚,冬菇,羊肉串,雞軟骨,和安格斯牛肉串。
我覺得安格斯牛肉串和魷魚酥是必點的。

2021-08-23 80 瀏覽
因為朋友都住個區嘅關係經常會試下附近有咩野好食唔記得邊個介紹呢間比我地就硬住皮頭試試去之前問左corkage1支50,如果食滿人頭1個數仲可以免corkage😊😊😊帶酒去比左冰捅,仲有清酒杯比我地飲食物方面海鮮很不錯叫左好幾樣海鮮,乾淨無沙,又爽口,仲有扇貝,太好食,食左2次 但都係1上檯就食,無影到肉方面,有個叫雞脾肉軟骨好爽脆又大件好食,但1樣又係唔記得影牛舌牛肉個d就正常蔬菜方面茄子好食,可以揀原條定切片呢到坐得好舒服d位唔迫,冷氣又夠d waiter 又好好態度幫你計好時間先上海鮮,唔會凍晒亦都會睇住你食嘅進度上菜唔會成檯都係見到有醉意客人又會小聲提醒其他客人讓開窩心
因為朋友都住個區嘅關係
經常會試下附近有咩野好食

唔記得邊個介紹呢間比我地
就硬住皮頭試試

去之前問左corkage
1支50,如果食滿人頭1個數仲可以免corkage
😊😊😊
帶酒去比左冰捅,仲有清酒杯比我地飲

食物方面
海鮮很不錯

肉方面,有個叫雞脾肉軟骨
好爽脆又大件好食,但1樣又係唔記得影
牛舌牛肉個d就正常

蔬菜方面
茄子好食,可以揀原條定切片

呢到坐得好舒服
d位唔迫,冷氣又夠

d waiter 又好好態度
幫你計好時間先上海鮮,唔會凍晒
亦都會睇住你食嘅進度上菜
唔會成檯都係

見到有醉意客人又會小聲提醒其他客人讓開
窩心
2021-08-21 100 瀏覽
今次係我第三次幫襯,次次同唔同嘅朋友黎,大家都係覺得呢度平靚正,侍應服務態度好好,老闆間中都會走黎問嘢食齊未,所以現場大多係熟客仔。今次我地點咗d海鮮,真係好好味,燒得啱啱好,唔會過熟,特別係蟶子,應該係蟶子皇,好鮮甜。而其他海鮮都新鮮,唔會話有異味,不過燒蠔我就覺得落煙肉白汁就唔太啱我口味。我地叫咗幾次牛舌,因為真係燒得啱啱好,用黎送酒一流。而其他串燒都不錯,燒得啱啱好,好多好味嘅大家都有再encore, 落咗好多次單,連侍應妹妹都話頭先已經落咗,係咪要再落😅😅,應該睇唔出我地4條友咁食得。我個人最中意係蒜蓉包,粟米,豆腐同韮菜。
我個人最中意係蒜蓉包,粟米,豆腐同韮菜。
2021-08-20
2021-08-18 75 瀏覽
這天和閨蜜來到位於太子的好燒式串燒專門店,這裡的環境比想像中光潔和明亮,廚房有玻璃相隔,能看到其衞生情況及串燒師傅有系統地處理食物。這製作模式令客人的身上不會沾上半點燒烤的味道。而服務的員工也很有禮貌和體貼。安格斯牛肋串 $28牛肋串有牛的香氣和牛肉味。日本芝士年糕 $12咬開年糕軟糯的外層,半溶的芝士漿立即流出,一定要趁熱吃,一串只有一個也物有所值。蒜蓉燒茄子 $36大條開邊的蒜蓉茄子,軟滑又惹味。令這次串燒之旅畫上完美的句號。魷魚鬚 $25魷魚鬚頗新鮮,有魷魚香和有嚼勁。冬菇 $18豬頸肉串 $19肉質爽彈,有肉香,不會有過多肥肉。羊肉串 $19羊肉粒肉質比較腍,羊脂比較少。雞軟骨 $18是帶肉的軟骨,腍中帶脆爽。燒菠蘿 $19是沒有渣又香甜的菠蘿,幫助消化之餘又可解膩。竹蔗茅根$18/枝
安格斯牛肋串 $28

牛肋串有牛的香氣和牛肉味。

日本芝士年糕 $12

蒜蓉燒茄子 $36

魷魚鬚 $25

魷魚鬚頗新鮮,有魷魚香和有嚼勁。

冬菇 $18

豬頸肉串 $19

肉質爽彈,有肉香,不會有過多肥肉。

羊肉串 $19
羊肉粒肉質比較腍,羊脂比較少。

雞軟骨 $18
是帶肉的軟骨,腍中帶脆爽。
燒菠蘿 $19

是沒有渣又香甜的菠蘿,幫助消化之餘又可解膩。
竹蔗茅根$18/枝
  • 燒茄子
  • 燒菠蘿
  • 燒茄子(原條)
  • 安格斯牛肋串