最近天氣凍,去到深夜時份就開始肚餓,原來好燒式凌晨時段開到2點,直接叫埋屋企人一齊過去燒燒佢。夜晚11點幾過到黎,餐廳依然熱鬧,見對面就喺旺角睿景酒店,附近仲有中港旅遊巴士站,方便你返香港、返大陸前食番餐。蒜蓉燒茄子(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)茄子燒得夠熟夠稔,厚肉嫰滑,加上精髓食材蒜蓉就好巧妙地帶出茄子嘅鮮甜味。低溫紐西蘭羊扒(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)羊扒一點騷味都冇,相對牛和豬比較瘦一點,撒上孜然粉一樣惹味,羊肉厚身冇筋,質素對得住價錢。芝士煙肉焗大啡菇(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)即使燒過後大啡菇依然保留好多汁,菇味濃郁,肉厚軟糯,配合芝士煙肉一流!芝士燒到金黃色好濃芝士味,煙肉不錯,切粒均勻舖在菇上,增加鹹香味。燒雞胸軟骨串(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)雞胸燒完後依然保留到肉汁,肉質幾鮮嫰,冇雪味;雞軟骨又脆口,一脆一稔嘅口感好過癮!鹽燒白鱔(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)好鍾意白鱔冇骨,而且極之肥美!白鱔燒到剛剛好,皮脆肉嫰,撒上孜然粉香口十足,100分必食!西班牙黑毛豬肋串(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)黑毛豬非常新鮮,好有豬味,而且熱食時好惹味,豬油逼晒出來,肉汁簡直喺口腔爆出黎,juicy到食唔停口!鹽燒牛舌心(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)牛舌心相對其他燒肉貴,但質素高,牛舌外
蒜蓉燒茄子(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
蒜蓉燒茄子
低溫紐西蘭羊扒(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
低溫紐西蘭羊扒
芝士煙肉焗大啡菇(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
芝士煙肉焗大啡菇
燒雞胸軟骨串(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
鹽燒白鱔(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
西班牙黑毛豬肋串(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
鹽燒牛舌心(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
牛舌心相對其他燒肉貴,但質素高,牛舌外軟內脆,舌心位置好爽口,師傅手勢好,逼晒油脂出來非常香口!
燒雞胸軟骨串/鹽燒白鱔/西班牙黑毛豬肋/串鹽燒牛舌心
燒馬友(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
燒馬友係近期推廣菜式之一,作為魚類,燒烤功力少一點都影響魚嘅鮮味同口感,今次鹽燒,非常滿意鹽份適中,足夠滲透入魚肉,我自己就特別欣賞魚皮好脆口,癡住少少魚嘅油脂特別香口,仲要魚皮乾身,成塊當薯片剝落黎都得!魚肉非常滑,唔會過熟,馬友本身油脂豐富,所以特別香同滑,真係一定要食!
燒馬友
牛油粟米(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
粟米落左牛油燒好香口,粟米粒粒豐滿,好有水分,唔會燒到乾晒,必食!
~~~~~~~

2025-01-07
  • 鹽燒白鱔
  • 鹽燒牛舌心
2025-02-11 339 瀏覽
深夜在太子和朋友一起找美食,當行到了旺角睿景酒店前面,附近是中港旅遊巴士站,發現了一間串燒店,鋪頭開4店 收2點,完全岩哂我地想食宵 。天氣寒冷,老闆很窩心的送了一碗蕃茄湯給我們暖暖胃 ,湯也很美味,鮮甜濃郁的蕃茄味 。蒜蓉燒茄子 $40原條香噴噴,軟糯糯的茄子肉,大量蒜和香料,還有陣陣的孜然香味,香口又美味。串燒豆腐 $22外面卜卜脆,內裡軟軟的,口感豐富,經過特別調味後,更是美味十足。鹽燒白鱔 $49口感鮮美,肉質彈牙又肥美,搭配上鹽味清新的調味料,味道更加美妙。松葉蟹蓋配多士 $85超級多蟹膏,搭配多士一起吃,每一口都充滿了濃郁的蟹膏香氣,鮮美十足 。安格斯牛肋串 $30肉質鮮嫩,燒後口感豐富多樣,牛味濃郁,香氣四溢。西班牙黑毛豬肋串 $30豬肉口感鮮美、濃郁的香氣令人垂涎欲滴。羊肉串 $22肉質嫩滑,不僅充滿了羊肉的香氣,還完全沒有一絲臊味,讓人吃了與過癮。雞翼 $20外脆內軟,啖啖肉汁非常鮮味。多春魚 $25魚香味十足燒魷魚乾 $52小時候的味道,煙煙韌韌但又卜卜脆韭菜 $19燒過的韭菜特別香娃娃菜 $19軟硬恰到好處,而且有菜味蒜蓉燒蠔 $36大大隻蠔,濃厚的蒜蓉,鮮嫩的蠔

蒜蓉燒茄子 $40

串燒豆腐 $22

鹽燒白鱔 $49

松葉蟹蓋配多士 $85

安格斯牛肋串 $30
肉質鮮嫩,燒後口感豐富多樣,牛味濃郁,香氣四溢。
西班牙黑毛豬肋串 $30
豬肉口感鮮美、濃郁的香氣令人垂涎欲滴。
羊肉串 $22

雞翼 $20
外脆內軟,啖啖肉汁非常鮮味。

多春魚 $25
魚香味十足

燒魷魚乾 $52
小時候的味道,煙煙韌韌但又卜卜脆

韭菜 $19
燒過的韭菜特別香
娃娃菜 $19
軟硬恰到好處,而且有菜味

蒜蓉燒蠔 $36
大大隻蠔,濃厚的蒜蓉,鮮嫩的蠔肉與蒜蓉的調味完美搭配 。

最後當然一定要叫啤酒和津路,清涼又解渴。
  • 串燒豆腐
  • 蒜蓉燒茄子(原條)
  • 安格斯牛肋串
2024-12-22 909 瀏覽
是晚與友人瘋狂購物逛夜了,幸好找到了這家位於太子又開至凌晨兩點的串燒店,可以補充體力!食物種類很多,肉類、蔬菜、海鮮都有,另外也有些西式食品如意粉、墨西哥薄餅等,價錢也相宜,點了不少試試。海鮮類:是日有蟶子王$140/2隻,大大隻非常鮮甜,加上蒜茸很惹味,下方的金菇吸盡精華,超美味。另外也點了1條燒馬友魚,魚皮香脆,肉質鮮嫩且肥美,富魚油香,骨又少,沾點店家帶泰式口味的辣醬很好吃。肉類:吃串燒必點燒雞全翼,雞皮燒得香脆,帶點微辣,很好吃。燒鴨舌也惹味,送酒一流。泰式燒豚肉燒後仍有肉汁,加上酸酸辣辣的泰式醬,不錯。串燒豆腐燒得外脆內軟,豆腐有豆味,個人很喜歡。蔬菜類:另一必點原條燒茄子,茄子熟得剛剛好,加上蒜茸、孜然粉及辣粉,非常美味。秋葵用上汁燒,仍能保留爽脆口感。車厘茄燒過後更香甜,整粒放入口爆汁,很過癮也很有驚喜。黑松露什菇墨西哥薄餅:主食選了黑松露什菇墨西哥薄餅。想不到這𥚃的西式食品也做得很好,薄餅夾起芝士拉絲,什菇加上黑松露醬及少許青紅黃椒平衡口味,中間更加了點辣味使口味更清爽,很有驚喜。整體食物質素甚佳,價錢相宜,款式又多,難得找到間位置方便,好吃又開至凌晨的美食店,不論工作

海鮮類:
蒜蓉燒蟶子皇

肉類:
燒雞全翼

燒鴨舌串

泰式燒豚肉

串燒豆腐

蔬菜類:
蒜蓉燒茄子(原條)

燒秋葵

燒車厘茄

黑松露什菇墨西哥薄餅:

黑松露什菇墨西哥薄餅

整體食物質素甚佳,價錢相宜,款式又多,難得找到間位置方便,好吃又開至凌晨的美食店,不論工作夜了或玩夜了仍有美食可吃,值得推介!
2024-12-15
$300 (宵夜)
蒜蓉燒蟶子皇
燒雞全翼
燒鴨舌串
泰式燒豚肉
串燒豆腐
蒜蓉燒茄子(原條)
燒秋葵
燒車厘茄
  • 鹽燒馬友
2024-10-24 1687 瀏覽
跟無錫的客戶在香港見面,我就跑到他入住的酒店附近,很久沒有到太子大南街逛,原來有這麼漂亮的酒店。近近地酒店附近有一間人氣串燒專門店,好燒式 ~~ 好名好名。等位安排入座,全場爆滿,氣氛熱鬧,坐得舒服,很多美食優惠推廣,性價比高。生啤買一送一優惠1664(優惠大杯)買一送一,飲得特別爽!大大杯,黃金泡沫,入口軟綿綿,價錢又抵飲,配搭串燒一流。優惠龍蝦半隻 (芝士)優惠價錢食到芝士龍蝦,我個人特別喜歡龍蝦,新鮮大大隻的龍蝦,經過簡單的調味,保留海鮮的鮮味。鋪滿香濃芝士提味,烤至香氣四溢,肉質彈牙,鮮甜好味,用刀叉食特別有儀式感,水準之上,唔好錯過。鹽燒白鱔串燒鹽燒白鱔,烤至外焦內嫩,肉質鮮嫩,生熟度剛剛好,皮脆肉滑又多汁,鮮甜冇腥味,肥美彈牙,色香味俱全,充滿海鮮嘅鮮甜,讓人食指大動,十分開胃。牛柳串特製醃料醃製牛柳串,搭配燒烤風味,提味絕佳,食過返尋味!燒雞髀除了串燒,店鋪還提供特色小吃,獨特燒雞髀,非常好食!雞髀肉質嫩滑,肉味濃郁,加上燒烤的香氣,不同的調味帶出不同風味。配搭秘製特別醬汁,如果你喜歡食雞,燒雞髀會是一個不錯的選擇。司華力腸、串燒豆腐串燒選擇多,不僅肉類還有蔬菜,即烤即食
生啤買一送一優惠
優惠龍蝦半隻 (芝士)
鹽燒白鱔
牛柳串
特製醃料醃製牛柳串,搭配燒烤風味,提味絕佳,食過返尋味!
燒雞髀
司華力腸、串燒豆腐
串燒選擇多,不僅肉類還有蔬菜,即烤即食,烤架上即時烹調,保證食材新鮮。風味獨特豆腐串,燒到外脆內嫩,可以搭配不同辣度的醬汁,十分惹味。

墨西哥薄餅芝土雞肉
很受歡迎的墨西哥美食,將捲好的雞肉和薄餅輕輕燒烤,芝士融化後增添風味。
特色蒜蓉包( 配原粒蒜頭)
特色蒜蓉包配原粒蒜頭非常好味!特點在於原粒蒜頭,蒜香味濃,蒜蓉包的香氣和味道非常突出,搭配原粒蒜頭,讓每一口都充滿蒜味。香脆口感,內裡則軟嫩,非常有層次感。
鮑魚汁海鮮荷葉飯
最後在串燒店食荷葉飯,增添清新感,如果你喜歡鮑魚汁海鮮,這道菜應該會非常合你的口味!

• 鹽燒白鱔
  • 燒龍蝦
  • 墨西哥薄餅芝士雞肉
  • 串燒豆腐
2024-10-21 1547 瀏覽
好燒式 取其諧音 真係希望日日都收到好息消 🤣🤣港式串燒菜式非常豐富,集合西式和日式 每一道菜都充滿了特色和風味。1664買一送一 飲住冰凍生啤嘆串燒🥳🥳安格斯牛肋串選用優質安格斯牛肋,肉質鮮嫩多汁,經過精心燒製後,外表微焦,內裡保持了鮮嫩口感,濃郁的牛肉香,令人食慾大開。雞全翼雞全翼的外皮烤得金黃香脆,內裡的雞肉則保持了多汁和鮮嫩,搭配簡單的調味鹽,口感豐富,鹹香可口。燒雞髀超大隻 肉質保持嫩滑,油脂均勻分布,外皮酥脆,內裡肉嫩。點配特製麻辣汁,增添了風味 🥰🥰煙肉露筍卷⁠鮮嫩的露筍包裹著香濃的煙肉,烤製後煙肉的鹹香與露筍的清新脆口完美結合,既富有層次感,又有口感😬😬司華力腸這是一道經典的燒烤,外皮微微焦脆,內裡依然保持了嫩嫩的鹽燒秋刀魚皮脆肉嫩,魚肉細膩且充滿脂肪香氣,外層的鹽味恰到好處,凸顯了魚本身的鮮味。燒日本芝士年糕這道菜的外層焦香,內裡的年糕軟糯有彈性,與融化的芝士完美結合,芝士的鹹香讓年糕的口感更加濃郁。厚燒玉子 外層金黃,口感綿密柔軟,帶有淡淡的甜味和蛋香☺️冬菇燒烤後的冬菇保留了原本的鮮甜汁水,口感滑嫩,帶著木炭燒烤的淡淡煙熏味和菇香日式汁燒魷魚筒魷魚筒經過燒烤後,外層

1664買一送一 飲住冰凍生啤嘆串燒🥳🥳

雞全翼雞

燒雞髀

煙肉露筍卷

司華力腸
這是一道經典的燒烤,外皮微微焦脆,內裡依然保持了嫩嫩的

鹽燒秋刀魚

燒日本芝士年糕

厚燒玉子
外層金黃,口感綿密柔軟,帶有淡淡的甜味和蛋香☺️

冬菇

日式汁燒魷魚筒
魷魚筒經過燒烤後,外層微焦,內裡彈牙有嚼勁,搭配日式燒汁,甜鹹適中,增添了層次感和風味。

特色蒜蓉包配原粒蒜頭🧄
烤得香脆的蒜蓉包配上濃郁的蒜香,每一口都充滿蒜香'搭配整顆原粒蒜頭,讓蒜味更加突出但不膩口,十分獨特,必點之選!😍😍

這些菜式各有特色,選擇多樣,特別一提 服務好好😌
5天前 0 瀏覽
今日同老婆去買完貓糧經過大南街見到呢間好燒息串燒專門店,因為好耐冇食串燒,所以就入去試試其實平時經過都見到呢間店,應該開業左好耐,只不過不嬲對串燒既認知係cp值唔高,用唔化算嘅價錢去食孜然粉講下叫既野食7味魚翅-第一次食,感覺好特別,燒完有d似雞泡魚乾,但比雞泡魚干軟糯好多陰公豬-份量超多,燒完之後肉汁仍然係度蒜蓉燒扇貝-正常發揮,但扇貝係好新鮮嘅牛舌心牛柳串牛舌串-我自己覺得就比較乾身啲冇乜特別雞胸軟骨串-呢個幾得意,平時好似喺出面比較少食到,應該要去居酒屋嗰啲先有。幾好食鹽燒馬友-呢個正條馬友好新鮮,我條仲好似係螺絲條,燒完嘅馬友真係好好食,入面仲有好多自帶既黃油總括嚟講呢間嘢真係唔錯,因為你平時喺出面食串燒根本上所有嘢都鋪滿孜然粉,食粉多過切食串燒,但呢度嘅串燒就係輕微嘅調味,食食材本身嘅味道💪🏻

講下叫既野食
陰公豬-份量超多,燒完之後肉汁仍然係度
蒜蓉燒扇貝-正常發揮,但扇貝係好新鮮嘅
牛舌心牛柳串牛舌串-我自己覺得就比較乾身啲冇乜特別

• 七味魚翅
5天前 0 瀏覽
這間位於旺角的【好燒式串燒專門店】,附近是維景酒店,旁邊已有中港直通巴士,十分方便,而且營業至凌晨2時,方便中港旅客出發前先去食宵夜。蒜蓉燒扇貝扇貝即叫即燒,新鮮大粒,燒至剛熟保持嫩滑鮮甜。安格斯牛肋串&西班牙黑毛豬肋串牛肋肉及豬肋串燒至表面焦香,油脂滲出。鹽燒牛舌芯&鹽燒牛舌串牛舌芯比較厚身,而且燒至嫩腍爽彈。煙肉露筍卷煙肉油滲出,露筍爽脆。菠蘿燒至表面焦香,糖份滲出。墨西哥薄餅芝士雞肉薄餅包裏著芝士及雞肉,半溶芝士呈流心狀,新鮮熱辣。鹽燒白鱔白鱔新鮮,燒至皮脆肉彈,白鱔厚肉。芝士煙肉焗大啡菇大啡菇厚身多汁,表面舖滿了芝士,燒至軟身多汁。

蒜蓉燒扇貝
扇貝即叫即燒,新鮮大粒,燒至剛熟保持嫩滑鮮甜。

安格斯牛肋串&西班牙黑毛豬肋串
牛肋肉及豬肋串燒至表面焦香,油脂滲出。

鹽燒牛舌芯&鹽燒牛舌串
牛舌芯比較厚身,而且燒至嫩腍爽彈。

煙肉露筍卷
煙肉油滲出,露筍爽脆。

菠蘿
燒至表面焦香,糖份滲出。

墨西哥薄餅芝士雞肉
薄餅包裏著芝士及雞肉,半溶芝士呈流心狀,新鮮熱辣。

鹽燒白鱔
白鱔新鮮,燒至皮脆肉彈,白鱔厚肉。

芝士煙肉焗大啡菇
大啡菇厚身多汁,表面舖滿了芝士,燒至軟身多汁。
6天前 0 瀏覽
早排同班友去咗太子一間人氣串燒店食串燒,果然唔失望!重點係佢營業到凌晨2點,啱晒宵夜時段,夜鬼嘅福音!食物質素真係有驚喜,先講海鮮類,煙肉燒蠔用煙肉包住肥蠔,燒完煙肉香脆,蠔嫩滑多汁,鹹香撲鼻,食完好滿足。蒜蓉燒蠔蒜香濃郁,蒜粒燒到金黃,配蠔嘅鮮味,簡單但惹味。什菌燒蠔就多咗份菇類嘅清香,幾款菇混搭,口感豐富又有咬口。白汁芝士燒蠔係芝士控必試,濃郁白汁同芝士熔喺蠔上,香滑得黎唔膩,飽感十足。小食有泰式炸蝦餅(4件),外脆內軟,蝦味好濃,帶點泰式香料嘅微辣,4件份量啱啱好,食完唔會太滯。肉類就試咗安格斯牛肋串,肉質嫩滑多汁,燒到微焦,牛香四溢,咬落有肉汁爆出,好正!西班牙黑毛豬肋串油脂豐富,肉味濃郁,燒完外皮脆口,內裏軟嫩,超香。鹽燒牛舌心厚切得來唔硬,咬落彈牙又有嚼勁,簡單鹽調味突出牛舌嘅鮮味。雞中翼燒得皮脆肉嫩,油脂同瘦肉平衡,食幾件都唔膩。雞軟骨卡,夠晒脆口,調味夠惹味,好啱送啤酒。豬頸肉串肉質結實但唔柴,燒到表面微焦,肉汁鎖得好,飽肚又過癮。煙肉露筍卷係驚喜,煙肉鹹香同露筍清甜好夾,燒完露筍仲keep到爽脆。**豬仔髀(兩支骨)**份量多,肉嫩多汁,骨邊嘅肉燒得香口,食完兩支真係

雞中翼燒得皮脆肉嫩,油脂同瘦肉平衡,食幾件都唔膩。

。**豬仔髀(兩支骨)**份量多,肉嫩多汁,骨邊嘅肉燒得香口,食完兩支真係有飽感。

素菜有翠玉瓜,燒完多汁爽口,淡淡甜味解膩一流。菠蘿燒到外脆內甜,果汁爆出,清新又開胃,食完串燒嚟一塊真係perfect!

餐廳就喺旺角睿景酒店對面,附近有中港旅遊巴士站,位置超方便,行兩步就到。下次一定再encore!
今次我地嚟到太子嘅一間串燒店 地鐵站c出口步行3分鐘 呢間鋪營業至零晨2點!其實佢就喺旺角睿景酒店前面蒜蓉燒扇貝新鮮多汁,蒜蓉的香氣充分浸入其中,增添了豐富的風味。外層微微焦香。陰公豬這道菜的陰公豬肉質鮮嫩,搭配獨特的調味,使每一口都充滿了濃郁的香氣。肉質油而不膩,口感豐富,搭配小菜更是絕佳,讓人一口接一口,欲罷不能。泡菜肥牛卷肥與泡菜的酸辣完美結合,讓這道菜既有肉的滋味,又有泡菜的爽口。安格斯牛肋串安格斯牛肋的肉質厚實且鮮嫩。鹽燒牛舌串牛舌的嚼勁十足,鹽燒的方式保留了肉的原汁原味,簡單卻不失美味。雞中翼這道雞中翼外脆內嫩,醬汁入味,十分可口。雞軟骨雞軟骨的口感獨特,外酥內嫩,嚼起來彈牙十足,搭配調味醬料後更加美味。佢哋嘅招牌燒牛小排絕對係非常出色,嫩滑而且好牛味好燒式串燒專門店 (大南街) (太子)太子大南街32-34號地舖

蒜蓉燒扇貝

陰公豬

泡菜肥牛卷

安格斯牛肋串
安格斯牛肋的肉質厚實且鮮嫩。

鹽燒牛舌串

雞中翼
這道雞中翼外脆內嫩,醬汁入味,十分可口。

雞軟骨

佢哋嘅招牌燒牛小排絕對係非常出色,嫩滑而且好牛味

好燒式串燒專門店 (大南街) (太子)
太子大南街32-34號地舖
近排都鍾意夜晚去戲院睇返場戲 今晚睇完十一點幾 就行過去大南街嗰邊吃返個串燒 餐廳宵夜時段營業到凌晨2點 附近有中港旅遊巴士站 正正在旺角睿景酒店前面 位置都幾就腳方便 餐廳價錢都幾親民 性價比高 燒海鮮非常新鮮 火喉拿捏得剛剛好 一坐低老闆就送上兩碗南瓜湯 煲得好好味首先我地試咗蒜蓉燒聖子 鮮甜味十足 蒜蓉鋪滿整條聖子 燒得剛剛好的火候 肉質保持彈牙 不會過老 簡單而美味安格斯牛肋串 燒至微焦的外皮帶點焦香 裡面則仍然保持粉嫩多汁 牛肋的油脂分佈均勻 口感柔嫩 選用的食材不錯雞中翼肯定係必試之選 表皮燒得香脆 內裡肉質仍然保持嫩滑多汁 調味方面恰到好處雞軟骨 經過炭火燒烤後 外層微脆 爽口有咬勁 灑上少許鹽調味煙肉金菇卷煙肉本身油脂豐富 燒後帶有焦香 而金針菇則吸收了煙肉美味羊肉串羊騷味控制得宜 肉質燒得剛剛好 外層帶有微微焦香 內裡仍然保持嫩滑 翠玉瓜和蒜蓉燒茄子燒至外皮微皺 內裏保持juicy串燒除了肉類中間吃一點蔬菜也不錯日式汁燒魷魚這裏的海鮮真的做得不錯 魷魚燒得恰到好處 表面微焦但內裡仍然保持爽口彈牙 配上甜甜的日式醬汁 最重要係營業到凌晨兩點 有時和朋友夜晚逛完街 過來吃

雞軟骨

翠玉瓜和蒜蓉燒茄子
燒至外皮微皺 內裏保持juicy
串燒除了肉類中間吃一點蔬菜也不錯

日式汁燒魷魚

最重要係營業到凌晨兩點 有時和朋友夜晚逛完街 過來吃個宵夜也不錯

宵夜
2025-03-04 0 瀏覽
📍好燒式串燒專門店😍太子高質素宵夜👍~夜晚11點喺旺角搵唔到嘢食🥹是但入咗嚟😍點知又有驚喜喎👍☺️~香煎鵝肝配多士配紅酒汁😍超級大嚿鵝肝😍入口即溶☺️配上紅酒汁同牛油多士食真係人間絕頂享受😘~頂級安格斯牛小排🥰估唔到係串燒店都可以食到咁正嘅牛小排😘雖然未至於入口即溶🤪但係非常有牛味🥰肉質鮮嫩👍~墨西哥芝士雞肉薄餅😘餐廳嘅招牌菜😘非常重芝士🥰雞肉嫩滑☺️配上青椒紅椒食味道真係一流😗~龍蝦汁大蝦意粉😘新鮮又大隻嘅大蝦😘配上爽口彈牙嘅龍蝦汁意粉😍食到雪雪聲🤪~順帶一提😛餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍下次一定再嚟食😎📍好燒式串燒專門店 (大南街) (太子)太子大南街32-34號地舖
📍好燒式串燒專門店😍太子高質素宵夜👍

~香煎鵝肝配多士配紅酒汁😍

~頂級安格斯牛小排🥰

~墨西哥芝士雞肉薄餅😘

~龍蝦汁大蝦意粉😘

新鮮又大隻嘅大蝦😘配上爽口彈牙嘅龍蝦汁意粉😍食到雪雪聲🤪

📍好燒式串燒專門店 (大南街) (太子)

太子大南街32-34號地舖
2025-03-01 0 瀏覽
今日約了朋友到太子地鐵站,大南街街邊有一眾小店,搵D小食之後搭車北上,位於旺角睿景酒店前面#好燒式串燒專門店 ,餐牌有詳細介紹串燒有豬/牛/羊/海鮮/雞,可選辣度,即點即燒,上檯熱辣辣,食飽飽就可行過去中港旅遊巴士站北上。✅避風塘爆炸蟹依個係避風塘軟殼蟹,蒜爆得好香,味道好spicy,辣度中至大左右,軟殼蟹蟹肉都脹卜卜,食落又多汁!✅安格斯牛肋串好美味嘅和牛串,香味色澤俱存。撲滿孜然粉,爽彈之餘仲好有牛味!✅西班牙黑毛豬肋串燒得焦香微脆,油脂分佈均勻,肉味濃郁。✅芝士焗西蘭花有一大塊芝士系西蘭花,牛油太香,真係好好味!✅鹽燒油甘魚骹師傅手勢好好,燒得剛剛好,油甘魚魚油亦在。燒到外皮焦脆,肉質好彈牙,亦唔算多骨,就咁鹽燒真係最好食的!✅龍蝦汁大蝦意粉一大隻牛油燒開邊大蝦,龍蝦汁拌意粉,龍蝦汁為意粉提鮮,整體味道偏濃。添了豐富的口感和香味。食材用料非常好,價錢合理, 燒烤有質素, 宵夜時段到 凌晨2點,坐得舒服,又食得開心!

✅避風塘爆炸蟹
避風塘爆炸蟹

✅安格斯牛肋串
西班牙黑毛豬肋串

✅西班牙黑毛豬肋串
燒得焦香微脆,油脂分佈均勻,肉味濃郁。

✅芝士焗西蘭花
有一大塊芝士系西蘭花,牛油太香,真係好好味!
芝士焗西蘭花

芝士焗西蘭花
鹽燒油甘魚骹
龍蝦汁大蝦意粉
2025-02-06 130 瀏覽
今日同朋友去新世紀行完街,朋友提議食下串燒,飲下啤酒,傾下偈。剛巧位置又近太子,就令我諗起之前經過的呢一間串燒店。每次經過都見到人客滿滿,望個餐牌除咗一般串燒店有的款式之外,燒海鮮種類亦都好多,仲有啲出面更加少見嘅小食燒無骨乳鴿,芝士煙肉大啡菇,松葉蟹蓋多士等。呢度嘅串燒即叫即燒,唔會燒到乾柴。店面雖然唔系好大,但坐得好舒服,眼見鋪內大多數的客人都是比較斯文,環境唔會好似其他嘅串燒店好嘈吵,好適合三五知己,閨蜜談天。而且呢度嘅老闆都好窩心,經常會問客人食物嘅味道同質素,同客傾嚇偈,相信座上好多都已成為佢哋的熟客仔,最值得稱贊佢會照顧到每張枱客人進食嘅速度而安排食物慢慢上。當日我哋選擇緊要叫咩嘢食嘅時候,老闆仲送咗兩碗自家制嘅南瓜湯俾我哋😍鹽燒大眼雞$248大眼雞比想像中大條,燒得好有水準,一啲焦燶都沒有,魚肉鮮嫩可口,老闆仲提我地要一定要試埋塊魚皮,系佢哋特別研制點樣去燒到脆卜卜成塊薯片咁,一點之下才知塊魚皮都可以食😂蒜蓉燒蟶子皇$80/只蟶子除咗新鮮同好大只之外,佢哋會把蟶子切開幾段方便細口嘗鮮,配埋蒜蓉同金菇更加有口感燒海蝦$68/3只海蝦大大只,肉質彈牙鮮甜,外殼燒到脆卜卜,咸咸

鹽燒大眼雞$248

蒜蓉燒蟶子皇$80/只

燒海蝦$68/3只
海蝦大大只,肉質彈牙鮮甜,外殼燒到脆卜卜,咸咸地最適合一口啤酒一口蝦

鹽燒牛舌串$30
肉厚肥美,牛舌又軟又嫩,咸香惹味🤤

西班牙黑毛豬肋串$30
食落一啲油膩感都沒有,肉質煙煙韌韌

安格斯牛牛肋串$30
肉味香濃Juice,又唔會好韌

四季豆$18
保持濕嫩的口感,但不會有草青味。

其他燒物:
豆卜$18
雞翼尖$20
鴨胸串$22
司華力腸$28
羊肉串$22
豬頸肉串$20

整體來說,串燒店的火候調校得非常好,可以保持肉質Juicy且味道出色,服務殷勤周到,地點優越,鄰近旺角睿景酒店前面,附近亦有中港旅遊巴士站🚏最重要是營業到凌晨兩點。宵夜不二之選。
2025-01-14
2025-02-03 185 瀏覽
🍢 我推的串燒店新年流流想食豪D, 就去咗呢間有多款單品提供嘅串燒店賀一賀佢🍻 見佢有海鮮,肉類,蔬菜,連意粉都有🤣 應該想食咩都可以嗌到好彩有book位,晚飯時間7:30去到見到座無虛席,人頭湧湧,氣氛一流~🐚 蕃茄清酒煮沙白 $128如果你鍾意食海鮮,小熊貓真心推介你呢味菜~ 擺盤好靚,作為頭盤好開胃吸引😆 沙白隻隻大粒厚肉,食落鮮甜爆汁,粉絲吸收晒沙白嘅海水味同清酒嘅甜味,食到停唔到口🦆 香煎鵝肝配紅酒汁 $138呢道菜式性價比好高,有兩件鵝肝,而且係大大件!鵝肝煎到外脆內軟,調味恰到好處,配上烤脆左嘅麵包及紅酒汁,啖啖滋味~ 已經無暇理會卡路里😅🐮 澳洲M4和牛封門柳 $298小熊貓叫咗五成熟~ 餐廳好貼心,上碟嘅時候已經將牛柳切好~ 夾起見到牛肉粉嫩,食入口感受到香濃嘅牛味,軟嫩嘅肉質令人難以忘懷~ 身為配菜嘅薯格都十分出色,脆卜卜,熱辣辣,點埋芝士醬,超惹味~ 份量亦都算多,食完就好飽啦😆 滿足地捧住個肚走
🍢 我推的串燒店

🐚 蕃茄清酒煮沙白 $128

🦆 香煎鵝肝配紅酒汁 $138

🐮 澳洲M4和牛封門柳 $298

2025-01-19 202 瀏覽
星期三要同朋友去上堂,收工之後搵間餐廳食咗先。我哋喺太子見到呢間串燒專門店,門口都見到種類好多,決定入去試吓!環境幾舒服。菜單有勁多頁,多到眼花撩亂,肉類菜類你想食乜都有啊!除咗串燒,仲有乳鴿啊煮蜆意粉等等。飲品方面有汽水、茶、啤酒等等。重點介紹竟然最好食㗎啦。原條燒茄子調味條都好好,仲要真係勁大條,茄子嘅質地好軟滑好多汁。牛舌超級彈牙,而且真係厚切,加上佢哋秘製醬汁好好食。雞中翼嘅外皮就好酥脆,咬入去就香嫩多汁,欲罷不能。除咗主菜單佢哋仲有啲特別精選,見到有個陰公豬個名勁得意就叫咗。原來係點上冬陰功口味嘅豬肉,少少辣食落去一啲都唔肥膩!一路食一路傾偈特別開胃,傾吓傾吓,差啲遲到。不過原來佢哋開到凌晨兩點,下次上完堂過嚟食宵夜,飲下酒都仲得呀!