2017-02-17
今天和幾位好友一同去到觀塘shopping,行到咁上下見有d餓就去左附近的大滿喜到食個放題!(原來觀塘都有),岩哂我d將軍澳人一入到去就有個靚景望,因為呢度既位置比較高,室內光猛環境好乾淨。坐底無耐我地就即刻叫野食!有成七八款唔同的紙俾你去揀野食,炸物卷物刺身甜品乜野都有。平時食開放題都係習慣有四個人就叫八份野食,因為知道佢一定會黎唔齊,但係呢度黎既分量同你order的一模一樣,好彩一開始都係叫寫番人頭數目,試一試邊樣好味。首先上左既刺身一望已經流晒口水,除左用冰黎保鮮外旁邊仲有個出煙的乾冰裝飾,賣相已經加晒分。但最重要的是,刺身的質素。因為我比較怕食到一些唔新鮮的食材,尤其係刺身,但盤上每一塊都係色澤飽滿,好似岩岩撈上黎咁(唔係誇張)三文魚腩更加係肥美之極!一流!仲有鮑魚之類,非常新鮮花之戀亦非常不俗,我個人比較鐘意食海膽配的花之戀,個味道比我想像中夾。呢度的食物有個好好好好的地方,就係壽司飯唔會大舊。即係表示你可以食更加多款唔同的食物,唔會專登用好大舊飯黎塞飽你卷物叫左鰻魚,牛肉同芒果,個人比較鐘意鰻魚卷物個味道食得太多刺身想食番d熟同熱既野?呢度都做得好出色羊架燒得十分正,jui
三文魚腩更加係肥美之極!一流!仲有鮑魚之類,非常新鮮
呢度的食物有個好好好好的地方,就係壽司飯唔會大舊。
羊架燒得十分正,juicy之又香口 牛肉粒味道岩岩好,唔會太咸或太淡
天婦羅一定要食!因為炸起就會即刻拎黎,外頭香脆入面舊蝦好似識彈咁,正!
食到咁上下出去拎番支解茶飲,飲完又可以再食過哈哈,仲有果汁先生的楊支甘露,都幾多款下
最後每人埋單200蚊有找… 黎到觀塘如果佢地有位的話,必食!